Καλυτερο death metal album των 00' s

[B]Bloodbath - Nightmares Made Flesh [2004][/B]

Σουηδική σύμπραξις με διαφοροποιημένο λάην-απ σε τούτη την κυκλοφορία που είναι και η αγαπημένη μου από τους κυρίους. Τίποτα το ψαγμένο, αλλά ας πω δυο λόγια.

Έχουμε αγνό ντεθ, αρκετά πιασάρικο, χωρίς πολύπλοκες συνθέσεις, αλλά με ποικιλία στο ύφος των κομμάτιών και ωραιότατη δομή. Ατμόσφαιρα που χτίζεται σταδιακά και σ’ αυτό συμβάλλουν τόσο οι πιο ‘σπιντάτες’ στιγμές όπως με τα [B]Bastard Son Of God, Feeding the Undead, Stillborn Saviour,[/B] όσο και τα κάπως πιο “slow tempo” σημεία, βλέπε (ή άκου ορθότερα :P) [B]Outnumbering The Day, Eaten, Blood Vortex, Draped In Disease. [/B]
Όλα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν τα υπέροχα φωνητικά του Peter Tagtgren, κιθαρίστας των Malevolent Creation που αναφέρθηκαν πιο πάνω (κάποια στιγμή πρέπει ν’ ασχοληθώ και μ’ αυτούς :oops:), ο οποίος αντικατέστησε σ’ αυτό το άλμπουμ τον Εkerfeldt των όπεθ.

Γενικά δε γνωρίζω κατά πόσο είναι ψηλά στις προτιμήσεις των ντεθμέταλερς, έχω προσωπικό δέσιμο με το συγκεκριμένο.

Ακόμα ένα κλασικότατο, πάλι από Σουηδία,

[B]Entombed - Inferno [2003][/B]

Το δεύτερο αγαπημένο μου μετά το πρώτο τους full length, [B]Left Hand Path[/B].

Πολυποίκιλο, είναι ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει γάντι και σε τούτο δω, ιν μάη πόιντ οβ βγιου.
Από το [B]Retaliation[/B] που ήταν και το έναυσμα ν’ ασχοληθώ μαζί τους, μέχρι το αργόσυρτο [B]Children Of The Underworld[/B], το -ευχάριστα- γραφικό [B]That’ s When I Became A Satanist[/B], το πωρωτικό [B]Nobodaddy[/B], μέχρι το [B]Descent Into Inferno[/B] που με λίγη φαντασία μπορεί να πει κάποιος ότι διακρίνει “στοουνερ” ψήγματα σε ντεθ μπακράουντ, είναι όλα τους ένα και ένα.

Έτσι για την τιμή των όπλων ν’ αναφέρω ότι έχω πετύχει κατά καιρούς τον όρο death ‘n’ roll οσον αφορά στους Entombed, τον οποίο, να σημειώσω, δεν ενστερνίζομαι, δεν μπορώ καν να κατανοήσω και μου φαίνεται καθόλα γελοίος.

Αυτά τα δύο γι’ αρχή, λογικά έπεται συνέχεια…

Τους Origin δεν έχω επαφή αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα. Immolation έχω ακούσει το World Agony και μου άρεσε.

Θεικό εξώφυλλο.:smiley: Έχω ακούσει μόνο το Heretic από Morbid Angel στα 00’s

Συνεχίζω τα δικά μου:
[B]Dead Congregation - Graves Of The Archangels ( 2008 )[/B]

Από τους πιο σκοτεινούς Death metal δίσκους που έχω ακούσει, από εκείνους που ενώ είναι μέρα, νιώθω το σκοτάδι γύρω μου! Από το πρώτο τους EP [B]Purifying Consecrated Ground (2005)[/B] είχαν δείξει τι μπορούν να κάνουν κάνοντας πάταγο στο underground. Death metal φρέσκο αλλά και πιστό στις αρχές του είδους, με επιρροές από Immolation/Incantation. Οι επιρροές παραμένουν ίδιες, απλώς τελειoποιούνται πλαισιώμενες από μια πεντακάθαρη παραγωγή. Χαρακτηριστικό της μπάντας είναι τα γαμηστερά αργά riffs που αν δε σας σπάσουν το σβέρκο τότε κάτι δε πάει καλά. Όχι ότι στα γρήγορα σημεία υστερούν, κάθε άλλο. Δισκάρα από τις λίγες. Αγιος ο Θεός, άγιος ισχυρός, άγιος αθάνατος, ελέησον ημάς:papas:
Αγαπημένα κομμάτια: Hostis Humanis Generis, Morbid Paroxysm, Graves Of The Archangels (\m/3:21\m/), Subjugation,Teeth Into Red (αυτή η θεική riffάρα μετά το “I pray for total DEEEAAAATHH!!”)

Με πρόλαβαν οι καταστάσεις! Οι Dead Congregation ήταν μέρος της συνέχειας που έλεγα.

Τι εισαγωγάρα αυτο το Martyrdoom!! Τζιζους! Άντε, πλησιάζει ο καιρός!

Όλα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν τα υπέροχα φωνητικά του [B]Peter Tagtgren, [/B]τραγουδιστής των Malevolent Creation που αναφέρθηκαν πιο πάνω8O

sorry, κεκτημένη ταχητητα , φωνητικα σε bloodbath, κιθαρα σε malevolent creation, μη βαρατε :oops:

ωχ τώρα το είδα ποτε ήταν κιθαρίστα στους malevolent creation?

Βλακείες λέω? Για να είμαι ειλικρινής (όπως είπα και πριν) δεν έχω ασχοληθεί με malevolent creation. Μετά από σερτς βρήκα ότι έχει συνεργαστεί μαζί τους. Ξέρω ότι ήταν (και είναι) βασικό μέλος και ιδρυτής των Hypocrisy. Αν κάνω τόσο λάθος, ας μας διαφωτίσει κάποιος. Όπως και να 'χει, φωνάρα!

Sweden’s death metal blasphemists Hypocrisy trace their origins back to 1990, when guitarist Peter Togtgren became particularly inspired by Florida’s explosive death metal scene during a visit to this area. Before returning to his native Swedish homeland, Peter promised Malevolent Creation’s Phil Fasciana that a contract and a brutal death metal band would accompany him on his next trip to the United States. Once back in Sweden, Peter concentrated all of his energy into writing material to fulfill his promise

http://www.metalstorm.net/bands/biography.php?band_id=125&bandname=Hypocrisy

και στο metal archives τον έχει ως πρώην μέλος των Malevolent Creation…anyway…καλά τα είπες μην “σκας”:thumbup:

Μια μικρή συνέχεια και από εμένα.

[B]Bloodbath - The Fathomless Mastery (2008.) [/B]

Έχει αναφερθεί ήδη το προηγούμενο τους full-length άλμπουμ Nightmares Made Flesh (δισκάρα) αλλά η δική μου προτίμηση θα πάει σε αυτό εδώ. Από τα λίγα συγκροτήματα που κατάφεραν να συνδυάσουν τα “χιτάκια” και να παραμείνουν brutal όσο δεν πάει. Καταπληκτικό songwriting δείγμα του τεράστιου ταλέντου όσων συμμετέχουν σε αυτή την μπάντα. Εκτός αυτού προτιμώ τα φωνητικά του Michael Akerfeldt από αυτά του Peter Tagtgren (γούστα είναι αυτά).

[B]The Crown - Deathrace King (2000)[/B]

Βιάστηκα να το αναφέρω στα καλύτερα των '90 τρώγοντας του μια χρονιά (:p). Πολλά thrash στοιχεία εδώ σε αυτό το άλμπουμ και ίσως και μια ροκ νοοτροπία στυλ τα κάνω όλα πουτάνα. Death metal non the less όμως για πολλές μπύρες και πολύ ξεβίδωμα κεφαλιού. Το είχα λιώσει κανονικά όταν βγήκε.

[B]Septic Flesh - Communion (2008.)[/B]

Το καλύτερο τους άλμπουμ για τον γραφοντα. Πάντα ήταν ποιοτικοί και ήδη μας είχαν δείξει πως είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα με το προηγούμενο summerian daemons πριν διαλυθούν. αλλά εδώ πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία που έχει γνωρίσει. Πιο brutal από ποτέ με τις πιο ώριμες συνθέσεις τους που μέσα σε μικρές διάρκειες καταφέρνουν να γίνουν πολύ περιεκτικοί με πολλά ωραία μουσικά θέματα. Καλή μουσική και headbanging μέχρι ξεβιδώματος, τι άλλο να ζητήσει κανείς.

μεχρι τωρα αναφερθηκαν πολλες ωραιες δισκαρες κα επεται συνεχεια…
απο οσα εχουν αναφερθει (δεν τα εχω ακουσει και ολα) αγαπημενο ειναι το kaamos…
φοβερη δισκαρα…
καλο και το lucifer rising αλλα σαν το ομωνυμο δεν ειναι…
θα πεσει ξεθαμα σε καποια απο αυτα που εχουν ηδη αναφερθει…
μου κανει εντυπωση πως δεν εχει γραψει κανεις ακομα για την υπεραλμπουμαρα

[SPOILER][/SPOILER]

το thread εχει πολυ ζουμι ακομα…
αντε να πεσει ξεθαμα και να δουμε και μπολικες προτασεις…:slight_smile:

θα συμφωνησω με τον απο πανω για τους flesh…
δεν περιμενα να ακουσω τετοιο δισκο μετα απο τοσα χρονια…
ειναι το αγαπημενο απο αυτους και ακολουθει το esoptron…

Πωπω καλά δε ξέρω από που να ξεκινήσω.Νομίζω ότι είναι το πλέον ανεξάντλητο θρεντ για μένα.

Προφανώς Bolt Thrower, απορώ που έχει αναφερθεί μόνο μια φορά.

Επίσης συμφωνώ με Αlmight C, Unleashed, υπερκαύλα, όχι μόνο το Midvinterblot αλλά και το Hammer Battalion, όγκος, groove και σπάστα. Με τέλεια παραγωγή no less.

Aκόμα και δε ξέρω πως δεν έχει γραφτεί ακόμα :[SPOILER] [/SPOILER]

Καλά από το πρώτο μου άρεσαν, αλλά μ’ αυτό με διέλυσαν

ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εγινε το αντιθετο :p! κατα τ’αλλα οντως μεγαλη αγαπη οι bloodbath! ειναι το συγκροτημα που η μουσικη του αντιπροσωπευεται πληρως απο το ονομα του 8)!

κι έλεγα τι μου θυμίζει…

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=13027

ένα μερτζ περικαλώ.

2 ακομα δισκαρες απο 1 μπαντα που δεν ανηκει στα “μεγαθηρια” (ας πουμε) του χωρου…

[B]sceptic - pathetic being (2001)[/B]

πολωνοι…
στα χναρια των death…
οσοι γουσταρουν death δεν θα απογοητευθουν…
ισως και να ειμαι ιεροσυλος αλλα παιζει να τους προτιμω…:wink:
αν και γενικα δεν μαρεσει η πολυ μελωδια και τα prog σημεια - αυτους τους γουσταρω πολυ…

κομματια που ξεχωριζω απο τον δισκο το ομωνυμο - children eyes - ancestor of all powers - only lies…

[B]sceptic - unbeliever’s script (2003)[/B]

ανωτερο του pathetic…
γενικα πιο ολοκληρωμενο στο συνολο του με λιγοτερες αδυναμες στιγμες…
κομματαρες ομωνυμο - illussion possessor - soul controllers - shapeless entity- controlled by mind

(το δευτερο πρεπει καποια στιγμη να το αποκτησω):wink:

Αντίθετο?

Κατά τ’ άλλα,

και το [B]Prevail[/B] παιδια!

Χωρίς πολλά λόγια, έχει λόγο ύπαρξης και μόνο το Taking the World by Storm να είχε μέσα!

[I]Overcome the pain
Overcome, overcome
Take away the fear
Break away, break away
Kill the voice inside
Kill the light, kill the light

Walk through fields of war
Face the spineless one
I give my life, spirit aside
I will conquer this life [/I]

Απλά, λιτά, ξεκάθαρα.
(επίσης προσωπικό δέσιμο)

Ε, ας πω και τους [B]Nechros Christos[/B] με το [B]Triune Impurity Rites [2007][/B],

με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί ενδελεχώς, αλλά ανήκει ήδη στα αγαπημένα και υποβάλλω τα σέβη μου.

Μίξη μπλακ-ντεθ, με ιντερλούδια που έρχονται να αυξήσουν το ήδη μυστικιστικό συναίσθημα που δημιουργείται. Φυσικά συμβάλλουν και τα φωνητικά σ’ αυτό, μην ξεχνιόμαστε!

εννοω οτι ο akerfeldt τραγουδαει στο nightmares made flesh

χμμ, μπα. :roll:

Το Prevail γαμάει κώλους, τρομερή μπάντα οι Kataklysm. Μη ξεχνάς τα Breathe To Dominate, The Chains Of Power και Blood In Heaven. Α μια που αναφέρθηκαν ας μιλήσω για το άλμπουμ με το οποίο τους έμαθα

Kataklysm - In The Arms Of Devastation (2006)

Από τις λίγες μπάντες που μπορούν να συνδυάσουν τόσο όμορφα groove, μελωδία, Death metal συναίσθημα διατηρώντας προσωπικό ήχο και χωρίς να κατηγορούνται για ξεπούλημα. Ξεχωρίζουν τόσο ο Maurizio Iacono με τα φωνητικά του όσο και ο Max Duhamel με το στιβαρό και εμνευσμένο παίξιμο του. Φυσικά δε ξεχνάμε και τον JF Dagenais με τα φοβερά του riffs και τις μελωδίες.
Αγαπημένα κομμάτια: Let Them Burn, Crippled And Broken, To Reign Again, Open Scars, The Road To Devastation και το τέλειο:
[I]Revenge is a meal best served cold…[/I]:metal::metal:

1 )Ulcerate - Everything Is Fire

Το 2009 ήταν χρονιά μνημείο για το Death Metal και αυτό εδώ ήταν η βόμβα μεγατόνων για μένα προσωπικά. Αν ξεφύγει από τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας θα μπορούσε να δείξει το δρόμο για το μέλλον. Στο σταυροδρόμι των Gorguts, Immolation με τους Neurosis κάνουν τον τροχονόμο οι Ulcerate με το Death Metal τους πάντα παρών, τεχνικό, μαύρο και μηδενιστικό.

2 )Origin - Antithesis

Εδώ θα μπορούσε να μπει και οποιοδήποτε από τα Echoes Of Decimation, Informis Infinitas Inhumanitas. Προσωπική μου επιλογή αυτό γιατί ανέκαθεν ήμουν περισσότερο Fan της καθαρής τραγουδοποιίας και του κολληματικού. Εφόσον υπάρχει μέσα και το ομώνυμο έπος ήταν εύκολη η επιλογή μου.

3 )Immolation - Close To A World Below

Ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του χώρου στην κορυφαία του στιγμή. Εδώ παραδόξως το χάος τους μου φαίνεται πολύ πιο καταννοητό από τις υπόλοιπες δουλειές τους, σχεδόν το χαρακτηρίζω και πιασάρικο.

4 )Nile - In Their Darkened Shrines

Μάλλον ο σημαντικότερος Death Metal δίσκος της δεκαετίας. Πιθανόν ότι ήταν οι Deathspell Omega για το Black, υπήρξαν και οι Nile για το Death Metal. Αυτοί ήταν που το ξαναφέραν στο προσκήνιο και δημιούργησαν τη μεγαλύτερη σχολή στα 00s. Σκεφτόμουν να πω το Annihilation αφού καθαρά κιθαριστικά το θεωρώ ανώτερο αλλά αυτό είναι μάλλον το αντιπροσωπευτικότερο τους.

5 )The Chasm - Farseeing The Paranormal Abysm

Με αυτό το δίσκο πέρσι έπαθα κωλόπλακα με αποτέλεσμα να ψάξω και την προηγούμενη δισκογραφία τους και να προπαγανδίσω όσο δεν πάει το πόσο γαμεί αυτό το συγκρότημα. Aπό τα πράγματα που δεν επιδέχονται ταμπελοποίησης και καλουπιών.

6 )Bolt Thrower - Honour-Valour-Pride

Το προβλεπόμενο μάλλον είναι το Those Once Loyal αλλά εγώ προσωπικά λατρεύω πολύ περισσότερο αυτό εδώ. Το μόνο που θα ήθελα και δεν είναι εδώ είναι ο Willets. Δεν έχει σημασία οι Bolt Thrower ότι και όπως και να το κάνουν είναι θεοί.

7 )Portal - Outre

Μάλλον ότι πιο σκατένιο έχω ακούσει αυτή τη δεκαετία. Σε πολλούς θα φανεί σκατένιος θόρυβος και θα τους καταλάβω αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με απλό θάνατο αλλά με έλλειψη ζωής. Όταν πλησιάζει η ώρα αυτό που θα σε τρομάξει δε θα είναι ο τύπος με το δρεπάνι που θα πλησιάζει αλλά κάποιος άλλος που θα σε αποχαιρετάει από την άλλη πλευρά αφήνοντας σε για πάντα.

8 )Lykathea Aflame - Elvenefris

Στον αντίποδα του προηγούμενου αυτό εδώ έρχεται για να χαρίσει το φως και όχι το σκοτάδι και να πατήσει χάμω ότι μινιμαλιστική νοοτροπία υπάρχει. Λαμπερό και όμορφο δείχνει ότι το Death Metal μπορεί και να φωτίσει δρόμους αντί να σου σβήσει το φως.

9 )The Amenta - Occasus

Εδώ κανονικά θα έμπαινε το δεύτερο τους άλμπουμ “n0n” που πριν από 2 χρόνια με είχε σκλαβώσει αλλά θα ταίριαζε περισσότερο σε κάποιο λαμαρινοθρεντ. Όχι ότι εδώ δεν παίζει το μηχανικό drumming και η λαμαρινίλα αλλά το Death στοιχείο είναι πάνω από όλα. Για οπαδούς των παράπλευρων Emperor κυκλοφοριών(Zyklon/Myrkskog), Behemoth κτλ.

10 )Gorguts - From Wisdom To Hate

Μπορεί να πισωγυρίσαν λίγο σε σχέση με την αρρώστια του Obscura και να φέρνουν λίγο περισσότερο στον τυπικό Prog Death Metal ήχο αλλά και πάλι το αποτέλεσμα είνια εξίσου τέλειο με ότιδήποτε έχουν βγάλει και παλιότερα.

Με πρόλαβες για αυτά!!!
Οv topic :

[B]INCANTATION[/B] - The Infernal Storm (2000)

Σε αύτο τον δίσκο οι Incantation με session drummer τον Dave Culrcoss κυκλοφορόυν για μένα έναν από τους καλύτερους τους δίσκους! Εδώ πέρα όλα τα τραγούδια δεν έχουν μια σταθέρη δόμη και με τις πρώτες ακροάσεις είχα ψιλομπερδευτεί λίγο, καθώς ο δίσκος ενώ μου άρεσε δεν μπορούσα να βγάλω ξεκάθαρο συμπέρασμα, αλλά με τον καιρό καταστάλαξα…Δίαλεξα αύτο τον δίσκο από αύτους καθώς τα ύπολοιπα τρεία άλμπουμ που κυκλοφόρησαν τα '00s είναι μεν καλά αλλά μου φαίνονται πανομοιότυπα…
[B]
SUFFOCATION [/B]- Souls To Deny (2004)

H επιστροφή των Suffocation μετά το θεικό EP ‘‘Despise The Sun’’!!!Κάποιοι το θεώρησαν ‘‘πατάτα’’, άλλοι το λάτρεψαν…Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία καθώς δεν ύπαρχει τραγούδι που δεν μου αρέσει!Αν και είναι εμφανής η απουσια του Doug Cerrito, είναι από τα αγαπημένα μου…
[B]
BEHEADED [/B]- Ominous Bloodline (2005)

Το τελευταίο (μέχρι τώρα) άλμπουμ των μαλτέζων Beheaded με είχε ξετινάξει όταν το είχα πρωτοακούσει, το ίδιο παθαίνω ακόμα και σήμερα!!! Όλος ο δίσκος είναι ένα οδοστρωτήρας που κατεδαφίζει ότι βρίσκει μπροστά του…Από τα καλύτερα δείγματα του ‘‘συγχρονού’’ brutal death metal !!!

[B]DEEDS OF FLESH[/B] - Reduced To Ashes (2003)

5ος Δίσκος και για μένα ότι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει οι Αμερικανοι deathmetallers! Aπίστευτα δεμένο παίξιμο, σώστη παραγωγή και γενικά για μένα έτσι απλά θα έπρεπε να παίζεται το αμερικάνικο brutal death metal !!!

[B]VADER[/B] - Litany (2000)

Απίστευτη κυκλοφορία από τους πολωνούς βετεράνους του είδους !!! Τα τραγούδια είναι ένα και ένα, η επιθετικότητα που βγάζει είναι απίστευτη και προσώπικα έχει από τις καλύτερες ‘‘καθαρές παραγωγές’’ που έχω ακούσει στον χώρο, ειδικά τα drums (Α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-α!!!).Στα ίδια επίπεδα θα έβαζα και το ‘‘Impressions In Blood’’, αλλά αύτο εδώ το προτιμώ…