Έχω απαντήσει εκτενώς νομίζω σε άλλο ποστ, λίγο πιο πίσω για το όλο θέμα.
Εν συντομία, τελοσπάντων. Εγώ δεν έχει σημασία τι ήθελα να δω ή όχι. Μπορώ όμως να κρίνω αυτό που βλέπω ή μήπως όχι; Ο Μουρίνιο επέλεξε έναν τρόπο να αγωνιστεί και εμείς εδώ συζητάμε πάνω σ’ αυτό, συμφωνόντας ή όχι, δεν έχει σημασία. Ταυτόχρονα ξεδιπλώνουμε και τις απόψεις μας για το πώς βλέπουμε το ποδόσφαιρο γενικά.
Το ίδιο επιχείρημα το δικό σου, μου λένε και πολλοί φίλοι μου βάζελοι (βάζελος και γω). Ότι δλδ, καλή κακή μπάλα, δεν έχει σημασία, ο κόσμος διψούσε πολύ για ένα ντάμπλ. ΧΕΣΤΗΚΑ, είναι η απάντηση. Τι να κάνω; έτσι το βλέπω εγώ. Για να δικαιωθεί το νταμπλ του παο, θα πρέπει με ηρεμία τώρα και χωρίς το άγχος του τίτλου, να φτιάξει μια ομάδα να παίζει ΜΠΑΛΑ. Αν το κάνει, θα έχει και για μένα νόημα το νταμπλ (με την έννοια ότι έφερε ηρεμία και καθαρό μυαλό, έδιωξε το άγχος και την εμμονή για τίτλους και βοήθισε να φτιαχτεί μια καλή ομάδα). Αλλο νόημα για μένα δεν έχει. Δεν με ενδιαφέρουν οι τίτλοι, αλλά η μπάλα. Το να μετράω εγώ πόσους τίτλους έχω και πόσους εσύ και από πότε έχεις να το πάρεις, μου φαίνεται τουλάχιστον γελοίο. Αυτά είναι για παιδιά 10 χρονών, που μετράνε τους τίτλους των ομάδων τους, όπως μετράνε την …τσουτσού τους!
Τι να κάνω ρε φίλε; Απλά το βλέπω αλλιώς. Δεν έχω κανένα συμφέρον από το ποδόσφαιρο εγώ, για να με ενδιαφέρουν τα πράγματα που λέτε. Ο μουρίνιος κι ο μοράτης καλά κάνουν. Κι ο πατέρας κι θείος και δεν ξέρω ποιός…
Εμένα απλά έτυχε να μου αρέσει το συγκεκριμένο άθλημα και θέλω να το βλέπω και να το χαίρομαι στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Πέρασα και γω από φάση “φανατισμού”, αλλά ευτυχώς μου πέρασε νωρίς. Έχω κατασταλάξει για τον (ελάχιστο έτσι κι αλλιώς) ρόλο που παίζει το ποδόσφαιρο στη ζωή μου. Και δεν θα μου το αλλάξουν τα συμφέροντα του οποιουδήποτε μοράτι.
Ακριβώς αυτό! Η Μπάγερν έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαρο σε πολλά παιχνίδια φέτος. Στο Τορίνο ήταν στο καναβάτσο με το 1-0 και το κανε 1-4. Στο Μάνστεστερ κι αν ήταν στο καναβάτσο με 3-0 και το γύρισε. Σε πολλά ματς χαίρεσαι να την βλέπεις. Και στον τελικό πιστεύω θα βγει να παίξει αυτό που ξέρει και μπορεί (και τώρα που απέναντι θα είναι το λεωφορείο και σε διαφορετική περίπτωση που περνούσε η μπαρτσελόνα).
Η Μπάρτσα πλήρωσε το γεγονός ότι υποτίμησε την Ίντερ στο πρώτο παιχνίδι. Η Ίντερ το εκμεταλλεύτηκε αυτό και παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο νίκησε από το πουθενά 3-1.
