Ποσο μεγαλη την εχετε? (τη συλλογη δισκων/cd σας... )

Καλλιθέα

έχεις διαστάσεις? υλικό κατασκευής? γιά cd μιλάμε έτσι?

Για cd, και απ’ ό,τι θυμάμαι έχει κάτω 1-2 ράφια για δίσκους.
Ξύλο, διαστάσεις δεν θυμάμαι, θα επικοινωνήσω με το παιδί και θα σου στείλω πμ με στοιχεία, να δω και αν το πουλάει ακόμη…

οκ θενκς!

νομιστερακι ιδια ηχεια εχουμε…γαμανε!

πώς διάολο σε βολεύει εκεί το πληκτρολόγιο;

πες με στραβή, αλλά εγώ το πληκτρολόγιο δεν το βλέπω :lol: βλέπω όμως ένα φορητό τηλέφωνο, καπνό και φιλτράκια :stuck_out_tongue:

Είναι απο κάτω συρταρωτό στο κολπέτο :stuck_out_tongue:

Όντως δεν βολεύει ετσι!

φαντασία μηδέν μάστορα.

άρα ούτε εσύ το βλέπεις…το φαντάζεσαι…μπορεί και να μην υπάρχει :lol:

Δεν τα’χω μετρήσει να πω την αλήθεια:p
Αλλά έχω ένα ράφι γεμάτο αυθεντικά cd (πρέπει να ναι καμιά εκατοστή) κι άλλο ένα με αντιγραμμένα.
Μετά σε mp3 είναι γύρω στα 40GB, μαζί με όσα είναι γραμμένα σε dvd…

Bump με αφορμη το τοπικ για το κλεισιμο του Rock City και τον ρομαντισμο των παλιοτερων για αγορα αυθεντικων cd/βινυλιων και της νεωτερης γενιας που κατεβαζει mp3.Επισης νομιζω καλο θα ηταν το τοπικ να μεταφερθει στα “Διαφορα” στην κατηγορια της μουσικης.:wink:

Λοιπον παιδια απο οσα εχω μετρησει και ειναι καταγεγραμμενα (μπορει να μου εχουν ξεφυγει μερικα λογο ογκου), η δισκοθηκη μου αποτελειται απο περιπου 3000 cd και βινυλια και DVD. Περιπου 300 βινυλια και τα υπολοιπα 2000 ειναι cd. Επισης εχω τρελα με μουσικα dvd τα οποια ειναι 740 (συναυλιες κλπ.), εκ τον οποιων κανα 250 ειναι κανονικες κοπιες (εννοω στη ποιοτητα εικονας και ηχου) αλλα με εξωφυλλακι, θηκη (μερακλιδικα πραγματα). Συνολο παμε δηλαδη στα 2.800 γνησια. Ειμαι απο τους ρομαντικους που λενε. Δεν μου αρεσουν οι κοπιες. Μονο εαν ειναι κατι που δεν μπορω να βρω λογω σπανιοτητας κλπ ή εαν ειναι πολυ ακριβο και δεν βγαινει. Τοτε μπορει να το κανω μια κοπια αλλα οταν βρω το γνησιο θα το παρω γιατι θα μου αρεσει εαν βεβαια το βρω σε καλη τιμη. Δεν εχω προβλημα με τα mp3 αλλα δεν ειναι ρε παιδαικι μου…πως το λενε. Δεν μου κανει κλικ. Εχω Mp3 για λογους πρακτικους και μονο. Ξεκινησα την συλλογη μου απο τα 14 και συνεχιζω κανονικα με τρελα και κορδελα. Αλλοτε λιγοτερο τη φορα αλλοτε περισσοτερο. Εαν σταματησω το αθλημα παει…Βεβαια πρωτα ολες οι υποχρεωσεις…οικογενεια, σπιτι, λογαριασμοι και μετα ολα τα αλλα. Με ενα καλο κουμαντο στα λεφτα αφου πρωτα πληρωθουν ολες οι υποχρεωσεις τοτε υπαρχει και παραδακι για να κανουμε την τρελα μας. Ολα γινονται. Ειμαι πραγματικα περηφανος για την συλλογη μου και οχι ψωνισμενος γιατι η αγαπη γυρω απο τη μουσικη ειναι μεγαλη και αληθινη.

Ωραιος ο Zep!!Το θεμα ειναι αυτο ακριβως πιστευω,το να υπαρχει μερακι.Τοτε αυτη η περηφανια που αναφερει ο Zep μεταφραζεται σε πραξεις οπως να τακτοποιεις αλφαβητικα τη δισκοθηκη σου ή κατα ειδος ή και τα δυο,να αλλαζεις διαρρυθμιση στο δωματιο και στα ραφια της ιδιας της δισκοθηκης,να βαζεις ετικετες,να τα αρχειοθετεις στο pc και αλλα τετοια φετιχιστικα πραγματα.Ειδικα αν μαζευεις και επι χρονια υλικο και εχεις πχ αναμνησεις απ την καθε σου αγορα σχεδον,του στυλ,εκεινο το σιντι το πηρα τοτε,απο κει,ενω τα ειχα με την ταδε,ε τοτε πιστευω αποκτα πραγματικη αξια η δισκοθηκη(και η βιβλιοθηκη και ο,τι συλλογη εχεις βασικα).

Και με αφορμη το παραπανω…εσεις πως την αρχειοθετειτε?Αλφαβητικα?Κατα ειδος?Σε ραφια?Σε συρταρια?(Το χωροταξικο προβλημα κυριως για οσους εχουν μπολικο πραγμα…)

Εγω εχω καπου στ 110 με 120 σιντι. Εκ των οποιων καποια απο αυτα δεν ειναι σε αυθεντικη θηκη (αλλα σε μια slim) αλλα το σιντι και το βιβλιαρακι ειναι κανονικοτατα!

Και χρειαζομαι δισκοθηκη πλεον! Τα εχω (οσα χωρουσαν) με αλφαβητικη σειρα αναμεσα στο στερεο και στο ενα ηχειο και οσα δεν χωρουσαν πανω στο ηχειο!

Αυστηρά αλφαβητικά ανά μπάντα, μετά χρονολογικά ανα δίσκο.
Τρία έπιπλα με ράφια προς το παρόν αλλά έχουν χώρο ακόμα.

αλφαβητικά τις μπάντες αλλά με χρονολογική σειρά στα άλμπουμ τους…(πρόλαβε και ο από πάνω)

προχθές έβλεπα κάμποσα cd και προσπαθούσα να θυμηθώ απο που είχα πάρει το καθένα(τα παλιά…τώρα 3-3 cd και από το internet:?)

ενα απόγευμα παρασκευής-> αγορά w.a.s.p.-the crimson idol απο μεγάλο δισκοπωλείο λαρισα που τώρα δεν υπάρχει-> κατι πατάτες στα goodys στη λαρισα-> η κοπέλα μου να μου μιλάει και εγώ να έχω ανοίξει το cd και να την γράφω -> σπίτι μετά από μια ώρα -> μετά από δυο ακροάσεις η χαρά στο ταβάνι

παίζει να θυμάμαι όλες τις αγορές… τωρα θυμήθηκα οτι έκανα να αποφασίσω 1,5 ώρα για να πάρω το THE OCEAN-precambrian από το media markt(λαρισα)…πήγαινα πάνω κάτω με κάτι άλλα cd για 1,5 ωρα.!!! αλλά πήρα το σωστό στο τέλος…

ή πρώτη επαφή με τους in the woods με το Three Times Seven on a Pilgrimage(μετά ήρθε το Heart of the Ages και ήρθε το χάος) σε δισκοπωλείο στη λαρισα μετά απο συζήτηση 2 ωρών με έναν καλό παλικαρο…

κερδίζεις πολλά σε χρήμα με αγορές απο το ιντερνετ , αλλά είναι μεγάλο κρίμα που σε λιγο δεν θα πηγαίνουμε σε δισκοπωλείο να μπαστακοθουμε 2 ώρες για μισή αγορά…

*οφ τοπικ? :-s

Oχι ρε μαν,καθολου οφ τοπικ.

Εγω ανα ειδος τα εχω προσωρινα,αλλα θα θελα να τα ειχα και αλφαβητικα και με χρονολογικη σειρα,το οποιο θα γινει μετα την επομενη μετακομιση βασικα,οπου θα οργανωσω το πραγμα απ την αρχη.

Απο storage εχω καμια 20αρια ραφια απο ΙΚΕΑ(αυτα που ειχε μεχρι προτινος για cd) κρεμασμενα απο τοιχο και 2 μεγαλους πυργους,παλι απ το ΙΚΕΑ αυτα που φερε προσφατα(των 200+cd εκαστος).
Για τα βινυλια και dvd εχω κατι custom made επιπλα,τα οποια εδω και καποιο καιρο εχουν παψει να ειναι λειτουργικα.

Βασικα θα θελα καποια στιγμη 3 τετοια η παρομοια(τα οποια δεν ξερω αν τα βρισκεις στην Ελλαδα,ΙΚΕΑ παντως δεν εχει).

βασικά εγω ενα θέμα με την σκόνη…συχαίνομαι την σκόνη όσο τίποτα…
και ετσι το σπίτι είναι γεμάτο με κούτες, cd σε βιβλιοθήκες αλλά προστατευμένες με νάιλον(!!), σακούλες, και γενικά οτι μπορώ…

χάος μιλάμε…ακόμη ψάχνω να βρω που είναι το τριπλό Black Clouds & Silver Linings από dream theater…

και εχω και το κόλλημα με bootleg υλικό…παλιά είχα μόνο ήχου…τώρα έχω φάει φλασια και κατεβάζω ολόκληρα dvd-video(ανεπίσημα) … έχουν φτάσει τα 300 σχεδόν…τα οποία είναι παντού μέσα στο σπίτι…

*και ποιος δεν ονειρεύεται να μένει σε ενα σπίτι που να έχει έναν μεγάλο χώρο μόνο για την μουσική του…

Ετσι ειναι το καλυτερο νομιζω. Οχι ανα ειδος. Γιατι η Rock ειναι μια με ολες τις εκφανσεις της. Ετσι τα βρισκεις ολα οποτε θελεις. Οτι τραβαει η καρδουλα μας την ωρα που το θελεις.

Αυτο ξαναπεστο φιλε μου. Οσοι εχουν την τρελα αυτο θελουν.