Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings

My dear C, I love it when you talk dirty…:lol::lol::lol:

μην είναι τπτ άλλο σε -πάρα :stuck_out_tongue:

Από μια δήλωση του Portnoy άρχισαν τα όργανα!
Εδώ που τα λέμε, αναφορές στα μνημειώδη κομμάτια που έθεσε ο Mike ως παραδείγματα προκαλούν ενθουσιασμό. Τέλος πάντων, Dream Theater είναι αυτοί, όλο και καμιά δισκάρα θα βγάλουν πάλι.
:slight_smile:

Για να δούμε…καιρό έχουμε να ακούσουμε ολόκληρο δίσκο της προκοπής από αυτούς.

Aν ισχύσουν οι δηλώσεις του Portnoy,προβλεπω πολλαπλά εγκεφαλικά…

Kαλά όταν λέει Pull Me Under, ελπίζω να εννοεί Pull Me Under και όχι Constant Motion…:-k Tέλος πάντων, πάντα είμαι αισιόδοξος σε ότι αφορά την μπάντα-πάθος για μένα προσωπικά αλλά είμαι επιφυλακτικός…Και θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μαζί σας…Ξέρω ότι λιώνουν στο studio, σχεδόν στρατοπεδεύουν εκεί(:)), αλλά δεν θα ήταν πιο συνετό να γράφεις ένα δίσκο σε βάθος χρόνου? Εν πάσει περιπτώσει, και επειδή βλέπουμε τις συνθέσεις τους να έχουν μια άλφα …κόπωση να το πω. Και δεν ξέρω δε νομίζω να θεωρεί κανείς ότι είναι και οι Beatles σε παραγωγικότητα:). Έχω επίσης την αίσθηση ( ή μάλλον φοβία) ότι έχουν επαναπαυθεί με το ότι έχουν σταθερό fanbase (σε αριθμό γιατί αλλάζει συνέχεια, χάνονται παλιοί έρχονται καινούργιοι) και ότι έχουν μια αξιόπιστη, δυνατή εταιρεία να τους προμοτάρει με αποτέλεσμα να μην τολμάνε και να αισθάνονται ίσως παραπάνω σίγουροι για τους εαυτούς τους απότι πρέπει. Μήπως πρέπει να τους μπει το αυγό στον κώλο, όπως έγινε επί εποχής falling Into Infinity? Θυμάστε τα αποτελέσματα…Αν έχω δίκιο και τους έχει φάει η ρουτίνα, κλάφτα…Θα εμμένουν σε μια μόνιμη εξωστρέφεια στους δίσκους τους προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν τους οπαδούς αλλά στην ουσία θα σπαταλούν ταλέντο. Θεωρούσα ότι θα μπορούσαν να είναι το μεγάλο συγκρότημα του καιρού μας…Μέχρι στιγμής κατά την ταπεινή μου, κάνουν πίσω σε αυτό…

Αν και εγώ θεωρώ το Chaos έναν άνισο δίσκο (με καταπληκτικά σημεία ωστόσο) δεν μπορώ να πω ότι οι Theater με απογοήτευσαν ποτέ. Τους αγαπώ και τους εμπιστεύομαι τόσο που προτιμώ να προσπαθεί να τους κατανοήσει το κοινό παρά να προσπαθούν εκείνοι να κατανοήσουν το κοινό τους. Το μόνο κακό είναι ότι έχω μια αδιευκρίνιστη ένσταση με τον Mike?.παλαιότερα το γκρουπ μου φαινόταν πιο ισορροπημένο. Αναμένω και 'γω με αγωνία

όπως δύο άνθρωποι απομακρύνονται όταν με την πάροδο του χρόνου, είναι γιατί αλλάζουν χαρακτήρα αλλά όχι προς την ίδια κατεύθυνση. συνήθως αυτό γίνεται μεταξύ καλών φίλων.

αυτό συμβαίνει πολλές φορές με τις αγαπημένες μας μπάντες με τις οποίες δενόμαστε.

όσοι κατηγορείτε τους Dream Theater ότι έχουν ξεπέσει τα τελευταία χρόνια και θέλετε να παίζουν έτσι ή αλλιώς, σκεφτείται αν περισσότερο έχετε απομακρυνθεί εσείς από τους DT και γιατί έχετε την απαίτηση να ακολουθούν τη δικά σας αλλαγή οι DT.

