Dream Theater - A Dramatic Turn of Events

__Φίλε (/η) Αnimae,

__Αυτό που εγώ έγραψα και πιστεύω, είναι ότι πέρασαν από το ένα άκρο στο άλλο. ΝΑΙ, τώρα είναι ισορροπημένα τα πράγματα, ΑΛΛΑ, αν βγάλεις ισορροπημένο μπάσο στους Red Hot Chili Peppers, δεν είναι “Red Hot Chili Peppers”… :wink:

__Ασε που ο μοντέρνος ήχος “προστάζει” ντραμς (κυρίως) και μπάσο πολύ πιο μπροστά απ’ ότι στο παρελθόν, άστο αυτό. Τα ντραμς ήταν ας πούμε στο 3 (που δε λέω ότι ήταν και ότι καλύτερο και συμφωνώ στα περισσότερα απ’ όσα λες, π.χ. ναι, ο Μαντζίνι άλλος ντράμμερ και με αυτά που έκανε ο Πορτνόυ και συνθετικά και ως επιλογές ηχητικά ταίριαζε πιο πολύ το μπροστά ενώ στον Μαντζίνι δε θα ταίριαζε τόσο), ε, τώρα τα πήγαν στο 1. Εγώ θα ήθελα στο 2.

__Θα ήταν καλύτερο γιατί πραγματικά χάνουμε ΠΟΛΥ από το παίξιμό του (έχει και φοβερές δυναμικές) και από μικρολεπτομέρειες που βάζει παντού και σκίζουν (ενώ π.χ. ο Πορτνόυ τα πετούσε όλα στο φως, ο Μαντζίνι κάνει για λίγο κάτι απίστευτο που δε το ακούς, το βάζει σε δεύτερο πλάνο), π.χ. στο On The Back Of Angels, την 3η-4η φορά που το άκουσα και ΑΦΟΥ είχα τον νου μου στα ντραμς μπόρεσα να ακούσω /καταλάβω τι κάνει εκεί μέσα ο θεός.

__Και στο κάτω-κάτω, έχεις νέο ντράμμερ που όλοι περιμένουν να δουν τι ψάρια θα πιάσει σε μία μπάντα με υπερ-κορυφαίους μουσικούς και δει “στα παπούτσια” ενός καταπληκτικού και συναρπαστικού ντράμμερ, και ενώ σωστά του δίνεις σόλο ακόμα και σε “μικρό” (για θίατερ, χεχε) πλέιλιστ στα πρώτα live, δεν τον προμοτάρεις λίγο στο δίσκο; Εκτός αν… αν ήθελες να δείξεις ότι τα ντραμς γενικά δεν έχουν τόοοση πια σημασία γενικά στους Ντριν Θίατερ… :wink:

__Χάνουμε πολλές λεπτομέριες που θα βοηθούσαν να εκτιμήσουμε τον ντράμμερ και την επιλογή σας, συν ότι κάτι τόσο χαρακτηριστικό στον ήχο της μπάντας το πας απ’ το ζενίθ στο ναδίρ… υπάρχει και το 2 ρε Πετρούκιε… :slight_smile:

[B]υ.γ. [I]{περί vocals:}[/I][/B]
…γαμώτο, διαβάζω σε κριτικές για την ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ απόδoση του LaBrie και αναρωτιέμαι… εγώ είμαι αυστηρός (αν ψάξει πέσει κανείς πάνω σε ποστ μου εδώ, θα με δει να τον υπερασπίζομαι σθεναρά σε πολλά σημεία, δεν είμαι κλάσσικ χέιτερ του Λαμπρούκου, ίσα-ίσα)…; Διαβάζω σε κριτική σε άλλο σάιτ για την απίστευτη ερμηνεία στο This Is The Life… :-s Ναι, πολύ καλή, αλλά μήπως είναι της μοδός να πλέκουμε αυτό το μήνα το εγκώμιο στον Λαμπρί; Στο Forsaken τραγουδάει πολύ πιο δύσκολα πράγματα… Εγώ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ΘΥΜΑΜΑΙ κάτι “ΓΑΜΩ” από τον Λαμπρή απ’ όλο τον δίσκο… α! μου ήρθαν τα backing vocals στο Build Me Up, Break Me Down, όπου κάνει κάτι απίστευτα ψηλά screaming notes (χαχαχα, να που τόσο χρόνια εξάσκησης σε λάιβ που μας πηδούσε κομμάτια όπως το Μετρόπολις -που τώρα τα σκίζει- βοήθησαν), τα οποία δε θα περίμενα ότι θα ταίριαζαν και όμως είναι σούπερ. Κατά τα άλλα, εκτός από αυτό το ρεφρέν, δεν έχω να θυμάμαι κάτι απ’ αυτόν με λίγες ακροάσεις ούτε μουσικά (τις επιλογές, φωνητικές μελωδίες), ούτε τεχνικά… ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ, αλλά προγκ παίζουν… Μέτρια πράγματα… Απλά τραγουδάει σε όλο το δίσκο ΚΑΛΑ, έχει φτιάξει επιτέλους τη φωνή του και είναι σε φόρμα, αποφεύγει πράγματα που τον εκθέτουν, και ο παραγωγός ήχου του (και ο vocal coach του), έχουν κάνει τρομερή δουλειά μαζί με αυτόν και βγαίνει ΠΟΙΟΤΙΚΟ αποτέλεσμα. Αλλά, αυτό δε θα έπρεπε να είναι εκ των ων ουκ άνευ κάτι τέτοιο ως “απαίτηση”…; Ειδικά όταν μιλαμε για το κορυφαίο προγκ (μεταλ) συγκρότημα κλπ κλπ…;
[B]edit:[/B] α, ξαναλέω, δεν λέω ότι δεν είναι πολύ καλός, ότι δεν βελτίωσε/αν πολλά ή ότι δεν έχει αξιομνηνόνευτες και ποιοτικές μελωδίες (π.χ. μόνο στο Lost Not Forgoten μπορώ να σκεφτώ άνετα 2 σημειάρες), και μη πέσετε στην παγίδα αν μου απαντήσετε να απαντήσετε πάνω σ’ αυτό, δε μιλάω για αφού τον έχεις μάθει και συνηθίσει τον δίσκο, λέω π.χ. όπως τα χαστουκιά που τρώει ακούγοντας κάποιος πρώτη φορά τον Matos στο Holy Land (Angra) με την πρώτη ακρόαση, ή όπως τρως από τους υπόλοιπους στο A Dramatic Turn Of Events, ή όπως έτρωγες στα Awake, Images, Scenes… Οκ, εκεί είναι χαστουκάρες συνέχεια, ας ήταν εδώ και ένα-δύο-τρία μόνο…

