Nαι φυσικά και παίζουν αλλά πως παίζουν?? Ειδικά άμα τα λιώνεις άστα. Και αυτός ο ήχος-σκρατσάρισμα όσο και ρομαντικός να είναι πολλές φορές καταντάει εκνευριστικός.
το βινυλιο ειναι αααααλλο πραμα.
δεν υπαρχει αυτη η συγκριση[-X
εννοειται βινυλιο:D
Mην το λες αυτό. Στα πρώτα βινύλια που έλιωσα, πριν από κάτι χμμμ… χρόνια, τα τραγούδια ακόμα και τώρα τα τραγουδάω, με το πήδημα της βελόνας στο βινύλιο και αν τα ακούσω σε cd με την κανονική τους εκτέλεση παραξενεύομαι…:lol::lol::lol:
Βινύλιο με χίλια!!! ¶λλη φάση, άλλος ήχος, άλλη απόλαυση, άλλη τρέλα!!!
:lol3: Kάνεις και το πήδημα της βελόνας? :lol3:
Καλησπέρα κι από μένα.Πιστεύω πως αυτή η συζήτηση, θα έπρεπε να ξεκινήσει έχοντας ως δεδομένο, οτι ο ήχος του βινυλίου είναι κλάσης ανώτερος από του cd.ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.Όσοι άπιστοι μπορούν να διαβάσουν δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς διάσημοι μουσικοί παραγωγοί όπως ο Chris Tsangarides, και άλλοι.Επίσης να πούμε σαν δεδομένο οτι αυτή η ποιότητα υπάρχει, όταν έχουμε και κάποιους “περιορισμους”.Δηλαδη, δεν γίνεται να πάρεις έναν δίσκο 60-70 λεπτών και να τον κυκλοφορησεις σε μονό βινύλιο!Δεν θα είναι τόσο καλός ο ήχος.Αν είναι και picture τόσο χειρότερα.Ιδανική διάρκεια 40-50 λεπτά.Πιο πάνω θέλει 2πλο βινύλιο.
Τώρα αν κάποιοι θεωρούν τα cd καλύτερα για οποιονδήποτε άλλο λόγο(ευχρηστία κλπ), κανένα πρόβλημα.Αλλά το θέμα ποιότητας ήχου είναι κάτι το αποδεδειγμένο, και δεν χωράει απόψεις του στυλ: εμένα γνώμη μου είναι οτι το cd έχει καλύτερο ήχο.Γιατί απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!Φιλικά πάντα.
Δύσκολο θεματάκι, γι’ αυτό απέφευγα να γράψω τόσο καιρό.
Ναι, το βινύλιο έχει καλύτερο ήχο και καλύτερη εικόνα. Είναι και πιο καλτ, όπως και να το κάνουμε. Αλλά είναι αρκετά ακριβό και πιάνει πολύ χώρο, αντίθετα με το cd. Το οποίο όμως μετά από πολλές ακροάσεις αρχίζει να φθείρεται, να κολλάει και να σου σπάει τα νεύρα. Οπότε βινύλιο, κι ας μην είναι εύχρηστο.
Listening to: Wolfgang Amadeus Mozart - Mozart: Requiem In D Minor, K 626 - 6. Sequentia: Recordare, Jesu Pie
via FoxyTunes
τα εφτάιντσα είναι μια απόδειξη ύπαρξης του θεού.
ναιιιι!!! και το χρουτσου χρουτσου που κανουν δεν ειναι ΤΕΛΕΙΟ?? ε?ε?
Βασικα το βινυλιο περιεχει πιο ολοκληρωμενα τη μουσικη.Στο σχολειο μας ειχαν πει καποτε(δε θυμαμαι και καλα :-k)πως στο cd κοβουν μερη απο τη μουσικη απειροελαχιστα τοσο που δεν το καταλαβαινουμε και μας δημιουργειται η ψευδαισθηση πως ειναι ενιαιο αλλα το βινυλιο εχει τον πιο αυθεντικο ηχο.και κανει και χρουτσου χρουτσου :roll:
Ενα δικιο το εχεις
Και χαιρομαι και για Jades & AoD που ειναι κοριτσια με αρχες
Χρτσου-χρτσου 4 ever…
Βινυλιο θα πω φυσικα… Ειναι αλλη αισθηση αλλος ηχος, αλλο πραγμα.
