Dream Theater - A Dramatic Turn of Events

Εδώ και πολλές ημέρες έλεγα να γράψω δυο λόγια για το album. Βλέποντας την κουβέντα να ξεφεύγει (απόλυτα λογικό για δίσκο μεγάλης μπάντας) αποφάσισα να τοποθετηθώ γενικότερα.

Πρώτα απ’ όλα υπήρξα οπαδός των DT πολύ παλιά (Α Fortune In Lies και Ytse Jam γραμμένα σε κασέτα από ραδιόφωνο) και εγκατέλειψα το καράβι οριστικά μετά το Six Degrees.

Δεν υπάρχει δίσκος τους που να μην έχω ακούσει (λιγότερο απ’ όλους το Black Clouds) και τους περισσότερους πολλές φορές, όπως και το A Dramatic Turn Of Events.

[ul]
[li]Ο συγκεκριμένος δίσκος είναι όντως safe, αλλά αυτό δε με χαλάει καθόλου. Στο κάτω-κάτω μεγάλο κομμάτι της γκρίνιας οφείλονταν στο ότι είχαν εξαφανιστεί τα πλήκτρα του Moore, ε πάρε μερικά τώρα. Ο Rudess παίζει φανερά καλύτερα εδώ (χωρίς να σε σηκώνει από την καρέκλα).[/li]
[li]Αντίθετα, από την καρέκλα με σήκωσε ο Petrucci, ο οποίος έφερε και το μεγαλύτερο βάρος απ’ όλους βέβαια. Καταπληκτική κιθάρα (ρυθμική και lead), πολύ ανανεωμένος και αποφασισμένος να οδηγήσει τη μπάντα στη νέα της αφετηρία.[/li]
[li]Συνολικά ο δίσκος είναι κατ’ εμέ ότι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει μετά το Six Degrees. [/li]
[li]Επίσης, συμφωνώ με όσους θεωρούν ότι εδώ ισορροπούν πολύ ικανοποιητικά το prog και το metal, μετά από πολύ καιρό.[/li]
[li]Το συνθετικό επίπεδο είναι ικανοποιητικό, αν και σε καθαρά μουσικό επίπεδο δεν είναι κάτι ουσιωδώς περιπετειώδες. Αυτό δεν με πείραξε καθόλου. Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω πάψει να περιμένω κάτι τέτοιο από τους DT, απλά γιατί (αποδεδειγμένα πια) δεν είναι ικανοί ή δεν ενδιαφέρονται να το κάνουν. Στο Awake το έκαναν τέλεια αυτό και προσωπικά μου αρκεί.[/li]
[li]Είμαι από αυτούς που διαβάζουν επισταμένα και δίνουν μεγάλη σημασία στους στίχους. Στον τομέα αυτό είναι απαράδεκτοι πάνω από 10 χρόνια πια και για prog μπάντα αυτό δε δικαιολογείται με τίποτα.[/li]
[li]H είσοδος του συμπαθέστατου Mangini έφερε φρεσκάδα στη μπάντα, είναι φανερό. Στο album είναι φανερά πίσω ηχητικά και σαν παίξιμο είναι σαν να μην άλλαξε σχεδόν τίποτα, απλά άλλο ο Mike κι άλλο ο Mike. Καλύτερος drummer από τον Portnoy δε θα υπάρξει ποτέ για τους DT και το ξέρουμε όλοι. Ωστόσο αν είχε μείνει στη μπάντα, αμφιβάλλω αν θα ήταν τόσο καλό το album.[/li]
[li]Ακόμα και η απόδοση του LaBrie ανέβηκε σε αυτό το δίσκο. Αυτό που δεν βελτίωσε καθόλου ο James, η αδυναμία όλων μας (θετικά ή αρνητικά), είναι οι φωνητικές γραμμές του. Τόσο κακή αυτο-αντιγραφή και νιοστή επανάληψη του ίδιου και του ίδιου κουράζει (πάρα πολύ). Αν αυτό συνδυαστεί με τη γαλοτυρένια υφή των μελωδιών του Michael Bolton του prog metal, τότε (κακά τα ψέματα) δικαιολογείται κάποιος να ξενερώνει μαζί σου ρε James. Μια progressive γραμμή δεν έχεις γράψει ποτέ. Οι άλλοι από πίσω παίζουν τον ουρανό με τ’ άστρα κι εσύ εκεί: τετράγωνα και στρογγυλά. Δεν πετυχαίνει και η βαφή με τίποτα, σε καταλαβαίνω…[/li][/ul]

Πέρα από την πλάκα, το πρόσημο είναι θετικό και το στοίχημα κερδήθηκε από τους DT. Δεν θα ξαναγίνω οπαδός τους και δε θα πάψω ποτέ να τους θαυμάζω για πολλά πράγματα.

Να βγάλεις το tattoo τώρα :slight_smile:

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολύ ωραίος ο DeKay όπως πάντα…ένας χρήστης που χαίρομαι να τον διαβάζω.

