Champions League 2009 - 2010

Χμ δεν ξέρω ο καθένας κάνει τις αναγνώσεις που θέλει.

Με τη Μίλαν πχ το 07 δεν έπρεπε να πω ότι ήταν πολύ ανώτερη η Μίλαν?

Πιο πάνω εντόπισα κομβικά σημεία που πιστεύω ότι έκριναν το αποτέλεσμα, στο οποίο η Μπάγερν προκρίθηκε με περισσότερα εκτός έδρας γκολ υπενθυμίζω.

Εσύ λες ισάξιες, οκ.

Τύχη? Είδες εσύ μπακ της Μπάγερν να μαρκάρουν? Γενικά έχει η Μπάγερν μπακ? Λέω εγώ τώρα.

Σόρρυ για διπλο-πόστ, αφηρημάδα

Όσο μάρκαραν οι μπακ της μιας, μάρκαραν και της άλλης.

Γενικά, χοντρικά στα δυο ματς είχαν από ένα καλό ημίχρονο (Μπάγερν 1ο ματς, Β’ - Μάντσεστερ 2ο ματς, Α’) και τα άλλα 2 ημίχρονα ήταν μέτρια από αμφότερες.

Απλά κάνοντας μια ανάγνωση στα ποστ των ματζεστερικών το συμπέρασμα είναι ότι η για κάποιον (ανεξήγητο σε μένα λόγο) η Μάντσεστερ έπρεπε να είχε περάσει εύκολα γιατι “είναι πολύ ανώτερη ομάδα”.

Τι ηταν η Μιλαν το 07;;;

Εγω θυμαμαι μια Λιβερπουλ στο 1ο να παιζει μονοτερμα και να τρωει γκολ απο κοντρα.

Ας οψεται και η “εμπνευση” του μαστορα για τριαδα μπροστινων Πενναντ, Ζεντεν, Καουτ. #-o

Στους ημιτελικούς αναφέρεται.

Ο τελικός του 2007 είναι μάλλον ο χειρότερος που έχω δει ποτέ σε Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τιμοτσουκ ξερεις ποιος ειναι?

Ε τι να κανουμε ετσι ειναι το ποδοσφαιρο τα μισα γκολ μπαινουν λογω τυχης και λαθων του αντιπαλου. Και απο την στιγμη που λες οτι η μαντσεστερ εχει κανει χιλια λαθη και μαλακιες ειτε προπονητη ειτε παιχτων ενω ταυτοχρονα η μπαγερν τα εκμεταλευθηκε και στις κρισιμες στιγμες απεφυγε τα δικα της πως καταληγεις οτι η μαντσεστερ ηταν καλυτερη?? Ειναι ατοπο.

Αντιθετα η ομαδα που απεφυγε τα λαθη και ειχε σωστη τακτικη εχει παιξει πολυ καλυτερα. Αν σε ολα αυτα προσμετρησεις και το ψυχικο σθενος που εδειξε η μπαγερν και εκανε δευτερη ανατροπη νομιζω οτι ειναι εξαιρετικα αδικο να λεει καποιος οτι η μαντσεστερ ηταν καλυτερη.

Όχι, απλά μου φάνηκε άμπαλος απ’το όνομα και είπα να τον κράξω.

Ρε Κρισπ στο 1ο παιχνίδι 5 γκολ έπρεπε να κάνει η Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα; Δεν θυμάμαι να έκανε περισσότερες από 2-3 ουσιαστικές ευκαιρίες, με καλύτερη ένα σουτ του Όλιτς που έδιωξε πολύ δύσκολα ο Φαν ντερ Σαρ και ένα τετ-α-τετ αν θυμάμαι καλά, που στο κάτω κάτω το’χε κάνει και η Γιουνάιτεντ στο πρώτο ημίχρονο όπου το σκορ θα μπορούσε άνετα να’ταν 0-2. Εκτός αν η κατοχή, οι γιόμες α λα ελληνικό πρωτάθλημα και τα σουτ σαν αυτά που έκανε ο Ριμπερί στον 2ο αγώνα συνεπάγονται απαραίτητα και 5 γκολ ξέρω’γω …

Επίσης υπάρχει διαφορά μεταξύ του “έπρεπε να κάνω 5 γκολ” και “κάνω 5 γκολ”. Και στον 2ο αγώνα σε ένα ημίχρονο φάγανε 3. Αν ομάδα που τρώει 3 γκολ έτσι για πλάκα, όταν η αντίπαλός της παίζει με έναν σέντερ φορ και σακάτη (!), αξίζει να πάει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αντί της άλλης, τι να πω.

