Dream Theater - A Dramatic Turn of Events

Θέλει ακροάσεις το δίχως άλλο.
Πρώτη εντύπωση θετική και το ότι ακούς όλα τα όργανα είναι σημαντικό.
Οι φωνητικές μελωδίες θέλουν ακροάσεις για να τις συνηθίσεις.

Είμαι στην 6η φορά, μια χαρά το κομμάτι 8).

Εντάξει οκ έχουν και πολύ καλυτερα στους τελευταίους μέτριους δίσκους. Σίγουρα θέλει ακροάσεις πάντως.

γαμαει!!! αντε να βγει ολο το cd!!

Ο καλύτερος Rudess εδώ και καιρό. Δεν ξέρω αν είναι Dream and Day Unite, αλλά γενικά βγάζει 90’s DT feeling.
Αδύναμο refrain, αλλά μουσικά άρτιο.
Mangini ουσιαστικός, χωρίς περιττά γεμίσματα ή τάση επίδειξης.
Η κιθάρα πριν το refrain είναι μαγεία.

με την πρώτη ακρόαση κάλο φαίνεται…άντε να δούμε…

[SPOILER]είμαι ενα βήμα πριν κλαψω…α ρε mike, γαμώ την πουτάνα μου…[/SPOILER]

Μόλις το άκουσα, με προδιαθέτει για κάτι πολύ καλό. Σαν ήχος απομακρύνεται από τα heavy μέρη τους, φέρνει περισσότερο σε ήχο 6DOIT(νομίζω, δεν έχω ασχοληθεί ακόμα μαζί του ιδιαίτερα)/Falling into Infinity, με ίσως λίγο από I&W και την ευχάριστη αίσθηση παραφωνίας του WDADU, γεγονός καραγκαυλωτικόν. Χώνομαι για ακροάσεις και επιστρέφω!

Δυστυχως πιστευω δεν ειναι …

Και περιμενα κατι ολιγον τι back to basics …

Δεν ειναι ασχημο κατα τα αλλα , αλλα πολυ νερουραστο το ρεφρεν

Συγνώμη αλλά τίποτα καινούριο και τίποτα το ιδιαίτερο…

To ακούω αυτή τη στιγμή.
Ντάξει, συνήθως δεν πολυμιλάω για theater γιατί είμαι από αυτούς τους γελοίους που προσκυνούν awake/ images και δεν σκαμπάζουν πολύ από τα επόμενα, αλλά ένας λόγος παραπάνω να σχολιάσω το συγκεκριμένο κομμάτι :stuck_out_tongue:
Πολύ “γνώριμος” ήχος, πολύ γνώριμα riffs, ήδη με το που μπήκε το solo στο 1.00 είχα flash backs images.
Συμφωνώ λιγάααακι περί νερόβραστου ρεφραιν, αλλά συγχωρείται :stuck_out_tongue:

Wow…

Παρατήρηση πρώτη: ο ήχος στην καλύτερη ποιότητα του Youtube είναι 151kbps, άρα απέχουμε πολύ από το να μιλήσουμε για ηχητική αρτιότητα του sample.

Στο ψητό τώρα.

Ευτυχώς πολύ μακριά από τα τελευταία 2 singles (Constant Motion, A Rite of Passage) σε ύφος. Το metal στοιχείο δεν υπερτερεί του prog, και είναι ενθαρρυντικό μια και μιλάμε για single (δηλαδή κάτι αρκετά accessible σε όλους).

Άψογη ατμοσφαιρική εισαγωγή με ακουστικές κιθάρες και εφέ διά χειρός Rudess.

Ο JLB σε μεγάλη φόρμα, ακούγεται φρέσκος - ίσως το χεράκι του εξωτερικού παραγωγού;

Myung is back!!! Και ακούγεται ο @#$@#$*!!! Μπράβο στον Andy Wallace για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και γενικότερα, φαίνεται να έχει πετύχει μια καλή ισορροπία ανάμεσα στους 5.

Ο Rudess όντως δίνει ρέστα και το κάτι παραπάνω από τις προηγούμενες φορές, ενώ ούτε αυτός ούτε και ο Petrucci αρχίζουν τα ατελείωτα solos. Το πιάνο στη μέση είναι pure magic.

Πολύ καλός και ο Mangini, groov-άρει ωραία, φαντάζομαι θα έχει τον χώρο του στα υπόλοιπα τραγούδια.