Ότι και να έγραφε βασικά και όποια και να ήταν η γνώμη του ο τρόπος που κρίνει και γράφει σε κερδίζει.

Με αυτά τοποθετούμαι παράλληλα και για τις “πιστολιές” και τα “πυροτεχνήματα” που γράφτηκαν τελευταία. Μεγάλη ασθένεια της εποχής η ευκολία και ελαφρότητα της κριτικής. Τις περισσότερες φορές βλέπω ότι προσπαθούμε να τραβήξουμε την προσοχή ενώ ξέρουμε μέσα μας καλά ότι οι αλήθειες κρύβονται κάπου στη μέση και οι διακυμάνσεις είναι μικρές. Αλλά θα μου πεις οι μεγαλοστομίες, οι υπερβολές και οι χαρακτηρισμοί είναι το καύσιμο των αέναων συζητήσεων στα fora. Και θα σου πω ότι δεν έχεις κι άδικο.

Δεν έχω να προσθέσω πολλά προς το παρόν για το νέο άλμπουμ, όσο το ακούω, τόσο το απολαμβάνω. Αν ανατρέξει κανείς στα reviews που αναφέρθηκαν στο thread και στο review του δικού μας Xρήστου Καραδημήτρη θα βρει ότι όλα είναι spot on και ακριβέστατα (και συμφωνούν και απόλυτα). Κάπου εκεί κυμαίνεται και η δική μου γνώμη.

Mε τον κινδυνο του αυτοξεφτυλισμού να ελλοχεύει, κάνω quote το ποστ μου που έκανα καμποσες σελίδες πριν, καθώς το είχα βάλει σε spoiler και μάλλον δεν διαβάστηκε καθόλου.
Αν δεν διαβάστηκε λόγω περιεχομένου, τότε σορρυζ :oops:

[SIZE=“1”]όχι τίποτα άλλο, αλλά πήρε μπόλικη ώρα να το γράψω…[/SIZE]

2 επισημάνσεις ακόμη που τις έχω φρέσκες:

1. Ρε σεις, ξέρετε πόσοι έχετε αναφέρει ότι σας λείπει το groove του Portnoy? Θα αρχίσω να σας βαράω κατακούτελα! Τόσα χρόνια μας πεθάνατε ότι είναι για τη νύστα, με τα βαρετά του γεμίσματα και την επαναληψιμότητά του. Τώρα μας έλειψε ε; Και μην ακούσω μα μου σου του. Το έχετε αναφέρει πάρα πολλοί, στατιστικά ως προς το σύνολο αυτών που σχολιάζουν είστε μεγάλο και σημαντικό δείγμα. Η αλήθεια είναι ότι όντως υπήρξε στάσιμος τα τελευταία χρόνια…τα καλύτερα τα άφηνε για τα side projects…αλλά my point is, έφαγε τρομερή απαξίωση…και τώρα κωλοτούμπααα.

2. Για τα όσα συνέβησαν με την αποχώρηση Portnoy και μετά…Λοιπόν, λίγο πολύ όλοι πήραμε το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς. Προσωπικά έπεσα στην παγίδα αρχικά αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβα την μαλακία εγκεφάλου που μας δέρνει ώρες-ώρες. Αντιμετωπίζουμε τους μουσικούς με μια νοοτροπία αρένας, όπου υπάρχουν καλοί, κακοί κτλ. Αποθεώνουμε τον έναν, τον υπερασπιζόμαστε, γκρεμοτσακίζουμε στα τάρταρα τον άλλον. Λοιπόν, ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση όπου ο καθένας συμπεριφέρθηκε σύμφωνα με τον χαρακτήρα του, απλά. Διυλίσαμε τον κώνωπα μέχρι αηδίας. Σκεφτείτε πως αντιδράμε εμείς σε παρεξηγήσεις/ασυμφωνίες κτλ. Δεν είδα κάποιον κακό και κάποιον καλό σε αυτή την ιστορία. Είδα τον αυθόρμητο σαν παιδί Portnoy, τον ειλικρινή Labrie, τον καλό φίλο του Portnoy Petrucci, τον πάντα σιωπηλό Μyung:p. Ήταν κάτι αναπόφευκτο μάλλον αυτό που έγινε, και αν θέλω να βάλω ένα τίτλο ήταν ότι ο ίδιος ο Portnoy προκάλεσε την αποχώρηση του, αυτός είχε θέμα, και το θέμα του ήταν ότι από την υπερβολική του αγάπη για την μπάντα και την αγωνία για το μέλλον της την “έπνιγε”. Η υπερβολική του αγάπη δεν μετουσιωνόταν σε ικανοποίηση των υπερβολικών προσδοκιών και φιλοδοξιών του και κάπου επήλθε το “δεν αντέχω άλλο”.