Το μόνο που μπορώ να αναγνωρίσω στην Μπάγερν είναι τα ψυχικά της αποθέματα. Πράγματι λίγες ομάδες θα πίστευαν ακόμα στην πρόκριση όταν βρίσκονται πριν το τέλος του ημιχρόνου πίσω με 3-0 ή με 0-1 στην έδρα τους λίγο πριν τη λήξη έχοντας απέναντι τους την Μάντσεστερ.

Όλα αυτά για να γίνεται κουβέντα εννοείται, η ουσία είναι ότι θα το πάρει η Μπαρτσελόνα με συνοπτικές διαδικασίες και φέτος … εκτός αν πουλήσει κάποιος την ψυχή του στο διάολο όπως έχει κάνει ο Φέργκιουσον σίγουρα …

Κωλόπαιδο Ρόμπεν, τον είχα βάλει στην Μάντσεστερ με πουστιές στον editor στο CM 03-04 … :lol:

Δεν θα το πάρει με συνοπτικές διαδικασίες η Μπάρτσα, θα πέσουν κορμιά με Ίντερ και στον τελικό αν είναι η Μπάγερν θα γίνει επίσης πόλεμος.

Σου εχει κατσει δυσκολοχωνευτο ετσι??? Η μαντσεστερ μπηκε εκμεταλλευομενη την εδρα της για να τα δωσει ολα σε αυτο το ματσ. Τι παει να πει οτι επαιζε με εναν σεντερ φορ σακατη??? Εσεις δε λετε οτι εχει χτιστει γυρω απο εναν παιχτη η ομαδα και δεν παιζει χωρις αυτον??? Αυτο το παιχνιδι με εναν επιθετικο τον ρουνει δεν κανει η μαντσεστερ φετος εχοντας πολυ καλη πορεια??? Τι θα αλλαζε με την μπαγερν? Ε επειδη εφαγε 3 σε ενα ημιχρονο?? τι παει να πει?? Επιασε την μεγιστη αποδοση της η μαντσεστερ την χειροτερη η μπαγερν και συνεβη. Αξιζει απο 30 λεπτα να περασει στην επομενη φαση? Γιαυτο το ματσ διαρκει 90 λεπτα και παιζονται 2 αγωνες ωστε να περασει ο κατα τεκμηριο καλυτερος και οχι αυτος που θα ειναι καλυτερος για 30 λεπτα. Περναει αυτος που εχει καλυτερο συνολικο σκορ στο τελος των 2 αγωνων. Και αυτος ηταν η μπαγερν. Οσο για τον τιμοτσουκ σιγουρα δεν το ξερεις . Αλλιως θα ηξερες οτι πηρε σχεδον μονος του ενα ουεφα και εγινε σφαγη απο τις μεγαλες ομαδες μεταγραφικα για το ποια θα το παρει. Αυτο λεει κατι για την αξια του. Και το τελικο αποτελεσμα ειναι συνισταμενη πολλων παραγοντων. Παιζουν πολλα πραγματα ρολο ποιος θα κανει λαθη σε ποιο σημειο του αγωνα ποιον θα ευνοησει η τυχη ποιος θα διαχειριστει ποιο σωστα το αποτελεσμα ποιος θα εχει ετοιμες απαντησεις στον παγκο οταν θα χρειαστει(η μαντσεστερ δεν ειχε) και αλλα πολλα… Το ποδοσφαιρο οπως και πολλα αλλα πραγματα ειναι αρκετα πολυπλοκο για να το αντιμετωπιζει κανεις τοσο επιφανειακα λεγοντας “ν ομάδα που τρώει 3 γκολ έτσι για πλάκα, όταν η αντίπαλός της παίζει με έναν σέντερ φορ και σακάτη (!), αξίζει να πάει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αντί της άλλης, τι να πω.” Δυστυχως οπως και σχεδον σε ολα ετσι και στο ποδοσφαιρο οι ανθρωποι στην ελλαδα εχουν αντιμετωπιση καφενειου.

