μετα απο ακροασεις αρκετων ημερων μπορω σχεδον με σιγουρια να πω οτι εχουμε να κανουμε με ενα αρκετα ως πολυ καλο αλμπουμ με 2-4 εξαιρετικα τραγουδια και ολα τα υπολοιπα να κυμαινονται σε υψηλα επιπεδα. χωρις καθολου fillers ισως.
ΟΜΩΣ δυστυχως απεχει μιλια απο το επος που λεγεται FICTION. οσο πιο πολλα πληκτρα και να εχει αυτο εδω το αλλο ηταν και πιο εξυπνα μελωδικο και πιο βιαιο και πιο πιασαρικο και πιο “κολλητικο”. τα ειχε ολα. και οπως ειπε ενας φιλος σε προηγουμενα ποστ και συμφωνω -και για μενα ειναι το μειονεκτημα αυτης της κυκλοφοριας- οι DT αυτη τη φορα διαλεξαν να γραψουν κυριως τραγουδια και οχι τοσο μουσικη.
Tελικα ο δισκος ειναι μετριος για τα δεδομενα της μπαντας.
Απλα διεκπαιρεωτικος και δεν νομιζω να προσφερει τιποτα το ιδιαιτερο σε καποιον που εχει ακουσει τα Fiction, Damage Done, Gallery, Character.
Kλασσικα DT τραγουδια που ομως δεν δινουν τιποτα παραπανω απο αυτα που εχουν ηδη γραψει στους παραπανω δισκους, ουτε ποιοτικοτερα ειναι, ουτε ιδιαιτερη εμπνευση εχουν.
αν αυτα τα τραγουδια που εχουμε ακουσει ως τωρα ειναι απο τα μετρια του δισκου τοτε μιλαμε για δισκαρα!!
βασικα μονο που θα ειναι dark tranquillity φτανει…
Δεν πειράζει ρε Ζάρκο…
Τώρα που το άκουσα και πολύ (αλλά πάρα πολύ όμως ε), μόνο 3-4 κομμάτια μου μένουν (κομματάρες όμως).
Βέβαια απέχει πολύ για να χαρακτηριστεί κακό έτσι; Αλλά σίγουρα μπορούν και πολύ καλύτερα ρε γμτ… ή τουλάχιστον μπορούσαν…
Ας βάλω μια ακόμα φορά το Gallery να λιώσω…
Δηλαδή σας άρεσε το καινουργιο Eluveitie περισσότερο απο το Dark Tranquillity? :-k γιατί προς το παρόν εγώ έχω σίγουρα αντίθετη άποψη. Το we are the void μου φάνηκε πολύ καλό. Δεν είναι ούτε fiction ούτε character μάλλον πιο κοντά στο damage done θα έλεγα κάτι που σίγουρα δεν λες λες καν μέτριο. Ο χρόνος βέβαια και πάλι θα δειξει.
Προσωπικά όχι. (για το eluveitie)
Απλά θεωρώ ότι σε πολλά κομμάτια του Void λείπει το “κάτι”, αυτό που δεν έλειπε ποτέ ρε γαμώτο… Λες δηλαδή, πχ το The Grandest Accusation, είναι “λίγο” για DT (έτσι το ακούω εγώ τουλάχιστον)
Φυσικά και μου αρέσει, και το ακούω συνέχεια, αλλά το album αδυνατεί να με καθηλώσει απ’την αρχή ως το τέλος, δεν αντίστοιχει σε μια τέτοια ΜΕΓΑΛΗ πορεία.
Και δε μου φαίνεται κοντά στο Damage Done, μακάρι να ήτανε… Πολλά πάνε προς την Fiction κατεύθυνση, αλλά πιο μακριά…
μη ξεχνατε οτι αν δεν υπηρχαν οι dt δεν θα υπηρχαν και οι eluvietie…
καποια ριφ των ελουβιτιε ειναι εντελως ιδια με dt…
και η ιδια η μπαντα εχει δηλωσει οτι κυρια επιροη τους ειναι οι θεοι dark tranquillity…!!