Champions League 2022-2023

Για παμε και για φετος.

Ας ξεκινησουμε απο τους περσινους πρωταθλητες. Προσωπικα πιστευω οτι αυτο που εκανε η Ρεαλ Μαδριτης περυσι, ειναι απο αυτα τα κατορθωματα που κερδιζουν οπαδους για μια ομαδα, και μαλιστα με τον σωστο τροπο. Η πορεια της στον θεσμο και ειδικα οι πολλαπλες ανατροπες στους νοκ αουτ γυρους, τις οποιες μαλιστα εκανε με το πιο συμπαθητικο ροστερ εδω και δυο δεκαετιες, μεγαλωνουν τον μυθο της, ο οποιος πιστευω βεβαια πως ειναι αρκετα πιο μεγαλος απο οτι θα επρεπε, κυριως χαρη σε καποιους εξωγενεις παραγοντες αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα. Οπως και να χει, μετα απο τετοια πορεια και για πρωτη φορα εδω και δεκαετιες χωρις καμια βοηθεια απο την διαιτησια, οφειλουμε να δωσουμε σεβασμο. Παρολα αυτα, δεν πιστευω οτι υπαρχει καμια περιπτωση να δουμε επαναληψη αυτου του θριαμβου, οσο παιχταρας και να ειναι ο Μπενζεμα.

Οσον αφορα τις υπολοιπες ομαδες, λογικα τα φαβορι θα ειναι τα ιδια με περυσι.

Η Manchester City ειναι ακομα πιο ενισχυμενη, η Παρι Σεν Ζερμεν θα εχει δεσει μαλλον πιο καλα μετα τον ερχομο του Μεσσι, η Τσελσι εχει εναν απο τους καλυτερους προπονητες και θα ειναι παλι δυνατη θαρρω, η Μπαγερν εχασε τον Λεβαντοφσκι και εχω μεγαλη περιεργεια να δω πως θα προσαρμοστει στα νεα δεδομενα, και η Λιβερπουλ θα κινηθει μαλλον στα ιδια επιπεδα με περυσι.

Στο δευτερο επιπεδο δυναμικοτητας, θα ηθελα παρα πολυ να δω Γιουβεντους, Τοτεναμ, Ατλετικο και Μπαρτσελονα να επιστρεφουν στα επιπεδα που ειχαν πριν 5-6 χρονια και να προχωρανε πιο ψηλα στην διοργανωση απο οτι τις τελευταιες 3 χρονιες και την εποχη του Covid19.

Οσον αφορα ανερχομενες δυναμεις, μακαρι να δουμε την Λειψια και την Αιντραχτ ακομα καλυτερες απο περυσι, οπως επισης και τον παντοτε ταλαντουχο Αγιαξ, που με καποιον τροπο τα τελευταια 3 χρονια δεν εχει παει σε καποιον τελικο ή εστω ημιτελικα, κι ενω παιζει ισως το πιο ομορφο ποδοσφαιρο στην διοργανωση.

Μπορουσια, Μιλαν, Ιντερ, Πορτο, Ναπολι και Σεβιλλη δεν τις εχω για ψηλα, αλλα θα δουμε. Ισως να εχουμε ευχαριστη εκπληξη απο μια (ή και περισσοτερες) απο αυτες.

Μενουν κι αυτες οι θεσεις, οι οποιες θα ξεκαθαρισουν αυτην την εβομαδα. Για μια ακομα φορα χωρις εκπροσωπο απο Ελλαδα η διοργανωση :stuck_out_tongue: (και κανεις δε νοιαστηκε κιολας)

4 Likes

Άντε και καλή μας αρχή :stuck_out_tongue:

