Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings

__Χαχα, σωστό, always look on the bright side of life που θα έλεγε και ο Eric Idle! :lol:

__Αλλά οκ, 15 ευρώ και στην πόρτα μου, μια χαρά τιμή είμαι, μέχρι εκεί είναι αρκετά λογικό, ενώ η εκατοσταρού… βέβαια τι είναι 100 ευρώ, δηλαδή 99 και κάτι όχι εκατό, ούτε καν 100 για αυτό το φοβερό πακέτο που προσφέρουν οι Dre -ΕΕΕΠ! όχι, μη μου το κάνεις αυτό!! Λοιπόν κομμένη η κουβέντα περί αυτού του θέματος γιατί είμαι και επιρρεπής! :stuck_out_tongue: :smiley: :lol:

Το τριπλό μιάζει επιβεβλημένη αγορά:!:
Να δούμε πόσο κάνει:-k:!:

ο amazing_journey δεν είναι κανα χαζο-fanboy να αποθεώνει ό,τι βλέπει.
όταν λέει ότι ο LaBrie ήταν καλύτερος από επίπεδα 2005 θα έχει δίκιο. Σε full 2,5ωρο σετ με Voices, Caught In A Web, Learning To Live κλπ ε…

που λέτε τώρα, το Pull Me Under δεν είναι και το πιο εύκολο τραγούδι για να ανοίξεις συναυλία στις 3 το μεσημέρι, όταν το προηγούμενο βράδυ παίζει να έχεις ξελαρρυγγιαστεί βασικά, αλλά από εκεί και πέρα μια χαρά τα πήγε.

ιδέα μου ή οι Theater είχαν τρελή ανταπόκριση. όπως έλεγε και ο amazing αν έβλεπε κανείς τις αντιδράσεις του κοινού στις περισσότερες μπάντες, στους theater ήταν πιο εκδηλωτικοί.

βέβαια ένα πέρασμα στον αγγλικό τύπο θα καταλάβει ότι περνάνε τη πιο δημοφιλή τους φάση.

Τέλος εβδομάδας (Πέμπτη-Παρασκευή) στα δισκοπωλεία θα βρίσκεται το BC&SL. Έχω παραγγείλει το κουτί, αλλά ως fanboy σκέφτομαι να πάρω το τριπλό μέχρι να μου έρθει…:stuck_out_tongue:

Ακουσαμε και το καινουριο Theateeeeer!
Ας πω ξεχωριστα για καθε κομματι!

Nightmare to remember: Νομιζα οτι κατεβασα αλλο κομματι απο αλλη μπαντα στην αρχη… Black metal στοιχειο… Cradle of Filth :stuck_out_tongue: Και εκει που περιμενα να ακουσω το Black Φωνητικο ερχετε ο λαμπρις και μας ξενερωνει λιγο!! #-o Μετα της πρωτες φορες συνηθίζεται ομως οποτε δεν εχουμε κατι κακο να πουμε… Ο Portnoy μαλλον εβγαλε το αχτι του…

Α Rite Of Passage: Εκνευριστικα ωραιο Refrain… αυτο που ειχε πει ενα παλικαρι μερικες σελιδες νωριτερα( ενταξει πολλες σελιδες νωριτερα) οτι το σιγοτραγουδουσα στο δρομο και ψαχνόμουν να δω τι τραγουδαω!! Γενικα οχι ασχημο τιποτα το ιδιαιτερο μεν… αλλα για single μια χαρα!

Wither: Eδω εχουμε κατι το παλιο και δοκιμασμενο!! Πολυ ωραια μπαλαντα με καταπληκτικο σολο!!+++

The Shattered Fortress: Γιατι?? ενταξη μιχαλη αγορι μου φαινετε να σου λειπει το ποτο… μας εχεις πρηξει 4-5 αλμπουμ τωρα! Ενα διαφορετικο root Of All Evil!! νταξει pas mall αλλα κουραστηκα…

The Best of Times: Πολυ ωραιο κομματι… κυριως λογο στιχων! Μονο και μονο ο λογος για τον οποιο γραφτηκε ειναι respect. Μ’αρεσει!

The Count of Tuscany: Και εκει που τελειωνει το Best Of Times σκεφτομαι οτι… γρηγορα δεν τελειωνει ρε γμτ το cd?? μικρουλη ηταν! Και εκει ερχτε αυτη η κομματαρα να μου γεμισει οτι κενο ειχα!! πραγματικη εμπνευση!