Όταν σκέφτομαι κάτι τέτοια,φαντάζομαι να μας “λείπει” κάποια στιγμή η χροιά του Λαμπρή και ανατριχιάζω…:?

Φίλε, ειλικρινά, δεν πιστεύω να υπάρχει κάτι πιο εύστοχο γι αυτό το θέμα :lol: παρεμπιπτόντως, χθες ξανα άκουσα το breaking all illusions και όπως μου είχε φανεί και στην αρχή άλλωστε, είναι πραγματικά καλή στιγμή!!

Θεικο post απο DeKay

troll:

[SPOILER]http://www.youtube.com/watch?v=n1Ugk5kAG5A[/SPOILER]

:spam::spam:

και όμως δεν είναι εντελώς spam.!(έμαθα και το σπαμ τρομάρα μου)

στο κομμάτι (σε κάποιο σημείο)ακούγονται πλήκτρα καρφί dream theater.!

Η απάντηση σου είναι αυτή.

Πάνω σε αυτή την άποψη.

Η οποία άποψη εκφράζει σαφέστατα το θέμα που έχει ο συγκεκριμμένος ακροατής πάνω σε ένα δίσκο αλλά από την άλλη το ύφος του δεν εκφράζει απολυτότητα εκτός και αν θεωρείς απολυτότητα τη διατύπωση “τα φωνητικά είναι βαρετά” αντί για “τα φωνητικά μου ακούγονται βαρετά” γιατί σε αυτή την περίπτωση να πατήσουμε το Repeat στην κασέττα που λέει ότι κάποιοι βαριόμαστε να λέμε το “κατα τη γνώμη μου” με την παραμικρή μαλακία για να μην πληγωθεί ο έρωτας σας με το συγκρότημα και καταλήξουμε όντως πεθερές. Θα μπορούσες για αρχή αφού μιλάς με επιχειρήματα και στηρίζεις τη γνώμη σου να αρχίσεις να αντικρούς τα σημεία στα οποία είναι απόλυτος με επιχειρήματα.

Επίσης όταν λές κάτι τέτοιο

α) Αφήνεις χώρο και στον καθένα να σου πρήζει τα παπάρια να του αποδείξεις με εξισώσεις, βιβλιογραφία και υπεύθυνη δήλωση από τον αρχιεπίσκοπο ιεροσολύμων γιατί ο “Λαμπρής γαμάει” αντί για “Ο Λαμπρή μου αρέσει πολύ” διότι εμείς που δεν τον γουστάρουμε αισθανόμαστε ότι μας κοροιδεύουν όσοι λένε ότι είναι γαμάτος ενώ εμείς τον θεωρούμε σκατά
β) Δεν είσαι σε θέση να πετάς τέτοιες μαλακίες

Ώπου δεν είναι ότι τον είπες για τον πούτσο τον άνθρωπο αλλά οι τρείς τελείες θα μπορούσαν να είναι πριν από το γουστάρουν σε τέτοια φάση:

Dream Theater χωρις τη φωνη του Λαμπρη δεν υφιστανται, αλλα τι να λεμε, καποιοι … γουσταρουν Arch

Ξέρεις σαν άσκηση δημοτικού (συμπληρώστε τα κενά και έτσι) ώπου η σωστή απάντηση θα μπορούσε να είναι καθυστερημένοι, κουφοί, άμπαλοι, λοβοτομημένοι κτλ.

Τέλος

Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το γεγονός ότι κάποιοι δεν είναι οπαδοί ενός συγκροτήμματος ή χώρου(όχι όμως και άσχετοι) καθιστά τη γνώμη τους και λιγότερο έγκυρη. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον παλιό φαν που θεωρεί τα πρόσφατα CD μπάζα. Εκεί είναι και λίγο θέμα οπτικής και προσδοκιών, προτιμάς το αγαπημένο σου συγκρότημμα να είναι το καλύτερο που υπάρχει σε αυτό που κάνει ή απλά να μη γελοιοποιείται γιατί αυτά τα “για οποιοδήποτε άλλο συγκρότημα είναι εξωπραγματικό” όσες φορές το έχω διαβάσει είναι απίστευτη μαλακία.

Ούτε γιατί δεν πρέπει να εκφράζονται ακραίες απόψεις δε μπορώ να καταλάβω αλλά δε θα το κάνουμε θέμα, απλά έχω καταλήξει ότι όταν η πλειοψηφία καταλήγει στο “γαμάει ο δίσκος” το μέγιστο όριο απογοήτευσης που μπορεί να εκφράσει κάποιος χωρίς να των πρήζουν είναι το “τι να πω ρε παιδιά εμένα δε με ενθουσίασε” με το εμότικον της ντομάτας για το επερχόμενο κράξιμο και όταν η πλειοψηφία αποφανθεί ότι “μαλακία ρε παιδιά, δεν ακούγεται” τότε το αντίστοιχο όριο ενθουσιασμού θα είναι το “εμένα μου ψιλοάρεσε” με το εμότικον των κοκκινισμένων μάγουλων Guilty Pleasure φάση και καλά εξαίρεση για να μη μας πούνε και πούστηδες. Ε δεν πάει έτσι κάποια πράγματα μας φαίνονται και μπάζα.