Για να μην κουράζεστε μ’ αυτήν την ατέρμονη συζήτηση περί του ποιός άξιζε να περάσει, “η ΜανΓιου”, “όχι η Μπάγερν”, “όχι η ΜανΓιου”, “όχι η Μπάγερν”, ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν άξιζε να βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League βάσει δυναμικότητας. Στα ημιτελικά είναι η Μπάγερν επειδή, στην τελική, κάποιος έπρεπε να είναι. There. :slight_smile:

Αυτο που λες μου φαινεται αρκετα περιεργο… Και ποιος αξιζε να περσει δηλαδη???

Ζητω συγγνωμη δεν το θεσα σωστα. Εννοω ποια ομαδα επρεπε να ειναι εκει αφου δεν το αξιζε ουτε η μια ουτε η αλλη?

Μεταξύ των δύο μάλλον η Μπάγερν, αλλά τί σχέση αυτό που με ρωτάς μ’ αυτό που έγραψα εγώ;

Το ποστ μου το διάβασες;

Ξαναδιάβασέ το.

έντιτ

Αυτό μάλιστα, είναι καλή ερώτηση. Πιστεύω ότι στα ημιτελικά του φετινού Τσου Λου (και πάλι: βάσει ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ) άξιζαν να είναι αντί και των δύο αυτών (Μπάγερν-ΜανΓιου) και η Τσέλσι, και η Ρεάλ.

Και δε μιλάω με οπαδικά κριτήρια ε. Μπορεί να είμαι Τσέλσι, αλλά τη Ρεάλ τη σιχαίνομαι.

έντιτ #2

Βέβαια προφανώς θα μου πει κάποιος “ρε Γράκχε μη γαμιέσαι, σε μια διοργάνωση περνάνε οι ομάδες που περνάνε από τις διάφορες φάσεις και όχι αυτές που είναι οι καλύτερες ανεξαρτήτως κλήρωσης”. Αλλά να μη σας τη σπάσω λίγο κι εγώ;

οκ το ξαναδιαβασα αλλα νομιζω οτι δεν βγαζει καπου. Υπαρχει βασει δυναμικοτητας καποια ομαδα που εχει δειξει οτι ειναι καλυτερη απο μπαγερν η μαντσεστερ για να ειναι στη θεση της μπαγερν?? η μιλαν?? η φιορεντινα?? η γιουβεντους??? η πορτο?? ισως μονο η τσελσι αλλα και παλι νομιζω οτι ενα ματσ μπαγερν τσελσι η μαντσ. - τσελσι ετσι θα πηγαινε παλι στις λεπτομερειες.

οκ τωρα συγχρονιστηκαμε!!! Για ρεαλ μονο δεν θα συμφωνησω δεν νομιζω οτι σαν συνολο ειναι καλυτερη απο μπαγερν η μαντσεστερ. Για τσελσι το ειπα και εγω αλλα και παλι ποτε δεν ξερεις

ρε νταξει εισαι με τους σιχαμενους αλλα μην παμε στο τρελοκομειο ετσι?
δηλαδη εσυ τα γκολ πως τα εβαλες? απο απιστευτη ομαδικη κινηση και κυκλοφορια μπαλας? ενα γκολ απο στημενο μαλακια του ντεμιχελις (να φυγει οσο ειναι καιρος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ) οπως και ο,τι ευκαιρια εκανες ηταν αντεπιθεση και αποτελεσμα της ΑΘΛΙΑΣ αμυνας μας…ε και μεις βαλαμε αστειο γκολ με ριμπερυ και γκολ απο τραγικο λαθος του εβρα
δευτερο ματς στο πρωτο γκολ, λαθος ριμπερυ που χανει το ραφαελ, δεν βγαινει ο β.μπουιτεν (ποδι και γρηγορα το κατσικι απο το μοναχο) να κλεισει το ρουνεη ο ντεμιχελις στον κοσμο του 10 μετρα πισω, λαθος του μπουτ και παρτο 1-0.
δευτερο γκολ: βαλενσια χορευει τον μπαντστουμπερ και τραγικο λαθος του β.μπουιτεν που δεν βγαινει στο πρωτο δοκαρι να βγει στην μπαλα, αντιθετα χανει μαζι με τον ντεμιχελις τον ταμτακο και παρτο 2-0.
τριτο γκολ ξεκινα απο πλαγιο εντελως ξεχασμενος ο ταμτακος λαθος εξοδος του ντεμιχελις παρτο 3-0.
παρομοιως και στα δικα σας ηταν λαθη της αμυνας (ο ρομπεν εχει ποσο χωρο και χρονο για να ζυγισει το σουτ και στο πρωτο γκολ ο δικος σας χανει τον ολιτς)

