__Οσο για LaBrie, είναι love it or hate it όπως είπαν πολύ σωστά και άλλοι, οπότε πριν κάποιος πει κάτι αρνητικό, ε, ας το έχει υπ’ όψην του κι αυτό… 
__Εμένα μου αρέσει (ειδικά στον πρώτο δίσκο των Theater… :p). Ok, σοβαρά τώρα, μου αρέσει και μάλιστα σε πολλούς δίσκους και σε πολλά τραγούδια ακόμα και δίσκων που δεν ήταν και τόσο καλός.
__Είναι γνωστό ότι η απόδωση που πιάνει σε Images και στις τότε περιοδίες είναι συγκρίσημες μόνο με κάτι Α-ΠΙΣΤΕΥΤΕΣ (ρε τι λέμε, τραγουδούσε καλύτερα και έκανε πιο δύσκολα τα τραγούδια του Images!), τύπου Μάτος και Angra ή Ματίγιεβιτς και Steelheart… μετά έπεσε ΠΟΛΥ, άλλαξε και ο χαρακτήρας του (αυτό που λέγατε για κακιασμένη πριμαντόνα) καθώς ο φόβος και ο θυμός του λειτουργούσαν αρνητικά και γύριζαν πίσω σ’ αυτόν.
__Ομως μέχρι το Octavarium (αποτυπώθηκε και στον δίσκο) είχε επανέλθει και στην τότε συναυλία στη Θεσσαλονίκη ήταν πολύ καλός και πολύ βελτιωμένος και στο Score έχει ανέβει σε εξαιρετικό επίπεδο, ίσως το κορυφαίο που πλέον μπορεί να πιάσει. 
__Για το album τώρα… Μη το πάρετε ως “σοβαρή γνώμη”, μιας και μιλάμε για prog δίσκο, όπου αν δε το λιώσεις, ασφαλή συμπεράσματα ΔΕ βγάζεις. Πρώτες σκέψεις:
__Best Of Times, δύο ακροάσεις μόνο, μάλλον ψιλοσυμφωνώ με hocam πως είναι μάλλον το πιο βαρετό, μιας και είναι λίγο γλυκανάλατο, ΑΛΛΑ το κόβω να το συνηθίζουμε και να μεγαλώνει πολύ γρήγορα μέσα μας, μιας και είναι πολύ όμορφο τραγούδι (με ΣΟΛΑΡΑ). Γενικά πολύ καλό.
__Α Nightmare To Remember, ωραίο, περιμένω ν’ ακούσω και την εισαγωγή του. Απλά καλό μέχρι στιγμής με πολλά ωραία σημεία. Εμένα π.χ. μ’ άρεσε και το blast-beat που βαράει ο Portnoy, μια χαρά το βρήκα, να δένει και να μη κουράζει κιόλας…
__Wither, ωραίo το fade to black… εεε, το Wither ήθελα να πω! Χαχα, οκ, μόνο η εισαγωγή φέρνει προς τα ‘κει. Κατά τα άλλα, πολύ καλή μπαλαντΟΥΛΑ, αλλά απ’ τις καλύτερες που έχουν γράψει, μιας και η αναλογία σκότους και φωτός είναι σε πολύ καλή “πάλη /αναλογία” μες το τραγούδι (σόαρινγκ μελωδίες - νταρκ κιθάρες κ.ο.κ.). Μια χαρά το ευχαριστιέσαι ακούγοντάς το -δε θα μείνει και στην ιστορία ή σε συλλογή “μπεστ ΠΑΟΥΕΡ μπάλαντς” όμως… 
__The Shattered Fortress. ΣΟΥΠΕΡ! Σούπερ, αν το κρίνουμε ως αυτό που είναι…: “η αυλαία” του 12 steps saga. Δένει όλο το σύνολο πανέξυπνα και “ομαλά” (για το είδος της μουσικής) περάσματα από σε και όλα τα προηγούμενα τραγούδια, τελειώνει και μας κλείνει το μάτι. Ταυτόχρονα, τα σπάει πολύ ασχημα, έχει πολύ ρυθμό με σημεία, κοπανάνε γερά… Γενικά πολύ καλές εντυπώσεις, heavy progy metal ρε! 
__Α Rite Of Passage. Μια χαρά. Δε πεθάναμε κιόλας. Μου την έσπασε που στο βίντεο κλιπ /single έκοψαν τόσο απότομα το σόλο του Ρούντες (λογικό). Ωραίο κουπλέ, πολύ ωραία ρεφρέν. Ωραίο, αλλά οι φανατικοί θα πούνε “από theater περιμένουμε περισσότερα”.
__The Count Of Tuscany. Τα σπάει. Βέβαια, απορω πως το προσκηνούν οι οπαδοί των Θέατερ και δεν έλεγαν τα ίδια και για το ομότιτλο πανέξυπνο και εκτελεσμένο άψογα ΕΠΟΣ του Octavarium… Βέβαια κάποιοι λένε και το σπέις ντάι βέστ ως το καλύτερό τους έβερ τραγούδι… Εξαιρετικό, αλλά ίσως η διαφορετικότητα να το κάνει να ξεχωρίζει… Κάτι τέτοιο έχει ίσως κι αυτό. Είναι εξαιρετικό, τολμά και αλλά ζει ύφος τρεις φορές πολύ έντονα αλλά πολύ πετυχημένα. Απ’ τα καλύτερα που έχουν γράψει ποτέ. ΠΟΛΥ πολύ καλό.
υ.γ. αγαπημενος -μέχρι στιγμής- θιατεράκιας του άλμπουμ, ο πληκτράκιας. Βρε τον Ιορδάνη!! Δίνει ρέστα λέμε!! Ιδεάρες, εκτελεσάρα (αν και κάτι σολάκια του Πετρούτσι πάλι δείχνουν το δρόμο και στα γιουτιούμπια θα ιρδώνουν κορμιά για να μας δείξουν πως “ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ!!”), φοβερό δέσιμο και μέτρο… άψογος αλλά δίνει και το κάτι παραπάνω! Π.χ. το “ήχος νιντέντο” κουφό σόλο στο A Rite of Passage και όλο το The Count Of Tuscany (ΑΨΟΓΟΣ).