Πάμε για 3η ακρόαση…

(και αναρωτιέμαι ποιος έγραψε τους στίχους, μου φαίνονται αρκετά καλοί, σίγουρα πολλά κλικ πάνω από το BC&SL)

Για τον φίλο μου τον Outshined:

Το έχει πει σε συνέντευξή του ο JLB ότι υπάρχει μια ισορροπία στο δίσκο ανάμεσα στα στοιχεία που τους έκαναν γνωστούς (heavy/prog) και κανένα δεν υπερτερεί του άλλου. Δεν ξέρω κατά πόσον αφήνουν την RR να εμπλέκεται στα μουσικά, δεδομένου ότι (όπως λένε) το Systematic Chaos είχε γραφτεί πριν υπογράψουν μαζί της, άρα είχαν κάνει από μόνοι τους μια στροφή. Φαντάζομαι δηλαδή ότι όσο ήταν ο MP δεν θα το επέτρεπε, δεδομένης της πρότερης εμπειρίας με εταιρείες που ανακατεύονται στο υλικό της μπάντας - λέγε με και FiI, ενώ και χωρίς τον MP έχουν τόσο μεγάλο όνομα που θα υπάρχει αρκετή καλλιτεχνική ελευθερία - και οι Porcupine Tree είναι στην RR, αλλά επ’ ουδενί θα άφηνε ο SW άτομα εκτός συγκροτήματος να πέσουν για τη μουσική κατεύθυνση.

Προφανώς, όποιος μιλάει για απών Myung δεν αναφέρεται σε ToT και 8VM (ειδικά στο ομώνυμο έχει μια από τις καλύτερες μπασογραμμές). Αναφέρεται σε Systematic Chaos και BC&SL, όπου είναι θαμμένος κάτω από τις δυνατές κιθάρες και τα drums. Ειδικά στα stems του τελευταίου, φαίνεται το τελείως διεκπαιρεωτικό παίξιμο του Myung.

Ο Mangini είπε ότι πήρε τα προγραμματισμένα drums του Petrucci, πάνω στα οποία δούλεψε και έκανε αλλαγές, οι οποίες άρεσαν στον JP και πέρασαν στο τελικό αποτέλεσμα. Τώρα δεν ξέρω σε ποιο ποσοστό έχουν μείνει τα προγραμματισμένα μέρη και η συμβολή του MM. Φαντάζομαι ότι θα είχε αρκετή ελευθερία στις ηχογραφήσεις, μια και διαφορετικά θα ήταν σαν να βάλεις μια μηχανή Ferrari σε ένα σκαραβαίο, και δε νομίζω ότι διαλέξαν ένα άψογο drummer για να τον “ρίξουν” έτσι.

No hard feelings man! :wink:

Αν είναι το εξώφυλλο αυτό στο άλμπουμ πρόκειται για το πιο φτωχό εξώφυλλο των Dream Theater… Θετικο το τραγουδι…Εμενα μου αρεσε.

Χαχα, αυτό έλειπε ρε :stuck_out_tongue:

Πω πω, καλύτερα να μην είχαν βγάλει το τραγούδι, τώρα η προσμονή για το δίσκο μεγάλωσε ακόμα περισσότερο.

Κατά τα άλλα, φαντάζομαι στην καλοκαιρινή περιοδεία θα παίζουν μόνο αυτό από καινούργια κι έχω μεγάλη περιέργεια στο τι set list θα έχουν.

(παρεμπιπτόντως, αν πρόκειται κανείς να τους δει στο High Voltage, να μου στείλει bbm)

Μια και ειμαι καινουριο μελος ας γραψω το πρωτο μου post στο θεμα για τον καινουριο δισκο των Dream Theater…αγαπημενη μπαντα αλλα προσωπικα οι δυο τελευταιες δουλειες με ειχαν αφησει με ενα “ναι μεν αλλα” και τις βρηκα υπερβολικα nu-metal κατι για το οποιο απ’ οτι εχω καταλαβει ευθυνοταν ο Μιχαλακης (σαν επιχειρημα εχω το καινουριο single)…

Το τραγουδακι λοιπον ειναι παρα πολυ καλο και μου θυμισε εποχες 90s και σιγουρα αν τα υπολοιπα στο δισκο ειναι ετσι σιγουρα θα μιλαμε για μια πολυ καλη κυκλοφορια και την αποδειξη οτι υπαρχουν οι Dream Theater και χωρις τον Portnoy…

