Deathspell Omega - Paracletus

Devouring Famine

Ωχ, μετά το εξώφυλλο βγάλανε και κομμάτι πριν την κυκλοφορία.
Ποιος ακούει τώρα Plunderer και Angmar! :lol: :lol:

λολ, και τους εγραφε ο Πανος στο myspace “ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ(ρεμαλια)”.

Συνεχίζουν να βγάζουν μουσικάρες πάντως, αλλά δεν το ξανακούω.
Η μαγεία των DsO είναι στους ολοκληρωμένους δίσκους.

Πάμε καλά πάντως.

[FONT=“Arial Black”][SIZE=“5”][B]ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ.[/B][/SIZE][/FONT]

Edit: Αυτος ειναι σιγουρα κανονικος drummer κι επιτελους αψογος ηχος στα τυμπανα.

Λπν θα το ακουσω μια τελευταια φορα και μετα θα περιμενω το δισκο.

Χαιρομαι πολυ που το πηγαν σε τετοια κατευθυνση - δεν ξερω, αλλο ενα magnum opus 15λεπτων συνθεσεων θα με κουραζε πιστευω. Δεν θελω να πω οτι προκειται για κατι μεταξυ Si Monumentum και Fas, επειδη κατι τετοιο θα ηταν λαθος για καμποσους λογους, αλλα αυτο που ακουμε βγαζει κατι απο Fas σε πιο βατες, αρτιμελως δομημενες και συγκρατημενες φορμες. Το Fas ητανε rantings στην ουσια, σκετη φωτια σε εννοια κι αδαμαστο σε ουσια. Αυτο εδω μοιαζει περισσοτερο εγλωβισμενο σε στεγανα, ειναι πιο stardard type of track και το θεμα ειναι πως δεν εχουμε να κανουμε με αυτοσκοπο, τους βγαινει αυτο που κανουν και παναθεμα ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΜΗ ΓΜΣΩ. Περιμενουμε.

:blow:

χαλαει λίγο η μαγεία τι να κανουμε εδω σε λιγες μερες θα το κανουμε και download…που φτάσαμε…

για το κομματι δεν λέω κουβεντος

Για να εξαψουμε λιγο το ενδιαφερον, μιας κι ειμαι λιγο freak με γραφες και τετοια.

[SPOILER]Στους αρχαίους λαούς παρατηρείται η θεωρία περί της φθοράς και αποκαταστάσεως του κόσμου. Σύμφωνα με την άποψη αυτή ο κόσμος κινείται σε ένα ορισμένο χρονικό όριο, οπότε με διάφορα γεγονότα έρχεται η φθορά και η καταστροφή του, και στην συνέχεια αρχίζει νέα περίοδος ανασυστάσεως, ανασυγκροτήσεως και διακοσμήσεως του κόσμου. Έτσι, είχε αναπτυχθή από παλαιά η θεωρία της ανακυκλήσεως του κόσμου*. Αυτή δε η εκ νέου δημιουργία του κόσμου είναι γνωστή ως παλιγγενεσία ή αποκατάσταση του κόσμου*.

Τέτοιες αντιλήψεις συναντά κανείς σε αρχαίες φιλοσοφικές σχολές. Περί αυτών των θεμάτων μίλησε η προστωϊκή φιλοσοφία (Αναξίμανδρος, Πυθαγόρειοι, Ηράκλειτος, Εμπεδοκλής), η στωϊκή φιλοσοφία, ο νεοπλατωνισμός*. Μέσα στην ανακύκληση του κόσμου συμμετέχει και η ψυχή του ανθρώπου, γι’; αυτό και τα περισσότερα φιλοσοφικά συστήματα κάνουν λόγο για μετεμψύχωση ή μετενσάρκωση, δηλαδή για την εκ νέου επάνοδο της ψυχής στον κόσμο για να καθαρθή. Δεν πρόκειται να κάνουμε μεγαλύτερη ανάλυση της θεωρίας της αποκαταστάσεως των πάντων, όπως αναπτυσσόταν στην αρχαία φιλοσοφία. Το γεγονός είναι ότι αποτελεί κοινό σημείο όλων των φιλοσόφων, εν συνδυασμώ με άλλες θεωρίες για την δημιουργία του κόσμου, την ύπαρξη του κακού, την δημιουργία του ανθρώπου και την μετενσάρκωση των ψυχών.

Ο Ωριγένης,τον Γ’; μ.Χ. αιώνα, σαφώς στην διδασκαλία του ανέπτυξε την θεωρία περί της αποκαταστάσεως των πάντων. Σε πολλά σημεία ο Ωριγένης είχε επηρεασθή από την φιλοσοφία, και ήταν εκφραστής του λεγομένου εξελληνισμένου Χριστιανισμού, ενώ οι άγιοι Πατέρες εξέφραζαν τον εκχριστιανισμένο ελληνισμό.

