Ποσο μεγαλη την εχετε? (τη συλλογη δισκων/cd σας... )

[FONT=“Comic Sans MS”][SIZE=“2”]Χμμμ μάλιστα!
Για να πω κι εγώ, αν και πολλοί την έχουν μεγαλύτερη από μένα (τη δισκοθήκη :bleh:).

Αν και δεν έχω κάνει απογραφή ακόμη, με βάση τις χωρητικότητες των επίπλων πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω χοντρικά:[/SIZE][/FONT]

[ul]
[li][FONT=“Lucida Sans Unicode”]λίγο παραπάνω από 700 cd’s[/FONT]
[/li][li][FONT=“Lucida Sans Unicode”]καμια 30ριά dvd’s[/FONT]
[/li][li][FONT=“Lucida Sans Unicode”]καμια 10ριά LP βινύλια[/FONT]
[/li][li][FONT=“Lucida Sans Unicode”]5-6 εφταράκια[/FONT]
[/li][li][FONT=“Lucida Sans Unicode”]6-7 (αυθεντικές) κασσέττες[/FONT]
[/li][/ul]

[FONT=“Comic Sans MS”][SIZE=“2”]Ξεκίνησα με καμια εκατοστή cd’s που κληρονόμησα από τον αδερφό μου, ο οποίος με έμπασε στη σκληρή μουσική (ψέμματα, έκλεβα κρυφά τους δίσκους του και μελετούσα…:–)
Από κει και πέρα, όταν ήμουν νιός, χάλαγα [B]όλο[/B] το χαρτζηλίκι σε δίσκους.
Στο σχολιό ενώ άλλοι πέρνανε τυρόπιτες και λοιπά “εφήμερα” αγαθά, εγώ κράταγα από δω κράταγα από κει – παππούδες/γιαγιάδες, γιορτές, κάλαντα, ξερωγώ – και τα επένδυα στην προσεκτική ενημέρωση της δισκοθήκης μου.

Ήταν γλυκιά η αναμονή για το τέλος της κάθε εβδομάδας και την καθιερωμένη μου δισκότσαρκα.
Κάθε Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο πρωί συνήθως, έπαιρνα τους δρόμους και με τα ακουστικά πάντοτε στα αυτιά μου, πέρναγα από όλα τα δισκάδικα που ήξερα.
Καμιά φορά κράταγε μέχρι και 3μιση με 4 ώρες αυτή η ευχάριστη περιπλάνηση!
Ευχάριστη βέβαια ήταν για μένα. Οι μαγαζάτορες δεν ξέρω αν χαίρονταν και τόσο όταν με βλέπανε διότι συνήθως έκανα έρευνα αγοράς και δεν αγόραζα ποτέ με την πρώτη.
“Ωχ, πάλι αυτός ο μακρυμάλλης που έρχεται και κάνει “σκούπα” όλο το μαγαζί!” είμαι σίγουρος πως θα λέγανε μέσα τους…:lol:
Ομόνοια-Εξάρχεια και Μοναστηράκι για κανα second hand, μπορεί και third! :stuck_out_tongue:
Ναι, αρκετοί από τους δίσκους μου είναι μεταχειρισμένοι.
Από τη στιγμή που ήταν σε καλή κατάσταση, τούς προτιμούσα μιας και τα λεφτά ήταν περιορισμένα κι έτσι με λιγότερα έπαιρνα περισσότερα.
Άσε τα παζάρια…
Ρόδον (:cry:), Texas στην Ιπποκράτους, Underworld αργότερα και Τεχνόπολη.
Άμα το παζάρι ήταν καλό, ήταν σκέτη μαγεία! Δεν ήξερες τί να πρωτοπάρεις.
Cd’s που δύσκολα έβρισκες σε δισκοπωλεία, κανα LP όταν είχες μεράκι, κανα γλυκούλι 7ιντσο που σου γυάλισε, κανα βιβλίο ή ακόμη και καμιά καρφίτσα ή ραφτό για την τσάντα.
Θυμάμαι μια φορά ήθελα να πάρω τόσα που δεν είχα τα χρήματα, έτσι έφυγα, πήγα σπίτι και ξαναγύρισα στο παζάρι για να πάρω τα κρατημένα…:lol:#-o
Μετά ήρθε το πανεπιστήμιο και μαζί με αυτό ένας διάολος μπήκε μέσα μου.
Ο πρώτος μου υπολογιστής. MP3. Καινούργιες λέξεις, καινούργιες πρακτικές.
Από τη ζεστασιά του αναλογικού ήχου του Walkman (με κασσέτα) που έλιωνα κάθε μέρα, πέρασα στα ξερά & “αποστειρωμένα” mp3’s. Ξενέρωμα.
Επειδή τα πήγα εξαιρετικά στις πανελλήνιες (ειρωνικό ήταν αυτό), έπρεπε να φύγω από το σπίτι μου.
“Και τα cd μου?” σκέφτηκα αμέσως. Ε λοιπόν, αναγκαστικά εκείνο το καλοκαίρι κάθησα και rip-αρα σε mp3 καμιά 500άρα cd στον υπολογιστή μου.
Δεν είχα ούτε internet τότε και καθόμουν και έφτιαχνα τα mp3 tags πληκτρολογώντας :!:
Αστιγματισμό έβγαλα τόσες ώρες μπροστά στη οθόνη (αλήθεια,δεν κάνω πλάκα!)
Τύλιξα με νάυλον κι εγώ (όπως και ο crimson πιο πάνω) τις δισκοθήκες μου και τις αποχαιρέτησα, μαζί και το αγαπημένο ηχοσύστημά μου.