Κοίτα, καταρχάς προσωπικά προτιμώ ένα δίσκο που δεν έχει δουλευτεί επί μακρόν, έτσι ώστε να αντιπροσωπεύει πλήρως το που βρίσκεται η μπάντα τη δεδομένη χρονική στιγμή και τα κομμάτια να είναι “φρέσκα”, πιο ζωντανά και να μην βασίζονται στην παραγωγή, αλλά στο συναίσθημα.

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, το θέμα είναι λίγο περίεργο. Από τη μία πιστεύω πως οι DT είναι ακόμα και θα παραμείνουν για πάντα “ανήσυχα πνεύματα”. Είναι prog οι τύποι, τέλος. Αλλά: Έχουν ήδη πειραματιστεί με ό,τι θα μπορούσαν να πειραματιστούν. Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ τι ακόμα θα μπορούσαν να παίξουν ώστε να μη μας αναγκάσουν να πούμε ότι έχουν καταλήξει να’ναι στάσιμοι. Θα μου άρεσε πάντως να γινόντουσαν οι νέοι Genesis: Έβγαλαν τα prog έπη τους, θα είχε πλάκα να το γύριζαν προς πιο “ευθύ” rock!

Γενικά πάντως δεν ανησυχώ, γιατί ο Portnoy είναι πραγματικός οπαδός πολλών συγκροτημάτων, και καταλαβαίνει πως αισθανόμαστε εμείς για τους DT! Οπότε δεν πρόκειται να μας απογοητεύσει ποτέ :wink:

To χω σκεφτεί διεξοδικότατα αυτό που λες…αλλά δεν έχω καταλήξει…ποιος έχει απομακρυνθεί από ποιον…είναι λεπτές οι διαφορές μεταξύ γούστου και αντικειμενικότητας καμιά φορά και αυτό αφορά και τον ακροατή και το συγκρότημα…αλλά η αγάπη παραμένει και τελικά ίσως αυτό είναι το πιο σημαντικό απόλα:D

Eγω παντως θα ηθελα την συνέχεια του change of seasons στον νεο δίσκο…(ονειρο θα ήταν…):!:

http://www.jordanrudess.com/home/diary.php
11/25/2008
Tuesday in the studio…

Ok, αφου συζητανε για κομματι του στυλ Under A Glass Moon, αυτο και μονο μου αρκει για να ξαναενδιαφερθω για νεο album των DT :D:D:D:D:D:D

η στάση σου είναι λογική.

για αυτό σε εμένα τουλάχιστον ο προβληματισμός σου φαίνεται σωστός και καλοπροαίρετος.
δυστυχώς και οι Theater έχουν περιστασιακούς οπαδούς, αλλά κυρίως πολέμιους οι οποίοι όπως σχεδόν σε όλα τα είδη του rock / metal φοβούνται την εξωστρέφεια που παρουσιάζουν τέτοιες μπάντες και προσπαθούν να αποδείξουν πως αυτές είναι για τον απλό λαό και όχι για τους ψαγμένους. κουραφέξαλα δλδ.

όποιος ασχολείται με τους Dream Theater για ένα πράγμα δεν μπορεί να τους κατηγορήσει. Για εφησυχασμό. Πάντα έχουν ένα πλάνο, δεν τους βγαίνει πάντα. Και σου περνάνε μια ειλικρίνια. Προσωπικά, δεν μπορώ να τους κατηγορήσω και δεν μπορώ να απαιτήσω να κυκλοφορήσουν κάτι που θα είναι αντίστοιχο συναισθηματικά για μένα των δίσκων με τους οποίους μεγάλωσα. Αν το κάνουν μαγκιά τους.

Συμφωνώ απόλυτα. Και νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν κάθε δισκογραφική απόπειρα να είναι προορισμένη για διαχρονικό, κλασικό αριστούργημα…Δεν είναι κάθε άλμπουμ προορισμένο να είναι SFAM…Είναι λάθος οπτική…Ένα συγκρότημα (πόσο μάλλον προοδευτικό) έχει μια βάση μουσικής και εξερευνά ακουμπώντας σε αυτήν την βάση τα όρια της έκφρασης και διαφορετικά μουσικά στυλ. Και αυτό είναι το αξιοθαύμαστο που έχουν καταφέρει αυτοί οι τύποι…Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει 9 άλμπουμ διαφορετικού ήχου, παραγωγής, χρωμάτων, σκεπτικού και στόχων…Πάντα με ένα μεθοδικό πλάνο όπως εύστοχα είπες…Γιαυτό πολλές φορές δηλώνω μικρός να κρίνω το οποιοδήποτε συγκρότημα πόσο μάλλον αυτούς…Γενικά πρέπει ο ακροατής να προσπαθήσει να σκέφτεται λίγο σαν μουσικός…Ωραία έκανα αυτό έκανα και εκείνο, πρέπει να δοκιμάσω κάτι άλλο…Γιαυτό και το κομμάτι τύπου Forsaken με animation κτλ…Προκλητικό δεν είναι? Για τους DT μιλάμε…και όμως είναι απλώς μια διαφορετική έκφραση της μουσικής τους…Πιο “χαζούλα” ίσως αλλά δεν αλλάζει κάτι:D Τίποτα, απλώς περιμένω να αισθανθώ για μια ακόμα φορά ευτυχής που κοινώνησα το μυστήριο καμιά 10αριά χρόνια πριν:D

Kαλα, το Forsaken δεν εχει απλα τελειως παιδικο video clip αλλα ειναι και το ιδιο μετριοτατο.
Το να λες οτι μαλλον αλλαξαν τα γουστα των οπαδω και οχι τοσο το συγκροτημα πιστευω οτι δεν ισχυει καθοτι ειναι δεδομενο οτι οι DT τα τελευταια χρονια περπατουν σε δρομους νεους γι’αυτους που λογικο ειναι να ξενιζουν οπαδους των παλαιοτερων τους δισκων.

Όσον αφορά κάτι που είπε κάποιος για το ‘βάθος χρόνου’

Είναι δύσκολο να γράψουν πλέον ένα album σε βάθος χρόνου γιατί πολύ απλά είναι η δουλεία τους να γράψουν ένα album γιατί όσο πιο γρήγορα το βγάλουν τόσο πιο γρήγορα θα πληρωθούν κτλπ. Έχουν και οικογένειες να θρέψουν. Δεν παίζουν πλέον μόνο για την ευχαρίστηση αλλά και γιατί είναι δουλειά τους. Αυτό που πρέπει να αλλάξει για μένα δεν είναι ο χρόνος (άλλωστε πάμπολλα μνημειώδη album έχουν γραφτεί σε πολύ λίγο χρόνο) είναι η νοοτροπία τους, δλδ ότι ντε και καλά πρέπει ο Petrucci να χώσει ένα solo, ο καραφλας να φλυαρίσει με ένα οποιοδήποτε μπιχλιμπίδι και φυσικά να υπάρχει οπωσ-κ-δήποτε ένα instrumental part σε κάθε κομμάτι ή ένα unison αλλιώς θα τους μικρύνει η …βούρτσα

Ε ναι, δειχνουν να εχουν παγιδευτει στα κλισε που οι ιδιοι δημιουργησαν.

Βασικα οι Theater ειναι ηθικοι αυτουργοι της καταντιας του πολυπαθου prog metal,που στους 100 δισκους οι 98 ειναι αναμασηματα οσων εχουν παιχτει ηδη ή ακουγονται σαν ασκησεις για παιδακια που κλεινονται σε ενα δωματιο και μελετουν με ωραριο πορωμενου Warcraft-ακια και αυνανιζονται ταυτοχρονα σε ρυθμους 5/8 και 7/16,γραφοντας στο καπακι στιχους που υμνουν την επιδραση του καυλοσπυρου που εβγαλαν στο μετωπο στην παγκοσμια οικονομικη κριση,γιατι ειναι και μπσαγμενοι κατα βαθος.

Στο Eddie Trunks Show παρουσιαστηκαν καποια δειγματα απ το επερχομενο αλμπουμ,τα οποια αν και ηταν χειριστης ηχητικης ποιοτητας και παρα πολυ μικρα σε διαρκεια,προσωπικα τα βρηκα πληρως απογοητευτικα…ειδικα ενα ριφ που ηταν κοπια του dark eternal night μ ενοχλησε τρελα.Επισης δυστυχως θα περιεχεται και η απαραιτητη μπαλαντα…Ρε παιδες δεν το χετε το σπορ εδω και πολλα χρονια,αφηστε τις μπαλαντες και τις αγαπησιαρικες μελωδιες…Αναμενω φυσικα το αλμπουμ για ολοκληρωμενη αποψη και ελπιζω να διαψευστω.

hokam τα έχουμε πει πολλές φορές. Συμφωνώ 100%