Champions League 2023-24

Δε νομίζω ότι υπονοείται κάτι τέτοιο.

Τα ίδια έλεγε και για γκουαρντιολα και για τουχελ αν το ψάξεις. Τραγικός σε όλα του, ταμάμ για superleague είναι. Τελείως απαλευτη ομάδα η Πόρτο, δεν μπορώ απαραίτητα να τους κατηγορήσω αλλά να λένε ευχαριστώ και στους δύο διαιτητές που έπαιξαν το παιχνίδι τους.

Having said that, εγώ διαφωνώ με τα χθεσινά ποστς των συνοπαδων μου. Πιστεύω ότι ο Αρτέτα τους σεβάστηκε υπερβολικά πολύ λες και ήταν καμιά Ρεάλ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως στην Αγγλία τους πατάμε όλους κάτω και στα ευρωπαϊκά νοκ άουτ παίζουμε τόσο φοβισμένα και ανευρα. Εγώ θα απαιτούσα σκορ και εμφάνιση αντιστοιχη του μπαγερν-λατσιο γιατί ξέρω ότι η ομάδα είναι παραπάνω από ικανή για αυτό. Δεν μου αρέσει αυτό που είδαμε χθες και τα προηγουμενα χρόνια. Μπράβο σε όλους για τα πολύ καλά πέναλτι αλλά πολύ λίγο ήθελε για να μιλάμε για καζο.

1 Like

Μια χαρά πομπώδες ακούγεται το “μέλος της οικογένειας που δεν ζει” και μια χαρά συνειρμικές σκέψεις γεννά σε όποιον το διαβάσει διαγώνια, ενώ η πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο πεζή. Τέσπα, δεν θα κάτσω να σκάσω για τον κλόουν, να προκαλέσει ήθελε από το πρώτο λεπτό.

@JTN Νομίζω πως υποτιμάς την προσπάθεια της Πόρτο. Έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, ήταν άριστα διαβασμένοι και εφόσον ο διαιτητής άφησε το ξύλο, δεδομένα τους διευκόλυνε. Ήταν πολύ ύπουλο παιχνίδι και θα μου φαινόταν πολύ δύσκολο να παίξουμε 100% το παιχνίδι μας. Η ψυχραιμία, το ότι δεν έκαναν λάθη και η υπομονή στην ανάπτυξη ήταν must για να το πάρουμε. Σίγουρα θα μπορούσαν να βάλουν λίγη έξτρα ένταση, νομίζω όμως πως προτίμησαν να παίξουν πιο επιφυλακτικά για να μην εκτεθούν πίσω, αν τρώγαμε γκολ θα ήταν γολγοθάς.

Το βασικό καλό της χτεσινής βραδιάς είναι ότι πήγε σπίτι του ο Πέπε :stuck_out_tongue:

3 Likes

Αν ήταν μόνο αυτό το παιχνίδι, καλώς, το θέμα είναι ότι έγινε και στα προηγούμενα νοκ αουτ και νιώθω πως δεν μάθαμε. Γιατί να χρειαζόμαστε και να θέλουμε να φτάσουμε στα πέναλτι;
Το θέμα με τους διαιτητές ήταν το ποσό πολύ σφύριζαν. Όχι το ξύλο που άφηναν. Αν μπορέσω, θα φτιάξω ένα βιντεάκι μετά με μια ενδεικτική στιγμή. Δεν λεω απαραίτητα ότι αδικηθηκαμε χθες (ακόμα και το γκολ του οντεγκααρντ μπορω να το δεχτώ σαν φάουλ) αλλά ο τύπος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Από τα 120 λεπτά παίχτηκε μπάλα στα 66’ και οι καθυστερήσεις που έδωσε ήταν ένα λεπτό στο πρώτο ημίχρονο και τρία στο δεύτερο.
Στο πρώτο ματς βέβαια ήταν όλα πολύ χειρότερα. Μην αρχίσω καν για εκείνο.

Συμφωνώ ότι η Πόρτο έπαιξε καλά. Και καθόταν πίσω από την μπάλα και μας πίεζε ώστε να μην κάνουμε παιχνίδι

Δεν νομίζω πως ήθελαν να πάνε στα πενάλτι, το αντίθετο βασικά. Αλλά ίσως το αντιλήφθηκα λάθος.

Πολύ σκληρή ομάδα η Πόρτο καμία σχέση με την Λάτσιο που έφτανε μέχρι εκεί με τα ψέματα.

Συμφωνώ με πολλά από αυτά που γράφεις @JTN αλλά θα διαφωνήσω ότι δεν έμαθε η ομάδα. Η Άρσεναλ των τελευταίων 10 χρόνων θα είχε αποκλειστεί σήμερα. Αντιθέτως ήταν αρκετά ψύχραιμη και άντεξε στο ξύλο και τα καραγκιοζιλικια της Πόρτο και εν τέλει πέρασε.