Απλα να κανω μια σημειωση οτι οταν εχεις στο progressive κατι λαρυγγια σαν του [U]Lande[/U],ο Λαπμπρης ειναι λιγος.

Καλά και όταν υπάρχουν λαρρύγια σαν τον Gildenlow, τότε ας αφήσουμε όλους τους υπόλοιπους στην ησυχία τους, αλλά μου φαίνεται δεν είναι θρεντ “πείτε τον αγαπημένο σας τραγουδιστή/ποιός τον ρίχνει στ αυτιά του Λαμπρή”, αλλά για τον νέο δίσκο των θίατερ. :wink:

[QUOTE=Shadowcaster;1214352][/QUOTE]

Εχεις δικιο.

Πανω απ’ολα οι θηατερ δεν θα επρεπε να βρουνε ενα ντραμμερ που να παιζει τα κερατα του αλλα θα μπορει να γουσταρει και ο κοσμος.Ειχα μιλησει και παλιοτερα γι’αυτο.Ειχα πει αν θυμαμαι καλα οτι ο χαρακτηρας του μαντζινι δηλαδη αυτο το πιο ανοιχτο μη-ντροπαλο σε σχεση με τον κοσμο,ο ποζερισμος του ενω παιζει(που γουσταρουμε βεβαιως βεβαιως 8) ) τον οδηγησαν να παρει τη θεση απο εναν Donati που δεν γραφει στην καμερα,εναν Minemman χαλαρο γελαστο(ο οποιος επαιζε στους Necrophagist ξερωγω-αντιφαση-) και ευγενικο εναν Lang πιο “αντικοινωνικο”.Οι υπολοιποι κατα τη γνωμη μου ηταν ανοιγμα στις αγορες.

Roddy-Wildoer στους πιο μεταλλαδες που δεν ψαχνονται με προγκρεσσιβ και ο Aquiles στη Βραζιλιανικη αγορα.

Αλλα!

Πρωτη φορα διαβαζω αυτα που λες οτι μερικοι πηγανε μετα και λεγανε οτι δεν κανανε κανενα λαθος κτλ κτλ,υπαρχει καποια πηγη?

Εντιτ λογω μαλακιας Quote.

__Υπάρχουν πηγές… τώρα άντε να βρω -πίστεψέ με μωρέ :stuck_out_tongue:

__Φυσικά και εγώ θα ήθελα να τα διαβάσω από πρώτο χέρι… σε ένα φόρουμ ήταν για ντράμμερ (του “drummerworld”; κάτι τέτοιο)… αν ψάξεις λίγο τον Γούγλη (κυρίως ο Derek λαλούσε), θα το βρεις νομίζω. :slight_smile:

Θα γινει.Αν και σε πιστευω απλα θελω να δω τι ειχε πει ο ιδιος.

Απλα μου φαινεται δυσκολο μονο ο μαντζινι με μινεμμαν να ηταν αλανθαστοι.

