για μενα ευθυνεται το Internet
οχι για το οτι χαθηκε το απροβλεπτο
απλα για το οτι διαδωθηκε τοσο πολυ η μουσικη
και τα παμπολα ειδη μουσικης
που διευρυνθηκε το μουσικο γουστο του μεσου ακροατη
και ειναι αδυνατο να ικανοποιηθει απο καποιο προγραμμα μαγαζιου
πχ
οσο αφορα ενα μεταλ κλαμπ
με προγραμμα του στυλ να καλυψει τα περισσοτερα γνωστα ειδη μεταλ
heavy/power/thrash/death/black αντε να πεταξει και κανα ατμοσφερικο στο τελος
και κανα progressive καπου αναμεσα στο heavy στο thrash
μονο και μονο για να παιξει τα γνωστα γνωστα συγκροτηματα
περασε η ωρα που διατιθεται για το καθε ειδος
και ας μην βαλει χιτακια
οπωτε αμα θελει να βαλει και κανα λιγοτερο γνωστο συγκροτημα
θα περιοριστει σε μια ή δυο επιλογες
θα μου πεις τωρα
μια με δυο επιλογες απο λιγοτερο γνωστα γκρουπ
σε συνδιασμο με μη-χιτακια απο τα γνωστα γκρουπ
κανουν ενα καλο προγραμμα
αλλα
πως να το κανει αυτο ο dj
οταν παρατηρει οτι με ενα symphony of destruction γεμιζει η πιστα
ενω με ενα ashes in your mouth χορευει μονο ενα ατομο??
και ειναι λογικο οταν αναμεσα στους πελατες ενος κλαμπ
υπαρχουν και τα πιτσιρικια
που μολις αρχισανε να ακουνε μεταλ
και ατομα που εχουν ερθει να ακουσουνε πχ thrash/death οπωτε οτι και να παιξει απο κλασσικο μεταλ τους αφηνει αδιαφορους
κλπ κλπ
βεβαια αναπολω μερες του no name
που ναι μεν ηταν καλτ / χωρος αθλιος / τουαλετες χαλια κλπ κλπ
αλλα την περιοδο που dj’s ειχανε αναλαβει καποιοι θαμωνες του μαγαζιου
το προγραμμα ειχε ισομοιραστει αναμεσα σε κλασσικα και σε πιο ψαγμενα
με αποτελεσμα να μενουν σχεδον ολοι ικανοποιημενοι
αυτος που προσπαθει να σου μαθει μουσικη…βλεπε καποτε πριν χροοοονια στο Χαρλευ της Σαλονικας εβαλε 2 η ωρα deep purple με την συμφωνικη#-o…εγω προσωπικα οταν θα παω σε ενα ροκαδικο :!: θελω να ακουσω γνωστα κομματια να πιω και να χτυπηθω -οσο γινεται- …
ο dj-playlist…ρε ανθρωπε μου οκ βαλε judas priest αλλα οχι το painkiller και σιγουρα μα σιγουρα οχι το breaking the law…βαλε το leather rebel ναουμε ξερω γω -παραγγελια-βαλε το eat me alive…
oλα τα παραπαω αποτελουν προσωπικη εκτιμηση γιατι ξερω και ατομα που θελουν να μαθουν κατι καινουριο…απλως δεν ζουμε πλεον στην εποχη του Soundhouse tapes.
Πόσο δίκιο έχετε όλοι… Αλλά, ως dj, προσπαθώ κι εγώ πολλές φορές να εξηγήσω πως δια μαγείας -όχι ότι δεν έχω κι εγώ τις ευθύνες μου- καταλήγω να παίζω και τελικά κι εγώ ο ίδιος να ακούω (εμείς υποφέρουμε περισσότερο με την “κασέτα”) τα ίδια και τα ίδια… Τι να κάνεις όταν μισή ντουζίνα θαμώνες σου ζητούν breaking the law και ace of spades?
πες “δεν το χω, θα σου βαλω κατι αλλο”…βαλε το going to brazil και αν ερθει ο ιδιος στο τελος και σου πει “φιλαρακι δεν εβαλες motorhead” ριξτου ενα ξεγυρισμενο μπινελικι:p
Ηράκλειο Κρήτης κανείς;Αν και φαντάζομαι ότι μόνο το πάλαι ποτέ “Καθοδόν” θα 'χετε να αναφέρετε.Άντε και το “Route 66”,αν και το συγκεκριμένο πιο πολύ προς μπυραρία τείνει…
Και Θεσσαλονίκη μια από τα ίδια. Ειδικά λαδάδικα μεριά έχει καταντήσει γελοία η κατάσταση. Στο dizzy ένα καιρό ακούγαμε πιο τραγούδι έπαιζε και ξέραμε για το υπόλοιπο βράδυ την συνέχεια. Στο Cult είχαν πάει 2 φίλοι για Dj set και είδαν την μουσική του υπολογιστή και είχε 2 τραγούδια από maiden, 1 priest, 3 metallica κλπ…
Μόνο το παλιό Cult στην Κούσκουρα (για όσους ξέρουν από Θεσσαλονίκη) άξιζε σαν μαγαζί. Έβγαζε έναν αέρα το μαγαζί διαφορετικό για ιδιαίτερο. Ήξερες ότι δεν είναι σαν τα κλαμπ που υπάρχουν τώρα.
Και να μην ξεχάσω το προσωπικό μου στέκι στην τούμπα (γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…). Το “Μπούριαν”. Μπυραρία τρύπα, με ροκ μουσική και 2.5 ευρώ το μισόλιτρο μπύρας, με αφεντικά 2 τσέχους θεούληδες και μόνο τσέχικες μπύρες.