Μπαίνεις στη διαδικασία και συγκρίνεις το αποτέλεσμα. Δηλαδή αν έρθει ένα δρεπανιφόρο και κάνει κλάδεμα από πίσω με τις τάπες πρέπει να πάθει χιαστούς ο άλλος για να πάρει κόκκινη; Αν σηκωθεί αγρατζούνιστος αυτός που φάει την κλωτσιά θα πάρει κίτρινη το δρεπανιφόρο;
Επίσης η χτεσινή με του Μπρινιόλι ΔΕΝ είναι ίδιες φάσεις. Πολύ σωστά έδωσαν την κίτρινη χτες
Εννοείται είναι legit, με ένα πολύ πρόχειρο google search βρήκα αυτό
που λέει
Many will have jobs elsewhere, such as being a teacher, banker or doctor and so on. They do, though, receive a base salary, which ranges depending on experience and whether they are a FIFA-listed official. Officials also receive a fee for each game they oversee.
Και επιβεβαιώνει τη μνήμη μου σε παιχνίδια Τσου Λου που λέγανε “ο οδοντίατρος τη μέρα διαιτητής…”
Μια χαρά μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει για ένα παιχνίδι, φαντάσου να πας για σφράγισμα και να σου λέει ο μαν/διαιτητής “ξέρεις αυτό δεν ήταν πέναλτι” και εσύ να σκέφτεσαι ότι είναι καφενετζής. Όταν ακόμη και σε επαγγέλματα που είναι regulated ή έχουν συγκεκριμένο output έχεις διαφορά ποιότητας, φαντάσου στην μπάλα. Επαγγελματίας = πληρώνομαι για την υπηρεσία μου, το αν την κάνω καλά ή όχι δεν έχει καμία σχέση. Όταν λέω τη γνώμη μου εγώ ή έσυ για μια απόφαση, αυτομάτως έχουμε και οι δύο δίκιο, μιλάμε για κάτι υποκειμενικό.
Αυτο ομως που πιστευεουμε οτι ενας τοπ διαιτητης στην Ευρωπη ή στη Μπουντεσλιγκα το πρωι βγαζει δοντια, το απογευμα τρεχει για να εχει την καταλληλη φυσικη κατασταση, το βραδυ κανει scouting τις ομαδες που θα σφυριξει το ΣΚ και ενδιαμεσα εχει ταξιδια απο πολη σε πολη (χωρα σε χωρα), να το ξαναδουμε λιγο ε;
Το base salary ειναι καμια 80αρια χιλιαδες ευρω για τη μπουντεσλιγκα, καμια 100αρια χιλιαδες λιρες στην πρεμιερ και μετα προστιθενται fees per game, εκτος εδρας, διεθνεις αγωνες και αλλα. Προφανως και ΟΛΟΙ εχουν αλλο επαγγελμα διοτι καποτε θα σταματησουν τη διαιτησια και δεν γεννηθηκαν διαιτητες, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εξασκουν το επαγγελμα. Ειδικα οταν ειναι σε υψηλο επιπεδο.
Για σκέψου το απ’ την ανάποδη αυτό, πως θα γίνει οδοντίατρος μέρα όταν 10-15 χρόνια είναι full time διαιτητής? Πολύ καλός επαγγελματίας θα είναι.
Όπως και να 'χει ήταν ένα παράδειγμα, μπορεί κακό. Ότι είναι επαγγελματίας δε λέει τίποτα στο ποδόσφαιρο, μια χαρά μπορώ εγώ να έχω δίκιο περισσότερες φορές από αυτόν
Ε λες να μην το εχω σκεφτει; Οι ελιτ διαιτητες εμπλεκονται με το ποδόσφαιρο μετά το τελος της καριερας τους. Επισης, δεν ειναι ολοι νευροχειρουργοι ας πουμε. Οπως και στους αθλητες, πολλοι ειναι καθηγητες φυσικης αγωγης. Υπαρχουν δασκαλοι, οικονομικοι συμβουλοι και σύμβουλοι κάθε είδους, υπαρχουν ΙΤ, πολλοί πολιτικοί μηχανικοι και μηχανικοί κάθε είδους, marketeers και salesmen, ολη η γκαμα καλυπτεται.
