Dark Tranquillity : 21/05 Principal, Θεσ/νικη & 22/05 Gagarin, Αθηνα

εμενα το λαιβ μαρεσε γενικα,ισως επειδη εβλεπα πρωτη φορα αυτην την τεραστια μπαντα…

ο ηχος ηταν οπως ειναι στα περισσοτερα λαιβ,ακουγονται δυνατα τα μπασα,το διπλομποτο καλυπτει τα παντα και οι μελωδικες γραμμες σε καποια τραγουδια ισα που ξεχωριζονται…

ο σταννε ωστοσο φοβερη παρουσια,βγαζει πολυ ενεργεια στην σκηνη,ενω ο μπασιστας ηταν σε τρελα κεφια σε σχεση με τους κιθαριστες που κοιμοντουσαν ορθιοι:lol:

σετλιστ θα προτιμουσα μερικες προσωπικες αλλαγες,αλλα μαρεσουν ολα τα τραγουδια της μπαντας,οποτε δε μπορω να πω πως εχω προβλημα

ΥΓ:καποιος που παραπονιεται οτι δεν επρεπε ο κοσμος να χτυπηθει στο miserys crown,ψαχνω να του αφιερωσω το emoticon του τρομπαρισματος

Δεν είπα ότι δεν έπρεπε… είπα ότι τότε ξύπνησαν και έκαναν τον χαμό ενώ σε όλο το υπόλοιπο λαιβ ήταν στην κοσμάρα τους παρόλο που είχαν προηγηθεί κομματάρες. Έχει μεγάλη διαφορά!!!

Παμε.

Καταρχήν,μου φάνηκαν καλύτεροι απο το 2007 που είχαν έρθει με Samael.Ο ήχος δεν ήταν τόσο τραγικός,σε μερικά τραγούδια ήταν μια χαρά και σε άλλα όπως είπατε απλά δεν…Σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ καλοί και συγκριτικά με άλλες μπάντες.Το μόνο μου παράπονο είναι ότι θα μπορούσαν να παίξουν κανα 2 τραγούδια ακόμα και ίσως καλύτερο σετλιστ.Όσο για το punish,καταλαβαίνω ότι πολλοί ήθελαν να το ακούσουν αλλα προσωπικά δεν με πείραξε τοσο γιατί το εχω ακούσει άλλες 3 φορές από τους dark σε live.
Προσωπικά κορυφαίες στιγμές χτες:damage done,the gallery,iridium,lethe

Για ακόμη μια φορά τους χάνω λόγω δουλειάς!
Καλά να περάσετε απόψε και παρακαλούμε τις εντυπώσεις σας. :slight_smile:

οκ τοτε να μην πηγαινε και το 60% που ηταν τοσο ασχετο, να ειχατε περισσοτερο χωρο για μπαλα…συγχωρηστε μας κιολας που δωσαμε 25 ευρω χωρις να ξερουμε ολα τη δισκογραφια και που δεν μπηκαμε σε πιτς

τελοσπαντων εμενα μαρεσε ειδικα προς το τελος που εφτιαξε πολυ ο ηχος αν και το punish my heaven δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το παιξανε, πραγματικα. παντως η αποδοση ειδικα του σταννε μου φανηκε πολυ υψηλη

Ευτυχώς κιόλας που υπάρχουν και τέτοιοι και έρχονται στης metal συναυλίες και μαζεύουμε κάποιο κοινό παραπάνω:)

εδω υπαρχει ενα ιδιαιτερο θεμα
με το κοινο στις συναυλιες

ναι μεν ειναι καλο να πηγαινει κοσμος που δεν εχει ακουσει τα απαντα απο ενα γκρουπ

αλλα απο την αλλη αν αυτος ο μισος κοσμος κοιταζει απλως το λαιβ στη μιση του διαρκεια, τι feedback παιρνει η μπαντα?
και
το ιδιο νιωθει καποιος οταν ακουει ενα κομματι που γουσταρει υπερβολικα και αρχιζει να χοροπηδαει/χτυπιεται μονος του και το ιδιο οταν βλεπει τους τριγυρω του να χοροπηδανε μαζι του?

ΜΠΑΝΤΑΡΑ!!!
Παιχταράδες όλοι τους,αλλά αυτός ο καριόλης ο Stanne…πόσο χαρισματικός είναι ρε πούστη μου!!!
Αρκετά καλός ήχος αν και δεν έλειψαν κάποια προβληματάκια,κόσμος αρκετός που γούσταρε πολύ και η μπάντα με πολύ όρεξη!!!
Είναι απο τα λίγα συγκροτήματα που πιστεύω οτι live δε θα με απογοητεύσουν ποτέ!!!Κάθε φορά και καλύτεροι!!!

LETHEEEEEEEE!!!

