DREAM THEATER - Dream Theater (2013)

κάπως έτσι είναι, και το γεγονός οτι είναι γραμμένο από και απευθύνεται σε fanboyδες και όχι περαστικούς οπαδούς, κάνει το ποστ αυτό ένα quote από μόνο του.

μπράβο παιδιά. ανάβει το κέφι. και εγω μολις μάλωνα στα fb με ελληνα κιθαρίστα για το αν πρέπει να περιμένουμε κορυφές απο μπάντα που ναι μεν το εχει κάνει τόσες φορές αλλά έχουν περάσει τα χρόνια και είναι στον αυτόματο πιλότο πλέον.
εγω έβαλα σε εκεινη την κουβέντα το διάλειμμα του μαικ…
πιστεύει κανείς οτι αν γίνονταν ενα σχετικά μεγάλο διάλειμμα η μπάντα να έβγαζε τον αυτόματο πιλότο και να τολμούσε παρά πάνω? αν γινόταν το θαύμα του να μπορέσεις να παγώσεις τα πάντα(ξερω, σχεδόν ακατόρθωτο), περιοδείες, κυκλοφορίες με πρόγραμμα, και οτι άλλο , να είχαμε ενα ριμπουτ της μπάντας σε καλλιτεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο διψάς? μπορεί 15-20 χρόνια να μην χρειαζόταν αυτό για να γράψεις κατι παρόμοιο σε μέγεθος με τα επη που έχεις γράψει, αλλά μετά απο τόσα πράγματα και επαναλαμβανόμενες διαδικασίες ισως μια παύση να τους έβαζε στο μυαλό οτι πρέπει να τολμήσουν

*ελπίζω να γίνομαι κατανοητός

Ας πω και γω την αποψάρα μου…

• Ας πάρει κάποιος το iPad απ τον Rudess. Είναι πιο εκνευριστικός και από έφηβο που μόλις κατέβασε το πρώτο του application.Επίσης δεν περίμενα να ακούσω lead με pan flute σαν αυτό που έχουν οι “Ινδιάνοι” που παίζουν ενίοτε στον Λευκό Πύργο.Επίσης,μπουρμπουλήθρες.Παντού.Γιατί??Οέο??
  • Καλό θα ήταν να πάρουν έναν παραγωγό της προκοπής ή έστω έναν σωστό sound engineer. Όλα είναι τέρμα compressed,ειδικά το σνερ είναι πιο πλαστικό και από ταπεράκι του ΙΚΕΑ.
  • Ο Μαντζίνι,αν και παίκτης, έχει μηδενική φαντασία ακόμα και σε σχέση με Portnoy. Διεκπεραιωτικός απλά και λίγος. Ίσως η πιο λάθος-αλλά safe-επιλογή απ τους υπόλοιπους υποψηφίους.
  • Ο ήχος του Petrucci απαράδεκτος και συνθετικά έχει φτάσει σε τέλμα. - Ξανά μανά,αντιγραφή copy/paste από Metallica, άντε πάλι λίγο Rush, άντε πάλι μονοί ρυθμοί,άντε πάλι σρεντ σόλο εκεί που πραγματικά δεν έχει νόημα. Μελωδίες υπάρχουν μεν,αλλά σαν songwriters έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο.
    -Ο Muyng βελτιωμένος και σε ήχο και σε ιδέες.
  • Ο Μιτς Μπιουκάναν σταθερά απαράδεκτος,όχι γιατί πλέον τόσο δεν τραγουδάει καλά,αλλά γιατί βάρυνε τόσο ο ήχος που η μελωδική clean χροιά του ακούγεται εντελώς παράταιρη με το συνολικό background. Είναι σαν να βάζεις τον τραγουδιστή των Cannibal Corpse να τραγουδήσει σε pop μπάντα.Δεν έχει νόημα.Επίσης γίνεται τραγικά αστείος όταν βγάζει γρέζο και προσπαθεί να ακουστεί “HBOΛ”.
    -Συνολικά άλλο ένα άνευρο και τυπικό άλμπουμ,που ναι μεν ακούγεται ως Dream Theater,αλλά δεν ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα καινούριο στο σύνολο της δισκογραφίας τους. Η ανάγκη για διάλειμμα που πρότεινε ο πρώην ντράμερ τους είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Πάμε γι άλλα…:slight_smile:

Προσωπική μου άποψη, δεν νομίζω πως ένα διάλειμμα θα άλλαζε και πολλά πράγματα. Από τη στιγμή που τα μέλη του γκρούπ δεν βρίσκουν την ανάγκη να εξερευνήσουν νέα μονοπάτια στον ήχο τους και έχουν τη θεώρηση ότι DT=metal,rock,μελωδία,σολο,odd times και έτσι πρέπει να μείνει για να είναι ευχαριστημένοι οι οπαδοί, πάλι στο ίδιο στυλ θα ήταν η μουσική.

