Danny Cavanagh & Anneke Van Giersbergen Acoustic Tour

ποτέ δεν ξέρουμε τι έχουν στο κεφάλι τους…
επίσης, μήπως το είχε τσούξει λίγο?

*επίσης [B]jiopas[/B] έχουμε πολλά κοινά…σπούδαζε συρο η κοπέλα μου και έχω περάσει μήνες και μήνες εκεί…

Τι να σας πω. Anyway απλά το είπα έτσι για να το πω κάπου! :slight_smile:

Πάντως μη βασιστεί κανενας σ’αυτό το περιστατικό και δε πάει. Το live αυτό καθ’εαυτό ήταν πάρα πολύ ωραίο!!!

O Danny θα ήταν ο τελευταίος που θα έλεγε κάτι τέτοιο. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι θα είχε κάτι σημαντικό και το τελευταίο που τον ένοιαζε ήταν μερικές φωτογραφίες. Εδώ στο περασμένο live στο An, όταν πήγα να μου υπογράψει την αφίσα, μου είπε πριν καν το πω εγώ:“Αν θες μπορούμε να βγάλουμε και μια φωτογραφία”:p(τίγκαψώνιο:lol::lol:)

Πάω στοίχημα ότι τα είχε πάρει στο κρανίο(έτσι πιστεύω δλδ) με όλους τους μαλάκες σε όλες τα live που δεν τον σεβάστηκαν καθόλου (μαζί και την Anneke) με τις ομιλίες και όλα αυτά. Για μένα μη σου πω και καλά έκανε, δεν με σέβεσαι εσύ, τότε ούτε και εγώ. Εννοείτε αυτό δεν το λέω προς το πρόσωπο σου Astaldo, γενικό το λέω. Απλά εσύ ήσουν ο άτυχος:(

To πιο πιθανό ναι είναι αυτό και ο μόνος λόγος για τον οποίο θα υπήρχε δικαολογία! :slight_smile:

Πάντως αν ήταν θυμωμένος με κάτι σίγουρα δε φαινόταν!! Μάλιστα μετά το live ξαναμπήκε στα decks και έπαιζε disco μες στην καλή χαρά!

Αλλά ναι μάλλον ήμουν ο άτυχος… βέβαια πόσο άτυχος μπορεί να είσαι όταν έχεις δει live την καταπληκτική Anneke και έχεις περάσει ένα χαλαρό 20λεπτο συζητώντας μαζί της;;; :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Δεν χρειάζεται να είσαι θυμωμένος και να το δείχνεις. Νταξ δεν έχει νόημα να το συζητάμε, ο ίδιος ξέρει τι παίχτηκε, σίγουρα θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα έλεγε κάτι τέτοιο. Τέσπα σημασία ότι πέρασες καλά εσύ και οι άλλοι.

Έτσι είναι. Καλά να περάσουν οι Σαλονικείς σήμερα! Αν περισσευαν φράγγα άνετα ξαναπήγαινα!

Για την Ξάνθη κι εγώ: οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν εμπειρία ζωής. Όχι τόσο για τον Danny, τον οποίο προσωπικά τον έχω δει αρκετές φορές σε τέτοιου είδους shows είτε μόνο του είτε με τον αδερφό του, αλλά για την μία και μοναδική, την γλυκύτατη, την πανέμορφη Anneke van Giersbergen!

Δε θα αναφερθώ σε setlist μια και όλοι πάνω κάτω τα ξέρουμε τα τραγούδια και όλα τους είναι κομματάρες. Μάλιστα, ακούσαμε σε ακουστική εκτέλεση κάτι καινούριο από την Anneke!!!

Εντάξει, ο κόσμος ήταν ήσυχος μπροστά και πίσω γινόταν λίγο της κακομοίρας, αλλά δεν ήταν τόσο ενοχλητικό για τους δυο τους όσο ήταν π.χ. στις Σέρρες (αν κρίνω από τις περιγραφές).

Σε θέμα απόδοσης: ένας φίλος παρατήρησε πολύ εύστοχα ότι ο Danny είναι κάτι σαν τον Portnoy. Θέλει να τραγουδάει χωρίς να έχει καμιά συγκλονιστική φωνή. Εντάξει, γράφει κομματάρες, αλλά ευτυχώς που έχει τον αδερφό του να τις αναδεικνύει φωνητικά. Ειδικά χθες πήρε το αυτί μου αρκετά φάλτσα. Δεν τολμώ να ονειρευτώ συνεργασία της Anneke με τον έτερο αδελφό Cavanagh, τον Vinnie. Εκείνο θα είναι το Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Ο.

