εγω οαντως που αγοραζω και cd και βινυλια σε πολυ λιγα album ακουω διαφορα στον ηχο. πχ ενα album ειναι αυτο των shadow order το untold οπου ειναι 30 φορες καλυτερος ο ηχος στο βινυλιο απ οτι στο cd:-s
Κατα τ αλλα, φυσικα και ειναι πιο ωραιο σαν θεαμα το βινυλιο! Ειδικα κατι collectors edition8) αλλα νταξει αλλαζουν και οι εποχες, ετσι?
δν διαβασα οοολα αυτα που εγραψαν οι απο πανω. Εκτος απο καποια κομματια#-o:lol:#-o
To βινυλιο ειναι πιο ομορφο αυτο ειναι σιγουρο.
Eπισης για να ειναι και καλος ο ηχος πρεπει να ειναι και καλο το βινυλιο.
Να εχει το καταλληλο βαρος,να μην ειναι μονο και να περιεχει 60-70 λεπτα μουσικη και αλλα.
ναι παιδια, ωραια τα βινυλια και πιο καλτ και πιο ομορφα και λοιπες μαλακιες, αλλα δεν φτανει να εχεις ενα πικαπ για να ακουσεις αναλογικο ηχο ε.
πρεπει να συνοδευεται και απο αντιστοιχα υπολοιπα…ενισχυτες, ηχεια, phono stage κτλ…τοτε παιζεις μπαλιτσα
έχει δημιουργηθεί ένας μύθος για το βινύλιο που εν μέρει είναι δικαιολογημένος, αλλά όχι στις διαστάσεις που έχει πάρει.
κατ’εμε το βινύλιο είναι πιο όμορφο λόγω μεγάλου artwork κλπ αλλά το cd απείρως πιο βολικό από όλες τις απόψεις (χώρο, χρηστικότητα, μεταφορά).
Η φθορά είναι σχετική. Στο cd μια μικρή γρατζουνιά από το τίποτα μπορεί να είναι καταστροφική, αλλά στο βινύλιο μια η βελόνα, μια η κεφαλή, μια το κέρατό του όλο κάτι στραβώνει στο ρημάδι…τουλάχιστον σε εμένα…:lol: και θέλει και πιο συχνό καθάρισμα κλπ…
τώρα για τον ήχο που λένε όλοι.
όποτε μιλάνε για ήχο βινυλίου μιλάνε συνήθως για πικάπ βαρβάτο που είναι συνδεδεμένο με έναν ακόμα πιο βαρβάτο ενισχυτή και έχει και 2 ηχεία “να” με το συμπάθειο τα οποία έχουν κοστίσει μισή περιουσία.
από την άλλη cd κρίνουμε συνήθως από τα ηχειακα του pc, από κάτι portable cd player της κακιάς ώρας, χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη.
δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτό το θέμα. άλλες παραγωγές και άλλες μουσικές ακούγονται πιο γλυκές σε βινύλιο και άλλες πιο καθαρές, πιο δυνατές σε cd.
αλλά να μιλάμε πάντα με την ίδια υποστήριξη στο output του ήχου ε…
Είχα το τυρ των σάμπαθ σε βινύλιο (ελληνική κοπή) από μικρός, και από κει το’χα μάθει. Όταν πριν από 2-3 χρόνια το άκουσα από σιντι, κατάλαβα ότι τόσα χρόνια άκουγα ΑΛΛΟ άλμπουμ! :lol::lol::lol:
Απλά μια παρατήρηση: αν υπάρχει ένα καλό πικάπ με καλή βελόνα, κι ένα καλό cd player, το βινύλιο είναι πολύ ανθεκτικότερο του CD. Είναι δεδομένο.
Προτιμώ βινύλιο, αλλά δεν αγοράζω μόνο απ’ αυτό. Δεν έχω τα λεφτά άλλωστε, αλλά και με τις τιμές των βινυλίων και να τα είχα, με μαθηματική ακρίβεια θα είχα πέσει έξω.
