__Από όλη την απάντησή σου φαίνεται η “αντικειμενικότητά” σου ("[I]μουσικολογικά[/I]", “[I]δεν είναι προκλητική[/I]”), οπότε πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να προσπαθήσω να κάνω διάλογο για την εικόνα που προσπαθείς να περάσεις για το άτομό μου στην πρώτη παράγραφο…
__Αλλά επειδή το να καταφέρεσαι εναντίον κάποιου (και δει κεκαλυμμένα -φευ, οι “καρδούλες - <3” με αποτελείωσαν), λέγοντας Ο,ΤΙ θέλεις, ή Ο,ΤΙ νομίζεις πως θυμάσα,ι ή [U]ΠΙΘΑΝΟΝ[/U] να βγάζεις απλά ξυνίλα από την αντιπάθειά σου απέναντι μου (πραγματικά, για να γράφει κάποιος τέτοιες πίπες για μένα, κάτι θα του έκανα ή κάτι θα νομίζει ότι του έκανα ή κάπου θα του την είπα και θα ξύνισε), δε μου αρέσει καθόλου και απαντώ. Σε spoiler:
[SPOILER]
__Διάβασες την απάντησή μου στο παρόν ζήτημα…; Μάλλον σου έμειναν δυό ονόματα στη μνήμη και τα πέταξες πρώτα χωρίς φυσικά να σε νοιάζει αν ενοχλείς /στεναχωρείς τον άλλον. Πόσο μάγκες σας έχει κάνει ένα πληκτρολόγιο και η απόσταση… Σου φάνηκα δηλωμένο “φαναγόρι” που κρατάει λοστό (όπερ είμαι κακοπροαίρετος και προκατειλλημένος) και περιμένει να χτυπήσει (έλεος, δηλαδή είμαι και κακότροπος /εριστικός στο λόγο μου ε?) όποιον έχει αντίθετη άποψη και εγώ τον θεωρώ [I]προκατειλημμένο[/I] (φαντάζομαι το εννοούσες εντός εισαγωγικών)…;
__Πρώτον, στο παρόν θέμα, ήμουν ίσως ο πρώτος που έκανε και αρνητική κριτική στον δίσκο. Με σεβασμό βέβαια στα παιδιά που τους αρέσει και στην μπάντα, και με δεδομένο ότι σε 3 μέρες που πρόλαβε να κυκλοφορήσει και με 1-2-3 ακροάσεις δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα για PROG δίσκο. Και κάνω και κριτική, και σκληρή. Και γενικότερα έχω κάνει και σε όλη τη μπάντα, ίσως τη πιο σκληρή κριτική (ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ όμως σκληρή, όχι “οι θίατερ είναι για τα πανηγύρια, τέλος.”) εδώ μέσα.
__Και τα δύο προηγούμενα άλμπουμ και εκείνα δε τα θεωρώ τίποτα [U]πραγματικά[/U] μεγάλης αξίας (για το επίπεδο έστω του είδους ή της ιστορίας της μπάντας), άντε ίσως με τίποτα εξαιρέσεις τύπου “Count Of Tuskany” (το οποίο live λειτουργεί τελικά ακόμα καλύτερα). Και σ’αυτά έχω ασκήσει κριτική, ειδικά για το Systematic τα ξαναχωνα πριν κανα δίμηνο.
__Και γενικότερα η όλη συμπεριφορά μου μέσα στο φόρουμ από το 2003, μόνο προκατειλημμένη, εριστική και προσβλητική προς τους άλλους χρήστες δεν είναι (τόσα χρόνια ούτε “μισό” πόντο /παρατήρηση από mod /admin δεν έχω δεχτεί). Ισα-ίσα που μάλλον “πυροσβεστικά” λειτουργώ και σέβομαι όποια γνώμη -με επιχειρήματα… ούτε επιτίθεμαι σε κανέναν, ούτε τίποτα τέτοιο ποταπό που μου προσάπτεις με τόση ευκολία. Εκτός αν κάποιος μπει και γράψει “οι τάδε είναι για τον πέο, ξυπνήστε ρε ζα -όβερ εν’ άουτ”.
