Τη Ρεάλ προσωπικά θα την έλεγα φοβερά αποτελεσματική στην καλή της μέρα, όχι την πιο ελκυστική ομάδα από άποψη συνδυαστικού ποδοσφαίρου κ.λπ. Και αυτό, ξαναλέω, έχει να κάνει με την υπεροπλία της. Βασικά είναι κλασική Ρεάλ του Αντσελότι, όπως ήταν και στην πρώτη θητεία του, την προηγούμενη δεκαετία (και άλλωστε ομάδα - συνεχιστής αυτής ήταν η Ρεάλ του Ζιντάν). Πάντα ή σχεδόν πάντα όλοι έλεγαν ότι η τάδε ή η δείνα ομάδα παίζει πιο όμορφο ποδόσφαιρο από τη Ρεάλ, αλλά πάντα ή σχεδόν πάντα η Ρεάλ τους γλένταγε στο τέλος. Και κάτι παρόμοιο βλέπω να γίνεται και φέτος, εκτός κι αν προδοθεί η ίδια η Ρεάλ από τον κακό της εαυτό σε κάποια φάση.
Το καλύτερο ποδόσφαιρο είναι άλλη ιστορία. Και ναι, προφανώς εννοώ με βάση το προσωπικό μου κριτήριο.
Σε αυτους τους δυο μηνες μπαλας παντως, με οσα εχω δει συμφωνω οτι Μπαρτσελονα, Ρεαλ και Μπαγερν παιζουν το “καλυτερο” ποδοσφαιρο. Στο δικο μου μυαλο, η διαφορα ειναι το “πιο ισορροπημενο”. Η Μπαρτσελονα το κανει αυτη τη στιγμη και νικη της χθες ειναι επιβεβαιωση της ισορροπιας που εχει.
Η Μπαγερν και η Ρεαλ εχουν δυο τεραστιες μαυρες τρυπες στην αμυνα, ομως η διαφορα στο σημερινο ποδοσφαιρο ειναι οτι ομαδες σαν αυτες, στην καλη τους μερα, δεν στηριζονται στην αμυνα. Αλλωστε, αν το καλοσκεφτουμε, η Μπαγερν εκανε ενα ακυρο γκολ και 2-3 ακομη καλες φασεις οταν το ματς ηταν στο 1-0.
Εχει ακομη πολυ δρομο ως το καλοκαιρι και τους τελικους πασης φυσεως και διοργανωσης, στο σημερινο ποδοσφαιρο οι προπονητες στηνουν ομαδες με οριζοντα εξαμηνου-οκταμηνου, η εικονα μιας ομαδας τον Οκτωβριο μπορει να ειναι εντελως αντιστροφη εκεινης του Απριλιου. Βαζω μεσα και τις ατυχιες (τραυματισμους, μεταγραφες κλπ).
Απλά υπάρχει και ο αστερίσκος του νέου τρόπου διεξαγωγής που κάνει αυτή τη διαδικασία κάπως πιο σύνθετη. Αν η Μπάγερν Οκτώβρη μήνα είχε κάνει δύο ήττες σε όμιλο (δεν νομίζω να έχει γίνει ποτέ btw) ΟΚ θα ήταν λίγο σοκ αλλά δεν θα τίθετο κάποιο “πρακτικό” ζήτημα, το πολύ πολύ θα λέγαμε όλοι εντάξει δεν θα βγει πρώτη, θα βγει δεύτερη. Σ’ αυτή τη League Phase όμως θέλει μεγαλύτερη προσοχή και διόρθωση των αδυναμιών - ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες - πολύ πιο σύντομα. Για μια ομάδα που λογίζεται στα φαβορί της διοργάνωσης, το να μην είναι μέσα στην 8άδα όσων περνάνε απευθείας στους 16 (άρα να πρέπει να παίζει και μπαράζ) υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη.