Όσον αφορά το δίσκο δεν τον έχω ακούσει και ούτε αναμένεται στο προσεχες μέλλον, έχουμε άλλες προτεραιότητες.

Ειμαι σιγουρος πως μια απο αυτες τις προτεραιοτητες ειναι να κατσεις μια μερα (ας πουμε πριν λιγο, εστω τυχαιο παραδειγμα), να quotαρεις ολες μου τις απαντησεις προς τον Βαγγελη ή προς εσενα και να γραψεις ενα κατεβατο (το οποιο δυστυχως δε με πειθει αφενος, αφετερου ειναι παιδικα προβοκατορικο) προς καθε μου ποστ και να νιωσεις οτι “κερδισες” και “γουαου τον εσβησα τωρα”.

Σε αφηνω λοιπον με αυτο το αισθημα, γιατι οτι ειπα ηταν ακριβως οτι εννοουσα σε καθε μου ποστ, και τιποτα παραπανω. Απλα μερικες διευκρινισεις:

1. Οι τρεις τελειες στο τελος μιας προτασης δηλωνουν πολυ συγκεκριμενα πραγματα, κανενα απο τα οποια δεν ειναι “συμπληρωστε τα κενα”, αυτα ειναι δικες σου αυθαιρετες ερμηνειες, πανω στις οποιες βασισες μαλιστα την υποδειξη σου προς εμενα, να μη λεω μαλακιες δηλαδη. Μπροστα στο γεματο χολη κατεβατο σου, οι μαλακιες μου ειναι πταισμα.

2. Αν εσυ δε βλεπεις καμια απολυτοτητα στο ποστ του Βαγγελη που εχει βαλει ΚΕΦΑΛΑΙΑ για να μας τονισει ποσο αντικειμενικα απαραδεκτες ειναι οι μπαλαντες, που γραφει για το ποσο εχουν χασει την ικανοτητα οι Dream Theater να γραφουν σοβαρες μελωδιες (απο τα αγαπημενα μου αυτο) και διαφορα αλλα “μη ακραια” οπως λες, τοτε παω πασο. Ειδικα η εισαγωγη που μας εξηγει οτι διαβασε τις αποψεις των αλλων να εκθειαζουν το δισκο και προβληματιστηκε, και μετα ακουσε το δισκο και δεν του φανηκε καμια σοβαρη αλλαγη σε σχεση με τα τρια προηγουμενα, εκει ειναι που προσκυνω την αντικειμενικοτητα του και την ελλειψη προκαταληψης. Θα μπορουσες να μιλησεις κι εσυ για αυτο το θεμα και να μετραει η αποψη σου… αλλα δεν εχεις ακουσει το δισκο. Ειναι ενα καπως προβλημα αυτο. Παρεμπιπτοντως, οι τρεις τελειες στην προπροηγουμενη προταση δηλωνουν στιγμιαια παυση στην προφορικη αποδοση της προτασης, δεν ειναι κενο που συμπληρωνεται με βρισια.

3. Ο Λαμπρης γαμαει, γουσταρω πολυ τη χροια του και μαρεσει να τον ακουω. Στο δισκο τραγουδαει ολοσωστα και η φωνη του ειναι σε υψηλο επιπεδο. Συγγνωμη που δεν εγραψα “κατα τη γνωμη μου”, κατι μου λεει οτι δεν πρεπει να το γραφω καθε φορα. Κυριως το οτι μου το υπεδειξες εσυ.

4. Συμφωνω απολυτα με την τελευταια σου παραγραφο, και δεν ειμαι ουτε εγω, ουτε θεωρω πως ειναι καποιος αλλος, υπευθυνος για την ολοκληρωτικη κριτικη οποιουδηποτε ποστ και οποιασδηποτε αποψης. Βρηκα μια αποψη αχρειαστα και λανθασμενα ακραια, την εκραξα, ξεπερασε το. Δεν εκανα σταυροφορια εναντιον των ακραιων αποψεων, ουτε θεωρω οτι υπαρχουν “πρεπει” στην εκφραση καποιας αποψης. Κι εγω εκτιθεμαι οταν γραφω ακραιες μαλακιες, αλλα δε με ενδιαφερει. Τουλαχιστον τις γραφω για συγκροτηματα με τα οποια ασχολουμαι, κι οχι για ενα συγκροτημα που καποτε μου αρεσε και μετα εβγαλε 3 μαλακιες δισκους που με απογοητευσαν και μετα αλλους 4 που δεν τους ακουσα καν… (<---- τρεις τελειες για να σε τρελανουν, ΤΙ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΑΡΑΓΕ??)

Ούτε να σε σβήσω ούτε τίποτα, αν η απάντηση σου προς μια αρνητική κριτική δεν ήταν τόσο απόλυτη και τόσο “μα τον εκτιμώ τον άνθρωπο αλλά όλο μαλακίες λέει” δε θα έμπαινα καν στον κόπο της φτηνής ειρωνίας της μιας γραμμής, δεν το κατέχω το άθλημα εξάλλου και δε θα απαντούσα 2 μέρες μετά αν δεν μου έδινες την εντύπωση ότι τα αντικειμενικό/υποκειμενικό, γνώμη σου/γνώμη μου και είναι έτσι/δεν είναι έτσι/σου φαίνεται έτσι αλλά είναι αλλιώς τα χρησιμοποιείς όπου να ναι ανάλογα με το πως σε βολεύει αντιφάσκωντας με τον εαυτό σου. Δικά του τα λόγια οπότε να υποθέσω μπορώ αλλά με εξαίρεση τα κεφαλαία όλα τα άλλα φτιάχνουν με εκείνη την Default προσθήκη του “κατά τη γνώμη μου”.

Οι 3 τελείες θα μπορούσαν και να λείπουν, ούτε καν υπονοούμενο δεν υπάρχει, είναι ευθέστατα προσβλητικό. Αν οι 3 τελείες υπονοούν κάτι που σε κάνουν να φαίνεσαι λιγότερο προσβλητικός απέναντι σε όποιον αφορά αυτό που διαβάζει καλό είναι να μην το έχεις σε Spoiler

Οι τελευταίες 3 τελείες σου δε θα με ένοιαζαν ακόμα και αν είχες βάλει και ένα Pacman να τις τρώει.

επειδη βαρεθηκα τις αντιπαραθεσεις…αναπνεει πουθενα το instrumental cd ή το dvd γιατι δεν μπορω να περιμενω το box set!

ρε φιξερ 15 ποστ εκανα αναλυοντας την αποψη μου. παλι να κανω quote?

[I]2. Αν εσυ δε βλεπεις καμια απολυτοτητα στο ποστ του Βαγγελη που εχει βαλει ΚΕΦΑΛΑΙΑ για να μας τονισει ποσο αντικειμενικα απαραδεκτες ειναι οι μπαλαντες, που γραφει για το ποσο εχουν χασει την ικανοτητα οι Dream Theater να γραφουν σοβαρες μελωδιες (απο τα αγαπημενα μου αυτο) και διαφορα αλλα “μη ακραια” οπως λες, τοτε παω πασο. Ειδικα η εισαγωγη που μας εξηγει οτι διαβασε τις αποψεις των αλλων να εκθειαζουν το δισκο και προβληματιστηκε, [B]και μετα ακουσε το δισκο και δεν του φανηκε καμια σοβαρη αλλαγη σε σχεση με τα τρια προηγουμενα, εκει ειναι που προσκυνω την αντικειμενικοτητα του και την ελλειψη προκαταληψης.[/B] Θα μπορουσες να μιλησεις κι εσυ για αυτο το θεμα και να μετραει η αποψη σου… αλλα δεν εχεις ακουσει το δισκο. Ειναι ενα καπως προβλημα αυτο. Παρεμπιπτοντως, οι τρεις τελειες στην προπροηγουμενη προταση δηλωνουν στιγμιαια παυση στην προφορικη αποδοση της προτασης, δεν ειναι κενο που συμπληρωνεται με βρισια.[/I]

τα κεφαλαια δεν ξερω απο ποτε δηλωνουν “αντικειμενικη” αποψη. απλα τις θεωρω πολυ κακες και το τονισα.

επισης που ειναι το ακραιο στην ικανοτητα των θιατερ να γραφουν σοβαρες μελωδιες. θες να παρουμε τα 4 τελευταια και να τις μετρησουμε?

για τα μπολντ: [SPOILER]

[/SPOILER]

το εξηγησα ξανα και ξανα τι εννοω με το οτι δεν ειδα καμια αλλαγη, το γραφω και παρακατω .

στο θεμα των “απατεωνων” ουτε αυτο ειναι ακραια αποψη. μιλαμε για μια μουσικη αρκετα εμπορικη (το μεταλ στο συνολο εννοω) με αρκετες μπαντες που χουν χρονια καριερας πισω να το συνεχιζουν απλα σαν επαγγελμα. δεν ειναι κατι περιεργο ουτε ακραιο. το περιεργο στην περιπτωση των θιατερ ειναι οτι συνυθως δεν βλεπεις τετοια νοορτοπια απο προγκ μπαντες και το οτι στα τοσα χρονια καριερας με 12 στουντιο αλμπουμ ο τελευταιος δισκος οροσημο η εστω ΜΕΓΑΛΟΣ με ολη την σημασια τις λεξης ηταν μολις ο 6ος (μετρωντας και το change of seasons) πραγμα που επισης δεν βλεπεις συχνα απο προγκ μπαντες. επισης δεν ειπα ποτε οτι ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ αλλα οτι αυτην την αισθηση συνεχιζουν να μου βγαζουν.και στο πρωτο ποστ εγραψα οτι μπορει να κρινω προκατειλημμενα επειδη δεν γουσταρω την πορεια πουχει παρει η μπαντα και οτι εχουν αλλαξει και τα γουστα μου, κυριως ως προς το τι περιμενω απο μια μπαντα/μουσικο και οχι απαραιτητα απλα ως ακουσματα. οποτε την αντικειμενικη αληθεια που πηγα να εκφρασω δεν ξερω που την ειδες.

