Celtic Frost - Monotheist

[Ξεκαρφωτος]Πωπω νοιωθω ωραια. Οταν ειχε βγει, ημουν το μαυρο προβατο εδω μεσα. Παλι με χρονια με καιρους λοιπον, παλι δικα μας θα ναι.[/Ξεκαρφωτος]

Συνεχιστε. Απλα επρεπε να το πω. =p

Κι εγώ θεωρώ δισκάρα το Monotheist όπως ανέφερα και πριν κάτι σελίδες, αλλά ρε παιδιά κόψτε αυτές τις κουβέντες περί “αριστουργημάτων” και “επιδραστικότητας” κλπ κλπ γιατί όλα αυτά είνια υποκειμενικά όπως και τα πάντα στη μουσική. Τον δεχόμαστε ως έναν ακόμα πολύ καλό δίσκο από τους Celtic Frost που πάντα κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα στις ηχογραφήσεις τους αλλά μέχρι εκεί. Κι εγώ γουστάρω πολύ το group αλλά δεν προδιαθέτω και τίποτα για το άν θα γραφτεί και με χρυσά γράμματα στην ιστορία της μουσικής, είναι λίγο αστείο. Άν κάποιου δεν του έκανε στ’αυτί δικαίωμά του.

ok…κι εγω δεν ημανα μελος του φορουμ…τι να μας πειτε κυριος?:stuck_out_tongue:

Μα γι αυτο το λεω. Υπηρχε μια εποχη εδωμεσα που το να συζητησεις για κατι αλλο περα απο αγνο ατοφιο metal εμοιαζει αδιανοητο.

Επιτελους λοιπον. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ. :lol:

ε και ποιο ηταν το προβλημα των υπολοιπων?

ΔΕΝ ειναι μεταλ το δισκιο?:-k

Εγώ πάλι έχω να πω ότι αυτός που είπε ότι όλα τα Threads περιμένουν τον Bleeding για να πάρουν καμιά δεκαριά σελίδες ακόμα, είχε πολύ δίκιο. Έχει καταντήσει ο μαζορέτος του Forum.

εριστικός;γιατί;
το ίδιο πιστεύω όταν το λένε για το Rage For Order που είναι αγαπημένο όσο δεν πάει.

bleedin’ επί της ουσίας είναι το κοινό που ασχολείται με τον “ακραίο ήχο” είτε πρόκειται για doom, είτε για death, είτε για black. Στο roadburn αν δεν κάνω λάθος ανέκαθεν έπαιζαν και πιο ακραίες μπάντες. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

τώρα θες να μιλήσουμε σοβαρά για συμμετοχή σε festival όπως το Sweden Rocks και Graspop; Τι επιχείρημα είναι αυτό; Σου είπα εγώ ότι δεν έχουν όνομα να παίξουν σε αυτά τα φεστιβάλ;

focus, είπα απλά ότι το Monotheist όσο και εκπληκτικό και τρομερό που λέτε ότι είναι δεν είχε και τόσο μεγάλη υποδοχή από κόσμο που δεν ήταν/είναι σε φάση με τους CF, όση είχαν album όπως το Blackwater Park ή το Icon παλιότερα.

Ισοπεδωτικός σε τι, γαμώ την τρέλα μου μεσα;

Έχει κουράσει πολύ ώρα τώρα.

Το παραδέχομαι, το Monotheist άλλαξε το metal, γάμησε τα σύμπαντα και είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΩΝ και όσοι δεν το έχουν καταλάβει θα το καταλάβουν στην επόμενη δεκαετία.
Μπα γαμώ το φελέκι μου.

@ Δαρθ: Το χω πει. Με 1000 ευρώ αποθεώνω και Arch Enemy. Η προσφορά ισχύει!:stuck_out_tongue:

Επί του θέματος, αυτήν ακριβώς την απήχηση που λες outshined, εγώ την βλέπω υποκειμενικά. Στη δεκαετία που τελειώνει, το ξέρεις κι εσύ, οι πωλήσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικές του βεληνεκούς μιας κυκλοφορίας, αφού ο οποιοσδήποτε μπορεί να την κατεβάσει απ’το διαδύκτιο. Άρα από πού πηγάζει η “αντικειμενική” εικόνα περί της απήχησης που έχει ένα άλμπουμ? Από τα έντυπα? Από τις περιοδείες? Από πού?

Τα φεστιβάλ στα παρέθεσα για να δεις σε πόσο διαφορετικού ύφους φεστιβάλς εμφανίστικαν την τελευταία 3ετία της ύπαρξής τους. Δεν ήταν δλδ μια μπάντα που θα έπαιζε hellfest-brutal assault-metal camp-obscene extreme κλπ. μόνο με άλλες ακραίες.

Τεσπά πάω για μπύρες. Η συνέχεια από αύριο.