Και για να πω την αληθεια (σε σχεση με την ερωτηση αν πιστευω οτι θα ξαναερθει στο προσκηνιο) δεν ξερω αν στα αληθεια θα ηθελα να ερθει ετσι πολυ μπροστα στο προσκηνιο γιατι ακομα και το να ψαξεις να βρεις παλια βινυλια απο αγγελιες και μαγαζια που εχουν ακομα παλια βινυλια ειναι ακομα κι αυτο ωραιο…
Οχι, φυσικα κι δν λεω οτι θελω να χαθουν! Απλα δεν ξερω αν θα ηταν το ιδιο π.χ. να αρχιζαν οι εταιριες να ξαναβγαζουν βινυλια αντι για CD… Μετα θα εχανε πιστευω την αξια του και την ομορφια του κλασικου…
Waitor! There’s some Chrouts-Chrouts on my Genesis Record!!! :?
Δεν καταλαβαίνω πως θέλετε να έχετε το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα και να σας αρέσει αυτός ο ήχος.
Πρέπει να το έχω ξαναποστάρει. Στα βινύλια που έχω λιώσει και πηδάει η βελόνα, ξέρω τα τραγούδια με το λάθος τρόπο. Και αν τα ακούσω από cd μπερδεύομαι…
Το χρουτς χρουτς συνήθως υπάρχει μόνο πριν μπει το τραγούδι(όταν ακουμπάς την βελόνα), ή όταν είναι γαμημένο το βινύλιο.Και πάλι το θέμα είναι οτι το βινύλιο θα παίζει και μετά από 50 γρατζουνιές, ενώ το cd θα τα παίξει.Για το ηχητικό αποτέλεσμα τα έγραψα πιο πριν.Αν εντρυφήσειςλίγο στο βινύλιο θα καταλάβεις περισσότερα.8)
Τα βινίλια είναι για τους κουλτουριάρηδες. Είμαι σίγουρος οτι οι περισσότεροι τα έχουν γιατι γουστάρουν να τα βλεπουν να τα δείχούν στους φίλους τους να τα βγάζουν καμια φωτογραφία και, έχουν χρόνο και λεφτα για ψάξιμο, για ειδικες εκδοσεις με χρωματάκια κ.α. Βέβαια δεν μου φαίνεται καθόλου παραξένο ουτε κατακρίνω αυτους που το κάνουν προς Θεου εε.
Αμα έιχα λεφτα θα γούσταρα να είχα 10 αγαπημένους μου δίσκους σε βινίλιο, και ας κάθονται έτσι απλα να τους βλέπω.Αλλα σε καμια περίπτωση δεν νομίζω οτι ειναι καλυτερα απο τα CDs απο άποψη πρακτικης, εργονομίας, αποθήκευσής ,ευκολίας στην παραγωγη και στην εγγραφη.
Σε ο,τι αφορά τωρα τον ψηφιακο και αναλογικο ήχο, ειναι μια μεγάλη ιστορια. Και δεν έχω να πω πολλά, απλα οτι τα ΠΑΝΤΑ γύρω μας είναι αναλογικα, είτε είναι ήχος είτε ειναι εικόνα. Η ψηφιάκη τεχνολογια δεν κάνει τίποτα άλλο απο να παίρνει το αναλογικο/πηγή σήμα - ο ήχος της κιθάρας στο μικροφωνο ειναι αναλογικος - να το σπάει σε χιλίαδες κομματακια κάτω απο θεωρίες φυσικής και ψυχο-ακουστικής, να περνάει χίλια μοίρια κύματα, και στο τέλος, τι γίνεται ;; Πάλι αναλογικο - οι δονήσεις του μεγαφώνου και τα ηχητικα κύματα στο αέρα είναι αναλογικος ήχος.
Ο δίσκος δεν κάνει τίποτα απο αυτα. Τα πάντα είναι σε ταινιες και σε κινητα μέρη που έκαναν τη ζωη των μουσικών κάποτε δύσκολη. Για παράδειγμα οι μηχανικοι ήχου του Elvis, το γνωστο σε όλους μας delay το ‘‘κατασκέυαζαν’’ με τη βοήθεια δυο κασσετοφώνων. Πως ; εγω πατάω το play - ναι αυτο το μηχανικο κουμπι με τα ελατήρια - στις 00:00 και εσυ στις 00:02… Δοκιμάστε το έχει πλάκα…
Αμα μου εξασφαλίσεις οτι δεν θα υπάρχει καθολου, θόρυβος κατα την εγραφη και την αναπαραγωγη - ναι αυτο το χρούτζ χρούτζ, αν και έχει τον ρομαντισμο του και αυτο - και όλα αυτα σε ένα πάνω σε ένα ηχοσύστημα hi-tech τοτε ναι, ισως το βινίλιο ειναι ποιό αληθινο και όχι τόσο τετράγωνο όσο το CD.
Αυτα.