Αυτό που έκανε η Ρεάλ θεωρώ μια φορά γίνεται. Κατά τα άλλα είναι δύσκολο να είσαι στα ίδια επίπεδα αν χάσεις παίχτη που είχες χρόνια. Ο Κασεμίρο θα είναι μεγάλη απώλεια και πιστεύω θα πάρει χρόνο να το βρει ο μεγάλος Κάρλο στο κέντρο (Τα βλέπετε και οι λιβερπουλιανς με Μανε-Νουνιεζ). Με το τσου λου ποτε δεν λες ποτε αλλα και παλι

Από εκεί και πέρα η Σίτι είναι εκεί ψηλά, το ίδιο και η Μπάγερν παρά την φυγή του Λεβα. H PSG θα είναι επίσης καλύτερη και πιο δεμένη και επίσης δεν νομίζω να ξανακάνει ο Μέσι τόσο χλιαρή χρονιά.

Γιουβέντους μου αρέσει πολύ φέτος θεωρώ επιστρέφει σε υψηλό επίπεδο και την βάζω πάνω από Λιβερπουλ, Τσελσι με τεράστιο ρίσκο. Η Τσέσλι αν δεν πάρει καθαρό φορ δεν θα καταφέρει και πολλά. Μάουντ και Στέρλινγκ δεν είναι Μανε και Σαλαχ να βαζουν 20+ γκολ ο ενας για να κρυψουν την ελειψη καθαρου φορ και επισης ο Χαβερτζ δεν ειναι και το πρωτο πυροβολο αν και παιχταρας. Ποσα να βαλουν και οι μεσοαμυντικοι πια; Η Λιβερπουλ σε λιγο καλυτερη μοιρα δεν ξερω βεβαια για ποσο θα ψαχνεται μεχρι να το βρει.

Μπαρτσελονα μεγαλο ερωτηματικο. Οχι για το αν θα ειναι βελτιωμενη που θα ειναι σιγουρα αλλα για το αν αυτη η ανισοροπια αμυνας-επιθεσης της στοιχήσει

Περιμένω να δω πραγματάκια απο Τοτεναμ, Ιντερ, Αγιαξ και Μιλαν.

Αυτα σε πρωτη φάση. Όσο για Ελληνικες ομάδες ολυμπιακός είμαι και ρε παιδία απλά δεν αξίζαμε να είμαστε εκει. Και με τα αποτελέσματα των ομάδων μας στην Ευρωπη δεν νομιζω να το αξιζε και κανενας γενικα

3 Likes

Για Παρι, σημερα εχω λιωσει στο YouTube μπροστα απο τον υπολογιστη λογω jetlag, και ειδα εκτεταμενα στιγμιοτυπα των πρωτων 2 αγωνων της στο γαλλικο πρωταθλημα. Ναι μεν μιλαμε για αγωνες απεναντι σε αρκετα πιο αδυναμους αντιπαλους (0-5 νικη στην εδρα της Κλερμοντ και 5-2 νικη απεναντι σε Μονπελιε) , αλλα καποια πραγματα ειναι εμφανη απο τωρα:

  • Ο Μεσσι με τον Νεημαρ βρισκονται με κλειστα ματια, και προσφερουν θεαμα και ουσια οπως ακριβως και στην Μπαρτσελονα. Απο τις καλυτερες συνεργασιες μεταξυ επιθετικων που εχουν υπαρξει ποτε στην ιστορια του ποδοσφαιρου.
  • Ο Εμπαπε ειναι ναι μεν παιχταρας και προσφερει πολλα στην ομαδα της οποιας ειναι σημαια εδω και λιγα χρονια, αλλα ταυτοχρονα αποτελει και τον καρκινο της ομαδας λογω συμπεριφορας, και αγωνιστικης και αποδυτηριακης απο οτι ακουγεται. Ενα 23χρονο σκατο, νομιζει οτι ειναι ο ηγετης και σταρ της ομαδας, και παιζει εγωιστικα και ως βεντετα, καταστρεφοντας αρκετες επιθεσεις λογω του οτι δεν δινει την εξτρα πασα που χρειαζεται για να μπει το γκολ
  • Η ανιδιοτελεια του Μεσσι και του Νεημαρ ειναι ο λογος για τον οποιον ανεβαινει ολοκληρη η ομαδα, αφου μοιραζονται τα γκολ και οι ασιστ, και το αποτελεσμα ηταν δυο πενταρες σε 2 αγωνες, για να μην παμε να θυμηθουμε τι καταιγισμο απο γκολ ειχαν δημιουργησει στα χρονια τους στην Μπαρτσελονα
  • Η εξοδος του Ποκετινο μονο θετικη μπορει να ειναι για την ομαδα. Μετριος στην καλυτερη προπονητης, που την εριξε πολλα επιπεδα μετα την θητεια του Τουχελ. Δεν εχω ιδεα ποσο καλος μπορει να φανει στην συνεχεια ο Γκατιε, αλλα σιγουρα μια αλλαγη ηταν απαραιτητη.
  • Το ροστερ παρα την φυγη του Ντι Μαρια, ειναι εξαιρετικο ακομα. Ο Μεσσι φαινεται να εχει περισσοτερη ορεξη και εβαλε δυο πανεμορφα γκολ στον πρωτο αγωνα, ενω θα μπορουσε να εχει μαζεψει και 5-6 ασιστ συνολικα στους δυο αγωνες.

Για να δουμε. Ειναι μια απο τις ομαδες που θα παρακολουθησω με αρκετο ενδιαφερον λογω του Messi κυριως φυσικα.

ΥΓ. Μακαρι να εχεις δικιο για Γιουβεντους. Εκανε πολυ καλες κινησεις ομολογουμενως. Η φυγη του Ντυμπαλα πονεσε ομως.

1 Like

Καλές οι αναλύσεις σου, αλλά στο τέλος θα κερδίσει η πιο βαριά φανέλα.

1 Like

Σταματα, τωρα που σε γνωρισα κι απο κοντα φανταζομαι να το λες με σαρδονιο χαμογελο και απλα κλαιω

Ξανά Αγγλική ομάδα θα είναι τελικό. Φέτος η City θα θέλει οπωσδήποτε να το πάρει και θεωρώ ότι δεν υπάρχει ομάδα αυτή την στιγμή να την ανταγωνιστεί. Υπέροχη ομάδα με απίστευτο ποδόσφαιρο. Έχει έμπειρους παιχτες και φέτος με Haaland θα είναι μπροστά επικίνδυνη.

Η Tottenham έχει κάνει αρκετές καλές προσθήκες.
Αλλά νομίζω ότι θα παει μέχρι τους 16 . Νομίζω ότι θα δώσει βάση στο πρωτάθλημα…

Όσο για την Λίβερπουλ μπορεί να πάει μέχρι ημιτελικά. Εξαρτάται παντα από την υγεία της ομαδας. Ουτε το γενικό Κρατικό στην Νίκαια να ήμασταν. Η μοναδική ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει την City.

Τέλος η Chelsea όσο καλα μπακ έχει πλέον με τις τωρινές μεταγραφές αλλά τόσο έχει πρόβλημα μπροστά. Με Havertz δεν μπορεί να συνεχίσεις την σεζόν. Χρειάζεται οπωσδήποτε καθαρο φορ.

  • Προκριση για Rangers με 0-1 (2-2) μεσα στην Ολλανδια εναντιον της PSV Eindhoven, και εισοδος στους ομιλους του Champions League μετα απο 12 χρονια. Θα μπορουσε να περασει οποιαδηποτε απο τις δυο ομαδες, αδιαφορες μου ειναι προσωπικα. Πρεπει ομως να δει τις καλυτερες φασεις ο @martian για να γουσταρει μοναδικης ομορφιας γκολ…

  • Προκριση και για Βικτορια Πλζεν με ανατροπη, με 2-1 (0-0) εναντιον της Καραμπαγκ

