Deep Purple

ρε Νeniel αρχιζω και σε παω ολο και περισσοτερο! 8)8)

Κι εγώ ρε Μιχάλη. Μας ενώνουν οι DP :smiley:

Αντίστοιχα στο μυαλό μου μαζί με το “Lazy” πάει κ το “Strange Kind Of Woman” :smiley:

Deep Purple… πόσο γίγαντες, μα πόσο… :roll:

ε πεστα ρε τζιμ! γενικοτερα παντως ειναι αρκετα αδικημενοι και δεν εχουν προβληθει καθολου

Σε αυτό φέρουν βαρύτατη ευθυνη οι ίδιοι, που αντί να προωθήσουν τη μουσική τους, κάθονταν και ξεκατινιάζονταν. Οι Led Zeppelin π.χ. (τους οποίους λατρεύω) για μένα δεν φτάνουν στο ελάχιστο τους Purple (μουσικά μιλώντας), κι όμως κατάφεραν να μείνουν στην επικαιρότητα και να διατηρήσουν το μύθο τους σε πολυ υψηλότερα επίπεδα από τους Purple.

Ίσως γιατί οι Led Zeppelin τελείωσαν στο top και δεν το κούρασαν τόσο το θέμα. Τώρα πρόσφατα κιόλας θα μπορούσε να συνεχιστεί. Αλλά το όνειρο αρκετών τελειώνει εκεί. Ποιος δεν θα ήθελε να δει του Led Zeppelin έστω και μια φορά και στην παρούσα κατάσταση? Απο το '80 το ζητάνε πολλοί αυτό.
Άν είχε τελειώσει το φαινόμενο στο Come Taste The Band ίσως μιλάγαμε για το ίδιο μέγεθος. Μπορεί λιγότερο μπορεί περισσότερο. Είμαι λάτρης των DP εποχής Blackmore και δεν νομίζω να με έχει επηρεάσει κάποιος μουσικά περισσότερο απο τον Ριχάρδο.

προσωπικα δεν πιστευω πως ειναι αυτο…ισως ειναι αυτο που ειπε ο Raziel…δεν το εχω σκεφτει καλα…

Ναι εν μέρει έχει δίκιο, αλλά άμα τελείωνε τότε θα υπήρχε το ξεκατίνιασμα; Δεν νομίζω να υπήρχε λόγος.

Ο Ritchie έφτιαξε τους Rainbow και ευτυχώς που έγινε αυτό και συνέχισε την πορεία του. Καλό θα ήταν να γίνει απο όλους. Προσπάθειες στυλ Perfect Strangers στάθηκαν λίγες σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν που είχαν δημιουργήσει. Άσε που είχαν την ίδια κατάληξη.

το ξεκατινιασμα ειχε ξεκινησει μετα το Machine Head με αποκορυφωμα τις ηχογραφησεις του Who Do We Think We Are! και μετα συνεχιστηκαν και στο ΜΚ3 με την αποχωρηση του Μαυροπερισσοτερου! και μετα ξανασυνεχιστηκαν στο reunion του ΜΚ2 λιγο μετα το Perfect Strangers (που ηταν δισκαρα ομως και δεν σηκωνω κουβεντα! :lightsabre: )! και μετα ξανασυνεχιστηκαν στην 3η επανενωηση του MK2 με την οριστικη αποχωρηση του Blackmore! ναι γενικα ειχαμε πολλα σκηνικα αλλα ξεκινησαν καπου στο 72-73…

Ναι έχεις δίκιο κάπως έτσι είναι. Εμένα δεν με χάλασε πάντως η προσθήκη του Coverdale και του Hughes και η “αλλαγη” ήχου που δεν άρεσε στον Blackmore. Κάπου εκεί χάλασε το όλο θέμα [U]μουσικής ποιότητας[/U] για εμένα.
Καλό το Perfect Strangers αλλά όχι σαν σύνολο και Deep Purple εποχής 69-74 είχα συνηθήσει να ακούω σαν σύνολο αδιάκοπα τα album τους.

Η κατηφόρα άρχισε από τη φυγή των Gillan/Glover το '73. Τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο. Μπορεί οι Purple να ήταν μεγάλοι στην Αμερική (βλ. California Jam), αλλά αυτό ήταν απόηχος του extensive touring των Mk. 2.

Κανείς π.χ. δεν σκεφτόταν το reunion της Mk. 3. Αυτό που έγινε με τους Zeppelin, κατά τη γνώμη μου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον μεγάλο Peter Grant, τον manager του συγκροτήματος. Χωρίς την καθοδήγησή του οι Zeppelin δε θα ήταν το όνομα που είναι τώρα.

