cd βεβαια…τα βινυλια χαλανε ευκολα νομιζω[-X
Ας εχω ελαχιστα και ας μην εχω πικαπ τωρα,το βινυλιο πιστευω οτι ειναι τελειο.
Απιστευτος ηχος και ολα τελειωνουν εκει.Ειναι πιο μερακλιδικο,πιο μουσικοφιλο ρε παιδι μου.
Βινυλιο:) Αιχμαλωτιζει την εκτελεστικη δεινοτητα της μπαντας καλυτερα
Ποπο φιλοσοφια:lol:
Ευκολα βινυλιο. Απο τις πρωτες πραγματικα αναμνησεις ηταν οταν οι γονεις αλλαζαν την πλευρα στο δισκο…αφαιρεισαι χαζευοντας τα εργα τεχνης στα εξωφυλλο/οπισθοφυλλο, ενω ο αναλογικος ηχος του σε πλημμυριζει. Συν του οτι το χωρισμα σε πλευρες διευκολυνει την ακροαση κατα τη γνωμη μου (φανταστειτε εναν αγωνα μπαλας χωρις ημιχρονα)…
Στον ψηφιακο δισκο τα πραγματα ειναι ολοτελα διαφορετικα, πιο στεγνος ηχος. Βεβαια μεγαλυτερη πρακτικοτητα. Αλλα τα cd, οσο καλο player και να χεις, φθειρονται πιο ευκολα. Τωρα αναφορικα με τις τιμες τα cd βολευουν αφου εχουν πεσει σε σχεση με το LongPlay. Συνηθως, αν κι εχω και τα δυο - επειδη δεν ειμαι συλλεκτης βινυλιου - για λογους οικονομιας παιρνω cd. Αν τα βρω σε ιδιες τιμες σιγουρα το βινυλιο.
Αληθεια, ποσο βλακες ειναι αυτοι που δουλευουν στη μουσικη βιομηχανια? Οταν η επανακυκλοφορια ενος αλμπουμ εχει 20ευρο ενω μπορεις να το βρεις πχ. 8ευρω στο δευτερο χερι, γιατι να τα σκασεις? Ασε που συνηθως παιζει και καλυτερα απο την επανακυκλοφορια…
Βινύλιο. Έχει καλύτερη ποιότητα ήχου ασχέτως αν η ψηφιακή τεχνολογία βελτιώνεται συνεχώς και κάποια στιγμή η διαφορά του ψηφιακού με τον αναλογικό ήχο θα γίνει δυσδιάκριτη ακόμα και για το καλύτερο ηχοσύστημα και το καλύτερο αυτί.
Δυστυχώς το βινύλιο δεν είναι ευκολα φορητό. Επίσης η φυσική φθορά που υφίσταται με το χρόνο από τη βελόνα και άλλες παραμέτρους, “καταστρέφουν” σιγά σιγά το δίσκο. Γι’ αυτό ξέρω πολλούς που ενώ έχουν μεγάλη δισκοθήκη, την έχουν ή θέλουν να την περάσουν σε mp3 με μεγάλο encoding ή σε CD.
Παρόλα αυτά είπαμε… εγώ προσωπικά βινύλιο δαγκωτό. Και προφανώς το κυνηγάω ακόμα για όσες εταιρείες και συγκροτήματα βγάζουν τα album σε LP.
βινυλιο γιατι ο αναλογικος ηχος ακομα τουλαχιστον υπερεχει του ψηφιακου…
επισης αλλη η αισθητικη του βινυλιου αλλη του σιντι…
παρολα αυτα ουτε ππικαπ εχω ουτε βινυλια :lol::lol:
Θέλω να κάνω μία ερώτηση σχετικά με τα βινύλια.Ας απαντήσει όποιος ξέρει.Μερικά βινύλια κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα.Έχει αυτό καμία σχέση με τον ήχο?Τι εννοώ.Μου είπε ένας φίλος μου ότι έχουν τα χρώματα και ότι και καλά είναι από άλλο υλικό φτιαγμένα και έχουν καλύτερο ήχο.Μάλιστα μου είπε ότι τα κόκκινα και τα μπλε έχουν τον καλύτερο ήχο γιατί είναι από καλό υλικό φτιαγμένα.#-o#-o#-o#-oΕμένα αυτό μου φαίνεται τελείως κουλό.Απλά επέμενε και δεν ήθελα να τον βρίσω.Εγώ αν δεν κάνω λάθος ξέρω ότι τα βινύλια με τα χρώματα πάνε με την σπανιότητα.Όποιος γνωρίζει κ μπορεί ας απαντήσει.