Α και φυσικα σε τοσα ποστ δεν αναφερθηκα στην νοοτροπια κανενος εδω μεσα ουτε εκατσα να πω εσυ μου πες αυτο και ετσι κι αλλιως. Δεν εγραψα ουτε για αποψιατορες του κωλου σε αυτην την ευγενη μουσικη και αλλες τετοιες μαλακιαρες, ουτε υπεθεσα αν αυτα που γραφουν οι αλλοι τα πιστευουν η το κανουν για να γυρισουν τε κεφαλια, οπως ειπε ο amazing_journey πισω. ειπα απλα την αποψη μου και εκατσα και την ανελυσα.

τωρα αυτο που θελω να μου εξηγησεις ειναι πως βρισκεις αυτα που γραψε ο nikatapi γαματα οταν συμφωνουμε σχεδον σε ολα, με τη διαφορα οτι δεν κρινει “απολυτα” οπως εγω και το οτι γουσταρει τον τελευταιο δισκο, πραγμα φυσιολογικο απ την στιγμη που οπως ξαναγραψα δεν ειμαι φαν των θιατερ των τελευταιων χρονων.

και οχι ο labrie ΔΕΝ ειναι οι θιατερ. τοσες και τοσες μεγαλες μπαντες αλλαξαν βασικα μελη και ειδικα τραγουδιστες και εβγαλαν δισκαρες. και μαλιστα πριν αρχισουν να παιρνουν την κατηφορα.

παιδια να ζητησω μια μεγαλη χαρη?
χαλασαμε το thread. δεν μου κανει η καρδια να μπω να διαβασω γιατ την αγαπημενη μου μπαντα. [B]γιναμε [/B]πιο γραφικοι και απο τους οπαδους των iron maiden (ελα πλακα κανω)!!:p:p:p:p
μπορουμε να σταματησουμε τις αντιδικιες?
ειναι απολυτα σεβαστες οι αποψεις ολων…η οπτικη του βαγγελη απο την στιγμη που την εξηγησε ειναι σωστη οπως το προσεγγιζει ασχετα εαν διαφωνουμε. καποιοι (και ο βαγγελης νομιζω) και εγω μεσα πιστευουμε οτι το αλμπουμ εχει καλες μουσικες μεσα …ας μιλησουμε λοιπον για αυτο. υπαρχει πολυ και καλη μουσικη εξω. να διασκεδασουμε και να μην μαλωνουμε plzzzzzzzz.

Φιλικα προς ολους Πανος.

Πλάκα κάνεις ότι κάνεις πλάκα.

ελα φρονιμα ειπαμε:p. πλακα κανω.

__Θα ήθελα να γράψω πολλά, αλλά… μαζεύτηκαν ΠΟΛΛΑ που θα ήθελα να σχολιάσω (καθαρά για τα του δίσκου, μουσικά) και θα πάρει και πολύ ώρα (και δεν έχω και χρόνο τώρα) και φοβάμαι πως θα σας κουράσω.

__Απλά ένα “μικρό” σχόλιο… Ρε αγάπες… Ποιός Arch και ποιός LaBrie… Προσέξτε, de gustibus non est disputandum, αλλά κάποια θέματα ΔΕΝ είναι θέμα προσωπικού γούστου, αλλά αντικειμενικότητας.

__Με την ευκαιρία του καινούργιου δίσκου και των πρόσφατων συναυλιών, ο ΚΑΘΕΝΑΣ με ένα “καλό” ή εκπαιδευμένο ζευγάρι αυτιά, μπορεί να ακούσει (ή ΔΕΝ μπορεί να ακούσει και είναι δικό του πρόβλημα αν τονικά /μουσικά είναι ημίκουφος) ότι ο ΛαΜπρί έχει βελτιωθεί και αποδίδει πολύ καλύτερα. Είχε κάνει την αρχή στο Score (είχε αρχίσει να ξαναστρώνει ΚΑΛΑ τη φωνή του από το Octavarium), αλλά στα λάιβ και έκτοτε ήταν ασταθέστατος (με δική του υπαιτιότητα) όπως φάινεται στο Chaos In Motion, αλλά πλέον έχει ανέβει σταθερότατα σε πολύ καλά και πολύ ικανοποιητικά επίπεδα (ειδικά δεδομένης της ηλικίας του και των τραυματισμών της φωνής του).

__Οποιος διαφωνεί… Συγνώμη αν ακουστώ απόλυτος, έχει κατά 98% λάθος και ας σταματήσει να μας τα πρήζει με την αποψάρα του και την “απλά ξυνίλα” προς τον ΛαΜπρί (λες και είναι μέτοχοι των Θίατερ και χάνουν από πωλήσεις), και αυτά τα λέει κάποιος που έχει γράψει πολύ αυστηρά σχόλια “Λαμπρούκος Μπαλαντέρ”, “Κατσίκα”, “φαλτσαδούρα”, εμμηνόπαυση", “μας έχει πρίξει στις screaming notes”, “απαράδεκτος επαγγελματίας”, “δημοσιοσχετίστας (κακός και φαίνεται) προς τους φανς” -ΑΛΛΑ για τους “σωστούς” λόγους, στη “σωστή” ποσότητα (ίσως και όχι βέβαια, ίσως έχω υπερβάλει) και στο “σωστό” χρόνο… Αφήνω 2% γιατί μπορεί να μη το έχω ψάξει ΤΟΣΟ πολύ όσο νομίζω, αλλά θα δεχτώ μόνο κουβέντα με αντικειμενικά επιχειρήματα (ναι στη μουσική υπάρχουν, λέγονται κουρδιστήρι, μετρονόμος κλπ) και αποδείξεις παρακαλώ.

__Αυτά για τον Λαμπρί του τώρα και για τον Λαμπρί του δίσκου… Που πάλι έκανα κριτική (αν και είναι πολύ καλός), πιο πολύ όμως στους κριτικούς και τους φαν που τον θεοποίησαν ενώ δεν είναι ΤΟΣΟ καλός και τόσο κοντά στους άλλους ούτε σε επίπεδα εντυπωσιακής τεχνικής (όχι μόνο κορώνες, αν ΚΑΙ αυτές τις "φυλάει μόνο για τα λάιβ γιατί έχει ήδη πολλές από τον back catalogue και πρέπει να βγαίνουν και τα λάιβ), ούτε σε μουσικές επιλογές… έχει βελτιωθεί και είναι πολύ καλός, αλλά μιλάμε για PROG και μάλιστα κατηγορία “Champions League”, δε θα τον κρίνω όπως μία μπάντα από 20χρονους Ελληνες…

__Οσο για τον Αrch (έχω ξεπλύνει το στόμα μου με Λίστερινγκ) και τον ΛαΜπρούκο του παρελθόντος…

__Ναι, ο Κουίντομ είχε λίγο απαξία γι’ αυτούς που τον προτιμούν, αλλά… έχει και κάποιο δίκαιο ξέρετε… ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ, κάποιος βάλει τον θεό Αρτς σήμερα και τον ακούσει (ο άτιμος είναι λες και είναι 20 χρονών, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ, μοναδικός), θα πει “τι είναι αυτά που λέει ο Σάντοου”, αλλά θα έχει βιαστεί ή δε θα έχει συνυπολογίσει /δε θα ξέρει τα γενονότα.

__Πρώτον, ο Αρτς, έχει κρατήσει σε καταπληκτική φόρμα τη φωνή του, ΑΛΛΑ 25 χρόνια “κάθεται”. Δεν την καταπονούσε και κυρίως, δεν του έτυχε, ενώ αποδίδει στα κόκκινα για χρόνια να του τυχαίνει μία τρομερή τροφική δηλητηρίαση και μετά να αγνοεί τους γιατρούς που πρότειναν άμεση ανάρρωση και ξεκούραση και αποθεραπεία για μήνες και βγαίνει για μήνες σε περιοδεία με τραγούδια που ήταν η επιτομή της δυσκολίας και του τραγουδώ “στα κόκκινα”… Εκεί ήταν που χάλασε ανεπιστρεπτί η φωνή αλλά ακόμα και η χροιά του (και ναι, αλλάζουν αυτά, π.χ. αν σου καπούν οι φωνητικές χορδές, πέφτεις σε τόνο (το έκαναν ηθοποιοί του χόλιγουντ -δει γκέι- για να ρίξουν οκτάβα και να ακούγονται πιο αρρενωποί, μη γελάτε, κάναν και καριέρα μετά απ’ αυτό -όντως!). [SPOILER]{ο εμετός, είναι ΠΟΛΥ όξινος και κυριολεκτικά καταστρέφει τις φωνητικές χορδές, π.χ. ενώ οι χορεύτριες του μπαλέτου -δυστυχός- τον προκαλούν συχνά για να κρατήσουν τη σιλουέτα τους αδύνατη, οι τραγουδίστριες της όπερας (“τίποτα δεν έχει τελειώσει αν δεν τραγουδήσει η χοντρή κυρία” -γνωστή έκφραση για την κορυφαία τραγουδίστρια που συνήθως βγαίνει στο τέλος για το σόλο της προς το τέλος της παράστασης) ούτε να το διανοηθούν}[/SPOILER]