Εχεις δικιο, αναφερομουν σε ενα πιο γενικο πλαισιο, οπως ηταν παλια η διοργανωση. Παρ’ ολα αυτα, θα βρουν ολοι τα πατηματα τους, καθως το φορματ ειναι νεο για ολους, δεν εχει κανεις προτερη εμπειρια για να εχει και πλεονεκτημα. Υπαρχουν προβληματα που δημιουργουνται αν μια μεγαλη ομαδα μεινει 24η στη league phase, αλλα οχι τετοια που να δειχνουν απαγορευτικα ωστε να διεκδικησει τον τιτλο. Περισσοτερα ματς; Ναι. Γκρινια; Ναι. Δυσκολοτεροι αντιπαλοι; Ναι. Η Ρεαλ τα προηγουμενα χρονια αλωσε εδρες και εδρες, γιατι να μην το κανει μια φορμαρισμενη Μπαγερν ή Γιουβεντους ή Μιλαν επειτα απο 5 μηνες;
Γυριζοντας στη γενικη τοποθετηση μου, οι ομαδες δεν στηνονται για μονο μια διοργανωση, το πλανο των τεχνικων που ανεφερα παραπανω περιλαμβανει την επιτευξη των στοχων μιας σεζον. Αλλος παλευει για το Τσαμπιονς Λιγκ, αλλος για τη σωτηρια (και αντιστοιχου επιπεδου ειναι επισης ο προπονητης και οι παικτες, οποτε δεν σημαινει οτι θα πετυχει το ας-πουμε-εξαμηνιαιο πλανο). Μπορει λοιπον καποια Μπαγερν να μην περασει απο τη league phase, αλλα εχει και αλλους στοχους να κυνηγησει.
Ο μεγαλύτερος της Μπάγερν όμως είναι πάντα η κατάκτηση του CL… Είναι από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ομάδων που έχουν ψύχωση σ’ αυτό το θέμα, για να θυμηθώ και έναν παλιό γνωστό μας Σλοβένο προπονητή (εντάξει δεν είναι και Ρεάλ στο θέμα της ψύχωσης - κανείς δεν είναι Ρεάλ στο θέμα της ψύχωσης).
Το φορμάτ ναι, είναι νέο για όλους και απ’ αυτήν την άποψη ακούγεται λογικό το ότι κανείς δεν έχει πλεονέκτημα, ήδη όμως έχουν αποκτήσει πρακτικό, βλ. βαθμολογικό πλεονέκτημα οι ομάδες που έχουν φτάσει στους 9 και 7 βαθμούς, όπως Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Σίτι κ.λπ. Δεν περπατάμε Βενσάν, τρέχουμε, είναι η φάση.
Πολυ τις χαρηκα τις ηττες της Σιτι και της Ρεαλ. Αν εχανε και η τριτη σιχαμενη της Ευρωπης θα ηταν τελεια, αλλα δυστυχως δεν μας εκανε την χαρη η Λεβερκουζεν.
Η Σιτι εντωμεταξυ εχει μεσα σε μια βδομαδα τρεις ηττες που σημαναν (Α) αποκλεισμο απο το κυπελλο, (Β) απωλεια της πρωτης θεσης στην Premier League και ισως του πρωταθληματος εν τελει, και (Γ) οδυνηρη απωλεια βαθμων στο Champions League.
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί (δεν έχω παρακολουθήσει το νήμα), αλλά έχει αρχίσει να μου αρέσει πολύ το νέο φορμάτ στα κύπελλα Ευρώπης. Κυριολεκτικά κανένα παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο.
Λυπάμαι που η ομάδα μου στεναχωρεί κάποιον κόσμο, αλλά έχουμε 4 στα 4.
Συγγνώμη, αλλά μπορεί να το ξανακάνουμε.
Είναι εξαιρετικό το δείγμα μας σε παιχνίδια που δεν έχουμε “παράσταση νίκης” και το λέω γιατί έχω δει όλα τα φετινά μας ματς.
Πολύ δυνατό το φορμάτ, ο @Hunter1978 έχει απόλυτο δίκαιο. Δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Μια ήττα μπορεί να σε ρίξει 4 θέσεις, ξέρω γω και πάει λέγοντας.
btw, για τους φιλους του αθληματος, στο Ερυθρος Αστερας - Μπαρτσα, ο αλλος τρωει κλωτσια στο κεφαλι (αφου εχει προλαβει και πρωτος την μπαλα), κανει 18 ραμματα, και ο νιντζα παιρνει μονο κιτρινη… με ελιτ διατητες κτλ. Προφανως υπαρχουν συζητησεις, αλλα απο την αλλη, ο κανονισμος ειναι στον διαιτητη και την “προθεση” και ειναι ανοικτος. Και στο τσουλου και σε αλλες διοργανωσεις με μεγαλυτερη αξια.
Γιατι τα λέω αυτά ; ξέρω και εγώ, τα λεω ετσι κουβεντα να γινεται…
Ίδια φάση ρε να σκύβει ο επιτιθέμενος στο 1 μέτρο και να βγαίνει ο τερματοφύλακας με καρατιά, ναι. Αφού έπιασες το youtube, δες και τι λέει ο αρχιδιαιτητής για τη φάση.
Πάντως εντάξει, το έχετε πιστέψει, δεν μπορώ να πω. Κίτρινη ήταν παιδιά, ναι, αφού στο ΤσΛ δόθηκε κίτρινη σε μια φάση με περίπου καμία ομοιότητα Έπρεπε να είναι αντίθετα οι φανέλες στο ΑΕΚ-Άρης, ακόμα θα δουλεύανε οι σφουγγαρίστρες στο τόπικ
φυσικά το φορουμ ροκιν ή οι διαιτητες στην Ελλαδα (που αναλογα που βρισκεται ο καθενας, του αρεσουν ή όχι) ξερουν πιο πολλα πχ απο τους τοπ διαιτητες του αθληματος. το πιστευω και εγω, seems legit.
το θεμα ειναι οτι ο κανονισμος εχει κενο εκει γιατι στις πιο πολλες φασεις, καποιος παει με ποδι και ειναι στον αερα και ο αλλος παει με κεφαλι και την τρωει. επειδη γινονται σε nanosec αυτα, ο κανονισμος λεει οτι μετραει η προθεση. Αυτο καταλαβαινω οτι λεει η uefa. και εχει πλακα που εγινε μερες μετα την φαση του μπρινιολι, σε χειροτερο σεναριο απο αυτο του μπρινιολι.
Το χειρότερο σενάριο που λες είναι απλα το αποτέλεσμα της επαφής των ταπών με το πρόσωπο. Κλασσική φάση επικίνδυνου παιχνιδιού στην οποία ο αντίπαλος έχει σκύψει κιόλας. Καθαρή κίτρινη
Η εναέρια κλωτσιά τύπου Scorpion στο Mortal Kombat δεν είναι κίνηση που έχει σχέση με το άθλημα. Από τύχη και μόνο δεν είχαμε γεμάτη επαφή εκεί και ευτυχώς γιατί δεν θα μιλούσαμε για ράμματα αλλά για κάτι πολύ πιο σοβαρό. Καθαρή κόκκινη
Δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν υπέρ οσφπ/παο/παοκ/αρη αυτή η φάση και να μην είχατε ξεσηκώσει τον κόσμο. Ευνοηθήκατε, ξεπεράστε το και πάμε παρακάτω.
στο τσουλου, ο αλλος βγηκε απο το παιχνιδι, εκανε 18 ραμματα, ξαναμπηκε, πηρε κιτρινη, η ζωη συνεχιστηκε με κιτρινη.
Ο παικτης του Αρη, επεσε, σηκωθηκε, το ματς συνεχιστηκε. Ο Μπρινιολι πηδαει πρωτος, βρισκει την μπαλα πρωτος, αλλα επρεπε να παρει κοκκινη. Εναντια σε αυτα που λεει η uefa. Πεσαμε σε ολους τους αρχιδιατητες παλι.
Απλα για να το ξεκαθαρισω - δεν λεω πως αν επαιρνε κοκκινη, θα ηταν αδικο. Μαλακια του, αγαρμπος ηταν, πετυχε και το παιδι. Λεω πως ο κανονισμος ειναι θολος και οι διαιτητες σε Ελλαδα και εξωτερικο, κρινουν την προθεση. Δεν θεωρω πως ο μπρινιολι ειχε προθεση, πηδαει πρωτος, βρισκει την μπαλα πρωτος.
Αν επαιρνε κοκκινη, εγω προσωπικα δεν θα ελεγα τιποτα.
Αυτο ομως που μ’αρεσει ειναι πως δεν εχει δικιο ουτε ο διαιτητης του κυπελλου, ουτε του champions league. τυπου, ανθρωποι που ειναι η δουλεια τους. Και προφανως υπαρχει και η αναποδη αποψη.