Φυσικά, η Anneke ήταν από αλλού. Σβήνει μονοκοντυλιά όλες τις άλλες που θέλουν να λέγονται τραγουδίστριες (εγχώριες και μη), τόσο με τη φωνή της η οποία βγαίνει τόσο τέλεια, χωρίς ούτε ένα λάθος ακόμα και σε απαιτητικά τραγούδια, όσο και για τη γενικότερη σκηνική της παρουσία (χαμόγελο, νάζι, σκέρτσο, θετικό vibe) και τη συμπεριφορά της πέραν του live.

Είχα την τύχη να μιλήσω μαζί της χθες δύο φορές. Ζήτησα και 2η φωτογραφία (γιατί η πρώτη δε μου άρεσε :lol:), την είδα να συναναστρέφεται με τον κόσμο χωρίς ψήγμα βεντετισμού ή σημάδια “ψυχρής επαγγελματικότητας” δείχνοντας πόσο προσγειωμένη είναι. Ίσα-ίσα αν αρχίσεις να της λες πόσο θεά είναι και πόσο τέλεια τραγουδάει κλπ., μπορεί και να κοκκινήσει από ντροπή!

Πάντως μου είπε ότι υπάρχουν και σκέψεις για ένα δίσκο-συνεργασία με τον Danny πάνω σε νέα τραγούδια, τα οποία φυσικά θα είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει ο καθένας στα συγκροτήματά του.

Τώρα, για τον post-show Danny: δυστυχώς θα επιβεβαιώσω τον φίλο Astaldo. Απαράδεκτη συμπεριφορά. Με το ζόρι μια φωτογραφία, κι αυτή με τον Danny να είναι πίσω από τα DJ decks και εμάς μπροστά. Και στην τελική, σιγά το dj-λίκι! Το playlist του στο iPhone ακούγαμε (το οποίο ήταν και ψιλοχάλια). Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε γι’ αυτό. Και δε με νοιάζει. Πλην όμως, από τις άλλες φορές που τον είδα από κοντά (τελευταία φορά έκοβε βόλτες πριν τη συναυλία των Porcupine Tree στην Αθήνα), καμία σχέση. Στην τελική, όλοι έχουμε στιγμές που δεν είμαστε όπως είμαστε συνήθως.

Εν κατακλείδι: μαγική βραδιά, όποιος την έχασε καλά να πάθει, όποιος μπορεί να τους δει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, να πάει χωρίς να το ξανασκεφτεί!

Εμενα δεν μου φαινονται καθόλου περίεργα αυτά που διαβάζω για τον Danny.Mε αγενεστατο τρόπο μου αρνήθηκε μια pic στο live του 2002 με τελειως ψυχρό τρόπο δέχτηκε πριν κανα δυο χρόνια.Εγω φταίω που ασχολούμε σκεφτηκα.Ενω όλη η υπόλοιπη μπάντα είναι χυμαδιά τελειως!:wink:

[B]Το Παρόν Εισητήριο Ανταλάσσεται στην είσοδο με θεωρημένο[/B]

φαντάζομαι ότι σε όλους σας αρνήθηκαν να ανταλλάξουν στην είσοδο το εισιτήριό σας με θεωρημένο κάνοντας τις πάπιες ε? το θεωρώ το λιγότερο ξεφτίλα να μας κοροϊδεύουν άτομα που κάνουν δύο ορθογραφικά λάθη μέσα σε μια πρόταση…

Ξάνθη πάντως είχε κανονικά εισιτήρια αν και στα έπαιρναν για να πάρεις ποτό. Εννοείται ότι το ζήτησα πίσω φυσικά αν και το έκσισαν :confused:

Άσχετοι με το σπορ! :stuck_out_tongue:

Έλεγα να μην το ποστάρω μιας και είναι κακό να γκρινιάζουμε μετά από μια τέτοια συναυλία (μιλάω για του An, στην Αθήνα), αλλά κι εδώ ο Danny Cavanagh, μας γείωσε κανονικά ενώ είχαμε μείνει 5 άτομα στο τέλος για φωτογραφίες και αυτόγραφα. Για την ακρίβεια, είπε κάτι σαν “τελευταίες, γιατί είμαι κουρασμένος”, τα προτελευταία τζιμάνια (ένα ζευγάρι πριν από μας) την ώρα που είχαν στηθεί ήδη έψαχναν τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής και μετά από 5 δεύτερα -το πολύ- μας παράτησε, ζητώντας συγγνώμη επειδή είναι πολύ κουρασμένος.