Οι DT είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΑΝΤΑ. ΘΕΟΙ. ΤΕΛΟΣ.
Δυστυχώς το Gagarin μας τα χάλασε…ο ήχος σε όλα τα support ήταν πάρα πολύ καλός, αλλά στους ΘΕΟΥΣ μέτριος…παρ’ όλα αυτά, είναι ΘΕΟΙ.
Σχεδόν γεμάτο το μαγαζί, μεγάλη συμμετοχή από το κοινό, φαινόταν και από τις φάτσες τους που γελούσαν σαν παλαβοί όλη την ώρα, ακούσαμε και το punish…τι άλλο να πω, εγώ δεν μπορώ να είμαι και πολύ αμερόληπτος…ΘΕΟΙ ΛΕΜΕ! Και αν κατάλαβα καλά, ο Μιχάλης είπε ότι θα έρθουν και του χρόνου…θα δούμε!

Παράλειψις: LETHEEEEEEEEEEEEEE ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ!

Φίλοι της Θεσ/νικης,δυστυχώς θα σας κάνω να νιώσετε ακόμα πιο άσχημα.

Καταρχήν, μπράβο στους Insidead που αν κι αυτά που παίζουν δεν είναι του γούστου μου, έπαιξαν αρχ…τα και κέρδισαν με την αξία τους το κοινό. Scar Of The Sun τελικά μου φάνηκαν αδιάφοροι (κρίμα γιατί ήθελα να τους δω) και Daylight Misery ενδιαφέροντες αλλά τους λείπει η φλόγα πάνω στην σκηνή.

Και πάμε τώρα στην Barcelona του μελωδικού Death Metal. Aπό το setlist έμεινα πολύ ευχαριστήμενος χωρίς να παίξουν ένα - δυο αγαπημένα μου (π.χ. Treason Wall). Εδώ το Punish My Heaven το έπαιξαν κανονικά. Το Lost To Apathy κι εμένα μου ακούστηκε περίεργα και δεν το απόλαυσα όσο θα ήθελα αλλά anyway… Eυχαριστες εκπλήξεις για εμένα τα Gallery και Icipher. To κοινό όσο περνούσε η ώρα ζεστενόταν όλο και περισσότερο σε ένα σχεδόν γεμάτο Gagarin. Κι εδώ έγινε χαμός στο Misery’s Crown, και γιατί όχι; Όπως επικό ήταν και το encore με ThereIn, Terminus (γαμώτο αν δεν κάνω λάθος 3 έπαιξαν αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το πρώτο)! Ειδικά στο Terminus έπεσε άπειρο ξύλο! Μετά το τέλος της συναυλίας ο Mikael κατέβηκε μπροστά στο κάγκελο και πνίγηκε στις αγκαλιές των οπαδών ενώ ανεβαίνοντας πάλι στην σκηνή όλο το club φώναζε ρυθμικά Dark Tranquillity! Ωραίες στιγμές που πιστεύω να ζήσουμε νωρίτερα από 4 χρόνια αυτή την φορά!

[B][I][CENTER][FONT=“Book Antiqua”]so break from all that fear hold fast
exposed now turn to all you lack
let echoes be the answers
return from all the screams
wordless now the last attack
so silent it hurts to listen
was it always solid
…to never change?
therein lies the beauty.[/FONT][/CENTER][/I][/B]

Ριβιου: Α μωρη μπανταρα.

Συγχαρητήρια μου δίνετε ελπίδες ότι θα τους ξαναδούμε σύντομα στην Ελλάδα και ας είναι μόνο στην Αθήνα σίγουρα θα κατέβουμε

To πιο άρτιο φετινό live που πήγα και αγαπημένο μαζί με Soilent Green …

Πάρα πολύ καλός ήχος ( ακόμα και σε όλα τα support ) , τρομερή μπάντα , και ενθουσιώδες κοινό… Ο Stanne πετούσε ( και ) σήμερα . Φάνηκε να έχει πολύ όρεξη και το έβγαζε σε κάθε στιγμή . Χαρισματικός performer , πραγματικά . Το σετλιστ , κατά τα γνωστά … Αυτό που είδαμε όλοι , εκτός Θεσσαλονίκης :stuck_out_tongue:

Πίσω που ήμουν άκουσα τον καλύτερο ήχο στο gagarin πάντως. Τα λόγια είναι λίγα για την μπάντα, πρώτη φορά την είδα και ακόμα δεν το πιστεύω. Άψογοι όλοι τους, το ευχαριστήθηκαν και εκείνοι όσο και εμείς. Η μία κομματάρα μετά την άλλη, από τους καλύτερους ήχους, σε κάποια κομμάτια νόμιζα πως άκουγα cd. Ο Stanne υπέροχος τύπος, φοβερός πάνω στη σκηνή, τα δίνει όλα κάθε φορά, σε κάθε τραγούδι και έχει και απίστευτη φωνή. Άψογα τα video wall, πολύ καλή δουλειά από τον σχεδιαστεί τους και έδεναν με τα κομμάτια τόσο καλά. Το γκαγκάριν δεν ήταν γεμάτο, πίσω παίζαμε μπαλίτσα, που φάνηκε κάπως το κοινό, πεσμένο τι να πω μπορεί να ήταν και ιδέα μου. Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν.