Καταλαβαίνω επίσης το “Ο καθένας με τα όπλα του” αλά πραγματικά με κούρασαν πολύ οι Πορτογάλοι. Απ’ το πρώτο λεπτό στην Πορτογαλία μόνο να σαμποτάρουν το δικό μας παιχνίδι με ξύλο και καθυστερήσεις. Και με την ανοχή του διαιτητή στο Emirates που έκανε αμάν να τους βγάλει κίτρινη και οι καθυστερήσεις που δόθηκαν ήταν τραγικές.

Anyway ο Κονσεϊσάο κάνει μια σοβαρή κατηγορία. Δεν θέλω και εγώ να δικαιολογήσω τον Αρτέτα γιατί είναι ανεπίτρεπτο αλλά και ο κοουτς της Πόρτο μόνο προκαλεί απ’ τον πρώτο αγώνα. Σίγουρα έγιναν και πράγματα που δεν λέει ή τα παρουσιάζει όπως θέλει τέλος πάντων.

Η φετινή Άρσεναλ έχει ποιότητα ως ομάδα και είναι ακόμα καλύτερη από πέρυσι, που αν δεν είχε κάνει κατι επιπόλαιες ήττες και ισοπαλίες απέναντι σε μικρές ομάδες, χτυπούσε και Premier League άνετα.

Μέτρια προς κακή ομάδα η Πόρτο, ο μόνος λόγος που βρέθηκε στις 16 είναι γιατί ήταν σε ψιλοαθλιο όμιλο. Το να παίζεις σκληρά με δυνατή άμυνα δεν είναι και κάνα κατόρθωμα, ειδικά εν έτει 2024.

Όσοι προσβάλλονται από τέτοιες φάσεις σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, που ο μέσος ποδοσφαιριστής έχει μηδαμινή παιδεία, με κάνουν να απορώ. Γουάου, κάποιος έβρισε τη μάνα κάποιου… Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει ποτέ στην μπάλα :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Ε άμα έχουν μηδαμινή παιδεία οι ποδοσφαιριστές, ας βρίζουν οι προπονητές ο ένας τη μάνα του άλλου, δεν πειράζει. Άσε που έχει ξαναγίνει κιόλας. Και να μη μιλήσουμε καν για το ότι θα ξαναγίνει. Οπότε όλα καλά, δε χρειάζεται να προσβάλεται κάποιος.

2 Likes

Με συγκλονίζει που δεν έχεις ζωή και γυρνάς σε όλο το φόρουμ να γεμίζεις κάθε θέμα με σκουπίδια, μόνο για να την πεις σε ένα άτομο.

4 Likes

αυτο εδω ειναι απο χθες Watch 2024-03-13 14-57-46 | Streamable και σκεφτειτε οτι γινοταν καθε 30 δευτερολεπτα απλα συνηθως οι της πορτο επεφταν και κατω. Οταν ο διαιτητης το επικροτει αυτο πολυ απλα δεν γινεται να παιχτει ποδοσφαιρο

αυτα ειναι τα καραγκιοζιλικια τους απο το πρωτο ματς που ηταν δεκα φορες χειροτερο. Δεν ειχα σκοπο να κανω σπαμ αλλα τα εβλεπα μπροστα μου :stuck_out_tongue:

Watch 2024-03-13 15-05-32 | Streamable (εδω ευτυχως δεν σφυριχτηκε τπτ)
Watch 2024-03-13 15-22-27 | Streamable (5 παικτες ταυτοχρονα κατω)
Watch 2024-03-13 15-12-23 | Streamable (ο αμυντικος παταει τον τερματοφυλακα και ο διαιτητης σταματει το κορνερ)

ποσα φαουλ σφυριχτηκαν σε καθε ζευγαρι:

64 Πορτο - Αρσεναλ
54 Παρι - Σοσιεδαδ
49 Ρεαλ - Λειψία
48 Ναπολι - Μπαρτσελονα
38 Μπαγερν - Λατσιο
30 City - Κοπεγχαγη

(ενα ματς)
26 Ιντερ - Ατλετικο
23 PSV - Ντορτμουντ

υπολογιστε και ποσα λεπτα καθοντουσαν κατω σε καθε φαση και θα καταλαβετε το εκτρωμα

2 Likes

Γιατί είναι άλλο πράγμα η Ευρώπη και τα knock out και άλλο το πρωτάθλημα. Αν χάσει από την Πάλας θα το μαζέψει την άλλη αγωνιστική, αν χάσει από την Πόρτο αποκλείστηκε. Όσα λεφτά και να παίρνουν, οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές είναι άνθρωποι και νιώθουν την πίεση

το καταλαβαινω αυτο και δεν μιλαω μονο για ματς με μικροτερες ομαδες. Απεναντι στη Νιουκαστλ και στη Λιβερπουλ παλι μπαλαρα παιξαμε

