Άποψη μου είναι ότι, καμία από τις 2 μπάντες δεν μπαίνει κάτω από την ταμπέλα νιου μέταλ. Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω εξαρχής γιατί θα πρέπει να βάλουμε ταμπέλες… Το θέμα είναι ότι και οι 2 μπάντες ΕΙΝΑΙ μέταλ. Είτε σου αρέσει, είτε όχι… Αν για σένα είναι μέταλ ότι σου αρέσει ή ότι λέει “η δική σου” ιστορία είναι άλλο πρόβλημα, δικό σου.
Για το αν ειναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το μέταλ σήμερα, αυτό είναι αμφιλεγόμενο και υποκειμενικό προφανώς. Νομίζω πάντως ότι ο Νταβίντιαν το χρησιμοποιεί περισσότερο ως έμφαση και λόγω επικαιρότητας και λιγότερο επειδή πραγματικά το πιστεύει.
Καταρχήν στον μάνο θα πω, πως όταν άκουγα μέταλ εσύ δεν ήξερες…αγγλικά. Ή μήπως δεν είχες καν γεννηθεί; Γι’ αυτό αντί να λες εξυπνάδες κράτα καλύτερα σημειώσεις.
Αν αυτό δεν είναι μία κάκιστη, εκνευριστική και εμπρηστική “εξυπνάδα”, τότε δεν ξέρω καν τι είναι…
Αυτά τα φούμαρα, αυτή η “τρουίλα” και γενικότερα αυτό το “εγώ ακούω την ‘αληθινή’ μουσική (γιατί προφανώς μου την υπέδειξε ένα ανώτερο ον), εσείς όχι”, είναι ότι πιο καμμένο και σάπιο υπάρχει σε αυτή τη μουσική.
Στα του τόπικ, Σλίπνοτ. Τέσσερα άλμπουμ και τα τέσσερα σπέρνουν.
Φίλε the eye:Μας κατηγορείς για εξυπνάδα ενώ εσυ πουλάς αμπελοφιλοσοφίες…Σεβαστή η άποψη σου αλλά απο την στιγμή που δεν ακούς καμία από τις 2 μπάντες τι χαλιέσαι?Δόξα τω Θεό είμαι 28 χρονών και μπορώ να κρίνω τι είναι metal ή οχι…Και δεν χρειάζεται να διαβάσω καμιά ιστορία για να μου υποδείξει το τι και πως…
Είναι εύκολα να κράζεις εμένα και τους χαρακτηρισμούς μου, πιο εύκολο σίγουρα από το να διαβάσεις τι έγραψαν οι άλλοι ΠΡΙΝ γράψω εγώ αυτά.
Επίσης πουθενά δεν λέω πως εγώ ακούω το true metal και οι άλλοι όχι. Όπως φυσικά και ότι με δίδαξε κάποιος πιο “σχετικός”. Απ’ την άλλη δεν επιτρέπω σε κανένα με ύφος να μου λέει πως 26 χρόνια τώρα δεν έχω καταλάβει τι είναι μέταλ και τι όχι. Και τέλος ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόσεξε πως λέω ότι ΓΙΑ ΜΕΝΑ αυτά τα γκρουπ δεν παίζουν χέβι μέταλ. Δεν προσπάθησα να επιβάλλω την άποψή μου.
Ον τόπικ: Να μην προσθέταμε και τους Korn? και αυτοί χέβι μέταλ είναι
Οκ, ον τόπικ λοιπόν. Συγκρίνοντας τη μουσική που έχω ακούσει από τα δύο γκρουπ, αυτοί που ακούστηκαν πιο κοντά στα γούστα μου, ήταν οι Slipknot. Επίσης νομίζω πως είναι και καλύτεροι “μουσικα” (στίχοι, μουσική, παραγωγές). Slipknot λοιπόν από μένα.
Ο Μεταλοπατέρας μας είναι εδώ…
Χαλάρωσε ρε δικιέ μου…κουβεντούλα κάνουμε εδώ να περνάει η ώρα…
Και στο κάτω κάτω δεν πα να είσαι και 60??
Αυτό σημαίνει ότι είσαι πιό ψαγμένος μουσικά κλπ κλπ???
Pffff…
H μόνη ερώτηση που περίμενα εναγονίως να διαβάσω την απάντηση του The-Eye και …φυσικά έμεινε αναπάντητη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τη σήμερον ημέρα.
Λοιπόν επειδή κάποια πράγματα δεν είναι θέμα ηλικίας ή ακουσμάτων μα θέμα IQ να απαντήσω και να τα κάνω νιανια στον φίλτατο the-eye.
