Domine in athens - 25 september / 26 september thessaloniki

Πολυ ωραια το εθεσε ο φιλος Night.
Ειδικα ρε παιδια οταν παει η συζητηση σε θεμα αξιοπρεπειας ο καθενας πρεπει να μιλαει αποκλειστικα και μονο για τη δικη του και οπως την οριζει αυτος.

παιδια δεν χρειαζεται πολυ αναλυση. ο τυπος ειναι ασφαλιτης. οποιος θελει να του δωσει λεφτα ας παει. οποιος δεν θελει ας μην παει. μην το κουραζετε.

Η μουσική πάρα πολλές φορές εκφράζει συγκεκριμένες απτες πολιτικές ή κοινωνικές ιδεολογίες. Άπειρα παραδείγματα…Οι Rage against the machine για παράδειγμα είναι απολιτικ? Οι Pearl Jam είναι απολιτίκ? o Bob Marley ήταν απολιτικ? οι Clash? Μη μας τρελαίνεις, κάνε ότι γουστάρεις όπως άλλωστε έχεις δικαίωμα και μπράβο σου, αλλά κάτσε σκέψου καλύτερα κάποια πράγματα .

Εγω μια χαρα τα εχω σκεφτει τα πραγματα.
Δεν προσεξες που ανεφερα τη λεξη ‘‘συνειδητα’’ στο ποστ μου.
Σαφως και η μουσικη εκφραζει ιδεολογιες, και συγκεκριμενα η metal ταιριαζει και με τις δικιες μου ιδεες τις περισσοτερες φορες.

Αλλα οπως ειπε και ο Holymartyr, κατ’ αντιστοιχια με τον ασφαλιτη που διοργανωνει, υπαρχουν παρα πολλα συγκροτηματα ακομη και ειδη μεταλ, που προωθουν ακραιο αντιχριστιανισμο, μισος, και εχουν στις ταξεις τους δολοφονους, βιαστες και φασιστες.
Οταν ομως ερχονται τετοια συγκροτηματα δεν γινεται τετοιος ντορος…
Εκει τι γινεται ??
Κανετε την ιδεολογια σας γαργαρα και πληρωνετε και διασκεδαζετε με τη μουσικη ενος καθαρματος ??
Εκει γιατι διαχωριζετε την μουσικη απο την πολιτικη ιδεολογια του μουσικου ???

elementary, dear Watson.

Η πιο απλη διατυπωση και η πιο αληθινη.

Η μουσικη, οπως και καθε τι, υποτασσεται στην υλη, δεν ειναι μια υπεριστορικη συλληψη περα κ πανω απο τους ανθρωπους. Αντιθετως , εδραζει στα παθη τους και εμφορειται απο αυτα. Δεν ζηταμε λογοκρισια στη μουσικη. Το αντιθετο. Ζηταμε να μην γινεται κερδοσκοπικη ή αλλου ειδους “συναρτηση” στα υπολογισμενα σχεδια ανθρωπων του λυκοφωτος και της μισαλλοδοξιας.

Ζηταμε την ελευθερια που ειναι η αναζητηση καθε τεχνης, και ο εχθρος καθε ασφαλιτη και καθε εξουσιαστικου μηχανισμου, ανοιχτου ή “κρυφου”.

Αυτο οριζει και την εξιοπρεπεια, οχι το τι κοβει και ραβει ο καθεις σαν “κοστουμι” στα μετρα του , κατα τα συμφεροντα.

Θα στερηθω Domine και Sodom, αλλα θα εχω κερδισει κατι περισσοτερο. Εγω και καποιοι αλλοι ενδεχομενως.

Μα ακριβώς αυτά που είπα τα είπα με την υπερβολή μέσα…
Σαφώς και ο καθένας έχει το δικό του ιδεολογικό υπόβαθρο και τα φιλτράρει όλα με το δικό του τρόπο,γι’ αυτό κι εσύ μη δυσανασχετείς με τα παιδιά που τα έχουν πάρει με το όλο θέμα και δεν το βλέπουν σαν “πταίσμα”…
Το βλέπουμε διαφορετικά,no hard feelings… :slight_smile:

Οχί απλά δεν αποκλείω να πάει κάποιος στη συναυλία και να είναι αντίθετος με το “ποιόν” του εκάστοτε διοργανώτη,αλλά είμαι 1000% σίγουρος γι’ αυτό!!!
Προσωπικά δε μου αρέσει το τσουβάλιασμα του στυλ…Αν πάτε στη συναυλία θα μας βρείτε απέναντι σας…
Αφέλεια χαρακτηρίζω το να λέει κάποιος οτι δεν τον νοιάζει το “ποιόν” του άλλου ΕΞΑΙΤΙΑΣ ακριβώς αυτής της αγάπης που έχουμε για τη μουσική γενικά που μας κάνει να δίνουμε συγχωροχάρτι για όλα και σε όλους!!
Η πολιτική μπορεί να σε προδώσει απλά καλώς ή κακώς καθορίζει τη ζωή μας γενικά…Άσχετα αν κι εγώ πιο πολύ ενδιαφέρομαι για τη μουσική παρά για την πολιτική… :stuck_out_tongue:

Τεσπά έχουν ξεφύγει τα threads των συναυλιών απ’ όταν έσκασε αυτό το θέμα,μην το παρατραβάμε κι εμείς…
Να περάσετε τέλεια αν πάτε και να τα σπάσετε συναυλιακά!!! :smiley:

+1000
Δηλαδή με αυτή την λογική, δεν πρέπει να ακούνε Saviour Machine,Stryper και άλλα τέτοια όσοι δεν είναι Χριστιανοί, και Deicide,Dimmu Borgir κλπ, όσοι δεν είναι σατανιστές…Και όσοι τους γουστάρουν και δεν συμφωνούν ιδεολογικά, είναι υποκριτές. #-o

Εχμ …νομίζω το παράδειγμα που θέτεις είναι άστοχο. Αν μια μπάντα προωθεί φασιστική ιδεολογία δεν γουστάρω να την ακούσω .τόσο απλά. Δεν γίνεται να διαχωρίσω τη μουσική από την ιδεολογία τους.
και στην τελική θέλεις να κάνουμε ντόρο όταν έρχονται οι σατανιστές? Ας βγουν οι χριστιανοί να τους κράξουν. κλαιν…
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι κραυγαλέα. Ο διοργανωτής είναι ασφαλίτης.Θες να πας τράβα και στο Fuck The Police να έχεις και την ταυτότητα σου μαζί :stuck_out_tongue:

εσυ ειχες πει οτι δεν θα ασχοληθεις αλλο με το θεμα
αλλα μαλλον βρηκες κ αλλα επιχειρηματα
τι κριμα που ειναι το ιδιο διατρητα με τα προηγουμενα
Η ιδεολογικη διαφωνια με το προσωπικο ποιον ενος καλλιτεχνη ειναι ΑΣΧΕΤΟ με το αν θα δωσεις χρηματα σε εναν διοργανωτη που αποδεδειγμενα ειναι χαφιες.
Ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις ή τοσο δυσκολο να το παραδεχτεις?
Μη μας τσαμπουνας βολταιρικες “φιλελευθερες” μπαφλοτσες που δεν εχουν σχεση με το θεμα που συζηταμε, ε?
:lol:

Προσωπικα, με νοιαζει και πολυ μαλιστα το ‘‘ποιον’’ του διοργανωτη.
Απλα βλεπω τα πραγματα πιο ψυχραιμα και σφαιρικα.
Και ειδικοτερα για μια συναυλια που θα γινει σε αλλη πολη απο αυτη που βρισκεται ο συγκεκριμενος και σε ενα κατα τ’αλλα αγαπημενο μαγαζι που ετυχε να αναλαβει το λαιβ.
Αν ημουν Αθηναιος δεν θα πηγαινα στο μαγαζι με το οποιο συνεργαζεται, ουτε θα ειχα ορεξη να τον βλεπω κιαυτον εκει.

Θα τρελαθούμε…Δλδ αν το ποιόν ενός καλλιτέχνη έχει φασιστικό υπόβαθρο, δεν σε νοιάζει…Ή αν προωθεί την βία και άλλα πράγματα που διαφωνείς.Το μόνο που σε νοιάζει είναι ο διοργανωτής.Ένα και το αυτό είναι, αυτά που διαχωρίζεις.(Και)Η ιδεολογία διαμορφώνει το ποιόν του οποιουδήποτε.Όσο για τα διάτρητα επιχειρήματα, χαίρομαι που δεν μου απάντησε κανένας σε αυτά όμως, και απαντάγατε σε ότι σας βόλευε.Αυτό μου αποδεικνύει οτι δεν ήταν και τόσο διάτρητα.Το συγκεκριμένο δεν είναι επιχείρημα,αν ξέρεις να τα ξεχωρίζεις βέβαια.Μία διαπίστωση προσπάθησα να κάνω, συμφωνα με τα λεγόμενα σας.Μπορεί να ήταν λάθος η διαπίστωση,μπορεί και όχι.
Μία παράκληση σε κάποιον μοδεράτορα.Ας ανοίξει ένα τόπικ “Πάω η όχι στα λάιβ του Ξήγα?”. Και να γίνονται αυτές οι συζητήσεις εκεί, και να μην μας ζαλίζουν τ 'αρχίδια στα τόπικ των συναυλιών ξεχωριστά.Γιατί όπως έχω ακούσει χιλιάδες φορές,δεν υποχρεώνουμε κανέναν να μην πάει και δικαίωμα του, αλλά προσπαθούμε να τον μειώσουμε ως προσωπικότητα με χαρακτηρισμούς και άλλα ωραία.Δεν μου φαίνεται και πολύ δημοκρατικό αυτό…

Κατσε ρε αγαπητε, αυτο ειναι παραλογο που λες.

Δηλαδη σε πειραζει περισσοτερο να ειναι ο διοργανωτης φασιστας πχ, παρα το ιδιο το συγκροτημα που βλεπεις μπροστα σου, διασκεδαζεις μαζι του και το χειροκροτεις κιολας ???!!! :?

edit: να, την ιδια απορια εχει και ο αποπανω…

Non serviam
Δε δυσανασχετω με την αποφαση καποιων να μπουκοταρουν το λαιβ
Το ειπα πολλες φορες.Γουστο τους και καπελο τους
Οι υπαινιγμοι (και μου τη βιδωνουν που ειναι υπαινιγμοι και οχι λογια σταρατα) για αναξιοπρεπη ιδεολογικη συμπεριφορα με ενοχλουν
Παντως εν τελει βγαλαμε ακρη και νομιζω συμφωνουμε, οποτε ληγουμε και το θεμα εδω

Ε στη θεσσαλονικη το λαιβ και το κοστος το επομιζεται το μαγαζι,αν θελετε να δειτε τη μπαντα, περαστε μια βολτα απο συμπρωτευουσα να εχουμε και κοσμο παραπανω,να εχετε και τη συνειδηση σας ησυχη και να περασουμε ολοι καλα και μεταλλικα :smiley:

Ρε συ, ισχύει οτι ακύρωσαν τα σαπόρτ στη Σαλόνικα?Για ποιόν λόγο???Μου φαίνεται πολύ περίεργο…Κρίμα αν ισχύει κατι τέτοιο πάντως.

O Erza Pound ηταν - 'η τελος παντων κατεληξε να ειναι - ενα φασιστομουτρο. Μειωνει αυτο την αξια των ποιηματων του? Μπορω μαλιστα να σου πω οτι τα οσα γραφει στα ποιηματα του ερχονται σε ρηξη με τα οσα επραξε στην ζωη του.

Ο T.S.Elliot ηταν επισης ενας συντηρητικος δεξιαρας του κερατα με μαλλον ξενοφοβικες και - φημολογειται - αντισημητικες αποψεις (ειχε μαλιστα μια ρηξη με τον Paul Celan για το θεμα αυτο). Κι ομως, οι Κουφιοι ανθρωποι και η Ερημη Χωρα ειναι απο τα κορυφαια ποιηματα του 20ου αιωνα. Θα πουμε το αντιθετο επειδη ηταν ρατσιστης?

Οταν μιλαω για προσωπικο ποιον, εννοω για αποψεις που ΔΕΝ αποτυπωνονται στην μουσικη.
Προφανως ΔΕΝ αναφερομαι σε “στρατευμενη τεχνη” τυπου NSBM και σε τσαρλατανους τυπου Graveland ή οποιουδηποτε αλλου κλοουν μοστραρει μια σβαστιγκα στο εξωφυλλο επειδη ειναι “τρου” ή επειδη ειναι τρεντυ (γιατι ο φασισμος ειναι της μοδας δυστυχως).
Αναφερομαι σε συγκροτηματα που μπορει να ειναι ακροδεξιοι πχ και να μην μας εχει καν περασει απο το μυαλο, γιατι απλα η μουσικη τους δεν εχει καμια πολιτικη υποσταση.
Οπως επισης δεν μπορω να ξερω τι θρησκεια ειναι το καθε μεταλ συγκροτηματα που δεν εχει θρησκευτικες αναφορες.
Ειναι και αυτο τοσο δυσκολο να το καταλαβετε? 8)

Ενας ακροδεξιος που διατυμπανιζει μεσω της μουσικης την “ιδεολογια” του ειναι το ιδιο σιχαμενος με εναν ασφαλιτη που καμωνεται τον διοργανωτη. Γιατι και στις δυο περιπτωσεις δεν μιλαμε για τεχνη ή για προσφορα στην τεχνη αλλα για προπαγανδα.

ενας διοργανωτης που φερνει ενα γκρουπ που θελω να δω…αν δεν εχει δωσει καποιο συγκεκριμενο στιγμα και οι οποιες πολιτικες του αποψεις ειναι δικο του θεμα (αυτο που λεω “προσωπικο ποιον”) τοτε ναι, δεν θα με αποτρεψει απο το να παω να δω το γκρουπ (εκτος αν εχει εισητηριο στα 100 ευρω).

ενας μουσικος που η μουσικη του με ταξιδευει, με κανει να σκεφτω, να νιωσω, να αναρωτηθω… δεν θα προσλαβω ντετεκτιβ να μου πει τι ψηφιζει ή σε τι θεο πιστευει, εφοσον ο ιδιος δεν το “επιβαλλει” μεσα απο την μουσικη του… και μεχρι να εχω περισσοτερες (αποτρεπτικες ισως) πληροφοριες, δεν θα εχω προβλημα να παω σε ενα Live του ή να αγορασω αλμπουμ του.

Σε κλοουν τυπου Absurd δεν θα παταγα. Σε συναυλιες διοργανωμενες απο υπαλληλους της ΓΑΔΑ επισης δεν θα πατησω.

Αλλα θα συνεχισω να διαβαζω Erza Pound κ ας εγινε ρητορας του Μουσολινι. Ή μηπως ο Σεφερης δεν ηταν τσιρακι του Καραμανλη και πηρε το Νομπελ επειδη εβαλε το χερι του στη Συμφωνια της Ζυριχης? Κι ομως, ως ποιητης ηταν απιστευτος (για μενα τουλαχιστον).

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΝΤΩΣ

οι wolfcry ναι
Οι Wishdoom oxi
Κριμα γτ ξερω τουλαχισοτν 10 ατομα εδω που θα γουσταραν να δουν Wolfcry.

Παντως εδω η φαση ειναι αλλη.
Οποτε εχει τετοιου βεληνεκους λαιβ,μαζευομαστε στο μεταλ συλλογο (απο το μεσημερι), ψηνουμε κρεατα,ερχεται η μπαντα τρωει,φωτογραφιζεται,υπογαφει και γενικα στηνεται ενα ολοημερο μεταλλικο πανηγυρι που πραγματικα σου φτιαχνει τη διαθεση.

Τι λε ρε φίλε!!!Χαχαχαχα,προσκυνάω!!!Μέταλ σύλλογος???:bow2:
Δεν μπορεί, θα ανέβω κάποια στιγμή πάνω και θα γραφτώ και μέλος.:stuck_out_tongue: Ήταν να ανέβω για Candlemass αλλά στράβωσε το θέμα λόγω εκλογών.Δεν μπορεί, κάποτε θα κάτσει.Έτσι κι αλλιώς λατρεύω Σαλόνικα, οπότε που θα πάει…Θα ανέβω.(Ωχ,με αυτά που λέμε, παίζει να μας χαρακτηρίσουν οι “ανοιχτόμυαλοι” του φόρουμ ως κολλημένους μεταλλάδες(άκου εκεί μέταλ σύλλογος)…[-X Δε γαμιέται!χαχαχα

Για πες μας φιλε δυο λογια για τον συλλογο Excalibur.
Τι λογο υπαρξης εχει, ποιες ειναι οι δραστηριοτητες του, ‘‘τι κερδιζω’’ αν γινω μελος.
2 χρονια το συζηταμε τωρα με την παρεα μου, αλλα δεν εχει τυχει να ερθω αποκει ποτε (αν και καποιοι γνωστοι μου νομιζω συχναζουν εκει).

ΧΑΧΑ ελα ρε συ δε το ξερες?
εδω και εναμιση χρονο.
εχουν γινει και παζαρια δισκων και πολλα αφιερωματα κλ κλπ
Γενικα η ολη φαση ξενικησε ως αντιδραση για την “απομεταλικοποιηση” των μαγαζιων της πολης,οποτε βρηκαμε και μεις οι ταλαιπωροι ενα χωρο να ακουμε μεταλ καποιες βραδιες που υπαρχει ξηρασια.
Εννοειται πως ειναι ολοι ευπροσδεκτοι να περασουν να δουν και να κρινουν αν γουσταρουν μια τετοια φαση

Μπράβο σας!Αν, όταν και εφόσον καταφέρω να ανέβω, θα έχεις pm. 8)