εγω αυτο που καταλαβα χθες απο τον αρτετα ηταν οτι τους ειπε να μη παρουν ρισκα και να κρατησουν το μηδεν πισω οπωσδηποτε. Γενικα πολυ ανακυκλωση της μπαλας και ελαχιστο urgency. Πραγμα απολυτα λογικο απο μονο του αλλα στο τελος οδηγει στο μεγαλυτερο ρισκο που υπαρχει, τα πεναλτι. Εγω περιμενα να μπει ο Ζεσους στο 65, οχι στο 83 πχ

Ε καλά κι απ’τη Λίβερπουλ να χάσει, πάλι θα έχει την επόμενη βδομάδα ρε. Δεν το είδα καθόλου το ματς, αλλά εγώ έλεγα στους δικούς μου ότι θα περάσει η Πόρτο, γιατί δε θα ήταν εύκολο παιχνίδι και οι άλλοι θα μπαίναν για να σκοτώσουν. Η Άρσεναλ είναι νέα ομάδα χωρίς εμπειρία πρωταθλητισμού, μια χρονιά καλή στο πρωτάθλημα δε σε κάνει ομάδα πρωταθλητισμού. Πολύ σημαντικό για την ομάδα που πέρασε, όπως κι αν πέρασε

Δεν είπα τίποτα από αυτά, αλλά οκ :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Υπάρχει μια τεράστια απόσταση από το “έλα μωρέ δε γαμιεται” μέχρι το “θα γράψω ολόκληρο άρθρο που θα παρουσιάσω τον Αρτετα ως εγκληματία κατά της ανθρωπότητας”

Γενικά το βρίσκω υπερβολικό να θίγεται κάποιος για τέτοια πράγματα. Λέξεις και λόγια του αέρα, που δεν επηρεάζουν τίποτα.

Εγώ δηλώνω πάντως πως χθες με το που άκουσα τον μπάρμπα πίσω μου να μου φωνάζει ΜΑΛΛΛΛΛΑΚΑΑΑΑΑΑ (επειδή περίμενα στο stop να περάσει μια πεζή), έβγαλα και γύρισα όλο το κεφάλι απ’το παράθυρο και του ούρλιαξα “ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ” και συνέχισα όπως και αυτός κανονικά. Το να κατεβάζεις παναγίες στο ποδόσφαιρο είναι από τα πιο συνηθισμένα πράγματα, λες και έγινε τίποτα.

1 Like

Κι εγώ δυσκολεύτηκα να βρω πάρκινγκ χτες στο Γαλάτσι, αλλά τελικά τα κατάφερα.

Πάντως ο τίτλος του άρθρου @martian μια χαρά εξηγεί ακριβώς τι έγινε. Ίσως παίζει ρόλο ότι δεν είμαι π.χ. φίλος της Άρσεναλ για να εκνευρίζομαι με τον Κονσεϊσάο και να διαβάζω διαγώνια τον τίτλο, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι παράδειγμα clickbait. Ο Αρτέτα έβρισε μάνα/πατέρα, χωρίς να ξέρει ότι είναι νεκρή/νεκρός. Ναι, συμβαίνει. Έπρεπε; Όχι.

Παρ’ όλα αυτά, ακούω βερεσέ όλους τους αστείους τύπους στα γήπεδα που ακόμη και σήμερα, στα 50+ χρόνια τους, μου λένε “ε, στους 200 παλμούς έτσι μιλάμε”. Στα παπάκια μου -που λέει μία ψυχή- διοτι αν έχεις 200 παλμούς καλύτερα να πας στον γιατρό, πριν πεθάνεις. Ψυχολογικά έχεις, τρως ξύλο στο σπίτι ή στη δουλειά σου και απλώς ξεσπάς στο γήπεδο. Δεν φταίνει οι 200 παλμοί. Αν θέλεις να είσαι ζώο, μην συναναστρέφεσαι με ανθρώπους ούτε για μπάλα.

Ον τόπικ, είδα Άρσεναλ από κοντά φέτος και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Μπαλάρα. Στην Πρέμιερ Λιγκ βέβαια. Συμφωνώ με κάποιον που έγραψε παραπάνω ότι δεν είναι ομάδα πρωταθλητισμού, αλλά μπορεί να γίνει. Έχει υπέροχο υλικό, καλό προπονητή και σωστές βάσεις. Απομένει να δούμε αν είναι μία από αυτές τις συνηθισμένες περιπτώσεις που μία ομάδα κάνει κάτι διαφορετικό και απλώς αιφνιδιάζει για 1-1,5 χρόνο ή αν θα έχει διάρκεια.

2 Likes

Ρε ο τύπος έχει πάρει 8 κόκκινες ως παίκτης και 24 ως προπονητής. Τα ίδια λέει και κάνει μετά από κάθε ήττα. Ή βρίζεται με όλους και είναι ο μόνος που το κάνει θέμα ή τα φαντάζεται για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση

Θα ήταν πιο αστείο αν έγραφες ότι εκεί που δυσκολεύοσουν να βρεις πάρκιν ένας παπάρας μπροστά σου σταματούσε για κάθε πεζο που περνούσε και σε έβρισε κιόλας μετά :stuck_out_tongue_closed_eyes: