Deep Purple: Splat! (2026)

Νέος δίσκος για τους γερόλυκους, 24ος συνολικά και 2ος με τον Simon McBride.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Ιουλίου 2026

Tracklist:
1 Arrogant Boy

2 Diablo

3 The Rider

4 The Lunatic

5 The Only Horse In Town

6 Sacred Land

7 The Beating Of Wings

8 Guilt Trippin’

9 Scriblin’ Gib’rish

10 Jessica’s Bra

11 Third Call

12 My New Movie

13 Splat!

Ελπίζω σε κάτι καλύτερο από το =1 που λίγο ο ήχος (το χειρότερο ηχητικά άλμπουμ της Ezrin περιόδου), λίγο το παρόμοιο στυλ στα περισσότερα κομμάτια δεν μου έκατσε καλά.

Στην special έκδοση, θα υπάρχει ένα 7" με το instrumental Guinnesis το οποίο παίζουν στις τελευταίες συναυλίες τους.

Αναμένουμε και επίσημο δελτίο τύπου (οι πληροφορίες από το jpc.de) και κάποιο πρώτο δείγμα σύντομα φαντάζομαι.

6 Likes

Έλεος. Γους, σπλατ, =1.

Επίσης, έλεος ρε Ιαν (φαντάζομαι).
Scriblin’ Gib’rish
Jessica’s Bra

Πάλι ό,τι να’ναι θα λέει στους στίχους. Περιμένουμε δισκάρα βέβαια. :stuck_out_tongue:

Έχουν πει πως θα είναι το τελευταίο?

3 Likes

αυτά σκεφτόμουν κι εγώ…
στα τελευταία άλμπουμ (βάζω και το now what?! μέσα) είναι εντελώς ό,τι να ναι οι στίχοι και οι τίτλοι…

2 Likes

Γνωστά και ως Gillan-isms! :stuck_out_tongue:

Γενικά έχει αρκετό ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς τις ιστορίες πίσω από τους στίχους (βλ. https://www.gillan.com/wordography-dex.html), τόσο για τα χαβαλέ όσο και για τα λιγότερο χαβαλέ τραγούδια.

Αλλά δεν ξέρω γιατί είστε τόσο αυστηροί, ποτέ δεν έπαιρναν τον εαυτό τους στα σοβαρά (αλλιώς θα ήταν το #1 συγκρότημα όλων των εποχών αναντίρρητα), τώρα θα τον πάρουν;

2 Likes

Εντάξει, δεν είμαι ιδιαίτερα αυστηρός στην πραγματικότητα. Αλλά το σκέφτομαι πάντα. Ειδικά τα τελευταί χρόνια με τους περίεργους τίτλους δίσκων.

1 Like

Ορίστε και το δελτίο τύπου:

Deep Purple return with their new studio album SPLAT!

Rather than simply preserving their legacy, Deep Purple continue to extend it, driven by the same spirit that defined their earliest work.

With SPLAT!, the band deliver their heaviest album in many years, recorded together in the studio the way Deep Purple have always recorded.

Once again produced by Bob Ezrin, the album draws on the sound and attitude that have always set Deep Purple apart.

At the heart of SPLAT! is an idea conceived by Ian Gillan: The album explores the end of humanity not in any crude apocalyptic sense but as a metamorphosis beyond physical existence.

Frontman Ian Gillan says: “Where we are now with this incarnation of Deep Purple feels very much like a very ‘now’ version of Deep Purple as it was in the seventies.”

Δώστε κάνα single στον κόσμο ρε παιδιά…

2 Likes

να τα τα concept album :sweat_smile:

1 Like

Cover συνειρμός: “Tales From Topographic Oceans”

Title συνειρμός: “Tormato”

2 Likes

Και το προηγούμενο έτσι ήταν!

=1 features a thematic concept that in a complex world, all things ultimately simplify into a single, unified essence.

1 Like

α δεν το θυμόμουν καν.
εντωμεταξύ το είχα πάρει σε βινύλιο αλλά ακόμα δεν το έχω ανοίξει :stuck_out_tongue:

πάντως θα χαρώ αν όντως έχει πιο “heavy” χαρακτήρα όπως λέει στο δελτίο τύπου.

1 Like

Εγώ πάλι όχι, αλλά οκ. Νομίζω ότι στα Now What?!/Whoosh! υπήρξε το τέλειο μίγμα ήχων/επιρροών. Αλλά για να δούμε!

1 Like

Double post.
Οι διάρκειες των τραγουδιών:

1. Arrogant Boy 03:19
  2. Diablo 03:17
  3. The Rider 03:57
  4. The Lunatic 03:48
  5. The Only Horse in Town 04:42
  6. Sacred Land 03:33
  7. The Beating of Wings 04:01
  8. Guilt Trippin’ 04:52
  9. Scriblin’ Gib’rish 03:35
  10. Jessica’s Bra 03:46
  11. Third Call 04:19
  12. My New Movie 03:45
  13. Splat! 03:39

Δυστυχώς άλλος ένας δίσκος που περιορίζονται (υποθέτω από Ezrin) σε μικρές διάρκειες τραγουδιών.

1 Like