Συγκρίνετε λοιπόν τον Peter Grant, με τους managers των Purple κατά καιρούς. Από το απαράδεκτο δίδυμο των '70s (Coletta/Edwards), οι οποίοι ανάγκασαν τον Gillan σε παραίτηση αντί να προσπαθήσουν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση (γιατί ο manager λειτουργεί συχνά στα συγκροτήματα σε ρόλο πυροσβέστη), στον Bruce Payne από το reunion και μετά, ο οποίος ήρθε πακετάκι με τους Blackmore/Glover από τους Rainbow, και αποδείχτηκε και αυτός ανίκανος να κάνει κάτι για να κρατηθεί ένα επίπεδο στις σχέσεις των Blackmore/Gillan - ίσως ήταν προκατειλημμένος λόγω της σχέση που είχε αναπτύξει με τον Blackmore στους Rainbow.

πολυ καλυτερος μπασιστας ο Hughes (και προσωπικη μου αδυναμια…αν και αγαπαμε Glover!) και ο Coverdale αλλο ειδος απο τον Gillan… νταξ ωραια η αλλαγη ηχου αλλα δεν ηταν Purple ηταν κατι αλλο…γενικοτερα στο μυαλο μου οταν ακουω για DP εχω το MK2 σε ολες του τις περιοδους! χωρις να σημαινει οτι δεν ηταν πολυ καλα τα αλλα σχηματα! εχουν δωσει πολλα στη μουσικη! και το MK3 και το 4 αλλα και αυτα με Morse/Airey! αλλα ο ηχος που εκανε τους Purple γνωστους και αναγνωρισιμους ειναι αυτος με το hammond organ του τιτανομεγιστου Lord, τα βιρτουζικα σολο της σατανογριας…εεε του Blackmore εννοουσα :stuck_out_tongue: και οι κραυγες του Gillan

Μπορεί δεν είχα σκεφτεί αυτή την εκδοχή. Εμένα μουσικά μιλώντας με σημάδεψε και η MKIII. Μπορεί να έκανε την βρωμοδουλειά ο manager αλλά σιγουρα πρέπει να υπήρχαν και αλλοι λόγοι που έφυγε ο Gillan.

Ναι μα Deep Purple δεν ήταν μόνο ο Μαυροπερισσότερος (μιλάω για τα MK που δεν ήταν μέσα). Έγινε μπαμ η επιρροή του Coverdale/Hughes στον ήχο της μπάντας. Δεν ξέρω αν είχε επιτυχία η όχι αλλά εμένα μου άρεσε και μου αρέσει. Κομμάτια σαν το Mistreated, Sail Away, Soldier of fortune, Burn δεν μπορείς να πεις ότι δεν σημάδεψαν τους καλλιτέχνες που τα έγραψαν. Ακόμα και σήμερα τα παίζουν live. Είναι all time classics.
Βεβαίως εννοείται το ίδιο και για τα υπόλοιπα line-ups. Προσωπικά μιλώντας άμα μου έλεγες Deep Purple θα σου έλεγα και για τα δυο (MKII και ΜΚΙΙΙ). Δεν υπήρχε περίπτωση να μη σου έβαζα να ακούσεις ένα Mistreated ή Soldier of Fortune ασχέτως αν είχε χαλάσει το όλο θέμα του “ήχου” που είχαν ξεκινήσει. Ήταν μια ευχάριστη αλλαγή για εμένα.

εννοειται πως ειναι κομματαρες και μου αρεσει παρα πολυ το MK3! αλλωστε ειμαι και απο αυτους που θελουν το reunion του! απλα ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο το MK2! σαν να ηταν αλλη μπαντα! για αυτο το διαφοροποιω!

Εφυγε ο Tony Edwards!
http://www.rocking.gr/news/Efuge_o_prwtos_manager_twn_Deep_Purple_Xwris_auton_de_tha_upirxan_oi_Deep_Purple_dilwnei_o_Ritchie_Blackmore/8465/

[SPOILER]τον θαψαμε τον μανατζερ!:p[/SPOILER]

εμενα το burn ειναι ο αγαπημενος μου studio δισκος των purple…το ομωνυμο τραγουδι ειναι απ τα ποιο καυλωτικα που γραφτηκαν ποτε…παντα αναρωτιομουν το συγκεκριμενο τραγουδι πως θα ακουγονταν αν το παιζε ο ritchie live με τον dio και τον powell στους rainbow…

mistreated,sail away,lay down stay down γαμουν και δερνουν…

Και εμενα ειναι ο αγαπημενος μου μαζι με το Machine Head. Αυτο που λες να επαιζαν live οι Rainbow το Burn με Dio, Blackmore, Powell να οργιαζουν, ειναι ονειρο… Απο τα ομορφοτερα ονειρα που μπορεις να εχεις, πραγματικα μεγαλειο…

Συνεντευξη του Stevάρα! μιλαει για πολλα θεματα

και επισης ο Υιος εμφανιστηκε μαζι με τους Purple στο Αμβουργο:
http://www.thehighwaystar.com/news/2010/11/29/tmib-in-hamburg/

ΑΚΥΡΙΛΑ τρελή το δεύτερο 8O

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Απορώ πώς το δέχτηκε ο Big Ian!!!