Bleedin τι εννοείς; πάντα είχα την απορία αυτοί που λένε ότι άκουσα το βινύλιο και είναι άλλο album τι στο καλό κάνουν και αν πιάνουν περισσότερες συχνότητες από εμένα που πρέπει να προσπαθήσω πολύ για να αντιληθφω τη διαφορά…
Red Rum δεν έχεις άδικο. Τώρα που το λές τα πικάπ τα φτιάχνεις με κάποιο τρόπο. Στα 2 μετά τις 2-3 αναστάσεις της κεφαλής δεν ξαναλειτουργούν και από το να αλλάξεις κεφαλή παίρνεις νέο player…
Επίσης, αν και δεν το έχω ψάξει μου έχουν πει φίλοι που ασχολούνται με το θέμα ότι για να ακούς cd είναι απείρως καλύτερο ένα dvd player, μη με ρωτήσεις γιατί, θα σε γελάσω…
Τέλος, αυτός που λες για τις τιμές είναι προφανώς ο βασικός ανασταλτικός παράγοντας. Είναι καθαρή εκμετάλλευση και κοροϊδία οι τιμές αλλά πουλάνε το hype για την ανωτερότητα του βινυλίου που ανάθεμα να καταλαβαίνουν οι μισοί από αυτούς που τα αγοράζουν.
όχι ρε καμία σχέση! Το ακριβώς αντίθετο εννοώ.
Απλά το βινύλιο εκείνο ήταν τοσο χάλια σε ποιότητα, που έχανα πολλά πράματα! όπως διαφέρει η μουσική που ακούς ανάλογα με την ποιότητα των ηχείων, έτσι διαφέρει και ανάλογα με την ποιότητα του βινυλίου.
Όταν λέμε την άποψή μας για ποιότητα ήχου cd/βινυλίου εννοείται οτι θα τα έχουμε ακούσει σε ίδιο ηχοσύστημα.Ή τουλάχιστον σε καλό.Τους λόγους που αναφέρω οτι το βινύλιο εχει καλύτερο ήχο από το cd-υποκειμενικά και τεκμηριωμένα- τους αναφέρω πιο πριν.Ξαναλέω και μπορεί να γίνομαι κουραστικός οτι δεν είναι θέμα γνώμης.Όπως το μαύρο δεν μπορείς να το πεις άσπρο, έτσι και το βινύλιο έχει καλύτερο ήχο από το cd.Άλλο το αν προτιμάει κάποιος το cd για άλλους λογους(ευχρηστίας κλπ).
έδιτ:εννοείται πως μιλάμε για εκδόσεις σοβαρές.Όχι κυρ-Μήτσος ρεκορντς.
ρε συ twisted sister, είναι ειλικρινής η ερώτησή μου.
πες μου εναν δίσκο (κατά προτίμηση της τελευταίας 20ετίας) που άκουσες στο ίδιο/παρόμοιο ηχοσύστημα σε cd και βινύλιο και πες μου τις διαφορές που κατάλαβες. και αν ήταν τόσο σημαντικες και ευδιάκριτες, ώστε να μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι υπερέχει το βινύλιο του cd.
Κοίτα επειδή έχω ηχοσύστημα σε φέτες, όλα όσα ακούω τα ακούω στο ίδιο.Είτε είναι cd, είτε είναι βινύλιο, είτε είναι κασσέτα.Και ακούω διαφορά σε όλα…Και για να σου φέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα, αγόρασα τις επανεκδόσεις των Metallica που τις έχουν κάνει στις 45 στροφές.Ε, η διαφορά είναι πολύυυ μεγάλη.Και για να μην με παρεξηγήσει και κανένας,δεν θέλω να το παίξω έξυπνος.Αλλά έγραψα και πιο πριν, οτι ακόμα και οι μεγάλοι παραγωγοί προτιμούν το βινύλιο.Και οι μουσικοί.Από άποψη ποιότητας μιλάμε πάντα.Υπάρχουν πολλές τέτοιες απόψεις καταγεγραμμένες.Δε νομίζω να αμφισβητήσει κανένας και τα λόγια τους.
εδιτ:Προς θεού, οι εκδόσεις κυρ Μήτσος είναι υπερ καλτ!!!