Στο δεύτερο παιχνίδι ήταν και οι 2 ομάδες στημένες όπως ακριβώς θα έπρεπε. Η Μπάρτσα φουλ επίθεση, η Ίντερ φουλ άμυνα. Η Μπάρτσα δημιούργησε έλαχιστες ευκαιρίες, πάτησε εξίσου ελάχιστες φορές περιοχή και τελικά νίκησε μόνο με 1-0 που φυσικά δεν ήταν αρκετό.
Κρίμα για τη Μπάρτσα που ήταν η καλύτερη ομάδα (και συνεχίζει να είναι, φυσικά, η κορυφαία ομάδα του πλανήτη), μπράβο στην Ίντερ γιατί αντιμετώπισε και τα 2 παιχνίδια όπως ακριβώς θα έπρεπε και, κατά τη γνώμη μου τελικά, πέρασε απόλυτα δίκαια.
Τρελο show σε αυτο το thread, τα διαβαζα χθες και γελαγα και με τους μεν και με τους δεν. Τεσπα…
Ποδοσφαιροφιλος ειμαι και εγω και γουστραω να βλεπω μπαλαρα να παιζουν οι ομαδες στο γηπεδο γιαυτο και ειμαι Αρσεναλ απο μικρο παιδι γιατι κατα την γνωμη μου αυτη η ομαδα εχει παιξει μπαλαρα σε διαρκεια πιο πολυ απο καθε αλλη ομαδα. Στο χθεσινο ματς λοιπον ημουν με την Ιντερ και δεν ειμαι ουτε κομπλεξικος ουτε αλλα που ειδα να γραφονται για οσους δεν ειναι Ιντερ και ηταν μαζι της χθες. Γουσταρω να βλεπω την Μπαρτσελονα να παιζει μπαλαρα και οταν ειχε κατεβει Σταμφορντ Μπριτζ πριν αρκετα χρονια και ειχαν ριξει 10 φορτηγα αμμο στο χορταρι ειχα σιφιλιαστει…
Ωραια ολα αυτα, ομως μεχρι το περσινο ξεβρακωμα που της εκανε ο Χιντινκ που το τουπε των οπαδων της δεν τους αφηνε να το παραδεχτουν. Απο εκει και μετα η βλακεια των οπαδων της πες (Ελληνες κυριως) , οι μαλακιες των δημοσιογραφων πες, το οτι και η κουτση αμπαλη Μαρια εγινε Μπαρτσελονα πες, το οτι σε αγωνες σαν τον χθεσινο οι οπαδοι της κανουν σαν μην εχουν ξαναδει ομαδες να παιζουν αμυντικα, βαλε και αυτα που ειπε ο GRACCHUS που συμφωνω μαζι του και βαριεμαι να τα ξαναγραφω, ε ναι ολα αυτα με εκαναν να ειμαι με την Ιντερ σε αυτο το ζευγαρι “παρολο που μετα την κοκκινη ειχα κλασει στα γελια με τον τροπο που επαιζε αλλα και πως αλλιως να επαιζε με 10 παιχτες μεσα στο Καμπ Νου?!”. Αντε και για να το παρει ο Μορατι μπας και γελασει και λιγο το χειλακι του που ειχα πει και μετα το πρωτο ματς.
Μηπως με ποναει ακομα η 4αρα στο Καμπ Νου και ο χαμενος τελικος πριν χρονια??? :-k :p:p
Αυτον τον καριολη τον Μουρινιο οσο περναει ο καιρος ολο και πιο πολυ τον συμπαθω σε σχεση με παλια που τον σιχαινομουν… 8)
Eυτυχώς υπήρξε και μια λογική φωνή μέσα στο χάος των τελευταίων σελίδων. Και εν τέλει μπορεί να τα βλέπουμε τα παιχνίδια απο τον καναπέ, ας μη γίνονται όμως και οι απόψεις μας “απόψεις του καναπέ”.