Αντε περιμενω να τα ακουσω και σε βινυλιο να χαρω!!!=]

Υ.Γ. Καλως σας βρηκα πρωτο μου post :oops:

Edit :

http://www.youtube.com/watch?v=qhM1SQB8qDo&feature=related
yt link απο την συναυλια! ο LaBree εχει αθλιο ηχο… ζηταει και απο το κοινο κατανοηση και βοηθεια!!:stuck_out_tongue:

Καλως σε βρικαμε καταρχην:)
Ξαναβλεποντας το βιντεο φαινεται οτι ο Λαμπρουκος τελικα μια χαρα το ειπε το ποιημα, ο ηχος ηταν οτι να νε οπως και ο ηχος του jordann στο rite of passage δεν ακουγοταν καθολου…

__Καλως ήρθες! :slight_smile: -“το παλικάρι” :smiley:

__Μια χαρά τα λες, ειδικότερα ια το θέμα του ήχου, στην αρχή είπα “τι βγήκε χωρίς ζέσταμα ο James?” μετά όπως άκουσα και τα δεύτερα φωνητικά του Mike που δεν ακουγόντουσαν καθόλου, είδα και αυτό που λες εσύ και αυτό που έγραψε ο Metalo και κατάλαβα -δεν άκουγε στην αρχή.

__Μάκγες, αν δεν ακούς, ΔΕΝ μπορείς να τραγουδήσεις -όποιος έχει δοκιμάσει ξέρει. Αν δεν ακους καλά, φαλτσάρεις, φωνάζεις, στονάρεις, υπερπροσπαθείς, αρχίζεις τους αυτοσχεδιασμούς… Το πράμα άρχισε να στρώνει λίγο στο δεύτερο τραγούδι και κυρίως στο τρίτο -φαίνεται και από τις διφωνίες (που μετά πάλι χαθήκαν λίγο στο πέμπτο νομίζω).

__Σε λίγες ώρες θα έχουμε και την διασκευή σε Crimson! Για να δούμε… 8)

εφτασεεεέ…

__Haha! Αψογος ο Out, πιο γρήγορος κι από το newsletter της Roadrunner! :smiley: thanx mate! 8)

__Ωραίο και αυτό το εξώφυλλο, ίσως όχι τόοοσο καλό όσο τα άλλα, αλλά το ίδιο καλαίσθητο. Στα μουσικά τώρα, μ’ άρεσε πολύ ο ήχος τους (ειδικά το μπάσο είναι απόλαυση) και φυσικά εκτελεστικά, τι να συζητάμε τώρα -άψογοι. Ισως να περιμέναμε λίγη παραπάνω τρέλα και πειραματισμό (ειδικά εδώ που σηκώνει) αλλά είπαμε, διάλλεξαν πιο συμβατικό δρόμο για τις διασκευές οι Theater, πιο πολύ tribute παρά διασκευή.

__Γενικά, πάλι τραγούδι που τους έκατσε τέλεια αν και ΔΥΣΚΟΛΟ τραγούδι. Κράτησαν αυτό το off-beat τέλεια, αυτό το hi-hat στα αριστερά ήταν απόλαυση. Μετέφεραν τέλεια το κλίμα. Πολύ καλή δουλειά. :slight_smile:

Η διασκευή φαινομενικά είναι εκ της ασφαλούς οδού, σεβόμαστε όσο μπορούμε το ορίτζιναλ και βάζουμε ψήγματα του μεγαλείου μας…

Και λέω φαινομενικά γιατί το να προσεγγίσεις τον ήχο την τεχνική και την ατμόσφαιρα τόσο out-there συγκροτημάτων όπως οι Crimson είναι απίστευτα δύσκολο…Για τους Theater ήταν ψωμοτύρι…

Shadowcaster πραγματικά το hi-hat ήταν λουκούμι:)

ακούστε λοιπόν την κανονική εισαγωγή του δίσκου.
σε κανονική ποιότητα.
και αν δεν σας σηκωθεί (η τρίχα)…

λοιόν η παραγωγή είναι πραγματικά εκπληκτική.
αν όχι αύριο, μεθαύριο ο δίσκος θα είναι λογικά στα δισκάδικα.

τώρα ξεκινάει το ωραίο…

__[όπως συνηθίζει να γράψει και ένας συμπολίτης μου φανταστικός ψυχεδελομπλουζοκιθαρίστας] +2112 :wink: :smiley: 8)

__Εεεετσι… αυτό περιμένουμε ν’ ακούσουμε… Τα λέγαμε και αρκετές σελίδες πίσω… :wink:

__Και αν ήμουν σπίτι που είναι κάπως πιο σοβαρό το ηχοσύστημα, θα ήθελα ν’ ακούσω και το lp… σίγουρα θα βρεθούν τρελοί που θα το ανεβάσουν σε ποιότητα 192/48 (!!) και θα μπορούν όλοι να πάρουν μία ψηφιακή γεύση τρελής ποιότητας (όπως και με τους Metallica -τα 5 lp έχουν πολύ καλύτερο ήχο αν και πάλι… υποφέρει ο δίσκος λόγω παραγωγής κλπ).