Μετά? [I]"[U]The Years Of Decay[/U]"[/I]
Μακριά από δισκάδικα/συναυλίες (:x) και σαν φοιτητής με περιορισμένο budget μοιραία έπεσα στα…ναρκωτικά…εεε στο downloading ήθελα να πω!
Αγορά δίσκων με το σταγονόμετρο πια. Αν και κάποτε αναπόφευκτα θα ερχόταν αυτή η στιγμή, αφού το δωμάτιό μου είναι 2,5 x 3 μέτρα και τα cd άρχιζαν να με πνίγουν…
350 GB σε mp3’s και 1500 συγκροτήματα είναι πλέον οι αριθμοί.
Και καμια 100 dvd’s με καμια 6-7 bootlegs συναυλιών το καθένα (από emule, rapidshare κλπ).
Γνώρισα και γνωρίζω συνεχώς άπειρες μπάντες που με το ραδιόφωνο και τη σποραδική αγορά δίσκων δεν θα γνώριζα σε 50 χρόνια.
Χάθηκε όμως η γοητεία και ο ρομαντισμός του δισκοσυλλέκτη.
Τώρα είναι όλα ίδια. Κίτρινοι φάκελοι, μέσα σε κίτρινους φακέλους.
Κουραστική διαδικασία να σκεφτείς τί θες να ακούσεις όταν δεν έχεις μπροστά σου τους δίσκους, να τους αγγίξεις, να δεις το artwork, να “ξεκοκαλίσεις” το βιβλιαράκι.
Άσε που με το ασύστολο κατέβασμα δεν προλαβαίνεις να τα τσεκάρεις όλα και τα ξεχνάς για να τα βρεις μπροστά σου μετά από καιρό και σε ανύποπτο χρόνο.
Τώρα πια έρχεται και η παρακμή των δισκάδικων με τα λουκέτα…
Όταν ανεβαίνω πια στην Αθήνα, η βόλτα είναι πιο πολύ αναγνωριστική και για να νοσταλγήσω το παρελθόν και τις ώρες που περνούσα σε αυτά τα μαγαζιά.
Τουλάχιστον υπάρχουν τα καλά μου τα ηχεία και οι (λιωμένοι από τις ακροάσεις) δίσκοι μου να με περιμένουν μέσα στην ασφάλεια του σελοφάν…

Ζητώ συγγνώμη για το off-topic αλλά θυμήθηκα τα παλιά και…μετά το pop, δεν έχει stop… :lol:[/SIZE][/FONT]