  • Νικη με Διναμο Ζαγκρεμπ με 4-1 (0-1)απεναντι στην Μποντο Γκλιμτ

  • Ευκολα στους ομιλους η Μπενφικα με 3-0 (2-0) νικη επι της Διναμο Κιεβου

  • Κρατησε το 0-0 (2-1) η Κοπεγχαγη μεσα στην Τουρκια και μπηκε ομιλους

  • Η ματσαρα ομως εγινε στο Βελιγραδι, οπου ο Ερυθρος Αστερας ηθελε να ανατρεψει το 3-2 με το οποιο ειχε χασει στο Ισραηλ απο την Μακαμπι Χαιφα. Βρεθηκε μπροστα στο σκορ με 2-0, και στις καθυστερησεις του πρωτου ημιχρονου εγινε η φαση που μαλλον εκρινε τον αγωνα. Η Μακαμπι Χαιφα κερδισε πεναλτι (μουφα για μενα, αυτα τα χερια απλα μηδεν), ΧΑΝΕΙ το πεναλτι ο Haziza, φευγει στην κοντρα ο Ερυθρος Αστερας, γλιστραει και κανει κατι κοκορετσια πριν περασει το κεντρο ο Kanga που ειχε την μπαλα, την παιρνει ο Sundgren ( που απο οτι βλεπω επαιζε και στον Αρη) και ριχνει ενα δυνατο βρωμοσουτο μεν, στο κεντρο της εστιας δε, το οποιο απλα ρουφηξε ο μεχρι πριν 10 δευτερολεπτα ηρωας τερματοφυλακας των Σερβων. Με το 2-1 το ματς θα πηγαινε παραταση, αλλα η Μακαμπι Χαιφα εβαλε γκολ στο 90’ με απιθανο αυτογκολ του Μιλαν Παβκοβ, που ειχε περασει αλλαγη στο 78’, και περασε στους ομιλους :joy:

Λογικα θα κοιμηθηκε ηρεμα ο Παβκοβ.

Δεν ξερω αν ανοιγει, αλλα ο αναστεναγμος της σπορτκαστερ στο 11:36 ειναι απο τα καλυτερα πραγματα εβερ

1 Like

Μετά από 12 χρόνια ξανά στους ομίλους οι Rangers!

Μην περιμένετε να πάει 7 η ώρα για να ξεκινήσει η κλήρωση.

3 Likes

4 Likes

23dd230a-91df-4346-9790-d2573e24c0af

Εβγαλα ομιλο φωτια στο Ε και λιγοτερο στο Η αλλα κατα τα αλλα βαρεμαρα

3 Likes

draw-20220825180719165

Ψιλοφολα μου βγήκαν θαρρώ, αν και τα περισσότερα αμφίρροπα. Group F το πιο ενδιαφέρον, θα είχε γούστο κάτι τέτοιο, Group D τρελή μάχη για κάθε θέση.

3 Likes

Τα ξαναβλέπω και λέω κάνουν πουλάκια τα μάτια μου. 2 Ντάνκαν Μακλάουντ στους ομίλους; Από πότε έχει να γίνει αυτό;

Τουλάχιστον 10 χρόνια πρέπει να είναι.

Επίσης δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ 5 (!!) Γερμανικές ομάδες στο CL. Δεν ξέρω παλιότερα αν έχει συμβεί, αμφιβάλλω, αλλά ας τοποθετηθούν οι γηραιότεροι.

draw-20220825181535746

3 Likes

1 Like

Πετυχε Bayern, Barcelona, Inter ο γκαντεμης ο @potofgold

Ευκολο εργο για Ρεαλ και Man. City, κλασικη τυχερη Λιβερπουλ.

Υπουλος ο ομιλος με PSG και Juventus.

Αδιαφοροι οι υπολοιποι ομιλοι για μενα προσωπικα.

3 Likes

Group C χαμός. Παρι Γιουβέντους ενδιαφέρον επίσης

2 Likes


:joy::joy:

Για ρίξτε προβλέψεις

και group Α ωραιος ομιλος