Ο Λαμπρος ακουγεται μια χαρα (εκεινο το φλωρικο κουρεμα που ειχε στα ντοκιμαντερ να αλλαξει και τι στον κοσμο :D) ενω ο Μαντζινι εχει παιξιμο ουσιαστικο χωρις επιδειξεις και ηλιθια γεμισματα και γενικα τα ντραμς στο κομματι ειναι πιο in your face και πιο metal σε σχεση με το υπολοιπο κομματι που εχει και prog-rock ξεσπασματα σε φασεις…

Ο Ιορδανης ο Τραγομουσιος τωρα, ειναι αυτος που απογειωνει το κομματι και με το σολο και το γαματο κομματι με το πιανο…eargasm…πουστη καραφλε το 'κανες το θαυμα σου:D…αυτο που ελεγαν τα παιδια του Rocking στα αρθρα περι του νεου ντραμερ και στο 3ο μερος ειχα και την τιμη να συνεισφερω την αποψη μου

Ο Γιαννης ο Μουγκος ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ μετα απο δυο δισκους που ηταν σχεδον θαμμενος (βεβαια μπορει να φταινε και τα ηχεια μου που δεν τον ακουγα…) και ο Πετρουτσι εχει γραψει και πολυ καλα ριφακια και πολυ ομορφο σολο χωρις να μας πρηζει τα οικογενειακα κειμηλια με μπουρμπουληθρες και shredding δηλαδη το σπαστικο “παιζω τις καλτσες μου και ολον τον αποπανω ρουχισμο” παιξιμο που ειχε στους τελευταιους δισκους!!!

Στα + βαζω επισης τις πολλες progressive αλλαγες στο τεμπο α λα πρωτοι δισκοι και την απουσια των και καλα μπρουταλ φωνητικων του αξιαγαπητου Μιχαλακη

Γενικα λοιπον το κομματι σπερνει και θεριζει σιγουρα πολυ καλυτερο απο αυτο που περιμενα μετα την αποχωρηση του Portnoy

Η ποιοτητα του ηχου θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερη, και θα επρεπε να υπαρχουν καπου οι στιχοι και ο στιχουργος για να δουμε και τι λεει το κομματι απο αυτην την αποψη γιατι παντα οι Dream Theater εκτος απο την ψαγμενη μουσικη τους ειχαν και σοβαρο στιχο…

[SPOILER]
[B][SIZE=“7”]DREAM THEATER ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ[/SIZE][/B][/SPOILER]

ΥΓ1 Καλως σας βρηκα :slight_smile:
ΥΓ2 Ειμαι λιγο φανμποης αν και οταν εβγαλαν τον αγαπημενο μου δισκο τους (Awake) ημουν αγεννητος (βεβαια γεννηθηκα τη χρονια του Α Change Of Seasons κατι ειναι κι αυτο :D)
ΥΓ3 Μολις παρατηρησα οτι στην αρχη του ποστ λεω οτι το τραγουδι ειναι απλα πολυ καλο και στο τελος του οτι σπερνει…ισως να φταιει που το ακουσα τοσες φορες απο τη στιγμη που αρχισα να γραφω
ΥΓ4 σορι για το σεντονι…

Γνώριμος ήχος όντως,αλλά παντελώς αδιάφορος και πάλι.Στα θετικά η λιγότερη παραμόρφωση από πλευράς Petrucci και η συνεισφορά του Rudess.Κατά τ άλλα μια απ τα ίδια συνθετικά,ούτε καν αξιομνημόνευτο και δεν μ έκανε να θέλω να το ακούω ξανά και ξανά.Επιφυλάσσομαι για τα υπόλοιπα φυσικά,αλλά για πρώτο δείγμα,ένας ικανοποιημένος φανμπόης λιγότερος…

Κάτι που ξέχασα να γράψω και το οποίο κάνει το τραγούδι να ακούγεται αρκετά φρέσκα: δεν υπάρχου δισολίες (ή όπως αλλιώς λέγονται τα unisons) ανάμεσα σε Petrucci/Rudess.

