φερτε πισω Moore & Portnoy
μακαρι να βγω ψευτης, αλλα τα προγνωστικα δεν ειναι με το μερος του…ειδομεν.
Τουλαχιστον ο αλλος επαιζε κι ενα κοντρα τεμπο και δεν ακολουθουσε πιστα το ριφ. ΟΛΟ το ADTOE ειναι καπως ετσι, καθως και τα δυο νεα κομματια.
Νταξει, ναι καταλαβαινω πως γινομαι γραφικος…αλλα ναι!!!
Και η πλακα ειναι οτι τον πορτνοι δεν θελω ουτε να τον βλεπω…
εμενα παλι, με χαλαρωσε. ειχα τρομαξει με το Τ.Ε.Ι…Οχι οτι δεν μου αρεσε, καθε αλλο, αλλα εχω θεμα με την heavy πλευρα τους ή πιο σωστα απο το progressive ή το metal προτιμω το πρωτο.
οσο αφορα τον ηχο, τονιζω οτι ειναι stream με οσο προβλημα εχουν τα stream. δεν εχει ανεβει ακομα στο itunes να το κατεβασω και να εχω μια γνωμη πιο σωστη. παντως στο T.E.I. οι διαφορες απο το stream και το iTunes ηταν εμφανης.
εμενα παντως δεν μου λειπει ο πορτνου, ποτε να προλαβει με δυο τραγουδια απο το νεο αλμπουμ αλλωστε?. εμενα βασικα δεν θα μου λειψει ποτε και οταν γυρισει, γιατι θα γυρισει, θα εχω θεμα αλλα αλλη κουβεντα αυτη. υπομονη δυο εβδομαδες ακομα.
συμφωνω εν μερει, αλλα θα ηθελα να το ακουσω συνολικα μεσα στο δισκο, να δω αν και πως δενει το προηγουμενο με το επομενο κομματι
- ILLUMINATION THEORY (23 minutes)
i. Paradoxe de la Lumière Noire
ii. Live, Die, Kill
iii. The Embracing Circle
iv. The Pursuit of Truth
v. Surrender, Trust & Passion
Λολ, το “feeling” είναι εντελώς υποκειμενικό. Με την ίδια λογική μπορεί να πει κάποιος ότι ο Petrucci ή ο Mangini δεν έχει feeling (και θα 'ναι το ίδιο άκυρος). Και πάλι όμως η συνεισφορά του Rudess σε σχέση με του Sherinian π.χ. δεν συγκρίνεται για μένα, τόσο σε ποσότητα (κυρίως) όσο και σε ποιότητα. Καλός και άγιος βέβαια o Derek (και η δουλειά του με τους Planet X τρομερή).
Κατά τ’ άλλα όταν αρχίζει την δίκαση ο Mangini στο καινούργιο μου έρχονται στο μυαλό Killswitch Engage. :lol:
Υποψιάζομαι πάντως πως θα κολλάει όμορφα στη ροή του δίσκου.
για μενα μιλαω καθαρα οποτε ναι οτι γραφουμε εδω μεσα ειναι κατα καποια εννοια υποκειμενικο…και δεν μιλησα για αλλα μελη μην το γενικευεις τοσο…μπορω ομως να το απλοποιησω ακομα περισσοτερο λεγοντας οτι απο τους 3 που εχουν περασει απο το συγκροτημα ειναι αυτος που μου αρεσει λιγοτερο
Εμφανείς οι επιρροές του Jordan Rudess.
To τερμάτισε το κιτσόμετρο.
Απ τον Mangini δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Απ τους πλέον αδιάφορους τεχνικούς ντράμερ στην πιάτσα, με ατού την ταχύτητα στο αριστερο χέρι και τις “ανεξαρτησίες”.
Κατά τ άλλα,φαντασία μηδέν,αλλά καλός και αξιόπιστος session,οπότε αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει θα το εκτελέσει καλά.Στείρα και ρομποτικά.
Ο Portnoy όσο και πλανήτες να μας τα χε κάνει με τα linear breaks και τις αντιδράσεις ντίβας,είχε χαρακτήρα,ταυτότητα και απ ό,τι φαίνεται ήταν σημαντικότατος παράγοντας στην καλλιτεχνική κατεύθυνση της μπάντας.
Δυστυχώς ο Petrucci στο τιμόνι της μπάντας είναι μισή δύναμη και 2/2 κομμάτια είναι απλά συμπαθητικά.Και απ όσα διαβάζω για τον δίσκο,πάλι ένα καλοπαιγμένο μέταλ δισκάκι θα πάρουμε.Όπως λέει και ένα παλικάρι στα σχόλια κάτω απ το λινκ, οι Dt είναι πλέον στον αυτόματο πιλότο.
Α ναι.
Πλέον πρεπει να συμπεριλαμβάνεται και instrumental εκδοχή του κάθε τους δίσκου υποχρεωτικά,γιατί ο Λαμπρή πλέον έιναι μόνο για διαφημίσεις της Bergmann Kord και του Καπιλαρίν.
Το άλλο το προϊόν δεν το ξέρω αλλά το Καπιλαρίν παίζει να το διαφημίζει εδώ και δεκαετία :lol:
Δυστυχώς ο Portnoy από το Octavarium και μετά έγινε απίστευτα προβλέψιμος. Όπως επίσης τις μπαλάντες τις φόρτωνε τόσο πολύ και σαν παίξιμο όσο και σαν παραγωγή, με αποτέλεσμα σε κομμάτια όπως π.χ το Wither να ακούς μόνο ντραμς. Γνώμη μου πάντα βέβαια και σύμφωνα με το πως άκουσα και τον (πιο διακριτικό) Mangini στο τελευταίο μπαλαντοειδές.
Το χειρότερο όμως για τους Theater είναι η ανεξέλεγκτη και άσκοπη φλυαρία του Rudess που δίσκο με το δίσκο χώνει όλο και πιο ανούσια σόλο και κάποιος πρέπει να βρεθεί να του πετάξει το ipod-ipad τι σκατά έχει (οκ λεφτά έχει θα πάρει κι άλλο αλλά ίσως πληγωθεί λίγο ο εγωισμός του :p), που από το BC&SL και μετά μας έχει ζαλίσει τον έρωτα. Είναι πιο εκνευριστικό κι από τα ηλεκτρονικά ντραμς των 80’s που κι εκείνα πάλι τουλάχιστον ήταν μόδα. Αυτή τη μαλακία μόνο από τον Rudess την τρώμε στη μάπα
Τέσπα μη το κουράζω. Τα δύο κομμάτια που βγήκαν ως τώρα ήταν μέτρια και ίσως και γενικά ολόκληρος ο δίσκος να κινείται στο ίδιο επίπεδο Είναι ουτοπικό όμως να περιμένουμε το νέο αριστούργημα της προγκ από αυτή τη μπάντα τη στιγμή που τα περισσότερα συγκροτήματα της γενιάς τους, είτε δεν υπάρχουν πια, είτε δε βγάζουν το ίδιο ποιοτικά πράγματα με το παρελθόν τους. Τα τελευταία χρόνια δόξα τον Θορ έχουν βγει ένα κάρο νέες μπάντες με νέες και ωραίες ιδέες, οπότε όσο fanboys και αν είμαστε, αν μας αρέσει το είδος αυτό γενικά και όχι μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ας αρχίσουμε να εναποθέτουμε αλλού τις ελπίδες μας.
Tη Δευτέρα full album stream, σύμφωνα με το FB των DT.
https://www.facebook.com/dreamtheaterofficial/posts/10151593614137181
EDIT: Beaten by a second απο τον ετερο καμμένο theaterάκια:lol::lol:
Χαχαχαχαα
…οπ, να και κάτι καλό για την Δευτέρα…αναμένουμε λοιπόν:):!:
ελα φρεσκο πραμα λεμεεεεε…
Ελα ενταξει…ειναι ηδη Ρωσια αλλα και αλλου…
και μαλιστα cd rip!
Τα λένε αυτά! Βουρ στον πατσά!!! 8)
ο πατσας θα ειναι ετοιμος για φαγωμα σε λιγακι
Παραδόξως καλά το ξεκίνησαν το κομμάτι , αλλα κλασσικα κάπου χάλασε στο κουπλε και ρεφρεν …
Πολυ γλυκανάλατοι ρε γμτ πλεον