__Εκτός από όλα αυτά, πρέπει να έχει στο νου του κάποιος ότι στις αρχές, οι θίατερ ήταν ο ΛαΜπρί! Ω ναι! Το ατού της μπάντας δεν ήταν ούτε ο Μούρ (κακώς), ούτε ο Myung (ντροπή), ούτε ο Πορτνόυ (ω ναι), ούτε ο Πετρούτσι (ούτε!), ήταν ο Λα Μπρί. Πολύ όμορφος, ΠΟΛΥ ικανός ερμηνευτικά, ΠΟΛΥ δυνατή φωνή, χαρακτηριστικότατη και με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ άνεση στις (ΠΟΛΥ) ψηλές (μέχρι και F# ίσως και G!!!). Και με το που ήρθε, ήρθε και η επιτυχία…

__Πραγματικά, μετά από 200 τραγουδιστές που άκουσαν (μετά που έφυγε ο Ντομίνιτσι -γιατί και πριν είχαν ταλαιπωρηθεί πολύ), και αν θυμηθεί κανείς πώς ήταν η μπάντα με Ντομίνιτσι ή και πιο πριν (φυσικά και ήταν καλοί, αλλά πραγματικά δε βλέπω να γινόντουσαν ΠΟΤΕ γνωστοί ή να έχουν συνέχεια πέραν 1-2-3 το πολύ δίσκων… κάτι σαν τους Heir Apparent τους βλέπω να ήταν και να τους ξέραμε 10 νοματαίοι), ο Λα Μπρί ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΑ τότε η καλύτερη και με διαφορά επιλογή και τους “βγήκε” και τρελά ως επιλογή…

__Με τον Αρτς… ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΓΕ το πράγμα… ξέρω, είναι σχεδόν ύβρης αυτό που θα πω, αλλά ακούγοντας τις οντισιόν τότε, [U]για τους Ντρίμ Θίατερ[/U], θα διάλεγα 9 στις 10 φορές τον Λαμπρούκο και αυτό θα έκαναν 9 στους 10 ακροατές και 11 στους 10 μουσικοί παραγωγοί και στελέχοι εταιριών… Και ας ήταν φυσικά εξαίρετος και μοναδικός ο Αρτς… Αλλά έρχεται και σου τραγουδάει ο ΛαΜπρί έτσι στις οντισιόν, πώς να μην τον πάρεις, και ποιός δε θα τον έπαιρνε (στην πανάγνωστη μπάντα του που πήγαινε για φούντο)…;

__Οπότε, παρακαλώ, αφήστε τις τώρα συγκρίσεις μεταξύ των δύο και να λέμε εκ του ασφαλούς “έπρεπε οι Θίατερ να είχαν κανα σοβαρό τραγουδιστή όπως τον Arch”, δεν είναι σοβαρές, ούτε εμπεριστατωμένες απόψεις αυτές…

[U]DREAM THEATER AUDITIONS:
[/U]
[ul]
[li]James La Brie: Learning To Live p.1, Learning To Live p.2, Take The Time & Metropolis[/li]

[li]John Arch: The Killing Hand, Don’t Look Past Me, Only A Matter Of Time & The Apparition[/li]> [/ul]

[U]JAMES LA BRIE (‘92’-93-'94)
[/U][ul][li]ΕΔΩ & ΕΔΩ φανταστικός[/li]> [/ul]
[U]JAMES LA BRIE ('92 & '95, πριν & μετά το φωνητικό ατύχημα)
[/U][ul][li]ΕΔΩ πριν ΕΔΩ μετά[/li]> [/ul]
[U]JAMES LA BRIE (2004)
[/U][ul][li]ΕΔΩ απαράδεκτος[/li]> [/ul]
[U]JAMES LA BRIE (2006 -Score dvd)
[/U][ul][li]ΕΔΩ εξαιρετικός και όλο το dvd, τι να πρωτοθυμηθείς, την απίστευτη κραυγή στο τέλος του Octavarium (πιάνει G!! και καλή G5!), την υπέροχη ερμηνεία στο GoodNight Kiss…;[/li]> [/ul]
[U]JAMES LA BRIE (2007 -Chaos In Motion dvd)
[/U][ul][li]ΕΔΩ όμως ας πούμε ενώ είναι σούπερ όλο το προηγούμενο, βγήκε το “κατσίκι” παγανιά -χαχα[/li]> [/ul]
[U]JAMES LA BRIE (2011 -live in Athens)
[/U][ul][li]ΕΔΩ αξιοπρεπέστατος και [U]καλός[/U] και σε τρομερά απαιτητικό τραγούδι και ΕΔΩ πολύ καλός (αν και ξέρει ότι όλοι αυτή τη νότα περιμένουν και την έχει… ετοιμάσει) αν και όλο το λέει όχι το ίδιο καλά.[/li]> [/ul]