Δεν ξέρω αν ήταν κουρασμένος ή αν τον είχε πιάσει κόψιμο, αλλά θεωρώ υπερβολικό να μην μπορεί να κάτσει 2 λεπτά ακόμα για χάρη “του καλύτερου κοινού που συνάντησε”…

Τέλος πάντων, δεν ξέρω, έτσι κι αλλιώς δεν κατάφερα να αγοράσω το In Parallel, πριν αυτό εξαντληθεί, οπότε δεν είχα ιδιαίτερο θέμα. Αν όμως το είχα αγοράσει και έφευγα άπραγος, μάλλον θα σπαζόμουν.

[SPOILER]Από την άλλη, αν το όντως το είχα αγοράσει και το έβλεπε, ίσως να μην έφευγε και ο τύπος… ;)[/SPOILER]

Στη συναυλία ήταν γαμάτος, απίστευτος και όλα τα καλά. Καλύτερο ακουστικό που έχω δει πιθανότατα. Και μου άρεσε περισσότερο από την Anneke -λόγω της κιθάρας πιθανότατα.

στην αννέκε κάποιος πήγε να βγάλει φωτό μαζί της και κάτι γίνεται στην κάμερα του και προσπαθεί να το φτιάξει ενώ η αννεκε πόζαρε. περίμενε 10-15 δευτερόλεπτα; και τον ντάννυ τον πείραξε τα 5 δευτερόλεπτα;

εγώ δε συνάντησα πρόβλημα ούτε με τον ντάνυ, ούτε με την άνεκε. προφανώς και πιστεύω τα παιδιά που γκρινιάζουν και δε δίνω δίκιο σε καμμια περίπτωση στον ντάνυ…

ένας σαμπρέλας δίπλα στην ανεκε μας έπρηξε τα παπάρια να τελειώνουμε με τις φωτογραφίες. η ίδια δεν είχε κανένα πρόβλημα ξέρω γω κι ο άλλος που τσέπωσε 3-4 χιλιάρικα αδήλωτα είχε. θράσος, απλά.

βέβαια καλό θα ήτανε και οι φανς να μην το ξεφτιλίζουν και να σκέφτονται και τους άλλους. δε χρειάζεται δλδ να βγάζει ο καθένας φώτο σε 20 πόζες και να φέρνει για υπογραφή όλη του τη δισκοθήκη, καταντάει σπαστικό.

να μη σχολιάσω το γεγονός ότι εκεί που ο κόσμος είχε μαζευτεί κι ετοιμαζόταν να κατευθυνθεί προς την είσοδο, βρήκαν την κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν διάδρομο ανάμεσα στο πλήθος για να μεταφέρουν ΜΠΥΡΕΣ…

Η Ολλανδέζα θεά και ο Βρετανός πρωτοπόρος του ατμοσφαιρικού ήχου έδωσαν ένα εξαιρετικό ακουστικό show κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού καθόλη τη διάρκεια της δίωρης συναυλίας. Την ιδιαίτερη αυτή συναυλία μόνο βάσει συναισθήματος μπορεί να προσεγγίσει κανείς, μια που δεν χωρούν θεωρώ κριτικές γύρω απο απόδοση, ήχο και άλλα “αντικειμενικά” κριτήρια. Το γεμάτο Eightball υποδέχθηκε θερμά τους δύο αυτούς μεγάλους καλλιτέχνες, και αυτοί με τη σειρά τους έδωσαν μια εξαιρετική παράσταση. Για την Αnneke ό,τι και να γράψω θα είναι λίγο, είναι μια σχολή απο μόνη της και αν αποφασίσει να επιστρέψει στον σκληρό ήχο πολλές καριέρες θα τελειώσουν, ο δε Danny εκπροσώπει επάξια την μουσική το πνεύμα και την ουσία των Anathema.

Λαρισα σημερα και θα ειμαστε εκει!

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, νομίζω ότι η Anneke έχει κερδίσει το δικαίωμα να επιλέγει τον ήχο που την εκφράζει. Και αυτό κάνει άλλωστε. Οπότε η επιστροφή στο σκληρό ήχο είναι μάλλον μια ουτοπία.

