Champions League 2020-21

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε. Τώρα είναι καλή η UEFA? :stuck_out_tongue:

1 Like

Γίνεται αυτό:

Γίνεται και αυτό:

Και άρχισαν τα όργανα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο… Σιγά μην άφηναν την ιδέα οι μεγάλοι για κλειστή λίγκα. Ενδιαφέρον θα έχει αν η ΟΥΕΦΑ το πάει μέχρι τέλους και αποβάλει τις ομάδες. Εύχομαι να μην χρειαστεί να γίνει αυτό και χαθεί η μπάλα όπως στο μπάσκετ αν και ένα μποικοτάζ του αξίζει του Κατάρ εδώ που τα λέμε {Λόγω δωροδοκίας και θανάτων εργατών}.

ΥΓ Εντύπωση μου κάνει πως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι Γερμανικές και η PSG είναι με την ΟΥΕΦΑ
Edit: Με πρόαλβε και ο @nnnkkk με τόσα που γράφω :joy:

3 Likes

Ολα γινονται

Με βλέπω σε 2-3 χρονάκια από τώρα με διαρκείας για την Αιγαλεάρα και απόλαυση ατσούμπαλης, κακής μα τίμιας μπαλίτσας στην Γ’ Εθνική (με τέτοια ομάδα πού άνοδος). Κυριακή μεσημέρι μετά το φαγητό, καφεδάκι στο Μαυροθαλασσίτης, κανά τοπικό ντέρμπυ για το αλατοπίπερο, ματσάκι under κατα 95%, εγγυημένη διασκεδάση. Αυτά ξέρουμε-αυτά εμπιστευόμαστε και άσε τους άλλους να κάνουν παρτούζες σε πισίνες με λεφτά καταστρέφοντας χρόνο με το χρόνο αυτό που αγαπάμε.

1 Like

Προφανώς μειοψηφική άποψη εδώ αλλά εμένα δε θα με χάλαγε καθόλου κλειστή λίγκα. Ο μεγαλύτερος λόγος που έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για τη μπάλα και βλέπω πολύ περισσότερο NHL πλέον είναι ο συνδυασμός σκληρού salary cap + draft. Ακόμα και στο NBA όπου το cap είναι soft, με καλή διαχείριση και λίγη τύχη στο draft φτιάχνεις ομάδα. Απ’ την άλλη όποιος βλέπει π.χ. Μπουντεσλίγκα και δεν τον ενοχλεί να το σηκώνει η Μπάγερν κάθε χρόνο πριν τη σέντρα ή να χρησιμοποιεί τις μικρότερες ομάδες για farming, ok. Όποιος βλέπει απλά για τη χαρά του παιχνιδιού πάντα θα 'χει επιλογές.

Το αν θα πετύχαινε κάτι τέτοιο σε μέρη όπου τέτοιες αμερικανιές δεν περνάνε είναι άλλο θέμα και όπως φαίνεται ήδη πολύς κόσμος τσινάει, πράγμα εντελώς φυσιολογικό και κατανοητό. Αλλά η σημαντική διαφορά π.χ. με την Ευρωλίγκα που προφανώς πήγε να κάνει κάτι αντίστοιχο και έχει προκύψει Φρανκενστάιν είναι ότι εδώ υπάρχει μαρούλι.

1 Like

Δεν έχω καμία συμπάθεια στην ΟΥΕΦΑ και τις μεθόδους και πρακτικές της, γελάω με το “κυνικό προτζεκτ” που λέει στην ανακοίνωση της, (να μιλάει η ΟΥΕΦΑ ή η ΦΙΦΑ για κυνισμό και ιδιωτικά συμφέροντα…) αλλά πραγματικά ευχομαι να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τους “επαναστάτες” αν επιμείνουν αυτοί στα σχέδια τους.

Αποκλεισμός από όλες τις διοργανώσεις, εθνικά πρωταθλήματα, όλων των παικτών από τις εθνικές ομάδες και απαγόρευση μεταγραφών.