Α το terminus ένα από τα καλύτερα κομμάτια που έχουν γράψει.

Εγω απο τον ηχο δν εχω παραπονο,νταξ τα πληκτρα θαβοντουσαν σε αρκετα σημεια (ειδικα στο haven δν ακουγες τπτ ή στο damage done),ισως και καποιες μελωδιες αλλα τα ψιλοπεριμενεις αυτα.Μια χαρα γενικα.

Κατα τα αλλα Μπανταρα,Stanne λατρεια ( τρομερη ορεξη και ενεργεια ,ΑΨΟΓΑ φωνητικα) ,πολεμος στο (αψογα παιγμενο) final ressistance,για τα αγαπημενα μου therein και lethe δν μιλαω καν.Πολυ καλο Live γενικα,αντε να ξαναρθουνε !

@Μανοφσορροους: δυο παιξανε στο encore,αυτα που ειπες.

@angeldeath:ισχυει αυτο που λες για τον κοσμο για πισω.Μπροστα ηταν καλυτερα βεβαια .

ο ηχος μετριος.οι DT ρισπεκτ απλα.

το σετλιστ αρκετα καλο,και το κλεισιμο το καλυτερο δυνατο.

[B]THEREIN[/B]

ο Θέριος θα σκάσει που παίχτηκε εδώ το Punish My Heaven:p:p

ενταξει, ολοι το λενε πια, ηταν καταπληκτικοι! πολυ επικοινωνιακοι με το κοινο, πολυ χαρισματικοι performers. απο τα support οκ οι daylight misery ηταν αρκετα καλοι, οι insidead εδωσαν ρεστα και απο scar of the sun πιστευω μονο ο Αλεξ, ο ενας τους κιθαριστας αξιζει και ο ντραμερ. ο τραγουδιστης δε μου αρεσε καθολου, εφυγε απο τη σκηνη κιολας 2,3 φορες. τελος παντων, 2 wall of death … ενταξει, αξεχαστη βραδια αποψε! βεβαια μερικοι αλλοι μαζι τους και εγω, τους περιμεναμε εξω αντι για μεσα στην αιθουσα που ηταν και αλλοι, για φωτογραφιες κλπ. δεν ξερω αν ειναι στο φορουμ και το δει αυτο, αλλα να’ναι καλα το παλικαρι που μου εδωσε την αφισα με τις υπογραφες :smiley: πραγματικα ευχαριστω. στο τελος που βγηκαν παρολο που ηταν κομματια δεχθηκαν να βγαλουμε φωτογραφιες και ηταν πολυ συμπαθητικοι. σωστοι επαγγελματιες. μπραβο, μας χαρισαν μια φοβερη βραδια!

Υ.Γ. κατι που προσεξα (και γενικα εχω προσεξει) ειναι οτι στις ελληνικες μπαντες το κοινο δεν ειναι καθολου θερμο. ενταξει, και ενα πιο ζωηρο χειροκροτημα η λιγο headbanging δε βλαπτει ρε παιδια. πρεπει να στηριζουμε και τη δικη μας μουσικη σκηνη, εστω και λιγο!

Με λίγα λόγια: γ*****σανε. Τρομερή ενέργεια πάνω στη σκηνή, πολύ άμεσοι, και για το Μιχαλάκη δεν έχω να πω τίποτα, τα είπαν οι προηγούμενοι. Μια ακόμα πολύ καλή του μέρα.
Τον ευχαριστώ και για τη φωτο που βγήκε μαζί μου, τι να πω, ο τύπος είναι πολύ χαβαλετζής, ξέρει να φέρεται στον κόσμο, όπως και όλο το συγκρότημα.
Καλός ήχος πιστεύω, ακόμα και στα support. Οι Daylight Misery ενδιαφέροντες, οι Insidead πολύ καλή, πιστεύω έχουν μέλλον, οι Scar of the Sun δυστυχώς απάλευτοι. Παρόλα αυτά εύχομαι καλή δισκογραφία και στις 3 μπάντες και καλή πορεία στη συνέχεια.

Επίσης είδαμε τι καλά που είναι σε ένα live όταν δεν είναι παστωμένο από κόσμο. Οκ, σίγουρα θα μπορούσε ο κόσμος να ήταν περισσότερος, αλλά προσωπικά το ευχαριστήθηκα περισσότερο γιατί μπορούσες να χτυπιέσαι άνετα χωρίς να συμπιέζεσαι. Αυτό για τους τρομερούς διοργανωτές που μας σαρδελοποιήσανε στους Blind Guardian και στους Accept και δεν μπορούσαμε να κουνήσουμε ρούπι.