Αν τυχον καμμια ελληνικη ομαδα φτασει ημιτελικα CHL και αποκλεισει την Μπαρτσελονα με ταμπουρι, σας παρακαλω οι οπαδοι της ΜΗΝ πανηγυρισετε αλλα να υποδεχθειτε τους παικτες/προπονητη στο αεροδρομιο με αποδοκιμασιες γιατι κατεστρεψαν το ποδοσφαιρο.
Μπραβο στην Μπαρτσελονα που παιζει ισως το καλυτερο και πληρεστερο ποδοσφαιρο της τελευταιας 15ετιας αλλα…
…επειδη ομως οι ομαδες δεν ειναι τσιρκο για να προσφερουν μονο θεαμα, αλλα παιζουν και για να παρουν και κανα τιτλο, η Ιντερ χθες ετσι μπορουσε, αυτες τις δυνατοτητες ειχε για να περασει τελικο, αυτες χρησιμοποιησε. End of story!
Στο τελος θα μας πειτε οτι σας χρωσταει και ενα συγνωμη ο Μουρινιο που δεν ανοιξε τα ποδια σαν την αφελη Αρσεναλ για να δουμε jogo bonito…
ΥΓ Δεν ειμαι οπαδος της Ιντερ, ειμαι ομως του Μουρινιο. Στον τελικο ας το παρει οποιος να ναι γιατι συμπαθω και Μπαγερν
Ελπίζω να τελείωσε το παραλήρημα των φίλων της Μπάρτσα.
Το χέρι ήταν χέρι και ορθώς ακυρώθηκε (πρώτον γιατί κέρδισε πλεονέκτημα και δεύτερον γιατί κάνει και κίνηση με το χέρι - ασχέτως που ήταν κολλημένο). Τρίτος σερί τελικός Ch.L. με κάλπικη πρόκριση από τα ημιτελικά είναι νομίζω too much. Μόνο η Ρεάλ το δικαιούται, γιατί ακόμη κι έτσι το ποσοστό κάλπικες προκρίσεις σε τελικό προς εμφανίσεις σε τελικό Πρωταθλητριών, παραμένει χαμηλό. H Μπάρτσα δεν είναι ακόμη τόσο μεγάλη ομάδα 8)
Χθες διαβάσαμε από πολλούς χρήστες πως η συμπαγής άμυνα που σκοπό έχει να διατηρηθεί το προβάδισμα κι όχι να αυξηθεί, δεν είναι ποδόσφαιρο. Πολύ λυπάμαι τότε τους Ιταλούς, γιατί εδώ και 80 χρόνια δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Προτείνω να τους πάρουμε τα 4 Μουντιάλ και να τα δώσουμε ή στους Βραζιλιάνους που παίζουν φαντεζί ή ακόμη καλύτερα στους Harlem Globetrotters που είναι η εντυπωσιακότερη ομάδα σε ΟΛΑ τα αθλήματα, άρα σύμφωνα με το δόγμα των φίλων της “Μπαρτσελόνα” είναι η καλύτερη ομάδα εver!
Εγώ δεν είμαι φίλος της Ίντερ (αν και γουστάρω Μουρίνιο τρελά) και χθες υποστήριζα τον αντίπαλο της Μπάρτσα. Το ξέρω πως είμαι κομπλεξικός, αλλά έτσι είμαι εγώ. Και πέρσι στο Βερολίνο υποστήριζα ΤΣΣΚΑ αντί για ΠΑΟ και πρόπερσι υποστήριζα Ρωσσία αντί για Ισπανία στο Ευρωμπάσκετ.