2 Likes

Καλά κάνουν και τους γλεντάνε. Με τις αντιδράσεις τους δείχνουν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι ομάδες για τον τρόπο λειτουργίας τους. Δεν μπορεί κάθε σου κίνηση να αφορά τα χρήματα (ουεφα,φιφα,πρεμιερ) και να πέφτεις απ’τα σύννεφα όταν και οι άλλοι λειτουργούν έτσι.

Προφανώς και είναι αποτέλεσμα της άπληστης πολιτικής της Uefa και φυσική απόρροια όσων βλέπουμε τα τελευταία 10 χρόνια, ιδίως σε οικονομικό επίπεδο, στο ευρωπαϊκό (και παγκόσμιο βασικά) ποδοσφαιρο και δεν είναι παράξενο που τους γύρισε boomerang.

Αλλά αδυνατώ να καταλάβω πως δεν θα χάλαγε κάποιον κλειστή λίγκα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι NHL ή NBA. Λίγο ως πολύ σε ΚΑΘΕ ευρωπαϊκή χώρα παρακολουθούν χιλιάδες ως εκατομμύρια άνθρωποι και κάθε χώρα κάθε χρονιά έχει ομάδες που βγάζει σε ευρωπαϊκη διοργάνωση. Η πολυμορφία, οι ομάδες έκπληξη, τα διαφορετικά γήπεδα είναι το αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος θα ήθελε να βλέπει μια λίγκα με τις 10-20 πιο πλούσιες ομάδες του κόσμου και όχι μια διοργάνωση με ένα μιξ 32/64 ομάδων διαφορετικής φιλοσοφίας και προέλευσης. Στο πρακτικό του θέματος, αν ήθελε η Uefa θα μπορούσε να μην είναι τόσο άπληστη και να έχει εφαρμόσει πολιτικές που θα ευνοούσαν το άθλημα και όχι την τσέπη της και τους φίλους της. Το salary cap που λέει ο @Leviathan θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα τοπικά πρωταθλήματα όπως έχει τώρα, γιατί όντως έχει ξεφτιλιστεί η κατάσταση και οι δυνατοί γίνονται δυνατότεροι και αφήνουν τους άλλους στην απέξω, μειώνοντας τον ανταγωνισμό και καταλύοντας το ενδιαφέρον στα τοπικά πρωταθλήματα. Στο CL θα μπορούσαν να μοιραστούν καλύτερα τα χρήματα, τα ποσά είναι υπέρογκα για κάθε νίκη και πρόκριση. Ας έθεταν πιο αυστηρούς όρους, ας εφάρμοζαν bans, ας έκαναν κάτι για να βοηθούσαν το άθλημα. Αυτοί κοιμόντουσαν όμως και να που τώρα θα φάνε τα μούτρα τους. Στην τελική, όταν βλέπεις πως 3/4 ομάδες των ημιτελικών φέτος έγιναν ομαδάρες κυριολεκτικά σε ένα καλοκαίρι, ε μετά είναι να απορεί κανείς με την τροπή των γεγονότων;

3 Likes

Ίσα ίσα, αν φύγουν όλες οι “άπληστες” ομάδες μπορεί το ποδόσφαιρο να γυρίσει πίσω στη ρομαντική του μεριά, κάτι που θέλουν όλοι απ’ότι φαίνεται. Πχ, μπορούν αυτές οι ομάδες να παίζουν στην κλειστή τους λίγκα και ταυτόχρονα στο εθνικό πρωτάθλημα τους, ποιο είναι το πρόβλημα?

Αλλά δεν υποστηρίζει κανείς την ΜΚ Dons και την Plymouth, ούτε πάει σε όλα τα ματς του Ατρόμητου και της Παναχαικής. Θέλει να αράζει σπίτι με σουβλάκια και να λέει “against modern football”, ενώ βλέπει Messi και KDB. Πόσα ματς του Europa και της φάσης των ομίλων στο Τσου Λου βλέπει ο μέσος οπαδός?