Δε μίλησα ποτέ για το γούστο σου ούτε για τη γνώμη σου για τα συγκροτήματα. Την οποία ΔΕΝ εγραψες. Ή τουλάχιστον ΔΕΝ είχες γράψει μέχρι να ποστάρω.
Το λοιπόν, έρχεσαι και μας λες ότι τα 2 συγκροτήματα δε παίζουν heavy metal έτσι όπως το έμαθες εσύ. Ε σόρρυ ρε μαν, δε σε κρίνω μουσικά αλλά είναι ΧΑΖΟ να λες κάτι τόσο προφανές. Προφανώς και οι Slipknot δεν παίζουν σαν τους Accept και τους Metallica. Είναι σαν να μπω στο τοπικ του Ρουβά και να πω ότι η μουσική του δεν ειναι σαν τα Ελληνάδικα του Καζαντζιδη που έμαθα εγώ. Γι’ αυτό καλέ μου the-eye έβαλα το mr obvious says μπροστά. Εκτός αν σε πείραξε τόσο πολύ η ταμπέλα heavy metal, κάτι πολύ πιθανό γιατί άτομα της εποχής σου την έχουν πάρει μονοπώλειο, ενώ άτομα της δικής μου απλά ακούν μουσική. Πλειοψηφικά μιλάμε πάντα. Και κάπου εδώ να πας στο σημερινό θρεντ που μιλάμε για τη διαφορά ροκ-μεταλ κτλ να μας πεις τη γνώμη σου.
Αυτά αγαπητέ the-eye. Δε χρειάζεται να κρατήσω σημειώσεις, όποτε θέλω να ψάχνω κάτι θα κάνω search posts by the-eye και θα μαθαίνω.
Επίσης αγαπητοί και όμορφοι γιούζερς, θα ήθελα ω ναι πολύ να δω την αντίδρασή σας αν έκρινα -ή μάλλον κατέκρινα και απαξίωνα- τη μουσική που ακούτε με βάση το πως πλασάρεται.
Αλλά όχι αγαπητοί γιούζερς, τότε θα μου απαντάγατε “Μίλα για τη μουσική ρε φίλε όχι για κουραφέξαλα”.
Και νταξ να μιλήσει κάποιος που ακούει hammerfall, running wild, stormwarrior, αυτός είναι εκ του ασφαλούς γιατί αυτά τα γκρουπς είναι “τίμια” από την άποψη ότι σιγά την εμπορικότητα που έχουν. Τι να προσάψεις.
Ε μα να έρθω μετά να σου κράξω τους μετάλλικατς με μόνο επιχείρημα το πως πλασάρονται (γιατί εκεί έχουμε πολύυυ ψωμί) και το ότι δε μου αρέσουν να δω πόσο θα σου αρέσει. Και όχι δε το λέω επειδή θέλω να κράξω τους μεταλλικατς κατά βάθος. Και φυσικά και μου αρέσουν. Παρα πολύ μάλιστα. Ε ρε με τα αυτονόητα.
Εκτός αν σε πείραξε τόσο πολύ η ταμπέλα heavy metal, κάτι πολύ πιθανό γιατί άτομα της εποχής σου την έχουν πάρει μονοπώλειο, ενώ άτομα της δικής μου απλά ακούν μουσική. Πλειοψηφικά μιλάμε πάντα. Και κάπου εδώ να πας στο σημερινό θρεντ που μιλάμε για τη διαφορά ροκ-μεταλ κτλ να μας πεις τη γνώμη σου
.
Φυσικά και όχι. Η πλειοψηφία των ατόμων της κάθε γενιάς ακούει μουσική με βάση αυτά που τους πλασάρει ο μουσικός τύπος.
Επίσης αγαπητοί και όμορφοι γιούζερς, θα ήθελα ω ναι πολύ να δω την αντίδρασή σας αν έκρινα -ή μάλλον κατέκρινα και απαξίωνα- τη μουσική που ακούτε με βάση το πως πλασάρεται.
Αλλά όχι αγαπητοί γιούζερς, τότε θα μου απαντάγατε “Μίλα για τη μουσική ρε φίλε όχι για κουραφέξαλα”.
Και νταξ να μιλήσει κάποιος που ακούει hammerfall, running wild, stormwarrior, αυτός είναι εκ του ασφαλούς γιατί αυτά τα γκρουπς είναι “τίμια” από την άποψη ότι σιγά την εμπορικότητα που έχουν. Τι να προσάψεις.
Ε μα να έρθω μετά να σου κράξω τους μετάλλικατς με μόνο επιχείρημα το πως πλασάρονται (γιατί εκεί έχουμε πολύυυ ψωμί) και το ότι δε μου αρέσουν να δω πόσο θα σου αρέσει. Και όχι δε το λέω επειδή θέλω να κράξω τους μεταλλικατς κατά βάθος. Και φυσικά και μου αρέσουν. Παρα πολύ μάλιστα. Ε ρε με τα αυτονόητα.
Δε νομίζω ότι ο The Eye κατέκρινε απαραίτητα τους Disturbed γιατί τους σπρώχνουν τα ΜΜΕ αλλά ήθελε να δείξει ότι πολύς κόσμος ττους ακούει επειδή για αυτούς διαβάζει αποθεωτικά σχόλια. Όπως κάποτε γινόταν της Πόπης με τους Hammerfall επειδή το ντεμπούτο τους είχε αποθεωθεί από τον μουσικό Τύπο και τα παραδείγματα είναι πολλά.
Το θέμα όμως είναι ότι ο The Eye είπε την άποψή του και τόνισε το “ΓΙΑ ΜΕΝΑ”. Κάτι άλλοι απάντησαν με το κλασσικό επιχείρημα “πολύ τρουϊλα έπεσε” , “αμάν με τους Metal Heads” και άλλα τέτοια ωραία.
Λοιπόν: Καταρχήν δεν ήξερα πως υπήρχε τόσο μεγάλη κάψα να μάθετε από μένα 2 μέταλ γκρουπ. Αν ήταν θα τα ανέφερα. Δεύτερον μου έγινε παρατήρηση σε pm και σύσταση να είμαι ον τόπικ. Από τη στιγμή που πήγα εγώ ον, εσύ πήγες οφ!
Αν πρόσεξες σε όποιον δεν με έκραξε (Greywind) απάντησα όμορφα. Αλλά θα σε παρακαλούσα να προσέχεις αυτά που γράφω. Εγώ είπα πως “στο δικό μου μπουκ” δεν παίζουν χέβι μέταλ, όχι πως δεν είναι μέταλ. Να μην έχω προσωπική άποψη;
Με πείραξε ακριβώς αυτό που έγραψες. Πως από τη στιγμή που δεν θεωρώ τα 2 αυτά γκρουπ χέβι μέταλ δεν ξέρω και τι είναι.Δεν θα σου πω εγώ τι είναι μέταλ… αλλά ούτε και συ εμένα. δίκαιο δεν είναι; Και επίσης γιατί βάζεις ταμπέλες; Γιατί η δικιά σου γενιά ακούει μουσική και η δικιά μου έχει προνόμιο την τρουίλα; Βλέπεις που τα ίδια λάθη κάνεις και συ;
Λες πως ειναι ΧΑΖΟ να λέω κάτι τόσο προφανές? Σοβαρά; Πάλι θα σε στείλω να διαβάσεις το ποστ του Νταβίντιαν που λέει πως αυτές οι δύο μπάντες “είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το χέβι μέταλ σήμερα”. Σ ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΕΓΩ. Και είπα πως αλλίμονο αν είναι αυτοί ότι καλύτερο έχει να δείξει το μέταλ σήμερα… Και πέσανε να με φάνε, με ειρωνείες δικές σου και άλλων, με χαρακτηρισμούς “μεταλοπατέρας” και τέτοια.
Να μην γράψω περισσότερα, απλά πρόσεξε σε παρακαλώ…πως εγώ δεν είπα πως δεν ξέρεις τι είναι και τι δεν είναι μέταλ όλα αυτα τα χρόνια που ακούς (όσα είναι αυτα), αλλά εσύ αβίαστα το είπες…Αν πάλι απαγορεύεται να ποστάρω την άποψή μου εδώ… να μου το πείτε.
(Την ατάκα περί σημειώσεων την είπα μετά τη δική σου).
Υ.Γ: Καλό θα είναι οι moderators να μην λειτουργούν ανάλογα με το ποιούς έχουν φίλους και να κράζουν με pm και άλλους για να είμαστε αδερφέ λιγάκι πιο δίκαιοι. εγώ εδώ μέσα φίλους και γνωστούς δεν έχω και χθες εκνευρίστηκα τόσο πολύ που πήγα να σβήσω το profile μου, αλλά δεν γινόταν:lol: Εκνευρίστηκα γιατί υπάρχει κόσμος εδώ που ψ’άχνει αφορμή και ποστάρει μόνο για να κράξει.
(Τι ακριβώς δεν είναι τυχαίο; Που δεν λέω 2 μέταλ γκρουπ?) Λές να μην ξέρω ε;