__Πραγματικά μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί τα λες αυτά για μένα… ποιός ξέρει, κάτι θα (νομίζεις ότι) σου “έκανα”… Είσαι απαράδεκτος πάντως, χωρίς λόγο (…?) και από το πουθενά πετάς λάσπη σε κάποιον… τι να πω… να πω κι εγώ “αυτός είσαι” μήπως;[/SPOILER]
__[B]Πιο μες το θέμα τώρα[/B], δυστυχώς, μπορώ να καταλάβω αυτά που έγραψε ο Βαγγέλης… Δε λέω ότι συμφωνώ 100%, ούτε καν 50% (τα βρίσκω υπερβολικά, ΥΠΕΡΤΟΝΙΣΜΕΝΑ), αλλά σε ένα ποσοστό, δε λέει αβάσιμα πράγματα, ίσως τα υπερτονίζει, αλλά μπορώ να καταλάβω από που προέρχονται και σε μικρό ποσοστό, δίπλα στη γνώμη ότι είναι [B]καλό[/B] άλμπουμ και το καλύτερο εδώ και χρόνια συνολικά, υπάρχει στα μάτια μου και ένα ποσοστό αλήθειας στα αρνητικά που γράφονται εδω και 2-3 σελίδες.
__Το έγραψα και πρώτος (όπως και για τον Λαμπρί που όλοι τον εκθιάζουν υπερβολικά πολύ -αλλά δε βόλευε τον Νομιστεράκι να το “θυμηθεί”, πώς θα με έκραζε μετά?), νιώθω ότι τα σόλο /ινστρουμένταλ, δεν έχουν “στόχευση”, ότι τα σχόλια που παλιά θεωρούσα υπερβολικά (γιατί κάποιοι λένε από το ίματζες και μετά, τα σόλο είναι “μπουρμπουλίθρες”, “νυστάζεις” κλπ), τώρα αρχίζουν και φαίνονται πιο κοντά στην πραγματικότα από ποτέ. ΤΡΕΛΕΣ ριφφάρες και σολάρα που σου μένει το ορχηστρικό του Breaking, αλλά πολλά άλλα μέρη… μπααα… συραφές χωρίς στόχευση… όπως το σημείο που είχα αναφέρει πάλι για το Backs Of Angels αμέσως πριν το ρεφρέν, ή την προσκόλiση στις ανατολίτικες κλίμακες (λες και αυτόματα κάνει κάτι “prog” -αυτό το ακούω όλο και περισσότερο από διάφορες μπάντες, ίσως γιατί τους ακούγεται, τους αμερικανούς π.χ., “περίεργο” /“πρωτότυπο” στο αυτί, αλλά το έχουν ξαναεξερευνήσει τόσο και οι ίδιοι αυτό το μονοπάτι… τέλος πάντων, πιο μικρό το κακό εδώ).
__Ισως είναι λίγο αυτό που δήλωσαν και οι ίδιοι, “είναι ότι πιο τρελό έχουμε γράψει” (για δύο-τρία τραγούδια κυρίως. σε παράφραση αυτό, βαριέμαι να ψάχνω συνευντεύξεις)… ναι, αλλά παλαιότερα, ακόμα και στα LTE. υπήρχε μια “λογική”, μια μουσική συνέχεια & λογική ακομα και στις πιο κουλές αλλαγές, κάτι θέλαν να πουν οι θίατερ…
__Κάποιος μίλησε για στίχους… ναι, και τα θέματα επίσης… dark eternal night, in the presence of enemies, “μασονία και δε συμμαζεύεται” (με μάπα ανάλυση /ανάπτηξη), βρικόλακες, σαμάνοι, πέρσες, γενικόλογα “αγαπησιάρικα” ή “κάντε κουράγιο”… σαν να μην έχουν ΟΝΤΩΣ πλέον κάτι να πουν, αλλά να πιάνουν ένα θέμα για να βρουν με κάτι να ντύσουν και να γράφουμε μουσική instant coffe για να βάλουμε μέσα 2-3 καλές ιδέες που είχαμε…
__Και επειδή τυχαίνει να (ξανα)λιώνω Heir Apparent αυτές τις μέρες (ή Watchtower -και πολύ σωστά αναφέρθηκαν και οι Sieges Even εξαιρετικό παράδειγμα παρόλο που ξεκίνησαν ως κλώνοι των προηγουμένων), και διαβάζω και στίχους και ακούω και τη μουσική, ΔΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΑΜΕΣΑ ΦΥΣΙΚΑ, αλλά, ρε γμτ, είναι υπερξεκάθαρο ότι “ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ, ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ, ΘΕΛΟΥΝ, να μας πουν”…
__Το ίδιο με το τελευταίο των Transatlantic (Wirldwind) ή και αυτό των Spock’s Beard (Χ) ακόμα, που παρόλο που ξεχύλιζαν από έμπνευση και τρελές /“ξεκάρφωτες” αλλαγές, υπήρχε άλλη ροή και συνάφεια μουσικά.
