Champions League 2020-21

Δε διαφωνώ σε κάτι από αυτά που έγραψες. Θα το κοιτάξω, κοίτα το κι εσύ που δε διαφωνείς μαζί μου :stuck_out_tongue: :joy:. Πάντως ο Μέσι άλλο CL με τη Μπαρτσελόνα, δε βλέπω να παίρνει.

1 Like

Χαχχα βρηκαμε την χρυση τομη.

Πολυ δυσκολο για Μεσι, αλλα στο ποδοσφαιρο ολα γινονται. Με 2 καλες μεταγραφες η Μπαρτσελονα χτυπαει 4αδα ή τελικο ανετα. Δεν ειναι και παρταλια ξερεις. Ειναι εδω και 2 χρονια ομαδα δευτερης ταχυτητας απλα. Πισω απο τις Μπαγερν, Παρι, Λιβερπουλ, Γιουβεντους. Δεν θεωρω οτι η Ρεαλ ειναι πολυ καλυτερη αλλωστε, για παραδειγμα.

Το 2019 ενα ερασιτεχνικο γκολ στο κορνερ της Λιβερπουλ (το γκολ που αλλαξε πολυ την ροη του αγωνα) ουσιαστικα της στερησε εναν τιτλο που για μενα ηταν σχεδον σιγουρος με αντιπαλο την Τοτεναμ στον τελικο.

Βέβαια είναι ο μόνος που στην καλύτερη 4ετια που έχουμε δει ποτέ, σταμάτησε στα ίσα την Μπάρτσα, μία το 09-10, που μπορεί να είχε ηφαίστειο και γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει αλλά τους πάτησαν στο 3-1 και κράτησαν στο Καμπ Νου, και μία το 11-12 που σπάσανε ό,τι ρεκόρ υπήρχε. Και μπορεί ο Ράμος το 14 να έγινε είδωλο, αλλά 2 χρόνια πριν έστελνε την μπάλα στα πουλιά, και μαζί με τον Κριστιάνο και τον Κακά χάσανε τα πέναλτι στον ημιτελικό.

Μάλλον καλά τους έκανε δηλαδή για να δείξει ποιος κάνει κουμάντο, μην ξεχνάμε πως μέχρι να έρθει ο Ζιντάν και το 2017, η Ρεάλ είχε ένα πρωτάθλημα απ’το 2009 και μετά. Ε τώρα όσο σκληρό κι αν ακούγεται, όταν έχεις τον Cristiano prime που ο Μουρίνο τον έφερνε σιγά σιγά προς CF και τα νούμερα του στις 3 χρονιές του Μουρίνιο ήταν (συμμ/γκολ) 54/53, 55/60, 55/55, ε μάλλον καλά έκανε κι έδιωξε το Ραούλ αν του χάλαγε την ομάδα επειδή ήταν ο Raul και δεν έπαιζε. Εγώ θα πω ότι κι ο Benzema έιναι καλύτερος του Raul, αλλά οκ, ενώ ο Casillas ήταν πάντα ένας απλά καλός τέρμας, δε λέω ότι ο Diego Lopez ήταν καλύτερος του Casillas, αλλά μια ομάδα δε θέλει τους καλύτερους παίχτες, θέλει τους σωστούς παίχτες, ειδικά αν μιλάμε για τη Ρεάλ που η ποιότητα πάντα υπάρχει. Επίσης ο Casillas έπαιζε βυσματικά το 2010 στο παγκόσμιο και το 12 στο EURO, έχεις την πολυτέλεια να έχεις στην Ισπανία τη βασική αμυντική τριάδα της καλύτερης ομάδας (Valdez, Puyol, Pique) του κόσμου, και τη σπας για τα politics. Εκεί όλοι λένε “α ο Valdez είναι μέτριος τέρμας και πρέπει να υπάρχουν και ισορροπίες”, αλλά στη Ρεάλ και τον Casillas αυτή η λογική εξαφανίζεται.

tl;dr: Καλά τους έκανε ο Μουρίνιο γενικά, γιατί ήταν πάρα πολύ πίσω από την Μπάρτσα σε όλα τα επίπεδα και ίσως ήταν ο μοναδικός τρόπος για να τη σταματήσει. Εκ του αποτελέσματος εγώ τον κρίνω και πλήρως επιτυχημένο (καλά αν είχε πάρει και το 10ο δε θα υπήρχε η πραγματική υπόνοια), αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε χάρηκα την 5αρα, τον αποκλεισμό το 2011 ή δεν έβριζα τον Πέπε και το Ράμος σε κάθε ματς.