Σταματήστε αλλιώς θα βάλω τις φωνές.:stuck_out_tongue:

Outshined το ισοπεδωτικό στη στάση σου είναι ότι κοπανιέσαι τόση ώρα να αντιτίθεσαι σε πράγματα που είναι αυταπόδεικτα. Το ότι οι frost έχουν αλλάξει το μουσικό χάρτη από τη στιγμή που ηχογράφησαν οτιδήποτε(ακόμη και σαν Hellhammer) δεν είναι ισχυρισμός, είναι γεγονός και μάλιστα τον αλλάξαν σε τόσα επίπεδα που καταντάει αστείο να υπάρχει έστω και ένας που να το αμφισβητεί. Τώρα επειδή εσύ μιλάς για το συγκεκριμμένο Album, η κλασσικότητα του θα φανεί με το χρόνο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν ο μουσικός χάρτης του μέλλοντος δεν αλλάξει με το συγκεκριμμένο δίσκο η ποιότητα του δεν υπάρχει. Δε σου είπε κανείς να κάνεις Bow Down και να παραδεχτείς την ανωτερότητα του πάνω σε οτιδήποτε κυκλοφόρησε τα τελευταία 10 χρόνια, ούτε εγώ δεν το κάνω αυτό που είμαι και οπαδός. Το ποιο Album είναι το καλύτερο είναι θέμα προσωπικό του καθενός.

Επίσης ισοπεδωτικό βρίσκω το γεγονός ότι έχεις καταδικάσει κάτι εκατοντάδες μνημεία(που είμαι σίγουρος ότι παααααάρα πολλά από αυτά είναι και δικά σου κολλήματα) με την δικαιολογία ότι δεν έχουν την κοινή αποδοχή για να μας δίνει αυτή την ψευδαίσθηση αντικειμενικότητας.

Bleeding δε με νοιάζει για τον βλαμμένο τον Amott, μια δισκάρα που ονομάζεται Lazarus θέλω να αποθεώσεις γιατί μόνο εγώ, ο Signal και ο Dyingfreedom το έχουμε εκθειάσει εδω μέσα. Τα λεφτά θα σου τα δώσω σε τσέχες.

2 μηνες πριν υπηρχαν παρομοιες συζητησεις. ολοι ομως γνωριζουμε την αληθεια [SIZE=“5”]=[/SIZE] http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=615833&postcount=65
κιας μην θελουμε να το παραδεχτουμε.

Αχα, οκ, εγω σου απανταω με παραδειγματα που αλλαξαν ολο το μεταλ και αναγνωριστηκαν πολυ μετα πο την εποχη τους και το μονο που εχεις να πεις ειναι οτι γελας, τι να πω, καλα κανεις, το γελιο μακραινει την ζωη στην τελικη.

Καταρχην δεν νομιζω πως ουτε εγω ουτε καποιο απο τα αλλα παιδια ειπαν οτι επειδη ετσι μας αρεσει το αλμπουμ ειναι και το καλυτερο της χιλιετιας.Μιλησαμε με πολλα επιχειρηματα και σε καμια περιπτωση δεν ειπα οτι επειδη μου αρεσει ετσι ειναι.Απο την αλλη οπως ειπα και πριν οι 2-3 παραγοντες που προσπαθεις να βρεις ως βαση συγκρισης (ο εξης ενας δηλαδη οτι δεν εχουν ευρυτερη αποδοχη) για λογους που εγραψα στα προηγουμενα ποστ φαινεται οτι δεν ισχυουν.Οσο για αυτα που λες βρισκονται μπροστα απο την εποχη τους και ειναι παπαρια μαντολες…ειδικα για celtic frost δεν ισχυει.Αποδειξη : τα ιδια τα συγκροτηματα και τα μελη τους που εχουν ομολογησει οτι εχουν επηρεαστει απο φροστ μεχρι και οτι προσπαθουσαν να τους αντιγραψουν.Ενδεικτικα θα αναφερω συκροτηματα που οι μουσικοι τους λενε οτι ασχοληθηκαν με τον χωρο λογω φροστ…kreator(ο mille μαλιστα εχει πει οτι μικρος το πιο τρελο του ονειρο ηταν να παιξει στους φροστ) paradise lost opeth(εχουν κανει μεχρι και διασκευη ως ενδειξη φορου τιμης) obituary(το ιδιο) darkthrone moonspell sepultura my dying bride …και για να μην κουραζω με πολλα ονοματα σχεδον ολη την ευρωπαικη σκληρη σκηνη σε ατμοσφαιρικο μπλακ ντεθ σουηδικο ντεθ γκοθικ υφος και πολλα συγκροτηματα ντεθ των ΗΠΑ αλλα και της μικρης αλλα υπαρκτης σκηνης του μπλακ στις ΗΠΑ.Μεχρι και στις μερες μας βγαινουν μπαντες απο ολο τον κοσμο (προσφατα ακουγα μια μπλακ μεταλ μπαντα απο χιλη η καπου εκει δεν θυμαμαι καν…) που λενε οτι φροστ δημιουργησαν αυτη την μουσικη.Αυτοι ειναι ολοι τους μεθυσμενοι και δεν ξερουν τι λενε? Η ολοι εχουν βαλθει να προμοταρουν τους φροστ?