__Πάντως… όσο αφορά το “To Tame A Land”… σήμερα ξανακατέβασα τη διασκευή (την είχα κατεβάσει -όλο τον δίσκο- και από “τα νεύρα /ξενέρωμά” μου, τον έσβησα) για την ακούσω και πάλι… Ε, ΔΕΝ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ… η παραγωγή είναι ΠΟΛΥ πίσω ποιοτικά σε σχέση με το BC&SL και ακούγεται και εντελώς αταίριαστη /εκτός ήχου σε σχέση με τις υπόλοιπες…

__Εχω αναφέρει και πάλι πως έχω ξενερώσει για την επιλογή τους να μην κάνουν μία άλλη νέα 6η διασκευή, αλλά τουλάχιστον θα ήθελα να ελπίζω πως θα έχουν πάρει τα original takes (μιας και δεν υπάρχει περίπτωση επανηχογράφισης) και να κάνουν εκ νέου την παραγωγή και τη μίξη, έτσι ώστε να δένει και να πλησιάσει το επίπεδα των άλλων έξη.

__Αυτό που έχω στο μυαλό μου, είναι κάτι όπως με το μαγικό remix του Retrospective 3, στα “Earthshine” και “One Little Victory” (από το μετριότατο στην παραγωγή άλμπουμ “Vapor Trails”). [-o<

υ.γ. το κορυφαίο θα ήταν να μας έχουν πει ψέματα για να κρατήσουν έστω μία έκπληξη για την κυκλοφορία του BC&SL και να έχουν διασκευάσει κάτι άλλο που να έχουν καταφέρει να το κρατήσουν κρυφό!! yeah!! :thumbup:

Ρε συ shadowcaster πολυ καλα τα λες για Θιατερ και συμφωνω στο 99% αλλα η παρατηρηση μου ειναι οτι πρεπει να σε εχει πειραξει ΠΟΛΥ η “μπαγιατικη” διασκευη…χαχα
Εχει διαρευσει ο δισκος σε καλη ποιοτητα?

#Αμολυστε τις googlομηχανες σας, ολο και κατι θα βρεθει…
#Καλα ε… τι να λεμε τωρα και μαμω τις εισαγωγες, εχει και κατι δευτερολεπτα παραπανω στο τελος του τραγουδιου που δεν ειχαμε ακουσει.
#Για τα instrumentals θα πω γνωμη αυριο…

__Χαχα, ναι, δε το έχω χονέψει με τίποτα!! :lol: Μμμ, σοβαρά τώρα, από τους Theater που δείχνουν πόσο πραγματικά σέβονται τους οπαδούς τους, είναι “κίτρινη κάρτα”, ή έστω “όχι κάρτα, αλλά το σημειώνουμε στο μπλοκάκι”… :smiley:

__Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς οι 5 διασκευές (+ αυτή που οκ, δεν είχε κυκλοφορήσει στο εμπόριο) είναι ήδη ένα πολύ ωραίο δωράκι και μαζί με τα instrumental που διαφέρουν λίγο (άλλο πάλι και τούτο, καλή ιδέα μάλλον!), αποτελούν πολύ καλό και “τίμιο” πακέτο.

__Εχει διαρρεύσει σε 240 περίπου… ΚΑΛΗ αλλά όχι τέλεια! :lol: Βασικά, απ’ τα τόσα που κυκλοφόρησαν, βαριέσαι να κατεβάζεις στο τέλος… Αλλά αυτό δείχνει και το πόσο ενδιαφέρον και αγάπη υπάρχει για την μπάντα! Υπήρξαν άτομα που έκαναν “remastering” στα δύο πρώτα τραγούδια, που ήταν σε ποιότητα 128 (! remaster σε 128kbps! lol!!) για καλύτερα ηχητικά αποτελέσματα…! A! Και έχουμε ήδη την πρώτη απόπειρα του “12 Step Suite /Saga”! (όλα τα τραγούδια που αφορούν τον αλκολισμό), καθώς και debate για το αν πρέπει να συμπεριληφθεί σε μία τέτοια συλλογή και το Mirror που είναι εκτός μεν, αλλά απόλυτα σχετικό και κάτι σαν πρόλογος… Εγώ πάντων ψηφίζω να μπει ως bonus track -track “0”, πριν το “1” για να μη χαλάει την μουσική διαδρομή των 12 κεφαλαίων…
εεεεε, ρε μούρλα ε?!! :stuck_out_tongue: :lol:

__Πάντως, εντυπωσιακό που μπόρεσαν στις μέρες μας, λιγότερο από μία βδομάδα πριν την κυκλοφορία να μην υπάρχει “σωστό” ψηφιακό αντίτυπο του δίσκου…!