Ναι ρε, τρομερός τερματοφύλακας ο Βαλντέζ, με βύσμα έπαιζε ο Κασίγιας στην Εθνική, σίγουρα. Ο Μουρίνιο μάλιστα δεν τον είχε διώξει απλώς, τον είχε διώξει και ως ρουφιάνο. Κύριος :stuck_out_tongue:

1 Like

Σα να μη διάβασες καν τι έγραψα, ακριβώς σε αυτό το point απαντάω :stuck_out_tongue:

Ε αν ήταν ρουφιάνος, ποιο το πρόβλημα να πεις ότι είναι ρουφιάνος? Μια καλή ένδειξη, το ότι η γυναίκα του ήταν αθλητικογράφος πάντως υπήρχε…Και αν είναι τόσο καλός στο να διαχωρίζει επαγγελματικά με προσωπικά, ας ξανακοιτάξει τη συνέντευξη τύπου μετά τον τελικό στο Παγκόσμιο του 2010, όπου τα συναισθήματα έπαιζαν τον κυρίαρχο ρόλο στις αποφάσεις του

Έγραψες ακριβώς αυτό που σχολίασα: ότι ο Κασίγιας έπαιζε με βύσμα λόγω politics. Σιγά την τερματοφυλακάρα τον Βαλντέζ, λέω εγώ. Ούτε η ίδια του η ομάδα δεν τον κράτησε τελικά. Και για ποια “τριάδα” λες, στην άμυνα της Ισπανίας βασικός και αναντικατάστατος ήταν και ο Σέρχιο Ράμος. Οι προπονητές της Ισπανίας λοιπόν δικαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος που χρησιμοποιούσαν τον Κασίγιας, μιας και η Ισπανία πήρε τρεις διεθνείς τίτλους σε 5 χρόνια. Όλους όσους διεκδίκησε.

Κανένα πρόβλημα να το πεις, θα κριθείς αναλόγως. Θες να διώξεις τον Κασίγιας και να πεις “είναι ρουφιάνος”; Κάνε το. Θες να διώξεις τον Ραούλ και να πεις “είναι κλικαδόρος”; Κάνε το. Θέμα τρόπων και νοοτροπίας είναι, όταν διώχνεις παίχτες σημαίες έτσι, απλώς εσύ κάποια στιγμή μάλλον θα φύγεις κι εσύ ως “ο μαλάκας”, είναι αναμενόμενο νομίζω. Μπορεί τον Μουρίνιο να μην τον νοιάζει βέβαια, αλλά δε συζητάμε αυτό.

1 Like

Χωρίς να είμαι σίγουρος θυμάμαι ότι τότε ο Raul ήθελε να είναι βασικός και για το λόγο αυτό δε παρέμεινε στη Real.
Ο Casillas άρχισε να έχει πτωτική πορεία εκείνη την εποχή και σε συνδυασμό με έναν τραυματισμό σε σύγκρουση με τον Arbeloa - πιστός στον Mou, τυχαίο;;; - έφαγε πάγκο και έτσι άρχισε το όλο story.
Λίγα για τον Guti επίσης :slight_smile:
Προφανώς και το ιδανικό θα ήταν αυτοί οι 3 να παρέμεναν για πάντα στην ομάδα.
Τέλος, δεν υπάρχει σύγκριση Casillas με Valdez.

Όχι, έγραψα πως δε βγάζει νόημα να έχεις την αμυντική τριάδα της καλύτερης ομάδας στον κόσμο και να την σπας για να παίξει ο Casillas (ο Ramos έπαιζε ΜΑΖΙ με Pique-
Puyol όχι αντί) . Απλά δε βγάζει αθλητικό νόημα αυτό, και οι τίτλοι ήρθαν γιατί όλη η ομάδα πέταγε, όχι λόγω του Casillas. Αν ήταν βυσματίας ή όχι, μπορείς να δεις τις δηλώσεις του Ντελ Μποσκε και πως ο πυροσβέστης Casillas βγήκε μπροστά.

Ακόμη σημαντικότερο point ήταν το ότι, το να παίξει ο Casillas αντί του Valdez για λόγους μη αθλητικούς 100%, για την εθνική Ισπανίας δε μας απασχολεί, αλλά μας ενοχλέι που για ίδιους πιθανούς λόγους στη Ρεάλ κάναν στην άκρη τη σημαία. Εν τέλει καταλήγεις να λες το ίδιο με εμένα. Εκ του αποτελέσματος κι ο Μουρίνιο καλά έκανε ό,τι έκανε, αλλά εφαρμόζεις διαφορετικές οπτικές ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλεις να φτάσεις.