ε λοιπον παρτο χαμπαρι γιατι σου εκατσε βαρια η τσαπου: ολα τα γκολ ειναι αποτελεσματα λαθως της αμυνας (εκτος απο μπαρτσελονα και αρσεναλ που ειναι απιστευτες ομαδες και ειναι αδυνατον μερικες φορες να τις παρακολουθησεις) και αυτος που κερδιζει στην μπαλα ειναι αυτος που τα εκμεταλευεται. αν ησασταν τοοοοσο ΑΝΩΤΕΡΗ ομαδα θα περνουσατε.καλη χωνεψη.

οσο για την μπαγερν, δεν ειναι καλη ομαδα, ομως εχει δειξει χαρακτηρα και τσαμπουκα οπως ποσταρα και πριν…μπροστα μπορει να κανει απιστευτα πραματα, αλλα δεν τα κανει παρα μονο σε ελαχιστες περιπτωσεις (γιουβεντους) και η αμυνα ειναι για γελια στην καλυτερη…οπως ειπε και ο γρακχος ολο το ματς στην αγγλια μυριζε μαλακια μας, μονο που εγω δεν γελουσα, μου ειχε κοπει η ορεξη και με ειχε πιασει τρεμουλο

υ.γ. η τσελσι επρεπε να ειναι στον ημιτελικο αλλα εχει αστειο προπονητη για μενα και η αρσεναλ που επεσε στην μπαρτσα, αλλα thats soccer

Καλά οκ πέρα από τα κλισέ του τύπου “στην Ελλάδα ΔΥΣΤΥΧΩΣ αντιμετωπίζουν όλοι το ποδόσφαιρο σε φάση καφενείου” (ωχ αδελφέ!), “στο ποδόσφαιρο παίζονται 90 λεπτά και περνάει όποιος έχει καλύτερο σκορ” (και το γήπεδο όπως βλέπετε είναι παραλληλόγραμμο) και το “σου’χει κάτσει δυσκολοχώνευτο” κανα σοβαρό επιχείρημα δεν έχεις οπότε τι να απαντήσω;

Όσο για τον Τίμοστσουκ, ναι, οκ, με αυτή την έννοια αν αυτός είναι μεγάλος παίκτης τότε ο Αρσάβιν θα’πρεπε να θεωρείται τώρα εξωγήινος. Και τις ποδοσφαιρικές γνώσεις των άλλων άσ’τες για τον εαυτό τους. Εκτός αν δεν κατάλαβες την ειρωνεία πριν … Άκου 'κει “σίγουρα δεν ξέρεις …”. Ενώ εσύ που ξέρεις πάω στοίχημα ότι είδες όλα τα ματς της Ζενίτ στο ουέφα πρόπερσι και έβγαλες το συμπέρασμα βάσει αυτών που είδες ΕΣΥ κι όχι αυτών που διάβασες ή άκουσες ότι ο Τίμοστσουκ είναι μεγάαααλος παίκτης (με φωνή Τσιάρτα αυτό).