Στα πρακτικά, κι εγώ δεν είμαι εντελώς υπέρ, μόνο και μόνο λόγω του συνήθειας του φορμάτ, αλλά φαντάζομαι τα ίδια λέγανε για την αλλαγή της Πρέμιερ, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, για την κατάργηση του Κυπελλούχων και συγχώνευση με το Europa League (θυμάται πια κανείς ότι λεγόταν κύπελλο UEFA?)

Για εμένα θα είναι πάντα το κύπελλο UEFA :stuck_out_tongue:

Έχεις δίκιο εν μέρει, μπορεί αυτή η αλλαγή να κάνει πιο ανταγωνιστικό το άθλημα (ίσως) αλλά από την άλλη δεν αφήνει κανένα περιθώριο (όχι πως τώρα υπάρχει, αλλά βρίσκεις περιπτώσεις) σε καμία “μικρότερη” ομάδα να εξελίξει/να κρατήσει/να αγοράσει κάποιον μεγάλο παίκτη.

κάποιες σκόρπιες σκέψεις από εμένα που έχω αποκοπεί από το ποδόσφαιρο σαν άθλημα , συνεπώς μπορεί να λέω χοντρές βλακείες που δεν ισχύουν

1. το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ που οι μισοί σύλλογοι είναι ΚΑΕ και οι άλλοι μισοί clubs με ό,τι αυτό συνεπάγεται να την χαοτική διαφορά χρημάτων και μπατζετ

2. αυτό που κάνει το ΤΣΛ την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι αφενός η βαρύτατη ιστορία της που το κάνει το πιο πολυπόθητο τρόπαιο , αφετέρου όμως , η συμμετοχή της αφρόκρεμας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και καμία αξία δεν θα έχει ο κάτοχος του όταν δεν θα συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες του κόσμου σε αυτήν

3. Το FFP μπήκε υποτίθεται για να προστατέψει τις μικρότερες ομάδας από τις ζάμπλουτες

4. Φαίνεται ότι οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου και των παλαίμαχων πχ Γκαρυ Νεβιλ που είδα , δεν είναι θετικές . Πιστεύω ότι ο κόσμος θα τους γυρίσει την πλάτη και δεν θα στηρίξει

4 Likes

Που να καταλάβει ο γκασμάς ότι με 1δις γήπεδο στο Λονδίνο τσιμπούκια σου κάνουν όλοι, μακάρι ολιγαρχία και αυστηρά Καταριανοί/Άραβες και Αμερικάνοι στις ομάδες που “μας μεγάλωσαν” και περιφερόμενοι θίασοι στους Κινέζους, μόνο και μόνο για τα σκουπίδια που ζούνε από αυτό που πολεμάνε “γιατί δεν ήταν έτσι η μπάλα παλιά, δεν αγαπάνε το άθλημα”. Ας πάνε να κάνει ρεπορτάζ στην ΕΠΣΑΝΑ

ΥΓ: Εντωμεταξύ η Τότεναμ είναι όντως μεγάλη ομάδα στην Αγγλία, μαζί με καμιά 30αρια ακόμη ξέρω γω αφού έχουν 150 χρόνια ιστορίας, αλλά που να καταλάβει ο κόσμος που έγινε Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ στην Ελλάδα λόγω του καπιταλισμού και τώρα τσινάνε

Φυσικά και όλα γίνονται. Αρκεί να μη μασήσουν από τις απειλές της ΟΥΕΦΑ.

Δεν με πολυενδιαφέρει τι θα γίνει στο τέλος αλλά η απειλή ξέρω γω ότι θα αποβάλλουν τις ομάδες από τα εθνικά τους πρωταθλήματα είναι λίγο φαιδρή. Βασικά μπάζει. Άμα αποβάλλουν Ατλέτικο, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα να δούμε ποιος θα κάτσει να βλέπει Πριμέρα Ντιβιζιόν με ομάδες τύπου Χετάφε, Ουέσκα και Βαγιαδολίδ.

Η Μίλαν γιατί μπήκε στο κλαμπ των 12 ισχυρών? Επειδή ήταν κάποτε ισχυρή?