Δηλαδή πως μπορεί κάποιος να είναι ρουφιάνος και σημαία ταυτόχρονα? Λίγο προβληματικό έτσι? Ο Μουρίνιο είναι μανατζερ και στηρίζεται στον εαυτό του, ούτε σε αγάπες για την ομάδα, ούτε σε μαλακίες που λένε για να πληρώνουν τα πρόβατα. Ο Casillas και ο κάθε Casillas, είναι επαγγελματίας που εκμεταλλεύεται αυτές τις ανοησίες που δεν εμπίπτουν στο πως λειτουργεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Respect στον Μουρίνιο, που πήγε στο μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό του πλανήτη και έδειξε σε όλους πως γίνεται. Τουλάχιστον δεν τα μάσαγε, ούτε κρυβόταν πίσω από απαρχαιωμένες έννοιες, όταν μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν παίζεις για το παιχνίδι παίξε στο πάρκο ή σε 5χ5, δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου.

Αυτά είναι διαφορετικά από την μπάλα που παίζουν οι ομάδες του Μουρίνιο, που το 11-12 παίξανε μπαλάρα στη Ρεάλ πάντως έτσι? Είναι ένας επαγγελματίας που έκανε στο 90% τη δουλειά(όχι 100% γιατί δεν πήρε το 10ο) που του ανατέθηκε και είχε και απέναντι του την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Ε ό,τι κι αν έκανε στις σημαίες κι αν κάποιος νιώθει άσχημα, καλά έκανε, όπως λες και εσύ για τον Ντελ Μπόσκε (που ο Ντελ Μπόσκε όμως δεν πάτησε στον Casillas ούτε του ήταν κομβικός αθλητικά, τον χρησιμοποίησε για ηρεμία στα αποδυτήρια)

Αν είπες εσύ ότι ήταν βυσματίας πάντως, μπορώ απλώς να δω τι έγραψες. Και έγραψες:

Νομίζω πιο σαφές δε γίνεται, ε;

Εσύ υποστηρίζεις ότι ο Κασίγιας έπαιζε στην Εθνική Ισπανίας βυσματικά και για λόγους μη αθλητικούς, εγώ δεν το υποστηρίζω. Επίσης, δεν τον χαρακτήρισα “σημαία της Ρεάλ”. Όχι, δεν καταλήγω να λέω το ίδιο με εσένα. Αν η Ρεάλ έκρινε ότι ο Κασίγιας δεν της έκανε, είχε κάθε δικαίωμα να τον διώξει. Άλλωστε, πήρε τον Νάβας που είναι τρομερός. Το “φάουλ” της για μένα είναι που τον έδιωξε με τη ρετσινιά του ρουφιάνου, με επιλογή Μουρίνιο.

Δεν είπα ούτε το ένα ούτε το άλλο εγώ παιδί μου λέμε :stuck_out_tongue:.

Ο Ντελ Μπόσκε δικαιώθηκε 100%, όχι 90%.

1 Like

ο Βαλντες για καποια χρονια κοντραρε στα ισια τον Κασιγιας για να μην πω ετσι απολυτα οτι ηταν και καλυτερος. Οποιος εχει αντιθετη αποψη ειναι ξεκαθαρα κολλημενος. don’t @ me

Εγώ το είπα, σου έδωσα ένα επιπλέον input για να καταλάβεις γιατί το είπα…

Ε τον χαρακτήρισες.

Αφού ήταν ρουφιάνος, ποιο το πρόβλημα?

Πόσο εύκολα πέφτετε στις παγίδες που οι ίδιοι δημιουργείτε, πόσο καλά πήγε η Ισπανία το 2014 με τον Casillas πρώτο τερματοφύλακα? Ή μήπως το 14, που η Barca δεν ήταν αυτή που ήταν, δεν είχε καμία σχέση στην απόδοση της Ισπανίας? Κι αν έπαιζε ως έπρέπε ο Valdez το 10 και το 12, ο Casillas θα έπαιζε το 14? Τόσο εξώφθαλμα καλύτερος ήταν το 2014 από τον ανταγωνισμό?

Ο Mourinho ήταν 90% επιτυχημένος συνολικά στη θητεία του στη Ρεάλ. Ο Ντελ Μπόσκε με αποκλεισμό στον πρώτο γύρο ως πρωταθλητής κόσμου και 2 σερί EURO, πως του βάζεις 100%? Ή βολεύει αν το σπάμε σε περιόδους?

Και τα λέω όλα αυτά, γιατί ο Valdez ξεκάθαρα ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ το 10 και το 12, για να παίξει ο ίδιος που υποτίθεται αδικήθηκε απ’το Μουρίνιο.

