Ατμοσφαιρικες / Doom / Gothic Metal κυκλοφορίες - προτάσεις

Tears Of Mankind - Silent Veil Of My Doom

Φετινός δίσκος, μπαντάρα.

Death/Doom παίζουν, αργόσυρτες μελωδίες, φοβερή δουλειά στις κιθάρες, γρήγορα ξεσπάσματα σε μερικά σημεία, προτείνεται ανεπιφύλακτα.

http://www.myspace.com/tearsofmankind

Kαι μετά θα λέμε μαζί πόσο τέλεια είναι τα φινλανδικά συγκροτήματα…:smiley:

Απορία: έχει ακούσει κανένας σας Xandria? έχω ακούσει 2-3 από last.fm και δεν ξέρω με ποιό δικό τους να αρχίσω…:-k

ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ

Διερευσε το ep των Candlemass. Κατεβαινει…

Εχω κεφια αποψε και ξεθαβω. Παμε λιγο:

[CENTER][SIZE=“2”]Madrigal - I Die, You Soar[/SIZE]
[/CENTER]

Κυκλοφορία του 2001 μεσω της Nuclear Blast. Οι κυριοι κατάγονται απ τη Σουηδία και ανήκουν στη κατηγορία του ‘‘βγάζουμε ενα δισκο και μετα μη τον ειδατε τον Παναή’’. Απ’ οσο ξερω δλδ δε πρεπει να ασχοληθηκαν με κάτι αλλο και κρίμας, επειδη το ντεμπούτο ήταν παρα πολύ καλο. Οι φορμες ειναι κλασσικές gothoμεταλλικες με αντρικά φωνητικά, πιάνο σε φάσεις και γενικα ωραίες κιθάρες & μελωδιες. Οι φίλοι του είδους κατα πασα πιθανοτητα θα γουσταρουν, τσεκαρετε σιλ βου πλε, κτλ, κτλ…

Θελω να μου προτεινει καποιος κανα δισκο απο draconian…να αρχινισω και γω :stuck_out_tongue:

φοβερο δισκακι ανγκμαρ

το χα καιρο στο νου μου να γραψω κατι για αυτο αλλα παντα το ξεχναγα

το opener του δισκου same face ειναι καταπληκτικο!!!
και το mind in disguise ειναι ενα μικρο διαμαντακι!!!

έτσι έτσι…γκρουπάρα

Αρχίνα με “Arcane rain fell”, μετα μπες “Where Lovers Mourn” ,“The Burning Halo” και άσε για το τέλος το “Turning Season Within” το οποίο ξεφεύγει λίιιιγο απο το αρχικό τους ύφος.

Δε ξερω αν το χετε παρει πρεφα, αλλα αν ακουσετε προσεκτικα το τελος του Cry In Silence (απο το Where Lovers Mourn), κανει μπαμ πως ο κακομοιρης ειναι ψευδος.

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!
Καλά όταν μου το είχες πει και το άκουσα είχα πεθάνει στα γέλια!:lol::lol:
Πάντως δεν το προσέχει κανείς εύκολα!

Αν θες μια γνώμη, τσέκαρε εδώ .

Μια πολύ καλή μπάντα απο τη Φιλανδία. Αυτο που παίζουν είναι ακριβώς ο τίτλος του thread. Καθαρά και crowl φωνητικά, καλές παραγωγές,πιασάρικα και μελωδικά σημεία, you got the picture :wink:

Βγάζουν καινουργιο αυτο το μήνα άν δε κάνω λάθος - δεν το άκουσα ακόμα - αλλά γενικά όλες οι δουλειές τους είναι πολύ καλές ! Εχω θα πρότεινα το 4:17 am μιας και ήτο το πρώτο που άκουσα απο αυτούς. Αλλά 'οπως είπα είναι τρομέρη μπάντα - το τελευταιο τους λέγετε soundscape of silence.

[CENTER][/CENTER]

Σε ευχαριστώ πολύ!
Απ’ό,τι κατάλαβα δηλαδή το συγκεκριμένο cd δε λέει και πολλά ε?:-k

Τπτ.
Βασικά ο συγκεκριμένος δίσκος δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο για μένα. Έλειπε η έμπνευση.

Μια πρόταση για τους fans του funeral doom/death :

Remembrance - Silencing The Moments

http://www.myspace.com/remembranceband

Αργό, βασανιστικό, στεγνό funeral doom. Δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο, αλλά καταφέρνει να ξεχωρίσει.

Καλησπέρα, 2 group θα ήθελα να προσθέσω, πιθανόν να τα έχει προτείνει και κάποιος άλλος νωρίτερα :

1. Saturnus και προτεινόμενο album για ξεκίνημα το Paradise Belongs to You και

2. Before the dawn και album το deadlight ( http://www.youtube.com/watch?v=cpR_UPYanAc )

On Thorns I Lay-Crystal Tears

Το παραπάνω άλμπουμ κατά τη γνώμη μου ανήκει στα κορυφαία του είδους.
Ατμοσφαιρικό γκόθικ με τα πλήκτρα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, δίπλα σε βιολιά, τσέλα και γυναικεία φωνητικά και μια αντρική φωνή που δεν τραγουδά αλλά απαγγέλει τους στίχους.
Μου έφερε στο νου συγκροτήματα όπως Theatre Of Tragedy των τριών πρώτων δίσκων, paradise lost του Icon και Draconian Times και Tristania εποχής widows weeds :wink:
O δίσκος βγήκε το 1999

Δεν ξέρω τι εχετε πει μεχρι στιγμης για gothic αλλα προσωπικά το “Night Eternal” απο Moonspell μου αρεσε παρα πολυ

8O
Τρελή δισκάρα!Την ξέθαψα χθες, γιατί είχα πολύ καιρό να την ακούσω.Μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα του δίσκου.Συστήνεται ανεπιφύλαχτα στους λάτρεις του ήχου!

To κατέβασα χθές και από μια πρώτη αυτιά μου φάνηκε πολύ καλό.Βλέπω να μένει στα ηχεία αρκετό διάστημα!
Το riff στο Οne Step To Devotion απλά δεν υπάρχει! Μου καρφώθηκε στο μυαλό αμέσως!

Πέστα αδερφέ πέστα!! Κ γω έχω φάει κόλλημα με το συγκεκριμένο track, αν κ φλερτάρω επικίνδυνα κ το “Me & You”. Δισκάρα κ στο τέλος της χρονιάς θα τα βρούμε σκούρα μου φαίνεται…

Ήρθαν πάλι να μας μαυρίσουν την ψυχή !!!

Pantheist - Journey Through Lands Unknown