Τώρα είδα τη φάση. Και μένα πέναλτι μου φαίνεται. Αφού βρίσκει τη μπάλα με απλωμένο χέρι, τι σημασία έχει αν τη βρήκε ταυτόχρονα και με το κεφάλι;
Ειδικά Σίτυ με απωθεί απίστευτα και ποδοσφαιρικά, μου φαίνεται πάρα πολύ αυτοματοποιημένο στα όρια του ρομποτοποιημένου αυτό που βλέπω. Είναι μια καλολαδωμένη μηχανή, εγώ δεν ψάχνω κάτι τέτοιο στην μπάλα. Ελεύθερα μπορείτε να με πείτε κολλημένο/περίεργο, δεκτά όλα.
Είσαι σχολή Ζοσέ κι εσύ
Ο κανονισμός που λέει ο martian:
it is not an offence if the ball touches a player’s hand/arm:
- directly from the player’s own head or body (including the foot)
- directly from the head or body (including the foot) of another player who is close
- if the hand/arm is close to the body and does not make the body unnaturally bigger
Καμία σχέση, απλά νιώθω πως κάθε ματς της Σίτυ είναι ίδιο και ειλικρινά, βαριέμαι. Αναγνωρίζω την δουλειά που έχει πέσει αλλά για εμένα η μπάλα πρέπει να είναι και λίγο αυθόρμητη.
Θενξ @YoungAtlas!
ΕΓω παντως 0-4 δεν το βλεπω στο τελικο σκορ, ουτε την Σιτι να μην τρωει γκολ παρα μονο με αιτηση
Για πες μας απο που βγαινει αυτο το συμπερασμα .
Εσυ ελεγες για 0-4 και το 1-1 εγινε με πεναλτυ που συζηταμε το ποσο καθαρο ηταν.
Καλα κι εγω δε μπορω να καταλαβω το αντιθετο, αλλα οκ γουστα ειναι αυτα.
Βαλε και την πηγη να το τσεκαρουμε, αλλα ουτε εμενα μου φαινεται πεναλτι.
Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι universal (δηλαδή δεν μπορείς να το πάρεις κι απ’την ανάποδη με το γράμμα του νόμου) και χρειάζεται ερμηνεία, γιατί πχ αν ο αμυντικός κλοτσήσει την μπάλα και την πιάσει μόνος του με το χέρι(touches hand directly from own foot), το πρώτο bullet είναι συνεπές άρα δεν υπάρχει πέναλτι?
Το τρίτο bullet είναι από μόνο του ανοιχτό σε ερμηνεία, τι πάει να πει unnatural bigger. Στη σημερινή φάση κιόλας ίσως κολλάει, το χέρι του αμυντικού ήταν φουλ τεντωμένο, μπορούσε να μην πάει έτσι στην μπάλα. Στην Πρέμιερ βλέπεις συνέχεια μετά την αρχή να φοβούνται να αμυνθούν και να βάζουν χέρια πίσω απ’την πλάτη μες στην περιοχή ασταμάτητα, που σημαίνει πως μπορείς να πας στην μπάλα με τα χέρια μαζεμένα
Ούτε εγώ είδα το γκολ, σε 55 λεπτά παιχνιδιού πάντως μια φάση σε αναμπουμπούλα είδα και μια στημένη φάση, από πλευράς Ντόρτμουν
Ρε παιδιά το ματς το είδατε? Το 0-4 το είπα στο ότι η διαφορά ποιότητας είναι τρομακτική και απαντούσα στη βάση ότι η Σίτι είναι ντεφορμέ. Πολύ χαλαρό διπλό ήταν, όπως και πολύ χαλαρός άσσος την προηγούμενη βδομάδα
Ότι κάποιου που δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο, μπορεί να απολαύσει τη Σίτι? Εμένα λογικό μου ακούγεται αυτό
Παιδιά δεν είμαι διαιτητής, ούτε η φίφα για να απαντάω στα λουπχολς που θα πιάσει ο αμυντικός την μπάλα με το χέρι και θα πάει στον διαιτητή με το βιβλιαράκι να λέει ΚΟΙΤΑ, ΕΔΩ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, απλά έβαλα τον κανονισμό που ανέφερε ο martian, με ένα γκουγκλάρισμα
Εν προκειμενω δεν ειναι loophole , ειναι του κατα ποσον εχει την οποιαδηποτε λογικη να σφυριχτει αυτο το πεναλτι με βαση το (οχι και τοσο) common sense. Υπαρχει κοσμος που πιστευει οτι καθε επαφη με το χερι θα επρεπε να δινεται ως παραβαση επειδη “παραβιαζει τον κανονισμο”. Το οποιο ομως αν το εφαρμοσεις διχως διακριση, κανει το αθλημα μια γελοιοτητα, γι αυτο και οταν μεγαλωναμε μας μαθαιναν οτι η προθεση παιζει μεγαλο ρολο, οπως επισης και το κατα ποσο κερδιζει καποιος πλεονεκτημα ο αμυντικος.
Αν δεν υπαρχει ουτε 1 στο εκατομμυριο η επαφη με το χερι να απετρεψε γκολ στην συνεχεια της φψφασης για την ομαδα που επιτιθεται, τοτε ειναι ηλιθιο για μενα να δινεις πεναλτι.
@nnnkkk Εισαι πιο φανατικος υποστηρικτης Manchester City απο οσους ξερω πως δηλωνουν οτι η ομαδα τους ειναι καποια αλλη, και μαλλον πιο φανατικος υποστηρικτης της απο αρκετους που δηλωνουν οτι η city ειναι η ομαδα τους.
Γι’ αυτο θελει να σου παρει τον Μεσι
Αφού παίζει ωραία μπάλα, τι να κάνουμε… Και η Λίβερπουλ έπαιξε ωραία μπάλα 2 χρονιές και χάρηκα και το 3μπαλο που της έριξε πριν 3 χρόνια. Δεν έχω ομάδα, απλά υποστηρίζω την Τότεναμ λίγο παραπάνω, γιατί ήταν συνειδητή επιλογή πριν 15 χρόνια περίπου που έψαχνα δευτεροτρίτη ομάδα στο Μάστερ Λιγκ, ε και μετά έγινε η ομάδα μου στο pes, fifa και fm και μου έμεινε να την παρακολουθώ σε κάθε ματς σχεδόν
Συγγνώμη, δηλαδή δε θα θέλατε να δείτε το Μέσι άλλα 2-3 χρόνια με παιχταράδες δίπλα του όπως KDB, Foden, Sterling, Rodri, Bernardo κλπ? Έχει περάσει μια δεκαετία απ’την Μπάρτσα του Πεπ και μάλλον έχετε ξεχάσει τι μπαλάρα έπαιζε η ομάδα, ανεξάρτητα του πόσο καλή ήταν και τα επόμενα χρόνια με MSN κλπ.
Δεν εχουμε ξεχασει, μην ανησυχεις. Εγω ως τριτος οχι, δε θα ηθελα να τον δω να φευγει απο τη Μπαρτσελονα. Το οτι η Μπαρτσελονα κανει τη μια μαλακια πισω απο την αλλη εδω και παρα πολλα χρονια και τον σπρωχνει εκτος ειναι δικο της προβλημα. Απο την πλευρα της καριερας του Μεσι, θα προτιμουσα να μην υπαρχει αυτο το προβλημα. Τωρα στα 34 να αλλαξει ομαδα μετα απο μια ζωη, ε, οχι, ας κλεισει εκει που αρχισε. Ας υπαρχει και μια υποψια συναισθηματος.
Ο Μέσι έχει δηλώσει ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στη Νιούελς αλλα οκ δεν είναι όλοι Στίβι Τζι
Οχι, θα ηθελα να τον δω σε μια ομαδα με ταλεντα, και μια ομαδα που δεν παιζει στην Αγγλια, γιατι το στυλ του αγγλικου ποδοσφαιρου δεν ειναι πολυ του γουστου μου. Αν πηγαινε στην Ιταλια ομως θα το χαιρομουν παρα πολυ, που παιζουν πιο τεχνικα και με λιγοτερη εμφαση σε ταχυτητα και δυναμη. Ουτε στην Γαλλια θα με χαλαγε, αλλα και που να παει στην Γαλλια.
Συμφωνω κατα λεξη προφανως. Και τελικα καλυτερα που εμεινε μια ακομα χρονια (και βλεπουμε) , γιατι εσπασε ενα σωρο ρεκορ φετος στην Μπαρτσελονα και θα μεινει στην ιστορια ως ο μεγαλυτερος παικτης που περασε απο την ομαδα οχι μονο λογω θεαματος και προσφορας, αλλα και λογω αριθμων. Και στην ιστορια του αθληματος δηλαδη when all is said and done, αλλα εχουμε καμια δεκαρια χρονια για αυτην την αποτιμηση.
Μαλντινι, Τοτι, Γκιγκς, Σκοουλς, Πουγιολ θα σου πω απο αυτους που εχουμε δει ολοι μας. Απο μια, ισως πιο ρομαντικη, ναι, σκοπια, δεν ειναι ωραιο που ο Τοτι εμεινε μια ζωη στην ομαδα που υποστηριζε απο παιδακι, παρ’ ολο που ειχε πολλες προτασεις απο κολοσσους στην καριερα του; Ενα πρωταθλημα με τη Ρομα πιστευω ειναι πιο σημαντικο για κατι τετοιους απο πεντε με τη Ρεαλ, που τον ηθελε. Και για τον Τζεραρντ ωραιο ειναι που εμεινε μια ζωη στην ομαδα της πολης του, που υποστηριζε απο παιδακι. Για τον Μαλντινι που εμεινε στην ομαδα του πατερα του κ.ο.κ.
Απο την αλλη, σκεψου τον Μπουφον που πηγε στην Παρι μονο και μονο για να παρει το ΤσΛ. Στο μπασκετ ας πουμε, σκεψου τον Καρλ Μαλοουν που πηγε μια χρονια στους Λεικερς στα 40 του για να παρει πρωταθλημα. Ε, ας μη μπει και ο Μεσι σε αυτη την κατηγορια. Το θεμα ειναι οτι αν μπει, κατα 95+% θα ειναι ευθυνη της Μπαρτσελονα.
Εγω σκεφτομαι και τον γελοιο φιλο σου που εδιωξε τον Ραουλ και τον Κασιγιας για να δειξει οτι κανει ο ιδιος κουμαντο
Ο Μπουφον ειχε και μερικα χρονια στην Παρμα. Μια χρονια με την Παρι δεν χαλαει το legacy του.
Στην λιστα σου παντως χωρανε κι αλλοι αρκετοι παικτες απο διαφορα πρωταθληματα, με πρωτο και καλυτερο τον Αλεσσαντρο Ντελ Πιερο (που ειναι και καλυτερος απο ολους της λιστας σου ως παικτης) , αλλα δε θα εβγαζα ουτε τον Ραουλ ουτε τον Κασιγιας επειδη “τολμησαν” να παιξουν και σε αλλη ομαδα οταν η Ρεαλ δεν τους ηθελε πια. Κι αυτοι μια χαρα ισαξιες σημαιες με αυτους που ανεφερες ειναι στην ουσια.
Συμφωνω παρα πολυ με την προταση για τον Τοτι. Και εγω αν ημουν φαν της Ρομα, θα προτιμουσα ενα πρωταθλημα Ιταλιας για τον Τοτι, παρα 5 τιτλους με την Ρεαλ στην Ισπανια.
Ο Ντελ Πιέρο έπαιξε και Αυστραλία στο τέλος, είναι περίπτωση Τζέραρντ. Για τον Μπουφόν δίκιο έχεις, έχει παίξει και Πάρμα και μάλιστα σε καλές ομάδες της, αλλά με τη Γιουβέντους τον έχουμε συνδέσει, είναι περίπτωση Λάμπαρντ που κι αυτός πήγε στη Σίτυ στα τελειώματα. Για τον Ραούλ και τον Κασίγιας δε λέω αν είναι σημαίες ή όχι ρε, ο κομπλεξικός ο Μουρίνιο τους είχε διώξει, όπως και τον Γκούτι, τον οποίο όμως επίτηδες δεν ανέφερα . Οι πέντε που έγραψα στην αρχή όμως νομίζω ότι δε φόρεσαν άλλη φανέλα. Και είμαι σίγουρος ότι για τον Τότι ήταν πιο δύσκολο σε σχέση με τους άλλους τέσσερις.
Επισης ξεκινησε την καριερα του απο την Παντοβα, αλλα και τι εγινε? Θελω να πω πως για μενα KAI ο Ντελ Πιερο KAI o Gerrard που επαιξαν για ελαχιστο χρονικο διαστημα ειτε πριν γινουν παικταραδες στην εφηβεια, ειτε στο τελειωμα της καριερας τους, σε αλλη ομαδα, αξιζουν να ειναι ακριβως στην ιδια κατηγορια με τους 5 που ανεφερες. Δεν τους κανει κατι ιδιαιτερο και ξεχωριστο το οτι επαιξαν μονο σε μια ομαδα σε ολοκληρη την καριερα τους κατ’εμε.
Και για να σου δωσω και λιγη τροφη για σκεψη παντως για τον Μεσι και το αν εχει παρει τιτλο με την Αργεντινη ή οχι και κατα ποσο αυτο του “αφαιρει” το δικαιωμα να θεωρειται ο κορυφαιος ολων των εποχων ή κατα ποσο τελος παντων επηρεαζει το legacy του, αυτη ακριβως η τοξικη για μενα νοοτροπια ειναι που κανει και τους παικτες να κανουν πραγματα οπως αυτο που εκανε ο Μπουφον με το να παει στην Παρι για εναν χρονο.
Αν ακουει κι ο αλλος οτι δεν εχει κατακτησει το Τσαμπιονς Λιγκ 15 χρονια με την Γιουβεντους 10000 φορες και οτι αυτο ειναι ενα “μελανο” σημειο στην καριερα του, λογικο ειναι να κανει και την κινηση να παει στην Παρι μπας και το κατακτησει εκει περα, και δεν του το χρεωνω καθολου, ασχετα αν ηταν φιασκο τελικα για την Παρι γενικα η χρονια εκεινη.
Καλο θα ηταν γενικα να μην βαζουμε δικλειδες και υποχρεωτικους ορους για να κρινουμε το legacy κανενος και σε κανενα αθλημα, γιατι ο καθε τεραστιος παικτης που εχει περασει, δημιουργει το δικο του legacy. Μπορουμε απλα να κρινουμε κατα περιπτωση.
Για μενα ενας παικτης οπως ο Τζεραρντ ή ο Ντελ Πιερο που εκλεισαν την καριερα τους σε εντελως δευτερα πρωταθληματα ετσι για τον χαβαλε τους και τα χρηματα, πολυ καλα εκαναν, κι αυτο δεν τους διαφοροποιει καθολου απο Μαλντινι, Πουγιολ κτλ. Τωρα αν απο την αλλη βαλουμε στην κουβεντα καποιον που αλλαζει ομαδες σαν τα πουκαμισα για να μεγιστοποιησει τα δαχτυλιδια που θα παρει στο ΝΒΑ… ε εκει αλλαζει το θεμα λιγακι νομιζω
Και σιγουρα δε θα “τιμωρουσα” με exclusion τους Raul και Casillas, η ζωη δεν τελειωνει επειδη τους εριξαν πορτα απο την πουτανα της Ευρωπης, καλα εκαναν και πηγαν σε αλλη ομαδα. Μετα απο ΟΛΑΑΑΑ αυτα βεβαια, εννοειται δε θα ηθελα να δω τον Μεσι να φευγει, το εχω πει 100 φορες. Και θα ηθελα να παρει ενα τελευταιο Champions League με την Μπαρτσελονα πριν αποσυρθει , θα ηταν το Rocky 6 του