Η επανέκδοση του Μπλακ Αλμπουμ που βγηκε ΜΟΝΟ σε βινύλιο (η αντίστοιχη “καινούργια” σε σιντι του μπλακ ήταν και η πρώτη του 1991 , ενώ των 4 πρώτων δίσκων το 1989). Αυτό υπέστη ηχητική επεξεργασία υποθέτω. π.χ. διάβασα το ρηβιού στο χαμερ και λέει οτι μπορείς να ακούσεις μέχρι και ντέφι σε ενα τραγούδι στη νεα αυτή εκδοση. Κια έρχομαι εγώ τώρα να ρωτήσω : μήπως αυτή η ηχητική επεξεργασία είναι το αντίστοιχο remastering? Για να το καταλάβεις αυτό βρες το Black Album στην πρώτη του έκδοση σε βινύλιο και σύγκρινε αυτές τις 2 εκδόσεις βινυλίων. Εγώ πιστέυω πως το ντέφι δε θα το ακούς στην πρώτη.
Και μία άλλη ερώτηση : το Peace Sells υπάρχει σε βινύλιο (του 86 άντε 87 ε!) ? εάν ναι θέλω να κάνω μία ακόμα ερώτηση σε άτομο που την έχει…
Δε λέω ότι ο ήχος δε συμπιέζεται στο CD αυτό είναι δεδομένο όπως είπαν κι άλλοι.
Υπήρξε επεξεργασία από τα αυθεντικά αναλογικά master tapes.Κοίτα είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι το βινύλιο έχει καλύτερο ήχο από το cd.Θες άλλα παραδείγματα?όλα τα skyclad,candlemass, king diamond,cannibal corpse και μπορώ να συνεχίσω μέχρι αύριο.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτείτε οτι το βινύλιο είναι ηχητικά καλύτερο.Για 10000000000000000000000000 φορά, δεν είναι θέμα ΑΠΟΨΗΣ,είναι Α-Π-Ο-Δ-Ε-Δ-Ε-Ι-Γ-Μ-Ε-Ν-Ο!!Μην το πάρεις προσωπικά, δεν έχω κάτι μαζί σου, συζήτηση κάνουμε, έτσι?
Το βινύλιο εξελίχθηκε και έφθασε στο ζενίθ του, το digital ακόμα είναι μωρό και έτσι το αντιμετωπίζω, οπότε δεν είναι και λίγο άδικη η κριτική του ? Τα βινυλια ειναι τουλαχιστον 120 χρονων και τα cd μετα απο 100 χρονια θα ειναι τελειως διαφορετικα
Προσωπικα προτιμω να ακουω οτιδηποτε εχει ηχογραφηθει απ το 1980 και πισω σε βινυλιο,γιατι και ο τροπος ηχογραφησης ηταν διαφορετικος και κυριως διαφορετικα επεξεργασμενος.Βεβαια αυτο ειτε λογω κοστους ειτε για αλλους λογους δεν ειναι παντα εφικτο,αλλα η διαφορα,ειδικα στις κυκλοφοριες αυτης της περιοδου(και παλιοτερες)πιστευω ειναι εμφανεστατη.Στο σιντι ακουγονται εντελως ψευτικες,πλαστικες,αποστεωμενες.Πολλες φορες συμβαινει και το αντιθετο βεβαια…οι τιγκαρισμενες-κομπρεσαρισμενες-ψηφιακες παραγωγες χανουν στο βινυλιο.
Τον δίσκο τον είχα λιώσει από cd. Μετά από λίγο καιρό τον άκουσα σε βινύλιο και έμεινα μαλάκας, ειδικά με τα ακουστικά η διαφορά ήταν τεράστια. Το cd ακουγόταν σαν demo και σαν να έλειπαν πολλά όργανα απο τα τραγούδια. Δυστυχώς δεν μπορώ να περιγράψω σωστά τη διαφορά αλλά σίγουρα υπάρχει και άμα γίνει σωστή δουλειά πιστεύω πως είναι μεγάλη.
Χεχε δεν το παίρνω προσωπικά! ντάξει από όλους το ίδιο ακούω , ότι δηλαδή το βινύλιο έχει απίστευτο ήχο, αλλά άμα δεν το ακούσω με τα ίδια μου τα αυτιά δεν πρόκειται να το πιστέψω ποτέ