Βγαίνουμε off topic μιλώντας για τους άλλους ντράμμερς, αλλά μιας και άνοιξε το θέμα, βασικά ο Roddy είχε γράψει στο φόρουμ ότι το μοντάζ του documentary είχε γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να ωφεληθούν κάποια άτομα.
Συγκεκριμένα έγραψε και ότι τον έδειξαν να δυσκολεύεται με τα ριφφς που του έδωσαν, αλλά αυτό ήταν στα πρώτα 5 λεπτά που όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν ακριβώς τι παίζει.
Επίσης είπε ότι δεν έδειξαν κάποια ωραία τζαμμαρίσματα που έκαναν και ότι και ο ίδιος τους έριξε κάτι ρυθμούς όπου οι DT μπλόκαραν.:wink:

http://www.dreamtheater.net/tourdates.php#eurotourdates

ρε παιδες να ρωτησω κατι εγω. για να μας λυθουν οι αποριες μηπως να σας παω στις 24/2 βαρκελωνη να σας παω μεσιμερι σε μια καταλανικη ταβερνα, διπλα στο camp noou, να φαμε και να πιουμε τις σανγκριες μας και μετα να παμε στο Palau S.Jordi!!!

να δουμε dt και να δειτε και την ομορφοτερη πολη της μεσογειου απο ψηλα?

99,9999999999999999999% ειμαι ηδη μεσα!!!

ΥΓ η μπαρσα παιζει με μαγιορκα εκτος!!:(:(:(:(:frowning:

Η Ρεάλ παίζει εκτός με Vallecano που εδρεύει Μαδρίτη οπότε το σκέφτομαι σοβαρά! :wink:
Βέβαια αν το ματς κάτσει Σάββατο όπως το live είναι θα είναι δύσκολα.

σε πoια χωρα ειναι η μαδριτη?:p:p

τερμα το off topic

Έχεις δίκιο… για κάποιο λόγο το μπ3 του αυτοκινήτου πρέπει να μη μηδένισε ( ; ) θα το ψάξω :-k

φαντασου τι κομματαρα ειναι που σου φανηκε 22 λεπτα!!:p:p:p:p

Έφυγε ο Mike με τις εμμονές του και έβγαλαν φοβερό δίσκο. Εύγε.

Ή αυτό που γράφεις, ή που δεν περνούσε η ώρα για να τελειώσει :lol::lol::roll:

επιτελους ανανεωση.!!! full interactive!! με την λογικη των social networks!! μαλλον το καλυτερο site μπαντας που εχω δει εδω και πολυ καιρο, δεν μιλαω σαν fanboy αλλα σαν ανθρωπος της τεχνολογιας!!!

τι ωραία φαίνεται ο ακροβάτης που πάνω απο το σκοινί εχει αυτήν την εικόνα? δεν το κάναν ετσι το εξώφυλλο :stuck_out_tongue:

μολις ηρθε και επισημα το link για download σε οσους εχουν κανει pre order το κουτι:wink:

Τον ακούω τώρα για δεύτερη φορά, και πιστεύω ότι αυτός ο δίσκος, πάει άνετα στα καλύτερα της χρονιά…οι μελωδίες είναι καταπληκτικές, ενώ υπέροχες είναι και οι ερμηνίες του Labrie…πάει για αγορά, από βδομάδα, και λιώσιμο:):!:

μια χαρα ο νεος ντραμερ καλυψε το κενο μπορω να πω…αλλα θα ηθελα το επομενο τους να ειναι πιο heavy τους παει πως νατο κανουμε…παντως ο δισκος θελει ακροασεις το αξιζει…

Former DREAM THEATER drummer Mike Portnoy has commented on an article written by a longtime fan of the band which points out the alleged musical and structural similarities between DREAM THEATER’s new album and the group’s breakthrough 1992 release, “Images And Words”.

Thiago Campos, the Brazilian guitarist/producer/mixer/editor of “VRA! Split-Screen Covers”, an online collaborative project where different artists record cover performances and post them on YouTube, penned his article after arriving at the “wonderfully shocking conclusion” that the entire “A Dramatic Turn Of Events”, album ? or “at least six songs” ? was “written based off the charts of ‘Images And Words’ songs.” He writes, “I know this might come across as an absurd accusation to many of you, but I wouldn’t be coming out in public with this information if I hadn’t done my homework, and if I wasn’t confident this approach to writing the new album was a conscious/intentional decision, maybe even humorous, by the band.”

He continues, "When I say the songs were ‘written off the charts,’ I mean arrangement-wise, their structures, sometimes even orchestrations and nuances that make the parts what they are, and their roles within the songs. This doesn’t mean they will sound alike at all, because within a given guideline for arrangement, you could write virtually an infinite amount of different songs, and mainstream/pop has been doing so for decades to back me up on this statement. :slight_smile:

“Some of these songs are so equal in terms of arrangements that I’m surprised more people didn’t catch on to this nugget yet. Others just follow a rougher guideline (or so it seems to me at this point).”

After reading Thiago’s article, Portnoy took to his own forum to write, “[B]Well done, Thiago… Great post and spot-on! I immediately noticed everything you wrote about upon my first listen… and found it all incredibly strange… If they are indeed intentional ‘nuggets,’ then I guess that’s a pretty cool idea… However, if they were desperate attempts of secretly re-writing the past… hmm, maybe not so much… I guess only they [presumably referring to the current members of DREAM THEATER. ? Ed.] will know the real reason for it…[/B]”

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=163086

σταμάτα να μιλάς.ετσι για λίγο…