Ακόμα και σε περίπτωση reunion με τους Gathering, δεν νομίζω ότι θα επιστρέφανε ποτέ σε φάση Mandyllion/Nighttime Birds (φαντάζομαι σε αυτό αναφέρεσαι).

Η αλήθεια είναι πως δεν τρέφω αυταπάτες για επιστροφή στην εποχή των δύο αριστουργημάτων που ανέφερες. Αν και εφόσον κάποια στιγμή γίνει κάποιο reunion το μυαλό μου πάει σε φάσεις τύπου How to measure/ if then else…που τους ταιριάζουν ως γκρουπ πλέον παραπάνω. Αυτό που με λυπεί σχετικά είναι οτι τα δικά της τραγούδια είναι κάπως λίγα για τις δυνατότητες της. Ο πρώτος δίσκος είχε έναν αέρα Gathering και θεωρώ πως ήταν καλός, αλλά μετά κάπου στράβωσε το πράγμα…Σε κάθε περίπτωση βέβαια έχει την δυνατότητα να κάνει δικό της ό,τι τραγουδάει και να το απογειώνει…

Ήταν ένα πολύ ωραίο ακουστικό live.
Έπειδή έφτασα κατά τις 22.15 δεν πρόλαβα τον Danny από την αρχή, κάτι που δεν με χάλασε και ιδιαίτερα γιατί τον έχω ξαναδεί με τους Anathema άλλες 2 φορές.
Μετά βγήκε η Anneke και μετά και οι 2 μαζί.
Το live κράτησε πάνω από 2 ώρες και το κοινό σε γενικές γραμμές πολύ καλό για την περισταση.
Ίσως γι’αυτό παίξανε και λίγο παραπάνω.
Ο Danny πιο νηφάλιος από όσες φορές τον έχω δει και όταν τραγουδούσε η Anneke έκοβε βόλτες ανάμεσα στο κοινό.
Για μένα όλα τα λεφτά η Anneke.
Απίστευτη φωνή και ένας από τους πιο γλυκούς και χαμογελαστούς ανθρώπους που έχω γνωρίζει.
Μετά την συναυλία μιλούσε με όλους, έβγαζε φωτογραφίες και έδινε αυτόγραφα πάντα με το χαμόγελο.
Φυσικά εβγαλα φωτογραφία και μου υπόγραψε και το εξώφυλλο από το Nightime Birds.
Της χάρισα και τον μαρκαδόρο μου γιατί ο δικός στις άρχισε να τελείωνει:wink:

Πανω κατω οι ιδιες εντυπωσεις κι απο μενα.
Αρχικα βγηκε ο Anthemas,που ηταν πολυ καλος.Μου αρεσε ιδιαιτερα η εκτλεση του’‘With Or Without You’’ των U2.Με τη βοηθεια της τεχνολογιας,που τον προδωσε σε καποιες στιγμες γι αυτο και διεκοψε στο μισαωρο κ πηγε backstage για να διορθωσει τις ατελειες,μας κρατησε συντροφια παιζοντας πραγματικα πολυ καλα,αλλα οπως λενε ολοι εδω μεσα ολα τα λεφτα ηταν αυτη η αξιοπρεπεστατη,γλυκυτατη,φανταστικη τραγουδιστρια που λεγεται Anneke.
Δευτερη φορα που την εβλεπα στη Λαρισα(η προηγουμενη ηταν με τους Aqua Di Anneke)και το καταχαρηκα.
Κινητικοτατη,επικοινωνιακη,γλυκεια μας χαρησε ομορφες στιγμες.Επαιξαν πανω απο δυο ωρες και στο τελος κυριως η Αnneke βγηκε ,καθησε και φωτογραφηθηκε με τον κοσμο,υπεγραψε και εισιτηρια(με το δικο μου εκανε σεφτε,χε,χε,χε) και γενικως τιμησαν κ με το παραπανω τα 100 περιπου ατομα που βρεθηκαν στο πολυ ωραιο αυτο μαγαζι,το All Alive της Λαρισας!

Ακομα δεν μπορω να πιστεψω οτι ειδα τελικα ζωντανα την Anneke!
Φωναρα,τρομερος τυπος,φιλικη,χωρις αυτο το ψευτοσταριλικι που δυστυχως πολλοι εχουν υιοθετησει…