αλφαβητικα τα παντα ολα και οτι ειναι απο την ιδια μπαντα χρονολογικα…
εχω παρει 1 επιπλο (δωρο βασικα των γωνιων) με 4 συρταρια και τα βαζω (180 το καθε συρταρι πανω κατω)…
γλυτωνω την σκονη - αξια ανεκτιμητη + οτι βοηθαει να γινονται πιο ανετα αλλαγες/προσθηκες στην σειρα και να βλεπω καλυτερα τιτλους…
βεβαια τωρα πια δεν χωρανε ολα εκει+τα προσθετω σε ραφι στην βιβλιοθηκη…
οτι δεν ειναι ροκ ή μεταλ δυστηχως ειναι σε κουτα σε αλλο σημειο του δωματιου (ειναι πολλα και αυτα)…
στο μελλον θα εχω τελειωσει την καινουρια απογραφη και δυστηχως θα δειτε στο forum πωλησεις απο την δισκοθηκη μου (για διαφορους λογους - οικονομικους/χωρου κλπ ααααλλη ιστορια ομως αυτο…)

Παρα παρα παρα πολλα βινυλια, αλλα οχι αρκετα. Αν και απο περυσι εχω δωσει 500-600 παραμενουν αμετρητα :stuck_out_tongue:

Μονο ΜΕΤΑΛ απο 1980 και επειτα, καμμια κοπια κανενα bootleg, αν και αυτο με τις κοπιες δεν το καταλαβαινω :lol: Αρνουμαι…

α, και 1325 MAIDEN.

Y.Γ.1. Ελαχιστα και απο Rock City.
Υ.Γ.2. Συμφνω με braind3d, στο πρωτο μερος, στο αλλο αρνουμαι…

καμια φορά την κοιτάω και νομίζω ότι την έχω μεγάλη, αλλά μετά όταν βλέπω του mindtakis αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να μεγαλώσει κι άλλο…:stuck_out_tongue:

τρου στόρυ.

Ολόκληρο χωροταξικό σχεδιασμό έχω κάνει πάντως…:lol:

Eιναι καθαρα θεμα επιλογης. Μεγαλυτερα αντικειμενα = μεγαλυτερο μεγεθος :lol: Βεβαια οι κυνικοι μπορουν να το μεταφρασουν και αλλιως :stuck_out_tongue:

Παντως νομιζω οτι θα πρεπει να εκμεταλευθεις ενα κενο χωρου στη κουζινα σου η τι το θελεις το 2ο WC? :smiley:

εγω την εχω μικρη(περι τα 80κατι σιντι) μιας και αρχισα να μαζευω φανατικα πριν 3 χρονια περιπου…παντως το μεγαλυτερο προβλημα μου ειναι ενα.ΘΗΚΕΣ…αν δω την παραμικρη γρατσουνια πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αντικατασταθει η θηκη…δν ξερω τα θελω ολα αψογα:p για να μν αρχισω τωρα με τα καταραμενα ντιτζιπακ που ξεφτιζουν και με χτυπανε εγκεφαλικα…:roll:

θεωρω παντως τον εαυτο μ τυχερο που προλαβε εστω και στο τελος αυτες τις δισκοτσαρκες.να χαζευεις σ ενα μαγαζι για ωρες και στο τελος να παιρνεις ενα σιντι…

την έχω 18 πόντους :stuck_out_tongue:

ον τόπι :

έχω γύρω στα 300 με 350 CD (όλα μέταλ / χαρντ ροκ) και αγοράζω 3 με 4 CD τον μήνα :slight_smile:

Εννοείται ότι αλλάζουμε θήκες με σπασίματα κτλ.

Επίσης βγάζουμε όλα τα αυτοκόλλητα και καθαρίζουμε υπολείμματα κόλλας με βενζίνες.
Αν δεν φύγουν, αλλαγή θήκης again.