Διαβάζω τώρα απόψεις και από DTF, φαίνεται να αρέσει πολύ στον κόσμο το τραγούδι και αυτό μόνο θετικό είναι! :wink:

(λέγοντας κόσμο εννοώ στους καμμένους DT-fans που ξοδεύουν τη μισή τους μέρα να γράφουν σε ένα forum! :p)

nikatapi, πού εξαφανίστηκες; Άκουσες Myung και έπεσες ξερός;;; :lol:

Πολύ καλό το νέο τραγούδι. Είναι πιο ευδιάθετο σε σχέση με ορισμένα από τα προηγούμενα αλμπουμ.

Ακούγεται καλά και ο Labrie χωρίς να ζορίζεται ή να ταλαιπωρείται με brutal φωνητικά που δεν του ταιριάζουν.
Ο Mangini επίσης ουσιαστικός στο παίξιμο του.
Ο Petrucci έχει αναβαθμισμένο ρόλο, το ίδιο και ο Rudess.
Ο Myung σταθερός και πάλι.

Για μένα που δεν είμαι φαν των thrash metal DT, το τραγουδι αυτό είναι καλός οιωνός.

Μια πρώτη προσπάθεια για τους στίχους, κατευθείαν από το DTF:

[SPOILER][B]On the Backs of Angels[/B]

Standing on the Backs of Angels
Destined to create
Mounting the attack
While heroes carry the weight
We spiral towards disaster
Survival fading faster

Riding off the wave
Content to feed off the machine
Leading us to the death
The new American Dream

You’re blinded by your hunger
Beware, your days are numbered

[Chorus]
Tears fall from the shameless
Shelter me, guide me to the edge of the water
Selfless are the righteous
Burning me, lead me like the lamb to the slaughter

Blurring lines drawing in between
What is right and what is wrong
Victims on the radar
Straining us alone

We’re on to your agenda
The dead are off to nowhere

[Guitar solo]

[Chorus]

Burning me, lead me like the lamb to the slaughter[/SPOILER]

καλως ηρθες συνονοματε Πανο. καλως ηρθες στο κλαμπ των φαν μποις. βεβαια οταν βγηκε το αγαπημενο σου αλμπουμ εγω αγορασα το images αλλα δεν ειναι ωρα για τετοια.:p:p:p

στο κομματι τωρα. δεν προκεται να γραψω τρελοφανμποικα (τι γραφω? ) πραγματα. η αισθηση μου ειναι οτι εχουμε ενα ωραιο κομματι. το γεγονος επισης ειναι οτι το κομματι αρεσει σχεδον σε ολους μας !!! νομιζω οτι οσο αφορα εμενα μου χτυπησαν ευαισθητη χορδη. η δομη του κομματιου μου θυμηζει αρχες 90s με 6DOIT (ποσο λατρευω αυτο το αλμπουμ? ) στιγμες στα πληκτρα.
το κομματι δημιουργει οπως σωστα εγραψε καποιος περισσοτερη ανυπομονεσια για το αλμπουμ! και αυτο ειναι καλο. πολυ καλο μαλιστα.
στα επι μερους.
ο ηχος δεν βοηθαει προφανως. απο αυτα που καταλαβαινω βλεπω εναν λαμπρο λυρικο και πολυ καλο συνολικα με ενα ρεφρεν που οσο το ακουω τοσο μου αρεσει μετα την πρωτη ετσι και ετσι αποψη μου.
ο πετρακος δεν ξεσαλωνει και αυτο μου αρεσει, αλλα θελω και να ξεσαλωσει σε καποια κομματια.
ο…κινεζος σε συνδιασμο με τον νεο…μακη φαινεται να εχουν πολυ καλη χημεια. το rhythm section φαινεται οτι θα ειναι και παλι ενα απο τα βασικα τους οπλα.
και τελος ο ιορδανης ειναι ολα τα λεφτα ξανα. εγω το λατρευω τον τυπο. μου αρεσει που εχει ηγετικο ρολο και αυτο φαινεται ακομα και στο κομματι.
συνολικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, παρα πολυ μπορω να πω και μαλιστα. δειχνει αυτος εδω ο προπομπος να ειναι η πιο μεγαλη επιστροφη…για οσους νομιζουν οτι ελλειπαν τελοσπαντων.

Περιμενω το νεο αλμπουμ με καθαρο ηχο. μεχρι τοτε η 2/8 δεν ειναι και πολυ μακρια!!!

to far from heaven ειναι εδω:

το breaking all illusions ειναι εδω:

ειναι original αυτα?