ότι έχω πει για το monotheist έχει αναχθεί στους Celtic Frost.
well done.
το είπα και πριν ο κόσμος συγκλονίστηκε. εγώ δεν το πήρα χαμπάρι. θα είμαι σε αυτούς που θα το αντιληφθούν μάλλον σε κάποια χρόνια.

ένας δίσκος όταν βγαίνει ακόμα και αν έχει κάποιες “καινοτόμες” ιδέες μια χαρά είναι για την εποχή του. Το ότι ενδεχομένως θα οργανωθεί καλύτερα μια σκηνή λίγα χρόνια μετά, δε σημαίνει πως ο δίσκος ήταν μπροστά από την εποχή του.

Darth δεν έχω ισοπεδώσει κανένα “μνημείο” επειδή δεν είχε κοινή αποδοχή. Μιλάω για κάτι πιο συγκεκριμένο και πιο απλό. Μιλάω για πράγματα που έχω ζήσει. Έχω δει πόσο πανικό προκάλεσαν το Land Of The Free και το Draconian Times το 95, τι πανικό προκάλεσαν το Holy Land και το Dark Saga το 97, τι πανικό προκάλεσε το Dead Heart In A Dead World το 00 και το Blackwater Park. Μιλάμε για περιπτώσεις που κανείς δεν έθετε παράγοντες του ακούω power/heavy/death/progressive/thrash.

Η απλή ένστασή μου είναι πως δεν έκανε αυτό το πράγμα το Monotheist και δεν πιστεύω ότι δεν το έκανε επειδή ήταν μπροστά από την εποχή του. Δεν λέω ούτε ότι δεν είναι καλός, ούτε ότι δεν πέτυχε.

Με τον Kreatorhell δεν τη παλεύω να συζητήσω, sorry…

Kαταρχας δεν εχω ακουσει το monotheist…(εχω μεινει στο vanity/nemesis)…κατα δευτερον καταλαβα το σκεπτικο του Outshined,αλλα πλεον κανεις δισκος δεν θα αναγνωριστει καθολικα και μαζικά οπως γινοταν καποτε (οσο καλος και αν ειναι)…ισως η υπερβολικη πληροφορηση,ο ανταγωνισμός (μεταξυ συγκροτηματων) και το downloading εφεραν την κατασταση σε αυτο το σημείο…για να μπω και on topic οι Frost ήταν μεγαλη και επιδραστικη μπαντα,που δεν διστασε να πειραματιστει σε μια δυσκολη εποχη (που τα κολληματα πηγαν συννεφο) και που αφησε το προσωπικο της στιγμα στην μιση σκηνη του ακραίου metal…Απλα πλεον δεν προκαλούν το ιδιο vibe με τοτε…(για τους λογους που αναφερα παραπανω…)

Κανενα απο τα 6 αλμπουμς που αναφερεις ομως δεν ειναι “ακραιο” (αντε λιγο το Opeth, αν και πλεον αν βαλεις λιγο prog στο μεταλ σου γινεται αυτοματα “προσιτο”) αρα δεν μπορεις να τα συγκρινεις με αλμπουμς του τυπου De Mysteriis Dom Sathanas η Monotheist κατα την αποψη μου, αυτη ειναι η δικη μου ενσταση:wink:

Ένα bump του μπλίντιν και υπερτριπλασιάζονται τα ποστ. Μήπως να τον στέλναμε στη βουλή?

Πάρτε ένα μικρό κλιπ του Synagoga Satanae από Μαλακάσα για να δείτε τι ωραία ήταν κι εσείς που λείπατε:p

Κατσε ρε φιλε…Εσυ οταν συζητας ετσι παρατας την κουβεντα? Δηλαδη σε τι διαφωνεις απο οσα εχω πει?
Μηπως δεν εχεις να απαντησεις τιποτα σε ολα αυτα και απλα θελεις να καταστρεψεις την συζητηση ?Ωραιο στυλ ειναι αυτο…Τουλαχιστον παραδεξου οτι εχεις αδικο…Μα ειναι δυνατον να λες οτι οι φροστ δεν εχουν αποδοχη?Η οτι το γεγονος οτι ειναι πρωτοποροι ειναι βλακειες? Τι εννοεις να οργανωνεται καλυτερα η σκηνη… Εδω τοσοι λενε οτι θελουν να τους αντιγραψουν!Πως ειναι δυνατον να μην ειναι πρωτοποροι οταν δημιουργουν τοσες σκηνες? Θα σου πω επισης το εξης. Ξερεις οτι το 2000 υπηρχαν οπαδοι των nevermore που δεν τους αρεσε το dead heart… και ελεγαν οτι η μπαντα αλλαξε το στυλ της?(σε σχεση με τα προηγουμενα υπηρχε διαφορα).Ειχαν τοτε οι nevermore απολυτη αποδοχη? Και εκει λαθος ξανακανεις.Απλα εχεις αδικο.Το ξερεις.Ασε τις υπεκφυγες

0%
λες συνεχώς πράγματα που δεν είπα
και δεν έχεις καταλάβει ούτε καν τι προσπαθώ να πω.