Για να είμαστε και λίγο δίκαιοι στην συζήτηση που κάνετε για τους ΤΦ της Ισπανίας , ασχέτως που προσωπικά πιστεύω ότι ο Κασίγιας ήταν καλύτερος του Βαλντέζ και γενικά στο prime του ήταν σταθερά στους τοπ-5 , ο Ντελ Μπόσκε νομίζω ήταν ο προπονητής που εμπιστεύτηκε τον Κασίγιας από τα 18-19 του την εποχή των Γκαλακτικος
Πωωω καλά, δε θα πάω ξανά σε πράγματα 10 χρόνια πίσω, γιατί δεν τα έχω και όλα φρέσκα τόσο καιρό μετά για να σου απαντήσω. Διαφωνώ κάθετα σχεδόν σε όλα περί Ισπανίας, Μπάρτσα, Ρεάλ κλπ.
Πάμε στα πιο πρόσφατα:
Δεν το έκανε όμως παίχτης του Μουρίνιο, το έκανε παίχτης του Κλοπ, άσχετα που εσύ λες ότι οι Μουρίνιο αυτού του κόσμου μπορεί να δώσουν εντολή
Και αυτό είναι λιιιιγο λάθος, γιατί και τότε το 2002 είχε χάσει τη θέση λόγω κακών εμφανίσεων και μπήκε στον τελικό με τη Λεβερκούζεν επειδή τραυματίστηκε ο Σεζαρ που του είχε πάρει τη θέση.
Fun fact, o Cesar έπαιξε στην Τότεναμ μια χρονιά, σε ένα και μοναδικό παιχνίδι στο League Cup απέναντι στη Λίβερπουλ που μπήκε αλλαγή στον Εουρέλιο τον Γκόμεζ, και η αρμάδα του Χουάντε Ράμος την πελάτιασε με 4-2 στο δρόμο προς τον 2o σερί τελικό
Αφού βγάζεις out of context αυτά που έλεγα και δε θυμάμαι κάθε τι που έγινε τότε για να σου απαντήσω και δεν έχει και νόημα, δεν πίστευα ποτέ πως θα υποστήριζα το Μουρίνιο της Ρεάλ όμως
Καλα οκ τωρα υποθετικη κουβεντα και απο μενα και απο σενα, αλλα αν το 2019 ειχε περασει η Μπαρτσελονα τελικο , παιζει να της εδινα 90% να το παρει. Η Λιβερπουλ αλλωστε ηταν πιο καλη ομαδα απο την Τοτεναμ τοτε.
Σου θυμιζω οτι στην φαση των ομιλων φαγατε μια 4αρα μεσα στο Λονδινο με τον Μεσσι να κανει οργια και το σκορ θα μπορουσε να ηταν και 2-7 αν ειχατε καμια πουτανα τυπου Μπαγερν απεναντι σας (και πριν πεις για την ισοπαλια στην Βαρκελωνη, ηταν στο τελευταιο ματς των ομιλων που ηταν αδιαφορο για την Μπαρτσα, που ξεκινησε με βασικο τον Μουνιρ αντι του Μεσσι και με δευτερη ομαδα γενικοτερα, και παλι ισοφαρισατε στο 85 - μπορει να επαιξε και κανα λαδωμα για την προκριση ε )
Για το δευτερο σκελος της προτασης σου συμφωνω. Πολυ πιο αμφισβητουμενο το πεναλτι που λες σε εκεινον τον τελικο και για μενα εγκλημα που δοθηκε βασικα. Aν υπερασπιζεται αυτο το πεναλτι ο Παντελης ή το βρισκει πιο φυσιολογικο απο το χθεσινο, τι να πω πια. Απο αποσταση αναπνοης, χωρις προθεση, χωρις να δημιουργει πλεονεκτημα στον Σισσοκο, εγκλημα πραγματικα.
Ο Παντελης το βρισκει σαπιο, θεωρει οτι γαμησε το ματς και θα ηθελε να μην υπαρχουν τετοιες αποφασεις, αλλα 1)ο Παντελης δεν εχει σφυριχτρα ουτε φτιαχνει τους κανονισμους, 2)ο Παντελης δε λυπηθηκε για το αθλημα του ποδοσφαιρου με το συγκεκριμενο πεναλτυ, βασικα σκεφτηκε οτι ευτυχως που δεν ηταν εναντιον της ομαδας που υποστηριζε αυτη η σαπιλα.
Πλέον, αναμένεται η επικύρωση των αποφάσεων και η γνωστοποίηση των λεπτομερειών, ενώ θα υπάρξει και οριστική απόφαση για τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Euro 2020, με Μπιλμπάο, Δουβλίνο και Μόναχο να αναμένεται να προστεθούν.
Τι γραφει μωρε το αρθρο, το προγραμμα του Euro 2020 και οι χωρες που θα το φιλοξενησουν εχουν αποφασιστει εδω και χρονια, Μπιλμπαο, Δουβλινο και Μοναχο ειναι απο τα στανταρακια.
Η φάση των ομίλων με τις 32 ομάδες θα εξαλειφθεί. Αντίθετα θα είναι 36 ομάδες σε “Ελβετικό Μοντέλο” πρωταθλήματος στο οποίο κάθε ομάδα θα παίζει 10 παιχνίδια, πέντε στην έδρα της και πέντε εκτός έδρας. Οι αγωνιστικές θα είναι με βάση την κατάταξη των ομάδων και οι σύλλογοι θα βαθμολογούνται από το ένα έως το 36.
Καλη μαλακια ακουγεται…
Οι άλλες τρεις θέσεις με βάση την πρόταση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ήταν να δίδονται με την ιστορική επίδοση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις προηγούμενες πέντε χρονιές. Αυτό θα λειτουργήσει ως “ασφάλεια” για ομάδες που τα πήγαν καλά στην Ευρώπη αλλά όχι στα πρωταθλήματα τους.
Μαλιστα…
Η Ένωση ευρωπαϊκών λιγκών, που εκπροσωπεί 36 πρωταθλήματα, πιστεύει ότι αυτό είναι άδικο, καθώς διαταράσσεται η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων και θέλει οι τρεις θέσεις να πηγαίνουν στους πρωταθλητές των χωρών που τώρα πρέπει να περάσουν από τους προκριματικούς γύρους. Αυτό σημαίνει πως οι πρωταθλήτριες των χωρών από Δανία, Σκωτία και Ελβετία δεν θα πρέπει να παίζουν έναν ακόμη έξτρα γύρο για να μπουν στην διοργάνωση.
Ελπιζω να περασει αυτο τελικα… να φαει σκατα καθε ομαδα που τερματισε 5η σε Αγγλια, Ισπανια, Ιταλια, Γερμανια και θελει να μπει κι αυτη στο Champions League επειδη εχει καποια ιστορια. Ας προσεχε. Θελουμε περισσοτερες ομαδες απο περισσοτερες χωρες, οχι να βλεπουμε τα ιδια και τα ιδια.
Ψάχνουν να βρουν τρόπους για ακόμα περισσότερο χρήμα. Θυμάμαι πριν 6-7 χρόνια είχε πέσει ιδέα να γίνονται ματς το ΣΚ και μερικά πρωινές/Μεσημεριανές ώρες. Και όλα αυτά για ΜΙΑ χώρα {Κίνα που εντάξει είναι τιτάνια οικονομία αλλά είπαμε}.
Προσωπικά είμαι άνθρωπος της συνήθειας. Ακόμα δεν έχω συνηθίσει το καινούριο φορμάτ του euro και συχαίνομαι ήδη το φορματ με 48 ομάδες στα μουντιάλ. Φανταστείτε λοιπόν το τσου λου που είναι και κάθε χρόνο. Ακόμα δεν μου κάθεται καλά το 22:00. Νταξ μπορεί να είμαι και λίγο παρανοϊκός τι να πώ… Μακάρι να βλέπουμε περισσότερα δυνατά ματς τουλάχιστον
Το Μουντιαλ θα αυξηθει στις 48 ομαδες το 2026, εχεις ακομα 5 χρονια να το συνηθισεις ως ιδεα
Πλακα πλακα αν ειμαι ακομα εδω, φιλοξενω οποιον θελει να ερθει να παμε να δουμε καναν αγωνα, θα γινουν σιγουρα καποιοι αγωνες στο γηπεδο στο New Jersey, πιθανοτατα κι απο τις knock out φασεις του Μουντιαλ!