Προσωπικά δεν τoν θεώρησα ποτέ κάτι το ιδιαίτερο τον Βαλντεζ σαν ΤΦ

αλλά στην Μπαρτσελόνα είχε σημασία το πως λειτουργούν όλοι μαζί σαν ομάδα… Ήταν όλοι τους οι κατάλληλοι παίκτες για τον ρόλο που τους έδωσε ο Πεπ και για να πετύχουν όλα αυτά τα επιτεύγματα

Πες μου εσύ τώρα αν έχεις την περίοδο 10-11 την τετράδα Valdez, Pique, Puyol, Dani Alves, Abidal και στην εθνική μπορεί να έχεις Valdez, Pique,Puyol, Ramos, Capdevila αν βάζεις τον Casillas μέσα ( και μπροστά Busquets έτσι, σκέψου σαν τα links στο FUT :stuck_out_tongue: )

Αθλητικά δεν έχει νόημα, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αν δεν υπάρχει κάτι από πίσω (ακόμη κι αν ο Casillas είναι ο καλύτερος τέρμας έβερ-που δεν είναι). Ε αυτό το κάτι στην Ισπανία δε μας απασχολεί, γιατί βοήθησε όλη την ομάδα (όχι αγωνιστικά, εκεί δεν είχε σημασία ποιος παίζει τέρμα, αλλά συνολικά) το να παίζει ο Casillas. Ε αντίστοιχα στη Ρεάλ δε βοηθούσε να παίζει ο Casillas, γιατί υπήρχαν καλύτεροι και ήταν και ρουφιάνος.

θα έβαζα Pepe Reina :stuck_out_tongue:

Tωρα το είδα, τι λες ρε, πλάκα θα τους κάναμε, κι αν ο Μανέ δεν είχε βάλει στόχο το χέρι του Sissoko, θα κερδίζαμε και τη Λούζερπουλ, αλλά μη γυρίσουμε την κουβέντα σε αμφιλεγόμενα χέρια γιατί χθες τη Σίτι την σπρώξανε οι διαιτητές, ΤΩΡΑ πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί, ε @pantelis79 ?

Ίδια φάση με τη χτεσινή ρε, ναι :joy:.

Συγκεκριμένα είπα “όχι σε 500 χρόνια”. Θα πρέπει να διορθωθούν σύντομα για να μη μπούνε ιδέες στους Μουρίνιο αυτού του κόσμου να βάζουν τους παίχτες τους να σημαδεύουν τα χέρια των αντιπάλων με τις μπαλιές τους.

Aν το χθεσινό δεν ήταν πέναλτι για σένα (ως ακούσιο), στου τελικού θα έπρεπε να έχεις κλείσει την τηλεόραση ως ένδειξη σεβασμού προς το ποδόσφαιρο.

Εντωμεταξύ ο Μανέ το έκανε, όπως και η αλήτικη μαγκιά του ΤΑΑ να παίξει γρήγορα στο κόρνερ ή ο βλακάκος ο Ρόμπερτσον να χτυπάει με το γόνατο από πίσω το Μέσι. Για να δούμε την τυπάρα τον Κλόπο πόσο καλά θα διαχειριστεί την πίεση μετά τη φέτινη χρονιά, ειδικά αν δε βγει και 4αδα. Θα μείνει ή θα τα μαζέψει και θα φύγει?

Κοίταξε, σε όλες τις επαγγελματικές σχέσεις υπάρχουν κάποιοι, ας τους πούμε, “κανόνες συμπεριφοράς”. Εσύ γνωρίζεις αν ο Κασίγιας ήταν ρουφιάνος; Από ποιον μαθαίνουμε ότι κάποιος είναι ρουφιάνος; Εγώ σου λέω ότι το μαθαίνουμε από άλλους ρουφιάνους ή καλοθελητές. Οπότε, κατά βάθος ο Κασίγιας απλώς δεν ήταν της προτίμησης του προπονητή του. Όπως είπαμε, κανένα πρόβλημα με αυτό. Το να τον διώξεις και να πεις “καλή επιτυχία στον επόμενο σταθμό του” προς τους δυνητικούς επόμενους εργοδότες του είναι κομπλέ, το να τον διώξεις και να πεις “τον διώχνω γιατί είναι ρουφιάνος” προς τους επόμενους εργοδότες του είναι δικαίωμά σου, αλλά δεν είναι κομπλέ.

Μη μιλάς με οπαδικά κριτήρια εδώ πέρα, δεν πιάνουν :stuck_out_tongue:. Σιγά μη σου στήνουμε και παγίδες, κουβέντα κάνουμε, η οποία προσπαθούμε να είναι σοβαρή, με δόσεις αστειοτήτων. Για την περίοδο που αναφέρεις, ο Ντελ Μπόσκε ήταν 100% επιτυχημένος στην Ισπανία και ο Μουρίνιο 90% στη Ρεάλ. Ο Μουρίνιο έκρινε ότι ο Κασίγιας δεν του έκανε στη Ρεάλ με τα κριτήρια που έκρινε, με 'γεια του και με χαρά του. Ο Ντελ Μπόσκε έκρινε ότι του έκανε, με 'γεια του και με χαρά του και αυτού. Ο Μουρίνιο δε δικαιώθηκε περισσότερο από τον Ντελ Μπόσκε για την επιλογή του, ο Ρόμπεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει πιστεύω :stuck_out_tongue:. Σιγά μην πετούσε από την 11άδα τον τερματοφύλακά του ο Ντελ Μπόσκε επειδή ο Μουρίνιο τον είπε ρουφιάνο. Κα μάλιστα για χάρη του Βαλντέζ. Το ότι η Ισπανία δε χρειαζόταν τερματοφύλακα και δεν έχει σημασία ποιος θα έπαιζε κλπ, είναι προφανώς στα πλαίσια των αστειοτήτων που προανέφερα. Το 2014 η κορεσμένη και κουρασμένη Ισπανία απέτυχε. Ό,τι είχε να δώσει, το είχε δώσει. Πήρε τρεις συνεχόμενους τίτλους, χωρίς να μπορεί να αγοράσει παίχτες, όπως μπορούν οι σύλλογοι. Εκεί δουλεύεις με ό,τι έχεις.

Άρα η Ισπανία θα έπαιρνε τους τρεις τίτλους που πήρε και με Βαλντέζ αντί Κασίγιας, αλλά έπαιξε ο Κασίγιας για λόγους διπλωματίας. Εντάξει, λύθηκε και αυτό. Έτσι τα λύνω κι εγώ όλα :stuck_out_tongue:.

Πιστεύω πιο ασταθής από Κασίγιας, δε νομίζω ότι ήταν για βασικός.

Το τι είναι και το τι δεν είναι για μένα (και για οποιονδήποτε από εμάς) πέναλτυ, άστο. Εγώ αν μπορούσα, κανένα από αυτά δε θα έδινα, αλλά εγώ ούτε σφυρίζω, ούτε τους κανονισμούς φτιάχνω.

Ναι ρε, το έκανε ο Μανέ. Πιστεύω μάλιστα πως είχε εντολή από τον Κλόπο να το κάνει. Και ο ΤΑΑ ήταν αλήτης που έπαιξε γρήγορα στο κόρνερ, ναι, και αυτό. Ότι γ Μπαρτσελόνα έφαγε 4 στην πλάτη από μια ομάδα χωρίς Σαλάχ και Φιρμίνο, το ότι στο πρώτο ματς είχε κοιμηθεί ο Θεός, δεν παίζουν σημασία. Ο Ρόμπερτσον δεν είχε χτυπήσει τον Μέσι με το γόνατο, αλλά τον είχε σπρώξει με τα χέρια όταν ήταν κάτω. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο :stuck_out_tongue:.

Ο Κλοπ δεν ξέρω τι θα κάνει, αυτό που ξέρω είναι ότι το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο για εμένα ως τηλεθεατή είναι πάρα πάρα πολύ ξενέρωτο, για τους ποδοσφαιριστές και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φαντάζομαι ότι είναι το ίδιο (ξενέρωτο δηλαδή), απλά δεν είναι για όλες τις ομάδες το ίδιο. Η δική μου αυτή τη στιγμή έχει την ατυχία να της κοστίζει περισσότερο από άλλες ομάδες η απουσία κόσμου.

Χιούμορ έκανα για τον Ρεϊνα , ρε

Κασίγιας θα έβαζα κι εγώ στη θέση του μεγάλου Ντελ Μποσκιε

Όπως και σίγουρα το κέντρο μου δεν θα είχε Μπουσκετς πχ , ώστε να έχω το κέντρο της Μπαρτσελόνα και αυτο γιατί θα είχα στη διάθεσή μου τον Τσαμπι τον Αλόνσο

Είχε μυθικό κέντρο η Ισπανία. Τσάβι, Ινιέστα, Τσάμπι Αλόνσο, Φάμπρεγας κλπ.

Τώρα που το σκέφτομαι, ο κατσαπλιάς ο Ρόμπερτσον έπρεπε καλύτερα να του έχει βάλει το δάχτυλο στο μάτι του Μέσι.

1 Like