Εκτός αν είναι τπτ Μετάλλικα (άκα τα πρώτα που αγόρασα πριν καμιά 15ετία) όπως για συναισθηματικούς λόγους μένουν ως έχουν.

Τώρα για έπιπλα, το ΙΚΕΑ έχει φέρει πρόσφατα, κάτι περιστρεφόμενα που έχουν χωρητικότητα 312 CD και είναι από καλό ξύλο, ένα 30άρι. Έχω δύο τέτοια προς το παρόν συν ένα γαμάτο της AVEC (χωράει 400 πάνω κάτω) που είχα πετύχει από σπόντα σε συνοικιακό δισκάδικο στην Κυψέλη. Με τους ρυθμούς που αγοράζω βέβαια, μου φαίνεται ότι σε κάνα χρόνο θα έχει σωθεί ο χωρές και μετά άντε να χωρέσει άλλο το δυαράκι.

Επίσης βόλτες σε δισκάδικα κάνουμε ακόμα, μπορεί να έκλεισε το Rock City, μπορεί το Metropolis να έγινε media store με design νοσοκομείου αλλά μερικά παραμένουν εκεί, το Metal Era, ο Bowel, το Rhythm και μερικά ακόμα…

καλα αυτα που εχουν συναισθηματικη αξια εξαιρουνται σαφως…παντως οσον αφορα τα δισκαδικα αν μενεις επαρχια ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα…ειδικα αν εισαι σε μικρη πολη που το πιο ψαγμενο μεταλ ειναι κανα dream theater…

827 βινύλια και πολλά cd, αν και μόνο τα βινύλια μετράνε για δισκοθήκη. :stuck_out_tongue:

Το πρόβλημά μου, μια που μιλάτε για έπιπλα, είναι ότι έχω από ΙΚΕΑ τις billy βιβλιοθήκες αλλά η μεν μικρή είναι ασύμφορη γιατί πρέπει να πάρεις τρία κομμάτια για να δεις προκοπή, η δε μεγάλη (που έχω) έχει λυγίσει το ράφι της από το βάρος. Καμία συμβουλή;

edit: α, και σχεδόν καθόλου μετσαλ

1325 Μaiden!!Αυτα ειναι μερακλιδικα πραγματα!Και γω νομιζα οτι τα 70 του Zappa που εχω ειναι πολλα…:stuck_out_tongue:

Και γω συμφωνω με braind3d στο πρωτο μερος φυσικα και μ αρεσε πολυ και ο τροπος γραφης του,αλλα δεν καταφερε να με κερδισει το downloading(το χρησιμοποιω σαν “ραδιοφωνο” βασικα)και ειναι πραγματικα κριμα να παρατας τις αγορες,οντας συνειδητοποιημενος μουσικοφιλος,για λογους ανωτερας βιας.Ωστοσο με βρισκει απολυτα συμφωνο για το ποσο αψυχα ειναι τα mp3 και για το ποσο χανεις τη μπαλα λογω ποσοτητας(Για ποιοτητα ουτε κουβεντα εννοειται).

Ον τοπικ:Εγω μετα την τελευταια καταμετρηση εχω σχεδον 3000 cd(καμια 250-300 κοπιες,metal τιτλοι κυριως),120 βινυλια(μονο δυστυχως…) και καμια 250dvd(originals).

λατρεία αυτό το θρεντ, καλώς ξεθάφτηκε :smiley:

γυρω στα 700+ CD…(σκοτωσα τελευταια καμια 70αρα)
20 βινυλια
τα βιβλια μετρανε??? Αν ναι κοντα στα 1000.

χαζεύεις σου λέω. και είναι και μερακλής στο πως τα έχει τοποθετημένα, μαζί με άλλα αντικείμενα της μπάντας. metal μουσείο είναι το σπίτι του, no kiddin’.

κοντά είμαστε. πρέπει να σε έχω στα CD, με έχεις στα βινύλια και είμαστε περίπου στα ίσα στα DVD, χαχα.

προφανώς και μιλάμε μόνο για original.

