Champions League 2020-21

Ενταξει, εχουν ξαναγινει αυτα :stuck_out_tongue:

2 Likes

O Guardiola ειναι αντικειμενικα ο καλυτερος προπονητης στο Ευρωπαικο Ποδοσφαιρο την τελευταια 20ετια. Απο κει και περα προσωπικες συμπαθειες και αντιπαθειες, ειναι λογικο να υπαρχουν οπως και για καθε αλλον προπονητη, ακομα και για τον αποτυχημενο Μουρινιο που εχει να δειξει κατι μια δεκατια τωρα.

3 Likes

@nnnkkk Μα το θέμα είναι ακριβώς αυτό, δεν λέω πως πήρε απαραίτητα κάποιον παίκτη που ανήκει στο “τοπ5 στον κόσμο στην θέση του” αλλά πήρε ΟΠΟΙΟΝ ήθελε. Ο Πεπ πήγε στο αφεντικό, είπε πως θέλω ακριβώς αυτούς τους παίκτες για να κάνω ομαδάρα και τους είχε. Δεν έχει σημασία πόσο τοπ ήταν, σημασία έχει πως δεν του έχει λείψει τίποτα, δεν είχε καμία δυσκολία. Έχει όλα τα υλικά που κρίνει ο ίδιος πως χρειάζεται για να φτιάξει μια σούπερ ομάδα και κατεβαίνει στον πρώτο τελικό της ιστορίας αυτής της ομάδας όπως είδαμε.

1 Like

Το tl;dr αντεπιχείρημα είναι ότι έτσι όπως είναι το φορμάτ σε Τσου Λου, κύπελλα κλπ., πολλά γίνονται

Η Σίτι με τον Πεπ κάθε χρόνο πιάνει 80 βαθμούς στην Πρέμιερ με σχετική ευκολία οπότε το πότε θα πάρει κι αυτή κούπα είναι περισσότερο θέμα συγκυριών και τύχης παρά άλλων πραγμάτων, όπως ακριβώς έγινε και με την Τσέλσι (που το '12 που πήρε το 1ο δεν ήταν με καμμία δύναμη καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη)

1 Like

Την ικανότητα να μη ζητάει τους καλύτερους παίχτες στον κόσμο και να φτιάχνει ομαδαρες ξέροντας τι ψάχνει τη θεωρείς κάτι τετριμμένο, σα να είναι κάτι απλό :stuck_out_tongue:

Τεσπα, κάποια στιγμή θα το ξαναπάρει μια ομάδα του, δεν έχει νόημα να κοιτάς 5 παιχνίδια που έκατσε στραβά, όταν σε 12 χρόνια καριέρας έχει πάρει 9 πρωταθλήματα, αυτά είναι απίστευτα πράγματα

Και η Τσελσι δεν απεχει πολυ απο αυτο. Μια ματια στους παγκους των δυο ομαδων, ηταν για μενα θλιβερη: ειχαν παιχτες των 30 και των 50 εκατομμυριων να σκουπιζουν τα καθισματα. Γι’ αυτο και σημερα δεν ημουν με κανεναν. Ποδοσφαιρικα μιλωντας η ΜανΣιτυ ειναι εξαιρετικη, αλλα με απωθει τοσο πολυ ο τροπος που εχει φτιαχτει, που δεν μπορω να την υποστηριξω. Για Τσελσι αυτο ισχυει σε καπως μικροτερο βαθμο.

Btw ο Γκουαρντιολα ειναι πολυ καλος προπονητης, εχει οντως φερει πραγματα στο αθλημα και με τη Μπαγερν σταθηκε παρα πολυ ατυχος με τραυματισμους, εμετικες διαιτησιες εναντιον Ισπανων (κυριως Ρεαλ) και διαφορες συγκυριες. Θα μπορουσε να ειχε κερδισει μια φορα το ΤσΛ στην τριετια του στο Μοναχο, ηταν ομαδαρα η Μπαγερν.

3 Likes

Είχα γράψει πολλά, αλλά είδα το tl;dr και είπα άφησε το. Και στις 3 ομάδες που έχει προπονήσει, έχει φτιάξει τις καλύτερες εκδόσεις τους και μάλιστα σε διάρκεια, όχι μια χρονιά εξαιρετική. 4 χρόνια στην Μπάρτσα, 3 στην Μπαγερν και 5 στη Σίτι, δεν τον λες απλά πολύ καλό προπονητή

2 Likes

Οπως ουτε και φετος μαλλον, αλλα φετος επαιξε πολυ ωραιο ποδοσφαιρο, σε αντιθεση με την Τσελσι του 2005-2013 που για μενα ηταν σχεδον αποκρουστικη προσωπικα. Φετος ομως το ψιλοχαρηκα οριακα που το πηραν.

Ειναι ο καλυτερος του καιρου μας.

1 Like

Τα ίδια σέρνω και στην Τσέλσυ, ούτε εγώ στήριζα κάποιον. Δεν θα άλλαζα ούτε τελεία στο ποστ σου.

1 Like

Ούτε εγώ υποστήριζα κάποιον και το απέδειξα στην πράξη: Δεν είδα καν το ματς.

Θα βαριόμουν αφάνταστα. Προτίμησα θερινό σινεμά την ώρα του αγώνα.

Δυσκολη εβδομάδα για το Μάντσεστερ

Ασχετο με το θεμα μας, αλλα το YouTube μου πεταξε αυτο και μιας και λεγαμε για Davids και αλλους υπερπαικταραδες των 7 ηπειρων και των 5 θαλασσων, θυμηθηκα τον δευτερο μου αγαπημενο παικτη μετα τον Alessandro Del Piero.