Ενας οδοντιατρος που κανει το διαιτητιλικι, “full time job”, ξερει τι ρισκαρει. Αλλα εως οτου γινει ελιτ, εργαζεται κανονικα. Σιγα μην κανει σκαουτινγκ στο Ομπερχαουζεν-Κικερς Στουτγαρδης (κανονικα πρεπει, αλλα για χαρη της συζητησης το παραδειγμα).
Οσον αφορα στο αν η αποψη ενος επαγγελματια (καθε ειδους) εχει ιδια βαρυτητα με τη δικη μου ή τη δικη σου, εχει αναλυθει παλιοτερα και ειναι πια γνωστο ποιος ξερει τι σε αυτο το φορουμ.
Να διευκρινισουμε οτι υπηρχε και εξισωση (ισοπεδωση?) του καθε επαγγελματια ως Απολυτη Αυθεντια, συμπεριλαμβανομενων των “κριτικων μουσικης” σε fanzines online, ενος “επαγγελματος” που εχει τεραστιο βαθμο υποκειμενικοτητας.
Ναι ναι, σωστα. Οπως και των επαγγελματιων μουσικων φυσικα. Γενικα, υπαρχει σε αυτο το φορουμ υπαρχει μια αλλεργια για τους επαγγελματιες, διοτι ειναι το meeting point των ιδιοφυιων. Με εμενα πρωτο βεβαια, μην παει το μυαλο σου πουθενα αλλου.
Α δηλαδη αν αρεσει ενας δισκος στον Portnoy, πρεπει να γαμαει αντικειμενικα και για ολους ο δισκος.
Αυτο το αγνοουμε, αρκετα βολικο να το αγνοησουμε.
Δεν ξερω τι ειναι χειροτερο σε αυτο το τοπικ, το οτι υπαρχει κοσμος που υπερασπιζεται την κιτρινη καρτα σε μαρκαρισμα που αξιζε δυο κοκκινες (μια για το ματς και μια για το επομενο ματς), ή το οτι διαβαζουμε παλι πως πρεπει να εμπιστευομαστε τυφλα ολους τους διαιτητες επειδη πληρωνονται πολλα λεφτα για να σφυριζουν, και αρα το κανουν σιγουρα σωστα, για τον ιδιο λογο που οι επαγγελματιες μουσικοι πρεπει να καθοριζουν τι μουσικη θα ακουμε? Θα το σκεφτω ομως. Ή και οχι.
Πολύ ειρωνία ρε φίλε, και ξαναλέω αν θες να πεις κάτι πες το απευθείας, δε χρειάζεται τόσο το passive aggressive, δλδ δε θα νιώσω άσχημα ή θα επηρεαστώ αν ο jonkyr με ειρωνευτεί (εκτός αν όντως ξέρεις που παρκάρω και έρθεις να με σπάσεις στο ξύλο )
Η μουσική και ο αθλητισμός είναι σε γενικές γραμμές υποκειμενικά, τι να κάνουμε, δε χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία για να έχεις άποψη και δίκιο, τι ελιτισμός είναι αυτός (ωπ πως σου φάνηκε)
Μαθατε το πασιβ-αγκρεσιβ και το χρησιμοποιειτε παντου. Διευκρινιζω ομως ρε φιλε οτι δεν ειχα στοχο να σε κανω να νιωσεις ασχημα. Αυτο που εγραψα ειναι απλο: στο φορουμ υπαρχει μια αλλεργια για τους “επαγγελματιες”. Λογικο αφου ολοι μας, με πρωτο εμενα, ξερουμε τα παντα. Καλημερα και τελεία.