__ΦΥΣΙΚΑ, η μουσική ποιότητα των Θίατερ και οι εξάρσεις έμπνευσης και το τρομερό τους ταλέντο, μας δίνει μουσική που αν την είχαν γράψει άλλοι θα γράφαμε διθυράμβους ίσως, και τους έχουν “γλυτώσει” απ’ το να γίνουν “Queensryche No2”, αλλά, μη μου πείτε ότι δε βλέπετε κι εσείς αυτή την τάση… άσχετα από το πόσο μακριά είναι, ειδικά με αυτόν τον ΚΑΛΟ δίσκο.
__Το συστεμάτικ ήταν μία πίκρα (για Θίατερ). Το επόμενο [U]όχι[/U] ΠΟΛΥ καλύτερο αλλά σαφώς καλύτερο και χάρηκα γιατί ήταν ξεκάθαρη βελτίωση με υπέροχα μεμονωμένα σημεία /στοιχεία και άφηνε ελπίδες για το μέλλον. Το νέο είναι ακόμα καλύτερο, αλλά αν κοιτάξει κανείς πέρα από την ισορροπία που έφερε σε πολλά που οι Θίατερ είχαν χάσει τη μπάλα (υπέρ το δέον μέταλ στοιχείο, μπάκιν βόκαλς πορτνόυ και φωνητικά όλο κακία από Λαμπρί που δε του ταίριαζαν κλπ), και τη ζεστασιά του “επιτελους παλιοί καλοί θίατερ”, όντως βλέπει και αυτό που ο Κάμπος είδε (για τους δικούς του λόγους βέβαια -βρήκαμε τσάμπα τρελό προμόσιον για την μπάντα μας και το τραβάμε απ’ τα μαλλιά, μεγάλος “παπάς” ο τύπος) σε ένα βαθμό, ένα “Ιματζες παρτ2” ως δομή, αλλά… όχι τόσο δουλεμένη καιρό και μεστή δουλειά… ίσως ΠΛΕΟΝ είναι μειονέκτημα για τους ίδιους ότι βγάζουν τόσο καλή και τεχνική μουσική, τόσο εύκολα. Ισως δε το “παιδεύουν” αρκετά.
__Και ενώ έχει ισορροπίες και ωραίο ήχο και κυλάει και άνετα (αν και παρόλο που το είχα γράψει και πιο παλιά, ακόμα μου κάθετε στο λαιμό αυτή η μεσαία μπαλάντα), τελικά δε μου μένει κάτι τόσο, ενώ ξεχυλίζει σε σημεία από ποιότητα, τελικά δε με τραβάει να το ακούω κάθε μέρα (έστω κάποια απ’ τα τραγούδια) και ο χαρακτηρισμός “δίσκος της χρονιάς” δείχνει να απέχει πολύ, παρόλο που ΠΟΛΛΟΙ ήδη τον ψελίζουν… Θα του δώσω κι άλλες ακροάσεις…
__Μετά, έρχεσαι και θυμάσαι και τα καραγκιοζιλίκα με το “αμέρικαν άιντολ” τύπος και καλά “ντοκυμαντέρ” (τρελά στημένο και βρίθει ανακριβιών, μόνο ντοκυμαντερ δεν είναι) και όλο το απαράδεκτο σίριαλ (και από τις δύο μεριές) με τον πορτνόι, και βλέπεις και τον “εξαιρετικό” χειρισμό από πλευράς μάρκετινγκ και σου μπαίνουν πολλοί ψύλλοι σαν αυτούς που μπήκαν στ’ αυτιά του βαγγέλη… δε λέω, μπορεί να είναι μπέιμπι έλεφαντ (για να “παίξω” με κάτι εξώφυλλα) και ο φίλος βαγγέλης να τους χαρακτήρισε μαμούθ, αλλά εγώ τον ελέφαντα στο δωμάτιο τον βλέπω… να μη τον αναφέρω…;
__Ασχετα όλα αυτά από την αξία τους και από την ιστορία τους και απ’ ότι είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ δίσκος… απλά “φοβάμαι” μη δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία [U]εξαιρετική βελτίωση[/U], και μήπως πλέον, το “προϊόν”, έχει πάρει για τα καλά το πάνω χέρι από το καλλιτεχνικό όραμα…
[I]υ.γ. να με συγχωρέσει ο ΝοΜιστεράκης ή/και όσοι διάβασαν το ποστ μου και το βρήκαν υπερβολικό ως προς χαρακτηρισμούς, γράφω και στις 5+ το πρωί, είμαι λίγο κουρασμένος (και στεναχωρημένος/σπασμένος)… υπόσχομαι να το ξαναδιαβάσω και το πρωί με πιο καθαρό μυαλό και να ανασκευάσω αν χρειαστεί[/I]