Κι εγώ ρε φίλε . Η ώρα του ΤΣΛ ήταν πάντα 21:45 . Ούτε να ψάχνεις πρόγραμμα ούτε να ρωτάς φίλους και γνωστούς . Ήξερες 21:00 παραγγέλνεις , 21:45 ξεκινάμε , 23:30 τελειώνουμε , 00:00 ραδιόφωνο
To νέο φορμάτ είναι ότι χειρότερο για εμένα, παίζει να μην ασχολιέμαι καν με τσου λου αν το κάνουν έτσι (και είμαι αρρωστάκι με το ποδόσφαιρο). Έχω ξενερώσει απίστευτα, απλά προσπαθούν όσο γίνεται να γίνει μια κλειστή λίγκα που θα ανταλλάζουν λεφτά οι οικονομικά ισχυρότεροι σύλλογοι. Ας αφήσουν το Europa ως έχει τουλάχιστον να βλέπουμε αμφίρροπα και ανοιχτά ματσάκια με καλές ομάδες, χίλιες φορές να κάτσω να δω προημιτελικά Roma - Rangers ή ένα Κοπεγχάγη - Λυών, παρά να τρώω στη μάπα όλη τη χρονιά μέχρι τον τελικό τις ίδες 5-6 ομάδες. Απλά ψάχνουν τρόπο να ευνοήσουν αυτούς που έχουν τα φράγκα + την ασιατική αγορά που έχει το ψωμί, από εμένα καληνύχτα.
ΥΓ. Εδώ έχουμε δει ιταλικούς και ισπανικούς τελικούς σε άλλες ηπείρους, στο να γαμήσουν το φορμάτ του champions league θα κολλήσουν;
Απο την αλλη, οπως αναφερει και το αρθρο, το νεο φορματ εξασφαλιζει οτι ΔΕ θα γινει κλειστη λιγκα οπως λες, και εκμηδενιζει αυτην την πιθανοτητα, που ηταν φημη για πολλα χρονια.
Ναι μεν αλλά νομίζω πως θα το λένε για τα προσχήματα. Πρακτικά θα βλέπεις περισσότερο Bayern/Real/City/Paris/Barcelona/Liverpool/Juventus/κάποια που συμπληρώνει οχτάδα. Με τέτοιο σύστημα πάλι αφήνει στην απέξω τους “μικρότερους”, γιατί οκ, θα παίξει η Σίτυ 10 αντί για 6 ματς και τι μ’αυτό; Θα μείνει εκτός οχτάδας; Άντε να κάνει μια ήττα παραπάνω, so what? Το βασικό ενδιαφέρον θα είναι ποιος θα πλαισιώσει την οχτάδα, ο οποίος όμως λογικά στην επόμενη νοκ άουτ φάση θα φεύγει άκλαυτος.
Ελαχιστοποιούνται οι εκπλήξεις, ευνοούνται οι δυνατοί. Αντί να κοιτάξει η Ουέφα μια πιο δίκαιη κατανομή χρημάτων, αυστηρότερη τήρηση του FPP, εκπροσώπηση περισσότερων ομάδων από διαφορετικές χώρες, κοιτάει αναμενόμενα να βολέψει τα φιλαράκια της. Αφήστε που με την αύξηση των ομάδων η διοργάνωση θα έχει 225 (!) ματς αντι για 125 που έχει τώρα, άρα θα γαμηθούν εντελώς οι εγχώριες διοργανώσεις, θα υπάρχει πολύ περισσότερη κούραση, ξεζούμισμα των σταρς και στο τέλος υποβάθμιση των τοπικών πρωταθλημάτων. Καλά κρασιά κοινώς.
ΥΓ. ΕΠΙΣΗΣ, θα περνανε απευθείας οι τοπ 8 ομάδες, οι ομάδες 9-24 θέσεων παίζουν play off για να περάσουν άλλοι 8, οι υπόλοιποι πούλο. Να κάτσω να υπολογίσω πόσα αδιάφορα ματς θα υπάρξουν; Άστο καλύτερα.
Απλά να αναφέρω ότι αυτά περί κλειστής λίγκας κλπ, ακούγονται συνέχεια και ασταμάτητα άρα θα παραθέσω τις ομάδες που πήραν μέρος στους ημιτελικούς στις τελευταίες 5 διοργανώσεις:
16-17: Real, Atletico, Monaco, Juventus
17-18: Bayern, Real, Liverpool, Roma
18-19: Tottenham, Ajax, Barcelona, Liverpool
19-20: Lyon, Bayern, Leipzig, PSG
20-21: Real, Chelsea, PSG, City
Real(3), Bayern(2), PSG(2), Liverpool(2), Atletico, Roma, Barcelona, Lyon, Leipzig, Chelsea, Monaco, Tottenham, Ajax, Juventus, City, σύνολο 15 διαφορετικές ομάδες.
Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει τέτοιος φόβος δηλαδή, εκτός αν μιλάτε για το πολύ συγκεκριμένο προτειτνόμενο φορμάτ που θα χαλάσει το υπάρχον και την ποικιλία