Deep Purple

6 Likes

54 Χρόνια :heart:

11 Likes

Μιλώντας για την επέτειο του μουσικού αυτού μνημείου, σκεφτόμουν τις προάλλες ότι δεν έχουμε ακούσει για την ώρα κάποιο πρώτο δείγμα γραφής από το επερχόμενο άλμπουμ, το οποίο αν δεν απατώμαι, έρχεται μέσα στο καλοκαίρι.

Πιθανόν εντός του Απριλίου…

1 Like

Πρωτη Απριλίου σήμερα (προσοχή στους φαρσερ) και τι καλύτερο ξεκίνημα από το κομψοτέχνημα του ομώνυμου LP των Deep Purple, τρίτου (και καλύτερου της Mk I σύνθεσης), τεκμήριο μιας εποχής όπου η επιρροή της κλασικής μουσικής παιδείας του Lord ήταν ακόμη μεγαλή!

Καλό μήνα να έχουμε!

7 Likes

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από πολύ συγκεκριμένα κομμάτια, δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ΜΚ Ι σύνθεση και έβαλα να ακούσω το κομμάτι.

Θεέ και Κύριε, τι απίστευτη σύνθεση, αν μου έλεγες ότι το ίδιο συγκρότημα, μετά από ένα χρόνο θα έβγαζε ένα υλικό φουλ στην αλητεία, φουλ στην ταχύτητα, φουλ στον τσαμπουκά, δε θα το πίστευα σε καμία περίπτωση.

Εντελώς άλλο συγκρότημα, αν δεν έβλεπα το όνομα στο εξώφυλλο του δίσκου, δεν υπήρχε περίπτωση να πίστευα ότι πρόκειται για κομμάτι των Deep Purple.

Πραγματικά απίστευτο, βέβαια, κατανοώ γιατί το γύρισαν, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο μουσικά.

Πραγματικά έχω μείνει άναυδος και τους βγάζω το καπέλο για ακόμα μια φορά…

2 Likes

To Deep Purple,το 3ο αλμπουμ, ειναι πραγματικα πολυ καλο.Να το ακουσεις ολοκληρο.

3 Likes

στο ενδιάμεσο έβγαλαν κάποιοι… Led Zeppelin δυο αλμπουμ, που τα άκουσαν όλοι (και οι Μωβ φιλοι) μας και έπεσαν ξεροι, εξ ου και η αλλαγη

1 Like

“Επεσαν ξεροι”… οχι ακριβως ετσι…
Η αλλαγη οφειλεται στον Blackmore που ηταν φιλος με τον Bonham,οποτε ναι τους ακουσε,και του αρεσε η πιο hard προσεγγιση του Whole lotta love και πιεσε προς αυτη την κατευθυνση.
Προτεινε να κανουν ενα αλμπουμ που να ξεφευγει απο την κλασικοτροπη νοοτροπια και να ειναι heavy.Η συμφωνια ηταν οτι αν το “πειραμα” αποτυγχανε,θα γυρνουσαν ξανα στο προηγουμενο στυλ.
Oπως φανηκε, το In Rock αλλαξε τα παντα και τα υπολοιπα ειναι ιστορια.

3 Likes

81 ετών γίνεται σημερα ο καλυτερος κιθαριστας ολων των εποχων.

Xρόνια Πολλά Ritchie!!!

8 Likes

Χρόνια πολλά στον μαυροπερισσότερο, με μια δήλωση η οποία δεν ξέρω αν είμαι αληθής η αν είναι κάποιου είδους τρολιά…

1 Like

Υπάρχει και το βίντεο από κάτω ως πειστήριο.

Άντε ασχολίαστο σαν είδηση, αλλά το hurdy gurdy πού το άκουσε; Εκτός αν το μπέρδεψε με τη λύρα που έχει το τραγούδι… Κάποιος να το πει στο Δάντη, θα κατουρηθεί από τη χαρά του!

1 Like

Aν δεν ειναι ΑΙ η μονταρισμενο,εχει πολυ καλη μνημη ο γεροριτσι για την ηλικια του.Θα πρεπει η Ελενα να το κανει story παντου. :rofl:

2 Likes

Λέτε μετά τη συνεργασία Gillan - Ρακιντζή να έχουμε συνεργασία και άλλου μέλους των Purple με Έλληνα καλλιτέχνη;;

2 Likes

Πιο πιθανό ντουέτο Παπαρίζου με Candice Night.

4 Likes

Splat ο τιτλος του νεου αλμπουμ.3/ 7 κυκλοφορει.

3 Likes

ανοίχθηκε και θρεντ από τον Raziel

1 Like

SPLAT!
Deep Purple: Splat! vinyl tracklist

Side A
Arrogant Boy
Diablo
The Rider
The Lunatic

Side B
The Only Horse In Town