Δεν νομίζω να έχει διαφορά με το χρώμα αλλά με το βάρος. Π.Χ. μπορείς να δεις να αναφέρουν 180gr βινύλιο ενώ η γιαπωνέζικη έκδοση του Altar των Sunn O)))/Boris έχει 200gr
Πιστεύω πως το picture disc είναι μακράν οτι χειρότερο υπάρχει.
Εγώ είχα διαβάσει στο forum των Reverend Bizarre (δε θυμάμαι για ποια κυκλοφορία το λέγανε) ότι ένα χρώμα είναι προβληματικό και “μασάει” μερικά δευτερόλεπτα! Νομίζω ήταν το σπλιτ των Bizarre/Electric Wizard…και λέγανε ότι το μαύρο χρώμα είναι το καλύτερο…θα κάνω κούότ αν το βρω.
πιστευω οτι το cd υπερτερει σε ολους τους τομεις.Οι παλιοτεροι πιστευω επιλεγουν βυνιλια μονο για συναισθηματικους λογους.
Ποιοί είναι «όλοι οι τομείς»;
Τελικά δεν επαληθεύτηκε (τουλάχιστον απο αυτά που διάβασα στο forum) αυτό που ισχυρήστηκα.Δεν γράφουν κάτι για προβληματικό χρώμα και επίσης έμαθα πως και το μαύρο (κλασσικό) χρώμα είναι Coloured Vinyl απλά είναι το πιο φθηνό από όλα τα υπόλοιπα.
Πάντως νομίζω ότι η Rise Above είχε βγάλει ένα χρώμα βινυλίου (πορτοκαλί αν θυμάμαι καλά) και έλεγαν ότι γενικά αυτά είχαν κάποια προβλήματα…
CD για μένα. Καλύτερος ήχος, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και οικονομία χώρου είναι μερικά από τα συν του. Και ένα ακόμα πολύ σημαντικό, μπορείς να τα αντιγράφεις όπως επίσης και να τα γεμίζεις με mp3
Tα υπολοιπα ναι,ισως,αναλογως.Το μπολντ…σε καμια των περιπτωσεων.
Με τον καιρό χάνει ο ήχος του βινυλίου. Πάντως είναι πιο γεμάτος και πιο ζωντανός στην αρχή, το δέχομαι. Στα συν του βινυλίου φυσικά το artwork αλλά όχι όταν μιλάμε για picture disk που όντως σαν ιδέα είναι χάλια.
Βινυλιο !!!δν ξερω γιατι…απλα με τρελενει…
ο πατερας μου εχει αρκετα βυνιλια εγω εχω cds και αναρωτιεμαι αν τα cds επιαναν τοσο χωρο οσο τα βυνιλια
θα επρεπε να φτιαξω ενα ακομα σπιτι για να χωρεσουν
βασικά δεν έχω ακούσει βινύλιο αλλά έχω ακούσει ότι έχει μικρό χρόνο ζωής.Και αυτό είναι λίγο ξενέρα.Αλλά θα σχηματίσω καλύτερη άποψη μόνο όταν ακούσw:p
Ρε παιδες που τον ειδατε τον μικρο χρονο ζωης στα βινυλια ?
Δηλαδη κατι βινυλια απο την δεκαετια του '60 γιατι παιζουν ακομα ?
Εννοειται οτι το βινυλιο υπερεχει σε ποιοτητα (ηχου και εικονας).
Το cd ειναι αυτο που λεει compact disc.Βολικο δηλαδη,ευκολο στην αποθηκευση.
Και αυτό μας καίει:p
Για τα υπόλοιπα υπερτερεί το LP.