1 Like

ναι σίγουρα οι υποστηρικτές της Λίβερπουλ στην Ελλάδα την αγάπησαν για τα άπειρα τρόπαια που έχει πάρει τα τελευταία 30 χρόνια

Οι μισοί που εγώ γνωρίζω είναι οι 50ρηδες που έζησαν την εποχή Ian Rush , Dalglish κλπ και οι άλλοι μισοί είμαστε τα παιδιά που απλά μας ενθουσίασε το ΤΣΛ του 2005 και μεγαλώσαμε με Owen , Gerrard , Carragher , Fowler κλπ και βλέπαμε όλα τα μεγάλα αστέρια να μας τα παίρνουν οι πλουσιότερες ομάδες ( πχ Φερναντο Τορες όταν ήταν εκ των κορυφαίων φορ )

Στις ηλικίες που αρχίζεις να ενθουσιάζεσαι κμαι να γουστάρεις κλαμπ , δεν κοιτάς καπιταλισμούς και λεφτά . Υπάρχει κόσμος που μεγάλωσε βλέποντας τον Καντονά να σηκώνει γιακάδες αέρα βάζοντας μυθικά γκολ

Προφανώς η Τοτεναμ είναι μεγάλο κλαμπ , προσωπικά την εκτιμώ από εποχής Redknapp που κάποια στιγμή έπαιζε με Modric , Bale , Van Der Vaart , Lennon , Defoe και είχε πιτσιρικά τον Kyle Wlaker

Επίσης τιμή και δόξα σε όσους υποστήριζαν Man City από τότε που έπαιζε ο Γιώργος ο Σαμαράς σε αυτή . Εκεί ναι , ρισπεκτ . Αλλά δε νομίζω να είναι πάρα πολλοί

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί στην Ελλάδα που έγιναν Λιβερπουλ και Γιουναιτεντ λόγω του καπιταλισμού στην Ελλάδα

4 Likes

Το 99% των υποστηρικτών της Λίβερπουλ στην Ελλάδα είναι είτε απ’τη δεκαετία του 80, είτε απ΄το 2005 είτε τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Αλλά δε μίλαγα για τρόπαια. Το ότι μπορείς να βλέπεις αυτές τις ομάδες και να πεις ότι είσαι υποστηρικτής της Λίβερπουλ ή μια οπιοαδήποτε ομάδα από μια άλλη χώρα φταίει απολύτως το ότι παίζουν λεφτά από πίσω.

Εγώ πάντως έγινα Λίβερπουλ, αφού είδα το παιχνίδι αυτό στην τηλεόραση:

2 Likes

Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη κάψα για το τσουλου, αλλά μερικές σκέψεις:

• H ίδια ουεφα δεν είναι που αφήνε να γίνονται παιχνίδια πέρσυ τέτοια εποχή ενώ γινόταν μακελειό με κορόνα, γιατί δεν ήθελε να χάσει κέρδη?
  • Η ίδια ουέφα δεν είναι που έχει αφήσει να γίνουν όργια με τις μεταγραφές?

Δεν μου φαίνεται παράλογο οι ομάδες να κοιτάνε την τσέπη τους. Ασχημο μεν, αναμενόμενο δε.
Αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου, είναι το κλειστό του θέματος. Το να έχεις απλά ένα κλειστό πρωτάθλημα, ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα σε εθνικά πρωταθλήματα και τίποτα αλλο.
Ας το εχουν να το χαιρονται.

3 Likes

Κατανοητό, εκείνη την εποχή ήσουν μες στα πάμπερς και όλα φαινόντουσαν πιο ρομαντικά :stuck_out_tongue:

1 Like

Πρώτη φάση, το περιβόητο ακυρωμένο γκολ του Ρότσα :stuck_out_tongue:;

4 Likes

Αλήθεια, εν μέρει. Με θυμάμαι να χαίρομαι και να πανηγυρίζω μόλις έβαλε το γκολ ο Ρότσα, να απογοητεύομαι και να τσαντίζομαι μόλις το ακύρωσαν και τελικά να υποκύπτω στην ομάδα με τα κόκκινα. Το μόνο που δε θυμάμαι, είναι ποιος τους είχε κάνει χωνί από τ αριστερά.