Και να μην υποστήριζα τη Γιουνάιτεντ τα ίδια θα’λεγα απλά σε χαμηλότερους τόνους. Για να σου δώσω να καταλάβεις, αν μου μιλήσεις για τον τελικό του '99 ας πούμε, θα σου πω “ναι ρε άξιζε να το πάρει η Μπάγερν χαλαρά”.
Για τους λόγους που έγραψα απλά πιστεύω ότι δεν άξιζε να περάσει η Μπάγερν, τόσο απλό … μην βλέπετε οπαδισμό εκεί που δεν υπάρχει δηλαδή. Με την ίδια έννοια θα’πρεπε να γράψω για τον Γράκχο πιο πάνω ότι είναι τέρμα φανατίλα Τσέλσι και χαζός αν υποστηρίζει ότι θα’πρεπε η ομάδα του να’ναι στα ημιτελικά αλλά από μία άποψη καταλαβαίνω γιατί το γράφει, κι ας έχω τις ενστάσεις μου γι’αυτό.

Τέλος πάντων, το κουράσαμε, πάμ’ παρακάτω. Δεν το συζητάω περαιτέρω το θέμα.

έδιτ: τώρα είδα ποστ χαλισέκου, οκ, απαντάω σ’αυτό και τέρμα.

ένα-ένα:

• οκ ας πούμε πως έκανα λάθος για το γκολ από λάθη άμυνας. Το γκολ του Όλιτς πάντως είναι ο ορισμός του “κοιμήθηκε η άμυνα”.

• Το γκολ του Ρόμπεν το κάνεις να φαίνεται πάναπλο. Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Δηλαδή, οκ, ναι τον άφησε ακάλυπτο η άμυνα κουτουλού κουτουλού αλλά το σουτ που έπιασε θέλει πολλά κιλά σκιλλ με τέτοιο ύψος που’χει η μπάλα για να βγει τόσο ευθυγραμμισμένο και να πάει και εκεί που πήγε. Μια φορά να’χεις παίξει μπάλα στη ζωή σου, ξέρεις για τι πράγμα μιλάω.

E άρα συμφωνείς μαζί μου. Μόνο που για να το κάνεις πρέπει πρώτα να πετάξεις τις κλασσικές μούφες “σας έκατσε βαριά η τσαπού” κιετς.

• Προπονητή που’χει πάρει 2 φορές το Τσάμπιονς Λιγκ τον λες αστείο ε.

ρε σεις ξερει κανεις αν υπαρχει πουθενα στην αθηνα μπουτικ της μαντσεστερ…;

Εκτος απο ελλειμα ποδοσφαιρικων γνωσεων βλεπω οτι εχεις και ελλειμα ικανοτητας αναγνωσης η αντιληψης του γραπτου λογου. Το γεγονος οτι η μπαγερν ηταν πολυ καλυτερη σαν συνολικη εικονα στο τελος των 2 αγωνων παρα το γεγονος του τριανταλεπτου που η μαντσεστερ ηταν καλυτερη στο προηγουμενο ποστ μου δεν το ειδες ετσι?? Αλλα την ειρωνεια την εχεις ετοιμη. Ο αρσαβιν ειναι φοβερος αλλα μιλαμε για τιμοτσουκ. Που ειναι ενα απο τα καλυτερα αμυντικα χαφ της γης. Σε προκαλω να δεις τις στατιστικες του σαν ποδοσφαιριστη την χρονια του ουεφα και μετα να κοιταχτεις στον καθρεφτη και να αυτομουντζωθεις. Και ναι εχω δει ολα τα ματσ της ζενιντ και ξερω σε αντιθεση με σενα που δεν ειπες ουτε ενα επιχειρημα για να αντικρουσεις τα του τιμοτσουκ . Και ο οπαδισμος φαινεται απο το γεγονος οτι και καλα δεν καταλαβαινεις τα επιχειτηματα η δεν ειναι σοβαρα… Εισαι κλασικος μ… ελληνας σε ΟΛΟ του το μεγαλειο. Καλο παντως ειναι να μαθεις να χανεις. Θελει αντρεια για να το κανεις αυτο δεν ειναι ντροπη. Και τα “Τέλος πάντων, το κουράσαμε, πάμ’ παρακάτω. Δεν το συζητάω περαιτέρω το θέμα.” αστα καλυτερα. Ποιος εισαι ο φεργκιουσον και απαξιωνεις να απαντησεις στον αλλο??? Αλλα η ασχετοσυνη και ο οπαδισμος συνοδευονται τελεια και με την αλαζονεια και την ασεβεια.