Dream Theater - A Dramatic Turn of Events

Τον σαμάνο στην αρχή θα εννοεί. Όπως το έκοβα θα γκρίνιαζε πολύς κόσμος με αυτό το sample αλλά ευτυχώς δεν το βλέπω να συμβαίνει. :lol:

Το 'χω ακούσει 3 φορές από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί. Το μόνο κομμάτι στο οποίο δεν έχω κάποιο “hook” ακόμα είναι το Lost Not Forgotten.

Όλα τα υπόλοιπα ήδη τα θεωρώ κομματάρες ή τουλάχιστον πολλά υποσχόμενα. Πιο αναλυτικά αργότερα, πρέπει να το αφήσω να κατακαθίσει καλά έστω και σε πρώτη φάση.

[SPOILER]nikatapi και έλεγα προχθες να σου στείλω “κόβω το πουλί μου ότι τη μελωδιάρα στα τελευταία δευτερόλεπτα του Breaking All Illusions την έχουν κάπου στο Far From Heaven” αλλά είπα να μην το ρισκάρω :lol:[/SPOILER]

Ξερω οτι με 2 ακροασεις δεν μπορει να σχηματισει κανεις ολοκληρωμενη αποψη…Απ’οτι εχω κρατησει ως τωρα απο το αλμπουμ εχω ξεχωρισει το Βuild me Up, το Outcry,το Lost not Forgotten(εκπληκτικη εισαγωγη!!!) κ το ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ακομα κ απ το πρωτο ακουσμα Breaking All Illusions…

Oλα τ αλλα θελουν ακομα τις ακροασεις τους…Ειναι grower το αλμπουμ…

Καμια προσπαθεια για στιχους παιδια??

Απο τις λιγες φορες που το εχω ακουσει , πιστευω οτι οι μελωδιες της φωνης θα μπορουσαν να ηταν ολιγον τι πιο εμπνευσμένες . Ειδικα στα ρεφρεν. Κατα τα αλλα εχει σημειαρες , πολυ 90s και γουσταρω. Το σιγουρο ειναι οτι θελει πολλες ακροασεις.

To ίδιο σκεφτόμουν και γώ στην αρχή για το Lost Not Forgotten, αλλά τώρα μου έχει κολλήσει για τα καλά…Είναι χαλαρά στα 3 καλύτερα του δίσκου:wink:

[SPOILER]Καλύτερα να μην παίρνεις τέτοια ρίσκα, δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα…
Η μήπως παίζουν?:p:p[/SPOILER]

Άκουσα τα πρώτα 40κάτι δευτερόλεπτα του δίσκου, πάτησα pause, έβαλα το Ι dream in infrared για να δω κάτι και έμεινα να ακούω το Rage For Order. Το έπαθε κανείς άλλος ή να αρχίσω να ανησυχώ; =/

:lol::lol::lol:
Κορυφαίο ποστ!

Εννοείς πως σου φάνηκε να υπάρχει κάτι κλεμμένο από το I dream in infra red;
Δεν μπορώ να έχω άποψη, δεν το έχω ακόμα το Theater πάντως δεν μου κάνει εντύπωση που κόλλησες με το Rage δεν βγαίνουν κάθε μέρα τέτοιοι δίσκοι… :roll:

Το άρπισμα μου φάνηκε πολύ γνωστό και πολύ ραηχ. Είχε κολλήσει το μυαλό μου για κάποιες στιγμές, έβαλα το αη ντρημ γιατί νόμισα ότι ήταν αυτό -και όντως μου έμοιαζε κάπως, άλλα όχι και πάρα πολύ.

Ε και κανείς δεν μπορεί να ακούσει μόνο ένα (γαμάτο τραγούδι) απ’ το Rage For Order. Αξίωμα.

Ψιλο-οφφτοπικ είμαι, αλλά το είπα έτσι κουβέντα να γίνεται (και ενδόμυχα ελπίζοντας να μπει κανάς απ τους καινούριους θηατράκηδες να με κράξει ότι είμαι κολλημένος που συγκρίνω ανόμοια πράγματα) :lol:

Επειδη εχω χασει τις εξελιξεις…

α) Διερρευσε το αλμπουμ?

β) Θυμιστε μου ποτε κυκλοφορει.

α) Ναι, από χθες!

β) Στις 12/9 αν δεν κάνω λάθος.

Α, κοντα επεσα, νομιζα 13. Ακουω σχεδον απο παντου καλα λογια, αρα θα περιμενω να βγει για να το ακουσω!

Χαχα, εγώ αγαπάω και τις δύο μπάντες δεν έχω τέτοια θέματα!
Ένας λόγος παραπάνω να περιμένω να το ακούσω!
Ότι “κλέβουν”, “κλέβουν” και οι Theater αλλά το κάνουν με ωραίο τρόπο και -το σημαντικότερο στην “κλοπή”- ξέρουν [B]από που[/B] να κλέψουν! :wink:8)

Από το “ten years gone” στην κομματάρα Misunderstood μέχρι ένα μέρος στο Octavarium που βρήκα πως το έχουν μάλλον τσιμπήσει από δίσκο του Ιάπωνα fusion καλλιτέχνη Stomu Yamashta που οι περισσότεροι χρήστες εδώ μάλλον αγνοούν. Αλλά ο Petrucci σίγουρα τον ακούει γιατί μαζί του στα 70s είχε ηχογραφήσει και ο DiMeola! :wink:

Ειναι το πρωτο αλμπουμ Dream Theater μετα απο 10 χρονια στο οποιο μαρεσαν αρκετα ολα τα τραγουδια εξαρχης.

Επισης, η καλυτερη εισαγωγη/χτισιμο τραγουδιου για μενα ειναι το Lost Not Forgotten.
Το Breaking All Illusions ειναι εκτος συναγωνισμου γενικα σε ολα τα επιπεδα. :stuck_out_tongue:

Και καποιος πρεπει να το πει. Ποσο εχει γαμησει ρε παιδια ο Μangini στο δισκο?

Το Lost Not Forgotten είναι το Under A Glass Moon 2. Το παρατήρησε κανείς;

__Αν ήμουν σπίτι μπορεί και να καθόμουν να βγάλω αυτούς που δεν βρήκα ή να τσεκάρω ότι είναι σωστοί αυτοί που έχουν ανέβει (ειδικά στις αρχές είναι γεμάτοι μικρολαθάκια). Εχω τσεκάρει μόνο το On the backs που το παραθέτω διορθωμένο (μάλλον, 2 φορές κι εγώ το άκουσα). Μέχρι να έχουμε το booklet λοιπόν (αν και πολλές φορές υπάρχουν και εκεί ασυμφωνίες με το τι τελικά τραγούδησε /ηχογράφησε επακριβώς ο τραγουδιστής), ιδού όσα υπάρχουν τώρα (ίσως στο φόρουμ των θίατερ να ανέβουν όλα από λεπτό σε λεπτό -γνωστό πόσο πορωμένοι είναι οι οπαδοί -χεχε):

[SPOILER]

[B]1. On The Backs Of Angels
[/B]
[john petrucci]

Standing on the Backs of Angels
Destined to create
Mounting the attack
While heroes carry our weight

We spiral towards disaster
Survival fading faster

Riding off the wave
Content to feed off the machine
Leading us to the death
The new American Dream

You’re blinded by your hunger
Beware, your days are numbered

[chorus]
Tears fall from the shameless
Shelter me, guide me to the edge of the water
Selfless are the righteous
Burning me, lead me like the lamb to the slaughter

Blurring lines drawn in between
What is right and what is wrong
Victims on the radar
Straining us alone

We’re on to your agenda
The dead-end road to nowhere

[chorus]

[piano & guitar solo]

[chorus]

Selfless are the righteous
Burning me, lead me like the lamb to the slaughter

[B]2. Build Me Up, Break Me Down
[/B]
Today, I will be a savior,
tomorrow a demon.
You crave my erratic behavior
and watch my every move.

Obsession at all costs,
you’ll be the death of me.
Broken and torn apart,
why can’t you let me be?

You build me up, you break me down
until I’m falling to pieces.
I crash and burn, I never learn,
I’m your guilty addiction.
Build me up! Break me down!

Today…a savior…
Tonight, I am the new messiah you deify.
When I’m no longer desired,
I’ll be crucified.

The one who’s free from sin,
the first to cast the stone.
Fighting the fear within,
I won’t be left alone.

The price I pay to live this way,
and the fantasy stays alive.
I can’t live up, I can’t let down
and leave you falling to pieces.
I’m your morning obsession.

(I will be - your savior…)

The price I pay to live this way,
and the fantasy stays alive.
I can’t live up, I can’t let down
and leave you falling to pieces.
your iconic fixation.

[B]5. Bridges In The Sky
[/B]
Blackness awakens, visions come alive.
Seeing through darkness with borrowed eyes.

Death survivor, take me higher,
reunite my soul.
Whisperer of truth, I trust in you
to make me whole.

Sun, come shine my way,
make healing waters bury all my pain.
Wind, carry me home,
the fabric of reality is tearing apart.
The piece of me that died
will return to live again.

Feeling myself slip away,
silently dreaming awake,
hidden memories flooding back.
I will not grow in the light
until I pass through the darkest caverns
of my heart.

Dance with fire, spirit guiding race
the world outside.
Messenger of truth, I trust in you,
transform me now.

Sun, come shine my way,
Wind, carry me home,
And at last the time has come
to unite again as one,
to the power of the earth I’m calling.
Crossing bridges in the sky
on a journey to renew my life.
Shaman, take my hand!

Sun, come shine my way,
Wind, carry me home,
And at last the time has come
to unite again as one,
to the power of the earth I’m calling.
Crossing bridges in the sky
on a journey to renew my life.
Shaman, take my hand!

[B]7. Far From Heaven
[/B]
No one truly has the answers
everyday i struggle through it, once more
keep things bottled up
never speaking my mind
misinterpreted i’m doing just fine

everyday i put a brave face on
serves me when
feeling helpless facing it alone
hard to tell, that i, can change who i am, how i feel
theres no end

i have done what you asked of me
leaves me nothing to live for
coming undone way to higher price
i should pay,
you keep your pride while i die inside
everyday no i cant lie anymore
Wont Pretend i’ve done all i can

You cant imagine
the hell i’m going through
not asking you to save me
Im too far from heaven

Nothing you can do to change me
but accept me as i am

[B]9. Beneath The Surface
[/B]
Is there ever really a right time
You had led me to believe
Someday you’d be there for me
When the stars above align
When you weren’t so concerned
I kept looking for the clues
So I waited in the shadows of my heart
And still the time was never right

Until one day I stopped caring
And began to forget why I longed to be so close
And I disappeared into the darkness
And the darkness turned to pain and never went away
Until all that remained was buried deep beneath the surface

A shell of what things could have been
Tired bones beneath the veil
Of guarded secrets all too frail
Sad to think I never knew
You were searching for the words
For the moment to emerge
Yet the moment never came
You couldn’t risk my fragile frame

Until one day you stopped caring
And began to forget why you tried to be so close
And you disappeared into the darkness
And the darkness turn to pain and never went away

I would scream just to be heard
As if yelling at the stars
I was bleeding just to feel
You would never say a word
Kept me reaching in the dark
Always something to conceal

Until one day I stopped scaring
And began to forget why I longed to be so close
And I disappeared into the darkness
And the darkness turned to pain and never went away
Beneath the surface
[/SPOILER]

__:slight_smile:

Άντε με πωρωσατε. Θα τον ακούσω τον δίσκο.

μερικες πρωτες σκορπιες σκεψεις,

καταρχην δεν θεωρω τυχαιο οτι το αλμπουμ leakαρε τωρα. εγινε το κουτι sold out επιασε και στοχο το pre order (ειναι no 8 στο amazon) οποτε ηρθε η ωρα να ακουσει και ο κοσμος και να αγορασει εαν θελει αλλα σιγουρα να κατεβασει και να γεμισει τα μερη που θα παιξει η μπαντα!! υστερα απο αυτο…μονο σκονη βλεπουν οι A.M. και ο portnoy.
[B]προσοχη το εξεταζω απο την μερια του marketing.[/B] ολη η ιστορια τους τελευταιους 4 μηνες (μην πω ενα χρονο) εδειξε την εξαιρετικη δουλεια που εκανε η rr σε αυτο το κομματι και αξιζει χιλια μπραβο. οταν ενας apple maniac ψαχνει για iphone 5 rumors με την ιδια συχνοτητα που ενας dt fan ψαχνει ενα leak του ΑDTOE ειναι μεγαλη marketing επιτυχια. τωρα που εγω ειμαι και στα δυο ειναι αλλη πονεμενη ιστορια:lol:

στα του αλμπουμ τωρα…ειναι καταπληκτικο. δεν θα βγαλω ενθουσιασμο (δυσκολο :lol: ) ακομα. αυτο παντως που θελω να πω με βεβαιοτητα ειναι οτι το αλμπουμ δεν καθολου safe οπως διαβασα!!! το αλπμπουμ εχει πολυ ακουσμα και δουλεια να κανει ο ακροατης και αυτο αυτοματα που ειναι το πλεονεκτημα του για ολους μας γυριζει σε μειονεκτημα σε καποιους. επισης νομιζω οτι ειναι και πολυ αντιεμπορικο σε σχεση με τα 2 τελευταια τους!! δεν μπορω να βγαλω καποιο και να το κανω με τον νου μου βιντεο κλιπ οπως ευκολα θα εκανα το a rite of passage ή το constant motion για παραδειγμα!! ειναι ενα πραγματικα back to the roots αλμπουμ με σαφες προσεγγιση στο σημερα. πραγματικα ειναι μεγαλο Dream Theater δημιουργημα!!!

εχουν ολοι τους τρομακτικη αυτοπεπηθηση στο παιξμο τους αλλα ο JLB ειναι…αλλος τραγουδιστης!! ειναι…AWESOME!!!

τα υπολοιπα σε λιγες μερες οταν θα εχω μαθει ολες τις νοτες απεξω…

Μερικες σκορπιες σκεψεις για τις μελο στιγμες του δισκου…

Το This Is The Life μαρεσει λιγοτερο απο τα τρια, αλλα αυτο δε λεει κατι, καθως ειναι πανεμορφο τραγουδι και διαφορετικο απο τα αλλα δυο, αφου ειναι “power” μπαλαντα, εχει αρκετο χωσιμο. Το αναδεικνυει περισσοτερο η ποιοτητα του υπολοιπου δισκου, καθως αποτελει πολυ ταιριαστη στιγμη εκει που ειναι.

Το Far From Heaven ειναι εξαιρετικο, και για μενα σιγουρα η καλυτερη στιγμη του Rudess στους Theater οσον αφορα τις προσωπικες του συνθεσεις. Ωραιο το Disappear, κινηματογραφικο και υπεροχο το Vacant, πιασαρικο αλλα οχι μεγαλειωδες το The Answer Lies Within, αλλα αυτο ειναι το κατι αλλο. Μπραβο του πραγματικα. Αυτο το κομματι ανεβαζει πολυ το δισκο.

Για το Beneath The Surface τι να πω… πολυ ιδιαιτερο τραγουδι με πολυ συναισθημα, το ιδανικο τελειωμα για το δισκο, ρετρο συναισθημα και ηχοι απο αλλη δεκαετια, με συγχρονη προσεγγιση ομως. Και εκπληκτικοι στιχοι, και Labrie απο αλλο πλανητη.

Bridges in the sky ωρέ!!! Τι κομματάρα είναι αυτή!!! Επιτέλους κάτι ‘νέο και φρέσκο’ απο τους Theater που με τις 2 τελευταίες κυκλοφορίες είχαν πέσει σε μια ρουτίνα!! Κάθε εμπόδιο για καλό που λένε!!!

Μεγάλος δίσκος…πολύ μεγάλος δίσκος. Αέρας ανανέωσης στους Theater. Petrucci for president.

Δηλαδή γαμάει τόσο πολύ σαν σύνολο, που θα 'χε πλάκα να ξαναγίνει review…:-s

Φαίνεται αγαπάνε πολύ τους Ιάπωνες οι Theater, αλλά ποιός το περίμενε να αγαπάνε και τα ιαπωνικά rpg! :stuck_out_tongue:

Όκ, ίσως η ομοιότητα είναι τυχαία, εδώ που τα λέμε έχουν κάποιες διαφορές το ένα απο το άλλο, αλλά ακούστε το πέρασμα στο 07.16’ (απο [U]αυτό[/U] το βίντεο) του Bridges in the Sky και συγκρίνετε με το κομμάτι [U]αυτό[/U] απο το soundtrack του Final Fantasy 8! (προχωρήστε κατευθείαν στο 0.51’).

Όπως και να χει, αφήνοντας την φλυαρία, με ένα άκουσμα μόνο ο δίσκος μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, συγκριτικά με τους Theater των τελευταίων ετών πάντα. Οι μελωδικές στιγμές του δίσκου βρήκα πως ήταν ιδιαίτερα εμπνευσμένες ενώ πάνω απ’ όλα ίσως ξεχώρισα με την πρώτη την κιθαριστική δουλειά του Petrucci. Αν ήμουν ακόμα φανμπόης (πάνε πολλά χρόνια απο τότε που έπαψα να ασχολούμαι ενεργά με τους Theater) θα ένιωθα ενθουσιασμένος.