Για την πρώτη παραγραφο απλά θα σχολιάσω οτι όποιος μαζεύει βινύλια για να τα βγάζει φωτογραφίες και να τα δείχνει στους φίλους του, είναι απλά για το πέος, και θα έπρεπε να το κατακρίνεις κι εσύ και όλοι.
Τώρα στο θέμα αναλογικού-ψηφιακού θα διαφωνήσω.Γιατί όταν μετατρέπεται το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό, επεξεργάζεται κιόλας σε ψηφιακό περιβάλλον(pro tools, ψηφιακές κονσόλες κλπ), οπότε το τελικό αποτέλεσμα βγαίνει ψηφιακό.Και όπου και να το ακούσεις δεν θα αλλάξει αυτό.Θεωρείς τυχαίο το οτι πάρα πολλοί μουσικοί θεωρούν το να ηχογραφήσουν τον δίσκο τους αναλογικά πολύ ποιο ποιοτικό από το να το κάνουν ψηφιακά?Και λέω ποιοτικό και όχι εύκολο, γιατί σίγουρα έχει τις όποιες δυσκολίες του(μην φανταστείς κάτι τραγικό πάντως).Απλά δεν γίνεται συχνά λόγω οικονομίας χρόνου και χρήματος.Η ψηφιακή εποχή προσφέρει μόνο ευκολία.Και αυτό το συναντάμε παντού(σχεδόν).
Εγω αυτο πιστευω πάντως, δεν νομιζω πολλοι να αγοράζουν ακόμα βινύλια, διότι καταλαβαινουν την διαφορα στον ήχο. Εγω δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει, άκου άκου, καμια σχέση με το CD. Οι περισσοτεροι θα πουν , δες δες εδω έκδοση, τι γαμάτη που είναι !!
Και στην τελικη ας μας που αυτοι που αγοράζουν βινύλια, γιατι τα αγοράζουν και γιατι τα προτιμουν απο τα CDs. Επειδη ειναι κάλτ ; Η μήπως επειδη πιάνουν χώρο ;
Δεν μπορω να καταλάβω σε τι διαφωνουμε σε ο,τι έχει να κάνει με την ψηφιακο-αναλογικο ήχο. Συμφωνω μαζι σου οτι κάποιοι προτιμάνε το αναλογικο περιβάλλον απο το ψηφιακο, και καλά κάνουν, και είμαι σίγουρος οτι άμα μια εγραφη έχει γίνει σε ψηφιακο περιβάλλον - ανεξαρτήτως άμα ξανα-γυριζει στο αναλογικο της - δεν πάυει να έχει υποστει ψηφιακη επεξεργασια, είναι λογικό νομίζω.
Δεν κατάλαβα που διαφωνούμε.
Κοίτα όπως το cd προσφέρει πολλές ευκολίες και άλλα πράγματα, έτσι και το βινύλιο δεν είναι μόνο ήχος.Είναι και οτι σε καυλώνει το εξώφυλλο να το βλέπεις 5 φορές μεγαλύτερο απ’ότι στο cd,είναι η συσκευασία, είναι οι στίχοι που δεν βγάζεις τα μάτια σου, που λέει ο λόγος, να τους διαβάσεις, και είναι και η ιεροτελεστία να τον βάζεις να τον ακούς.Θέλω να πιστεύω οτι τους περισσότερους τους ενδιαφέρει και ο ήχος.Σίγουρα υπάρχουν και αρκετοί που τα γουστάρουν για την συσκευασία μόνο.
Τώρα για το που διαφωνούμε, δεν ξέρω, απλά κατάλαβα οτι αυτό που έβγαινε από το προηγούμενο ποστ σου είναι πως ο ψηφιακός ήχος είναι καλύτερος από τον αναλογικό, ενώ αποδεδειγμένα δεν είναι.Δικό μου λάθος αν δεν κατάλαβα καλά.
Προσπάθησα να εξηγήσω με απλα και λίγα λογια , πως δουλευει ο ψηφιακός ήχος. Ότι έγραψα οτι ο ήχος ‘‘κόβεται’’ σε χιλιάδες κομμάτακια και περνάει χιλια μοίρια κύμματα, νομίζω τα λέει όλα !
Αλλά όπως είπα και πριν, ας μας που αυτοι που αγοράζουν βυνίλια, γιατι τα αγοράζουν και γιατι τα προτιμουν. Αμα είσαι άνθρωπος της δουλειάς όπως λες, θα ξέρεις επίσης οτι ο κόσμος προτιμάει επίσης τα mp3 πάρα τα Cds. Κάτσε εσυ και εξήγησε του, τι παθαίνει ενα mp3 στα 128 kbps, και τι χάνει. Αυτο που μετράει είναι η ευκολία όπως είπες.