από την άλλη έχω ήδη μια “γωνιά” με collector’s items -συλλεκτικά, σπάνια, ακριβά you name it- που γέμισε και τώρα φτιάχνω δεύτερη. Είναι κάποια κομμάτια της συλλογής που δεν μπορείς και δεν πρέπει να τα περιορίσεις…

@Μindtakis καντο επισκεψιμο ρε συ το σπιτι σου για το κοινο,χαλεποι ειναι οι καιροι,εσυ θα χεις κερδος και μεις θα χορταινουμε οφθαλμολουτρο!Και τα κωλομπαρα τωρα που το σκεφτομαι με τον ιδιο τροπο δουλευουν…:stuck_out_tongue:

Αστα μαν,αρρωστια!!Κανω και ενα excelακι τωρα καταγραφοντας τα παντα,ωστε μετα απο την μετακομιση να τα βαλω επιτελους αλφαβητικα,αλλα ειναι μανικι η δουλεια…Τα collectors τα χω κανονικα εντος δισκοθηκης,αλλα μ αρεσει η ιδεα σου!!

εδιτ:@Mindtakis για να γλιτωσουμε τα εξοδα,δε βαζεις καμια φωτο να γουσταρουμε λιγακι???Mετα βεβαια δε γλιτωνουμε το καρδιακο,αλλα οκ ας το ρισκαρουμε!:stuck_out_tongue:

8O τι έκατσες και έργαψες. Σοκ και δέος για το σεντόνι. Συγκινήθηκα και μου θύμισε τον εαυτό μου :cry:

Το να εχει καποιος 70 Zappa το 2011 πρεπει να ειναι σιγουρα μερακλης. Το να εχει καποιος 1000+ MAIDEN ειναι το λιγοτερο ‘‘φετιχ’’, και σιγουρα οικονομικη καταστροφη. Πριν 2 χρονια αυξησα το οριο στη καρτα μου και σε μερικες μερες εκανα υπερβαση οριου. Δυο χρονια αργοτερα η καρτα εχει ακυρωθει αλλα ενα μικρο ποσο παραμενει χρεωστικο :lol:

Παντως οτι αφορα τους αριθμους, για μενα καμμια συλλογη δεν ειναι μικρη η μεγαλη, ολοι απο το νουμερο 0 αρχσαμε :slight_smile:

Και εσυ εχεις πολλα που πρεπει να ειναι βιτρινα…:roll:

Ειναι αληθεια οτι τα MAIDEN ειναι καπως προσεγμενα στα διαφορα συνθετα, αλλα για να ειναι Μουσειο ΘΕΛΩ μερικα ακομα. Ομως θα μπορουσε να ειναι ενας διαδρομος μουσειου που οδηγει σε μια αιθουσα με MAIDEN καλουδια. :lol:

Ολοι οι καλοι χωρανε, κερναω καφε σε κουπα MAIDEN, εσυ απλα πες πιο ειναι το αγαπημενο σου αλμπουμ (και πως θεκεις το καφε) … απο MAIDEN :lol:

Βεβαια σε ενα κωλομπαρο δεν κινδυνευιες τοσο αν αγγιξεις κατι που δεν πρεπει να αγγιξεις χωρις αδεια…και φυσικα ‘‘no smoking’’ :stuck_out_tongue:

Οριστε και 2 φωτογραφιες… αν ψαξεις στο photobucket εχω ανεβασει διαφορες. CD ειναι σε 2 σειρες, ενω καποια υπεροχα digibbok & cardboard box sets ειναι πισω απο τα slipcase boxes.

Την έχω μικρή αλλά τόοοοοοσο αγαπημένη <3 Και περιλαμβάνει δίσκους από μέταλ μέχρι ηλεκτρονική μουσική. Μόνο πολύ αγαπημένα συγκροτήματα που θα γούσταρα να βλέπω και live.

[B]mindtakis[/B], στην πρώτη σου φωτογραφία, τί έχουν εκείνες οι κονσέρβες πάνω-πάνω? Κομπόστες?

Πρόσεχε τα λόγια σου [B]Neniel[/B]…

TOYITI στο μέταλ μας???