Καλό είναι η Μπάρτσα να μάθει πως και ο αποκλεισμός μέσα στο Καμπ Νου είναι μέσα στο παιχνίδι. Κι όχι να κάνουν τσαμπουκάδες στον προπονητή που τους ξεβράκωσε ή να ανοίγουν τα ποτιστικά για να μην πανηγυρίζει μία ομάδα την πρόκριση της στο τελικό του Ch.L. Ντροπή και αίσχος. Άλλοι χειροκροτήσαν τον Μέσι όταν σκόραρε μέσα στο Μπερναμπέου ή υποδέχτηκαν σαν δικό τους παιδί τον Φίγκο 8) και οι Καταλανοί δεν ήθελαν ούτε να δεχτούν πως απέναντι στην άμυνα των “Ιταλών” έκαναν όλες κι όλες 3 φάσεις ενώ έπαιζαν για μία ώρα με παίκτη παραπάνω. Κι όλα αυτά στο μεγαλύτερο αγωνιστικό χώρο της Ευρώπης, που ο έξτρα παίκτης έχει σημασία…
Δυστυχώς δε μπορώ να το αποδείξω, αλλά δε νομίζω πως η Ίντερ θα έπαιζε 9-0-0 αν τελείωνε με 11 το ματς. Ήδη αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο 15λεπτο, είχε βρει τα πατήματα της και οργάνωνε επιθέσεις με 3-4 πάσες με 4 παίκτες στην επίθεση. Κανονική επίθεση δε θα έπαιζε, όχι γιατί δε μπορεί, αλλά γιατί δεν είναι ηλίθιοι. Όποιος κλαίγεται που η Μπάρτσα αποκλείστηκε από αντιποδόσφαιρο, του προτείνω να αλλάξει άθλημα που παρακολουθεί. Είναι σαν να είσαι κατά του “ροκέ” στο σκάκι και να κράζεις όποιον σε νίκησε κάνοντας “ροκέ”. Όπως κι αν έχει, σε αυτά τα 2 ματς, ο Μουρίνιο δίδαξε πως μπορείς να κλείσεις τον Μέσι και τις πάσες του Τσάβι. Ελπίζω εκεί στη Μαδρίτη να έβλεπαν…
Πολύ θα χαρούμε ο Μουρίνιο να κατακτήσει το Τσ.Λ. στην έδρα της μελλοντικής του ομάδας. Ο καλύτερος προπονητής πρέπει να είναι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Τον περιμένουμε 8)
Επειδή κάποιος ρώτησε αν υπάρχει πληρέστερη παρουσία στο Τσ.Λ. από αυτήν της Μπάρτσα, τότε να υπενθυμίσω τη Γιούβε που πήγε 3 σερί τελικούς στα 90ς (!) και τη Ρεάλ που το πήρε 3 φορές στα 5 χρόνια (και όχι κάλπικα όπως η Μπάρτσα) 8)
Γιάννης… όμως αλλιώς βλέπεις και εισπράττεις ποδόσφαιρο όταν είσαι οπαδός μιας ομάδας και αλλιώς όταν είσαι ουδέτερος. Αυτό σχολιάζουμε εδώ, όχι την επιλογή του Μουρίνιο (η οποία ΝΑΙ, επιτυχημένη κρίνεται) ούτε τα δικαιολογημένα και σεβαστά πανηγύρια των οπαδών της Ίντερ.
Από κει και πέρα είναι δικαίωμα του καθενός να κρίνει αν αυτό που είδε του άρεσε ή όχι και γιατί. Είναι θέμα αντίληψης του ποδοσφαίρου, τι περιμένεις να δεις, τι σου μένει κτλ.
Έχω ξαναπεί το παράδειγμα με τους τελικούς του 2003 και του 2005.
Στην πρώτη περίπτωση είχαμε ένα 0-0 μεταξύ Μίλαν και Γιουβέντους με σχεδόν καμία φάση κα καθόλου ένταση επί 120 λεπτά και το ματς να κρίνεται στα πέναλτυ. Το 2005 ήταν το 3-3 με Μίλαν (πάλι) και Λίβερπουλ. Για τον οπαδό της Μίλαν ο πρώτος είναι πιο σημαντικός γιατί η ομάδα του κέρδισε τον τίτλο. Για εμένα και (πιστεύω) για αρκετούς άλλους το 2003 ήταν η βαρεμάρα ενώ το 2005 ήταν κάτι που θάθελα να βλέπω συνέχεια. Άλλος μπορεί να ηδονίζεται με την τρεχάλα, τα τάκλιν (και μένα μ’ αρέσει το δυνατό παιχνίδι) και τις καθυστερήσεις…
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να τσαντίζεται κανείς όταν διατυπώνουμε την άποψη ότι το ποδόσφαιρο τόσο της Ίντερ φέτος όσο και της Τσέλσι πέρσι ήταν εκτρωματικό. Δεν είπαμε ότι θα κατέβουμε στους δρόμους για να απαιτήσουμε την εκτέλεσεη του Μουρίνιο…
Έδιτ: Κάρβου 5/7 άκυρα points, μόνο στο (5) συμφωνώ βασικά άντε και στο (7) αν και αναφερόμουν στην τελευταία δεκαετία.
Ξεσαλώνουν τώρα μέχρι και οι φίλοι της …βασίλισσας.
Αυτό κατάλαβες από τα ποστ τα δικά μου και του κρισπ;
Διαμαρτυρήθηκε κανείς για τον αποκλεισμό της μπάρτσα; που;
Είπαμε ότι δεν έκανε τη δουλειά του ο μουρίνιο; που;
απλά είπαμε ότι η δουλειά του μουρίνιο δεν μας αρέσει
τόσο απλά!
Έντιτ: ο Γιάννης λέει, “αν το έκανε αυτό ελληνική ομάδα κτλ”, όταν έχουμε πει 100 φορές ότι αν το έκανε ο παο ή ο οσφπ θα τους λέγαμε μπράβο, γιατί αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν να το κάνουν.
Παιδιά αν και είμαι Μίλαν πορώθηκα χτές με τους τρελούς πανυγηρισμούς Μουρίνιο…ο τύπος καταρχάς είναι ΡΟΚ
Τους μπιμπ και τους έδειρε την πιο ομάδα με ΤΟΥΠΕ της Ευρώπης και όχι μόνο αυτό αλλά και χωρίς να παίξει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ μπάλα.
Ο «special one» ξεσπάθωσε εναντίον της φιλοξενίας που επιφύλασσαν οι Καταλανοί στην αποστολή των «νερατζούρι» και τους κατηγόρησε για έλλειψη αισθήματος fair play, κάνοντας σαφή αναφορά σε πλάγιες μεθόδους που χρησιμοποίησαν ώστε να καταβάλλουν το ηθικό των παικτών του.
«Ο Μέσι είναι ο Μέσι. Ένα απίστευτο ταλέντο από άλλο γαλαξία, αλλά δεν έπαιξε σύμφωνα με ότι μπορεί όπως και οι υπόλοιποι. Και εννοώ την ποιότητα και το fair play, αλλά δεν είδα τίποτα από αυτά, μέσα ή έξω από το γήπεδο. Στις 4 τα ξημερώματα δεν μας άφηναν να κοιμηθούμε, ρίχνοντας πυροτεχνήματα έξω από το ξενοδοχείο. Φωνάξαμε την αστυνομία στις 11 το βράδυ και ήρθαν στις 3.30 το πρωί. Ένας παίκτης όπως ο Σάμουελ Ετό έρχεται εδώ κάθε λίγο και λιγάκι και σήμερα η αστυνομία τον παρενοχλούσε για φόρους που δεν είχε πληρώσει το 2005»
Επιπλέον, ο Μουρίνιο ζήτησε από τους τιφόζι της Ιντερ να υποδεχτούν τους παίκτες στο αεροδρόμιο όπως τους αξίζει.
«Σας εγγυούμαι ότι του χρόνου θα ξανάρθω εδώ. Πάντα καταλήγω να μπλέκω με την Μπαρτσελόνα και πάντα κάτι συμβαίνει. Η Μπαρτσελόνα γιόρτασε πριν την ώρα της, δημιούργησε αντιπαλότητα και έκανε κάποια ασύλληπτα πράγματα τις τελευταίες 24 ώρες. Τώρα ζητώ από τους οπαδούς μας να μας υποδεχτούν στο αεροδρόμιο, παρόλο που είναι δύσκολο γιατί αύριο πρέπει να πάνε στις δουλειές τους. Πρέπει να έρθουν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν αυτούς τους φανταστικούς παίκτες, το αξίζουν».