Σύμφωνα με την διδασκαλία του Ωριγένους, [U]οι ψυχές των ανθρώπων προχωρούν δια της καθάρσεως σε συμφιλίωση με τον Θεό[/U]. Άλλες ψυχές φθάνουν στην κάθαρση και την συμφιλίωση με τον Θεό από την παρούσα ζωή, άλλες όμως χρειάζονται περισσότερο χρόνο, γι’; αυτό και επανέρχονται εκ νέου στην ζωή, με άλλη σωματική μορφή. Έτσι, γίνεται λόγος για διαδοχικές μετενσαρκώσεις, έως ότου επιτευχθή η τελεία κάθαρση κάθε ψυχής, και ένωση με τον Θεό. Με αυτό το πνεύμα οι τιμωρίες των ασεβών και των δαιμόνων θα είναι πρόσκαιρες. Όταν όλες οι ψυχές καθαρθούν, τότε θα ηττηθή ο διάβολος, θα υποταγούν όλα στον Θεό και θα γίνη η αποκατάσταση των πάντων, θα ακολουθήση η ανάσταση των ανθρώπων με πνευματικά σώματα. Με αυτήν την άποψη όλα θα επανέλθουν στην αρχέγονη κατάσταση.

[U]Βασική αρχή του Ωριγένους είναι ότι το τέλος του κόσμου πρέπει να είναι όμοιο με την αρχή του[/U]. Οι ποινές που επιβάλλονται από τον Θεό και αρχίζουν από την παρούσα ζωή συνεχίζονται και μετά τον θάνατο έως ότου γίνη η κάθαρση και η αποκατάσταση των πάντων, έως ότου όλα υποταγούν στον Θεό. Αυτή η κάθαρση γίνεται και δια του καθαρσίου πυρός, [U]που καθαρίζει τον κόσμο από την φθορά και ανακαινίζει τα πάντα[/U]. Έτσι, θα αναιρεθή και θα καταργηθή τελείως η κακία, με την επικράτηση του αγαθού. Φαίνεται από όσα αναφέραμε ότι ο Ωριγένης συνδέει την αποκατάσταση των πάντων με την ανακύκληση των ψυχών*.

Η φράση “αποκατάσταση των πάντων” υπάρχει μια φορά στην Αγία Γραφή, και ιδιατέρως στην ομιλία του Αποστόλου Πέτρου στην στοά του Σολομώντος, μετά την θεραπεία του χωλού. Μεταξύ των άλλων ο Απόστολος Πέτρος ομίλησε περί μετανοίας και επιστροφής στον Θεό. Είπε: “μετανοήσατε ουν και επιστρέψατε εις το εξαλειφθήναι υμών τας αμαρτίας, όπως αν έλθωσι καιροί αναψύξεως από προσώπου του Κυρίου και αποστείλη τον προκεχειρισμένον υμίν Χριστόν Ιησούν, όν δει ουρανόν μεν δέξασθαι άχρι χρόνων αποκαταστάσεως πάντων ών ελάλησεν ο Θεός δια στόματος πάντων αγίων αυτού προφητών απ’; αιώνος” (Πράξ. γ’, 19-21).

Η φράση όμως “αποκατάσταση πάντων” δεν σημαίνει εδώ την αποκατάσταση και την ανακύκληση των ψυχών, όπως υποστήριζαν οι φιλόσοφοι, αλλά την μέλλουσα Βασιλεία, που θα έλθη με την Δευτέρα έλευση του Χριστού, οπότε θα γίνη ανακαίνιση της κτίσεως. Υπάρχουν και άλλοι όροι στην Αγία Γραφή, όπως ανακαίνιση, παλιγγενεσία, ανακεφαλαίωση, οι οποίοι, άλλοτε δηλώνουν την αναγέννηση και ανακαίνιση του κόσμου που έγινε με την έλευση του Χριστού, [U]άλλοτε την αναγέννηση του ανθρώπου με την εισαγωγή του στην Εκκλησία, δια του αγίου Βαπτίσματος[/U], και άλλοτε την παλιγγενεσία κατά την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, αφού, όπως γνωρίζουμε, θα υπάρξη αλλαγή του κόσμου από την φθορά, που είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας.

Ακριβώς γι’; αυτούς τους λόγους έχουμε και την συνοδική καταδίκη της θεωρίας της αποκαταστάσεως των πάντων. Συγκεκριμένα, στο “Συνοδικό της Ορθοδοξίας” καταδικάζονται όσοι πιστεύουν στην θεωρία περί της αποκαταστάσεως των πάντων και όλων των άλλων θεμάτων που συνδέονται με αυτήν. Λέγεται: “Τοις δεχομένοις και παραδιδούσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα, ότι τε προΰπαρξίς εστι των ψυχών, και ουκ εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, ότι τέλος εστί της κολάσεως ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την Βασιλείαν των Ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, παρέδοτο, και δια πάσης της Παλαιάς και Νέας Γραφής ημείς παρελάβομεν, ότι και Κόλασις ατελεύτητος, και η Βασιλεία αΐδιος, δια των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύουσι, και ετέροις αιωνίας καταδίκης προξένοις γινομένοις, Α ν ά θ ε μ α”*.[/SPOILER]

[SPOILER]Epiklesis I
Wings of Predation
Abscission
Dearth
Phosphene
Epiklesis II
Malconfort
Have you Beheld the Fevers?
Devouring Famine
Apokatastasis Pantôn[/SPOILER]

Παίζει σοβαρό πρόβλημα εδώ μέσα, μάλλον θα ακούσω το δίσκο χωρις να κοιτάξω ποτέ ξανα το θρεντ.

Καλά με τα κόνσεπτ των χριστιανών δεν τα πάω και καλά, το κομμάτι πάντως από τη μέση και μετά έχει έντονες αναφορές σε πο(υ)στ καταστάσεις.

Δισκάρα αναμένεται και εδώ…πάντως και τα ep τους αριστούργημα είναι:):!:

I am so sorry, but that’s what DSO is all about. Δες το tracklisting, αγγλικα ξερεις. Ειμαι ανθρωπος που εξερευνα το καθε τι στις μουσικες που ακουει, λες και τωρα θα με μαθεις.

Δεν ξαναγραφω στο thread ουτε γω γιατι βαριεμαι αδιεξοδες συζητησεις.

ΕΛΙΤ!!! ΣΤΟ ΡΟΚΙΝ!!!

ΜΗ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙΣ!!! Παρτο πισω. :frowning:

Ζαφρόκερ, αν στο θρεντ του νέου δίσκου μιας αγαπημένης σου μπάντας με πολιτικό στοίχο, κάποιος παρέθετε ένα κείμενο με σκέψεις του για την θεματολογία και αμέσως μετά ακολουθούσε αυτό το ποστ:

Πως θα χαρακτήριζες αυτόν που το πόσταρε?

Προβοκάτορα. Η αναρχοκομμούνι?

Καταρχας δεν έχω αγαπημένη μπάντα με πολιτικό στίχο, όλοι οι στίχοι πολιτικοί είναι. Δεύτερον, άλλες οι πούτσες και άλλες οι βούρτσες, ο σοφός λαός το λέει εδώ και δεκαετίες, μη μου συγκρίνεις τις θρησκευτικές ορθόδοξες πίπες με την κοινωνικοπολιτική θεματολογία.
Η αλήθεια είναι πάντως πως αν συζητούσαμε για τους Catharsis πχ και μου πέταγε κάποιος ένα αναρχικό σεντόνι-μανιφέστο, θα μου φαινόταν το ίδιο ηλίθιο.

Ζήτω οι DSO.

Ok cool.
Απλά το βλέπουμε διαφορετικά.

This thread is now about Orthodox black metal.

Επειδη εχω ορεξη, πες μου σε παρακαλω ποια ειναι η διαφορα μεταξυ αυτου κι ενος κειμενου που να αναλυει τα behind the scenes του concept του Operation Mindcrime. Περαν του οτι δεν σ αρεσουν οι Queensryche, φυσικα. Εδω δεν εχουμε να κανουμε με μανιφεστο ή καποια ισχυρη δηλωση οπως το παρουσιαζεις, ουτε καποιος προσπαθει να προωθησει τις πολιτικες / θρησκευτικες του ιδεες μεσω μουσικης - εξυπνη στροφη του θεματος, σε παραδεχομαι. Αλλα δεν ειναι καθολου ετσι και πραγματικα σοκαρομαι απο το ποσο δηθεν ειναι τετοιες αντιδρασεις απο ατομα που θεωρουν τους εαυτους τους αθεους, διαβαζουν βιβλια και γενικα δεν εχουν προβλημα για μια ταδε φιλοσοφικη αναλυση ενος θεματος. Ισως εσενα να μη σ ενδιαφερει η φιλοσοφικη πλευρα των DSO, εμενα μ ενδιαφερει ομως κι απ τη στιγμη που αυτη η πλευρα ειναι υπαρκτη δε νομιζω πως εχεις το απειροελαχιστο δικαιωμα να με κρινεις.

My two cents.

  1. Έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω ό,τι γουστάρω αφού το φορουμ είναι ανοιχτό. Δεν μπήκα σπίτι σου να πω την άποψή μου.

  2. Δεν γνωρίζω το concept του Mindcrime.

  3. Και να γνώριζα το concept, θα μου έσπαγε τ’ αρχίδια οποιαδήποτε μακροσκελής ανάλυση, αφού η μουσική για μένα είναι σκέτη ψυχαγωγία και τίποτα παραπάνω.

  4. Αρχίδια φιλοσοφική πλευρά έχουν οι DSO, μπορώ κι εγώ άμα καυλώσω να γράψω ένα σωρό ασυναρτησίες για παράλητους, έκπτωτους αγγέλους, αποκαθηλώσεις κλπ. Αυτοί κάνουν το κομμάτι τους κι εσείς τους παίρνετε στα σοβαρά.

  5. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι θα σε διώξουν απ’ την ενορία μ’ αυτά που ακούς;