Ισως ο μοναδικος παικτης που μπορω να σκεφτω αυτην την στιγμη που εχει 100/100 shooting και στο αριστερο και στο δεξι ποδι. Πραγματικα μονο απο τις λιγες ενδεικτικες φασεις του βιντεο μπορει να δει κανεις πως σκοραρε απο οποιαδηποτε σημειο εντος και εκτος περιοχης, με οποιονδηποτε τροπο, και φυσικα με οποιοδηποτε ποδι. Βαλε και σε αυτα dribbling skills και ταχυτητα και εχεις ενα απο τα καλυτερα 9αρια που εχουν παιξει ποτε μπαλα, αν οχι το καλυτερο.

4 Likes

Τα βλέπω και ποντάρω κι εγώ. Πρέπει να το έχω ξαναβάλει αυτό το βίντεο, αλλά κάθε φορά που το βλέπω λέω από μέσα μου “τι έκανε ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ”, υποτίθεται ήταν δεξιοπόδαρος αλλά με το αριστερό έχει βάλει μάλλον τα καλύτερά του γκολ…

EDIT: τι 9άρια ρε ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΕ :stuck_out_tongue:

3 Likes

:+1: Eλα ντε

2 Likes

14 Likes

Το δεχομαι ως αντιπροταση, αν και νομιζω οτι ο Ζινταν στο 80% των σουτ πηγαινε με το δεξι, ενω ο Nedved απλα δεν ειχε καμια προτιμηση. Θα εβαζα 99/100 στο αριστερο του Ζινταν :stuck_out_tongue:

Δε χρειαζεται να φοραει το 9 για να ειναι 9αρι στην ψυχη :stuck_out_tongue:

3 Likes

Αναμενεται ενα αρκετα ενδιαφερον καλοκαιρι μεταγραφικα στην Ευρωπη, τοσο για ποδοσφαιριστες, οσο και για προπονητες.

• Καρλο Αντσελοτι στην Ρεαλ Μαδριτης, προσωπικα τον θεωρω τον πιο υπερεκτιμημενο προπονητη με τιτλους και διακρισεις, με διαφορα απο τον δευτερο. Σκεψου οτι θεωρω τον Μουρινιο αρκετα καλυτερο/

• Σερχιο Αγκουερο στην Μπαρτσελονα, και αναρωτιεμαι αν αυτο ειναι κινηση ματ για να κρατησουν κι αλλο τον Μεσσι, οπως επισης αναρωτιεμαι και αν θα τους βγει. Νομιζω θα χρειαστουν ακομα μια καλη μεταγραφη, αλλα ΚΑΙ να βρουν εναν καλο προπονητη. Ο Κουμαν αποδειχθηκε αχρηστος, αφου το μονο που επρεπε να κανει ηταν να παρει το πρωταθλημα με το να κερδισει 3 ευκολα ματς και την Ατλετικο, και απετυχε παταγωδως.

• Αντονιε Κοντε παραιτηθηκε απο την Ιντερ, και το που θα παει θα καθορισει σε μεγαλο βαθμο για μενα την εικονα του Ευρωπαικου ποδοσφαιρου του χρονου. Αν θεωρω τον Γκουαρντιολα τον καλυτερο προπονητη της τελευταιας 20ετιας, θεωρω τον Κοντε πανευκολα τον καλυτερο προπονητη της τελευταιας 10ετιας, αφου πηρε 3 στα 3 πρωταθληματα και εφτιαξε ομαδαρα που κρατησε ακομα και 4 χρονια μετα την φυγη του σε Γιουβεντους, πηρε πρωταθλημα με Τσελσι σε μια περιοδο ολοκληρωτικης υπεροχης των Manchester City και Liverpool (μετα το θαυμα της Λεστερ), και πηρε πρωταθλημα με Ιντερ μετα απο 9 συνεχομενα πρωταθληματα για Γιουβεντους.

• Που θα παει ο Κριστιανο Ροναλντο και κατα ποσο ειναι δυνατον να αποτελεσει παικτη κλειδι πλεον? Στην Γιουβεντους απετυχε σε τεραστιο βαθμο το πειραμα, αφου η ομαδα ηταν πολυ καλυτερη πριν την ελευση του.

• Θα μεινει ο Μεσσι στην Μπαρτσελονα ή θα παει καπου αλλου?

• Θα μεινει ο Χοολαντ (ισως ο μελλοντικος καλυτερος στραηκερ του κοσμου για πολλα χρονια) στην Μπορουσια ή θα τον αρπαξει μια απο τις 12 πουτανες?

Σιγά την ολοκληρωτική υπεροχή της Λίβερπουλ το 2017. Ο Κόντε είναι τρομερός προπονητής, συμφωνώ σε όλα όσα λες γι’ αυτόν. Δεν ξέρω σε ποιον πάγκο θα κάτσει και δεν ξέρω και σε ποιον πάγκο θέλει ο ίδιος να κάτσει. Αν η ομάδα που θέλει ο ίδιος έχει προπονητή, δεν αποκλείω και να περιμένει. Πάντως φέτος στην Ίντερ πήρε άνετα το πρωτάθλημα, ενώ εκμεταλλεύτηκε και πάλι τον Λουκάκου (όχι μόνο φέτος δηλαδή, από πέρσι κιόλας), τον οποίο πήγε να καταστρέψει ο βλάκας Μουρίνιο. Πιστεύω κάθε μεγάλη ομάδα που ψάχνει προπονητή, εκεί θα έπρεπε να κοιτάζει (ακούς Μπαρτσελόνα;)

1 Like