__Αν δεν ανέβει κανένα αστεράτο rip από double vinyl ή το original cd σε mp3 320, θα περιμένω να πάρω το δικό μου αντίτυπο στα χέρια και να το απολαύσω όπως του αξίζει (είναι και η μουσική τέτοια, που είναι πολύ μπουκωμένη από πολλούς ήχους, όργανα, βαριά παραγωγή, πολλά κανάλια, εφέ κλπ, που απαιτεί καλή ποιότητα ήχου -ειδικα΄τώρα που το ηχοφράφησαν με audiophile stardars). 8)

Aνθρωπε μου αν δεν παρεις εσυ την deluxe edition θα ειναι αμαρτια! :lol:
Tσεκαρε και στα hmv.co.uk, amazon.co.uk και dvd.co.uk, θα πρεπει να το εχουν σε καλυτερη τιμη απο το play.com.

Έχει ανεβεί σε mp3 320 ψάξε ψάξε και θα το βρεις :stuck_out_tongue:

Άλλη φάση τελείως να τον ακούς σε αυτή την ποιότητα και επιτέλους ολοκληρωμένο. Βρήκα εντελώς νέα πράγματα σε κάποια κομμάτια που με την προηγούμενη ποιότητα ήταν αδύνατο να τα ακούσεις… κάτι θαμμένα πλήκτρα, ο Myung πλέον ακούγεται τέλεια και δε συμμαζεύεται…

άποψή μου είναι πως το μόνο που αδικεί το δίσκο, είναι το Shattered Fortress το οποίο όμως είναι στημένο όσο πιο μαεστρικά γίνεται έτσι ώστε να μην κουράζει ως αναμάσημα.

απλά δεν μπορεί να κριθεί ως νέα ιδέα, ως κάτι νέο. και πάλι όμως υπάρχουν σχεδόν 63 άλλα λεπτά μέσα για να κρίνει κανείς.

και πραγματικά νομίζω ότι την επιπρόσθετη αξία στο δίσκο τη δίνει η παραγωγή. Προσέξτε πόσο καλή δουλειά έχει κάνει ο Rudess, είναι ίσως πιο μπροστά από ποτέ, αλλά αυτό που κάνει την διαφορά είναι ο ήχος στα τύμπανα του Portnoy. Μιλάμε για εκπληκτική παραγωγή. Αν έχετε διάθεση και χρόνο παρατηρείστε.

Το A Nightmare To Remember στέκεται σιγά σιγά ισάξια δίπλα στα άλλα 2 έπη (Best Of Times και Count Of Tuscany).

To Rite Of Passage έχει καταπληκτικό refrain και ίσως μιλάγαμε για το refrain της χρονιάς αν δεν υπήρχε το Oblivion των Mastodon. Κατά τα άλλα είναι ένα δυναμικό τραγούδι, συναυλιακό που περισσότερο εστιάζεται σε περιοχές που οι Theater τώρα έχουν την μεγαλύτερη ανταπόκριση από ποτέ (π.χ. U.K.) και όχι στο κοινό που ακολουθεί τους Theater πάνω από μια δεκαετία. Δεν νομίζω πάντως να μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν είναι πραγματικά καλό τραγούδι.

Το Wither είναι πολύ όμορφη μπαλάντα, αλλά οι Theater έχουν γράψει και καλύτερες. Δεν είναι filler, έχει καλή μελωδία, αλλά όχι τραγούδι που κάνει τη διαφορά.

Συνολικά, δεν θα μπω στο γνωστό τριπάκι να προσπαθήσω να συγκρίνω το BC&SL με την υπόλοιπη δισκογραφία τους, με τον υπόλοιπο χωρο, το τι θα μπορούσε να είναι, το τι θα έπρεπε να κάνουν κλπ.

Ο δίσκος με γεμίζει εικόνες, συναισθήματα, μελωδίες. Στο μέλλον θα δείξει τι αξία θα έχει κατασταλλάξει μέσα μου για το δίσκο.

Η μαγεία είναι ακόμα εδώ.

Στην ιnstrumental version του Count of Tuscany λείπουν τα solos του Petrucci. :lol:

Ωραια,εστειλαν απο play.com την παραγγελια μου…Το πακετο με τα 3 cd εχω παραγγειλει κι εγω.Τεταρτη-Πεμπτη θα ειναι στα χερια μου!
:stereo::metal:

θα ρίξω μια αυτιά κι εγώ αργότερα :slight_smile: