Death Μetal κυκλοφορίες

Νόμιζα ότι το όνομα μου έλεγε κάτι αλλά μάλλον τους μπερδεύω με άλλους. Ενδιαφέρον πολύ, στηρίζονται στην ατμόσφαιρα αρκετά κ όχι τόσο στα ριφφς μου φαίνεται. Δλδ παρόλο που δεν είναι τεχνικοί, μου φερνουν πιο πολύ σε ύφος τους ulcerate παρα Dead Congregation.

ENCRYPTMENT “Dödens Födsel” [2022]

Σε άλλη μια ενδιαφέρουσα κυκλοφορία της Nuclear Winter, τέσσερις νεαροί Σουηδοί (βαριά 30άρηδες) επιδίδονται σε μίξη death metal με πανκοκραστο-core καταστάσεις (τουλάχιστον έτσι λένε τα reviews και ποιος είμαι εγώ για να διαφωνήσω), κράμα που κανονικά θα με έκανε να τρέχω μακριά ωστόσο η ωμή ενέργεια και η ανέλπιστα ζεστή και οργανική ηχητική προσέγγιση αποδεικνύεται ότι μπορεί να ασκήσει μια απρόσμενη έλξη -πόσο μάλλον όταν συνοδεύται και από τη σωστή διάρκεια (κάτι παραπάνω από μισή ωρίτσα).

Εξαιρετικό εξώφυλλο επίσης.

1 Like

Οι καλύτεροι, επιστρέφουν 4 χρόνια μετά:

4 Likes
2 Likes

Μου εκανε τρομερη εντυπωση το ποσο ελειψε απο λιστες αυτη η τεραστια δισκαρα περσυ.

1 Like

Αντιθέτως, εγώ νομίζω πως γενικά έπαιξε αρκετά, ακόμα και εκτός των στενών DM κύκλων, τουλάχιστον σε όσες λίστες έπεσε το μάτι μου.

1 Like

Και ερχόμουν να το ποστάρω αυτό. Δεν ξέρω για καλύτεροι, αλλά μπάνταρος σε κάθε περίπτωση. Μπόμπα το νέο κομμάτι.

1 Like

Λοιπόν, πολύ καλή ημέρα για το death metal χθες, οπότε ας πω το μακρύ και το κοντό μου, εφορμώντας από σχόλιο του έτερου κιτρινόμαυρου μπίστη.

Οι Necrot βγάλανε κάτι παραπάνω από ένα καταπληκτικό death metal άλμπουμ, που για μένα, μπορεί και να ξεπερνάει ανά σημεία τις επιρροές του. 3/3 και μιλάμε για τιτάνιο σχήμα:

Πετάνε και ένα “no gods no masters” μέσα και σε γλυκαίνουν να 'ουμ.

Bonus συνεντευξούλα για να βαιμπάρετε με καφέ, ριφφάρες και κυρίως σολάρες:

Τι μπαντάρα.

Σε πιο black/death metal μονοπάτια, οι Heresiarch από ΝΖ έβγαλαν έπειτα από 7 χρόνια το δεύτερο άλμπουμ τους, “Edifice”

Προσωπικά μιλώντας, το ντεμπούτο τους “Death Ordinance” πίσω στο 2017 ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που είχα ακούσει σε μια περίοδο που το war black/death metal (δύσκολο είδος, μόνιμα ναρκοπέδιο με τα εσθετικς του) έκανε όργια στην αναβίωσή του (και είχαμε κάνει και ένα μινι αφιερωματάκι) και βλέπω πως τα χρόνια πέρασαν, μυαλό δεν έβαλα, ακόμα έχω soft spots, αλλά οι τύποι ισορρόπησαν ανάμεσα σε χάος και τεχνική, όσα εκτιμούν αξίζει να ασχοληθούν.

Τέλος, οι Replicant, ένα από τα καλύτερα άγνωστα tech/dissonant -death metal σχήματα του σήμερα που ευτυχώς δεν γίνονται υπέρ του δέοντος νέρντουλες αλλά ματσάρουν και ατμόσφαιρες και τεθμετσολ αμεσότητα, έβγαλαν το “Infinite Mortality” και τους αξίζουν περισσότερα από όσα ίσως θα λάβουν:

7 Likes

Το Heresiarch είναι στο ραντάρ, αλλά το Replicant δεν το γνώριζα καν. Η Transcending Obscurity είναι αρκετά hit or miss, αλλά θα σε εμπιστευτώ και θα το έχω στα υπόψιν.

1 Like

Ναι γμτ αλλα αγαπάμε.

Φέτος για τεθ μεταλ προς ώρας, κρατώ από εκεί Replicant και Fathomless Burial από τις κυκλοφορίες τους:

Και στάμπαρε το Crawl σε κανά μηνα αν σε ψήνουν τα δείγματα.

Πες τώρα για Necrot :stuck_out_tongue:

1 Like

Για το Necrot, μετά από 2-3 ακροάσεις, μπορώ να πω πως μου φαίνεται η τελειοποιημένη εκδοχή του ήχου τους. Πατάει γερά στο παρελθόν χωρίς αναμασήματα και χωρίς να είναι προσκολημμένοι στο παρελθόν με επιτηδευμένο ή ψυχαναγκαστικό τρόπο, ο δίσκος ακούγεται αρκούντως “φρέσκος”, παρά το ότι είναι ταγμένοι στην παραδοσιακή πλευρά του DM.

Νομίζω επίσης πως είναι ο πιο memorable δίσκος τους και μου φαίνεται πως έχουν γίνει ακόμα καλύτεροι τεχνικά (πολύ πλούσιο drumming, σχεδόν κάθε μα κάθε σόλο έχει ουσία, ριφφς, μοτίβα, μελωδίες, σόλο διαδέχονται το ένα το άλλο με υπέροχη φυσικότητα) και σαν bonus έχω την αίσθηση πως έχει γίνει μια προσπάθεια να γίνουν περισσότερο “ατμοσφαιρικοί” (καμία σχέση με ατμομεταλ, μην παρεξηγηθώ) με μικρές λεπτομέρειες εδώ και εκεί (π.χ. στο 3.20 του Winds of Hell που βγαίνει σχεδόν μια ΒΜ μελαγχολία) που μπουστάρουν τον δίσκο ακόμα περισσότερο.

Πολύ τους χαίρομαι, είναι φανερή η ανοδική τους πορεία και είναι απόλαυση να ακούς τόσο καλοπαιγμένο, παραδοσιακό DM. Ξεκίνησαν με ένα δυνατό ντεμπούτο, το προηγούμενο ήταν πάρα πολύ καλό, ε και στο φετινό καταφέραν πραγματικά να ξεχωρίσουν.

4 Likes

Επειδή εγώ αγαπώ πολύ την T.O και την εμπιστεύομαι πολύ, δεν λέτε εσείς @martian και @apostolisza8 πως το εννοείτε ότι είναι hit or miss;

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά, ξεπετάει κυκλοφορίες με τρελό ρυθμό και θέλει καλό ξεψάχνισμα για να βρεις τι αξίζει και τι όχι, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να πέσεις σε κάτι πιο generic που θα ξεχάσεις μετά από μια ακρόαση. Δεν είναι πως βγάζει σαβούρα, αλλά θα ήθελε λίγο καλύτερο “curation” στον κατάλογό της.

Επειδή μπήκα να τσεκάρω όμως, ενθουσιάστηκα πάρα πολύ βλέποντας πως τον Ιούλιο κυκλοφορεί split μεταξύ Diskord και ATVM, περιμένω να μαζεύουμε μυαλά από τους τοίχους.

Bipolarities λοιπόν ο τίτλος, με εξώφυλλο:

Προβλέπεται να αρρωστήσουμε.

2 Likes

Χαχαχα, εμεις το έχουμε ήδη, χτες βραδυ το άκουγα!

Diskord τοπ μπάντα για μένα ε.

Εμένα με έχει απογοητεύσει με κάτι άκυρα sludge (μόνο 2-3), τα death της μου φαίνονται ολα τουλάχιστον αξιόλογα.

2 Likes

Και στο black metal είναι λίγο hit or miss, βέβαια ανάλογα και τι πλακ θελει να ακούσει κανένα.

Συμφωνώ πλήρως με τον σημερινό μου αντίπαλο μπίστη.

2 Likes

Έχουμε νέο Hyperdontia σε ένα μήνα.

1 Like

Επίκειται ισοπέδωση από τις λατρείες.

1 Like

Μεγάλε Mike Browning, και γαμώ το νέο NOCTURNUS AD κι ας απλώνει/προγκίζει λίγο παραπάνω απ’ όσο ίσως (ίσως…) θα ήθελα.

5 Likes

Σε άλλα νέα…

STIGMA (Gr) - ‘Epitaph’ MLP

4 Likes

Κ από ότι γράφει ο Αναστάσης, θα βγει κ το Sickness of no Survivors.

3 Likes