Νομίζω ότι τα συναισθήματα όλων μας και των συνεργατών του, συνοψίζονται στο εν λόγω κομμάτι:
το διάβασα και ακόμα δεν το έχω χωνέψει.
μακάρι να πάνε όλα καλά για τη σύζυγό του, αν και για να σταματάει, μάλλον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα…
ο Morse έδωσε πνοή στη μπάντα. την έβγαλε από το λήθαργο. τεράστια η συνεισφορά του και με Lord και με Airey, και στην εποχή του Bob Ezrin.
ό,τι και να πούμε είναι λίγο…
πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί η μπάντα
Δεν νομιζω οτι θα σταματησουν ακομα.Εχουν κλεισει στουντιο το 2023…
το γνωρίζω. απλώς λέω πως πλέον έχει αρχίσει να φλυαρεί πολύ το πράγμα…
Κάνεις δεν μπορεί να πει σε ένα συγκρότημα ποτέ θα σταματήσει. Είναι πιο εφικτό όποιος δεν θέλει να σταματήσει να ακολουθεί.
Οκ, σίγουρα τα τελευταία 28 χρόνια ο Morse ήταν αναπόσπαστο μέλος του συγκροτήματος με μεγάλη συνθετική συνεισφορά, αλλά οι Airey / Gillan / Glover / Paice είναι κάτι παραπάνω από ικανοί για να γράψουν καλή μουσική, είτε με κιθαρίστα είτε χωρίς.
Τώρα αν αυτή θα είναι κάτω από το όνομα Deep Purple ή Αγγλικά ΚΑΠΗ, δεν είναι δική μας απόφαση.
Σαφώς και η κατάσταση υγείας της συζύγου είναι σοβαρή, όμως, δεν ξέρω αν η σοβαρότητα της κατάστασης και μόνο τον ανάγκασε να αποχωρήσει. Αν θυμάστε, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι πλέον λόγω προβλήματος στα χέρια του (αρθρίτιδα η σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, δεν θυμάμαι), του είναι απίστευτα δύσκολο να παίζει, οι πόνοι είναι αφόρητοι επομένως, η απόφαση της αποχώρησης, ίσως να ήταν συνδυασμός πραγμάτων.
Πάντως, έχω την εντύπωση ότι θα μονιμοποιηθεί ο τωρινός κιθαρίστας (αν διαβάσετε προσεκτικά την επίσημη ανακοίνωση, σαν να πλέκει εμμέσως πλην σαφώς το εγκώμιο του, ο αποχωρήσας Morse) και το μουσικό ύφος του, παραπέμπει αρκετά στο ύφος του Blackmore συνεπώς, θα είναι μια καλή ευκαιρία να ολοκληρώσουν τώρα την πορεία τους, κλείνοντας στην ουσία, με τρόπο αντίστοιχο με το πώς ξεκίνησαν δηλαδή, νομίζω ότι θα είναι μια καλή ιδέα να βγάλουν κάτι αντίστοιχο σε ύφος με τα παλιά τους, η κάτι στο ενδιάμεσο και να ολοκληρώσουν την καριέρα τους.
Μην ξεχνάμε ότι όταν ανέλαβε ο Morse, ήταν γύρω στα 50 τους οπότε, είχαν ακόμα όρεξη και μέλλον μπροστά τους και πήραν την ώθηση που χρειαζόταν, τώρα όμως, μετά από περίπου 30 χρόνια, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να πάρουν ώθηση…
Χρόνια πολλά στον Ian τον Gillan, τον εμβληματικότατο και επιδραστικότατο frontman που κλείνει σήμερα τα 77, παραμένοντας σε αυτή την ηλικία ενεργός - θετικό αυτό για τον ίδιο, όχι και τόσο για την υστεροφημία του, αφού έχει περιπέσει σε βαθιά παρακμή και αδυναμία εδώ και πολύ καιρό. Ας είναι.
Το reunion που… γέννησε όλα τα reunions! Κι ας μην… έπιασε ακριβώς το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει η MkII σύνθεση - κάτι τέτοιο θα ήταν άλλωστε αδύνατον με όλα όσα μεσολάβησαν στις ζωές των εμπλεκομένων, μουσικά ή γενικότερα!
Και, παρεμπιπτόντως, πολύ ωραία σημειολογία ο τίτλος!
Κυκλοφορεί μια φήμη ότι απεβίωσε η σύζυγος Gillan…
Το διαβάζω συνεχώς σε διάφορες ομάδες στο Facebook αλλά, δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, ίσως να οφείλεται και στο ότι αν δεν κάνω λάθος, ο Γκίλαν έχει περιοδεία στην Ισπανία αυτές τις μέρες… Πάντως, απορώ πως και δεν έχει σχολιαστεί εδώ και μέρες ότι το καλοκαίρι, θα έρθει μια βόλτα και από τα μέρη μας, δεν ξέρω βέβαια αν ψήνομαι να πάω να τους δω, η αλήθεια είναι ότι από πρόσφατα βίντεο, φαίνονται να είναι σε φόρμα οπότε, για μια τελευταία φορά, είναι μια καλή ευκαιρία να τους δούμε θαρρώ…
Το πρώτο rock album που άκουσα! 9 χρονών, έπειτα από παρότρυνση της μεγαλύτερης αδελφής.
Χιλιαδες ακροασεις…ποτε δεν μπορεσα να αποφασισω αν μου αρεσει περισσότερο απο το in rock…
δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί κάποιος promoter δεν φέρνει τον Glenn Hughes που παίζει Deep Purple στην περιοδεία. βλέπω 6-7 Οκτώβρη θα είναι Άγκυρα-Κωνσταντινούπολη. Εύκολα θα έβγαινε κάτι σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Τόσο μεγάλο κασέ να έχει;;
έστω Γιάννενα με George Gakis ρε παιδί μου!
Η περιοδεία του Glenn Hughes για τα 50 χρόνια του “Burn” θα περάσει και από την χώρα μας.
Ο θρυλικός μπασίστας και τραγουδιστής θα εμφανιστεί ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Την Παρασκευή 24 Μαΐου στο Floyd και το Σάββατο 25 Μαΐου στο Principal, οι ύμνοι των Deep Purple θα έχουν την τιμητική τους.
Τα εισιτήρια πρωπολούνται από 36 Ευρώ μέσω του More.com.