Περισσότερο είναι θέμα αντίληψης παρά κούρασης πιστεύω.
Πιο πιθανό είναι να διαλύονταν εντελώς το συγκρότημα αν συμφωνούσαν με τον Portnoy για hiatus.

Γι αυτο ανεφερα τους Haken. Κανουν ακριβως το ιδιο πραγμα αλλα 100 φορες πιο εμπνευσμενα. Βεβαια νταξει, δεν ξερω πως θα παιζουν στο 12ο αλμπουμ τους ειναι αληθεια.

Τωρα σχετικα με τον mangini, τα ειδες και μονος σου, και τα ειπες κι εσυ και ο rumborak στο DTF. Βεβαια εκει ειναι λιγο καθηστερημενοι και ουτε που δωσαν σημασια στισ παρατηρησεις σας.

Σχετικα με το διαλλειμα που αναφερουν οι παραπανω, τοτε δεν το καταλαβαινα, χαιρομουν που τον διωξανε κιολας κτλ κτλ. ΠΟΣΟ μα ΠΟΣΟ δικιο ειχε τελικα ο εβραιος!!!

εδιτ : Hokam 100% to the point.

ισως. απλά λέω οτι για μένα ΑΝ ποτέ αποφάσιζαν να υπάρξει τζογαρισμα απο την μπάντα και να αλλάξουν κάμποσα πράγματα, δεν θα ήταν μέσα απο την ρουτίνα τους στο προγράμματα τους και τις συνήθειες τους. θα ήλπιζα μόνο απο εκει , εστω και με λίγες πιθανότητες

Ναι από αυτή την άποψη μάλλον έχεις δίκιο.

Προσωπικά έχω συμβιβαστεί με την κατεύθυνση και απλά κοιτάω να απολαύσω (όπου γίνεται) την μουσική χωρίς περαιτέρω ανάλυση.

Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι και οι DT ξέρουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται, γι αυτό και βλέπουμε την κατεύθυνση τους στα τελευταία άλμπουμς, δεν θέλουν να χάσουν οπαδούς, παρά μόνο να κερδίσουν. Ας μην ξεχνάμε ότι ζούνε (άνετα) από αυτό το συγκρότημα, οπότε πλέον νομίζω ότι το βλέπουν καθαρά σαν δουλειά.

Αντίθετο παράδειγμα πραγματικής καλλιτεχνικής αναζήτησης βρίσκω τους Opeth, που με το Heritage έκαναν απίστευτα αρχιδάτη κίνηση, ασχέτως με το εάν το άλμπουμ ήταν καλό η όχι.

Oι Theater δεν θα έκαναν ποτέ κάτι ανάλογο, είτε με Portnoy, είτε χωρίς, είτε με hiatus είτε χωρίς.
Έχουν και παιδιά να στείλουν στο κολλέγιο:wink:

επίσης συνοπτικά και συμπληρωματικά στον amazing journey

Πόσα τυπικά άλμπουμ ακόμα, μέχρι να ξαναγράψουν το μη αναμενόμενο, αυθεντικό προγκ αλμπουμ; Και γιατί επιμένουν να παίζουν το ίδιο, προβλέψιμο μεταλ αφού μετά το octavarium οι πιο mellow στιγμές είναι οι (αντικειμενικά) καλύτερες, ενώ τα “roadrunner singles” είναι κομμάτια ανούσια και τετριμμένα. Πόσο χεβυ ριφφινγκ χωράει στους θήατερ πλέον.

Το σύνολο του δίσκου μου μοιάζει σαν μια μερικώς αποτυχημένη συρραφή ιδεών. Ελάχιστη συνοχή στις συνθέσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Illumination Theory, αλλά και το κατά γενική ομολογία καλύτερο κομμάτι του δίσκου, Surrender to Reason. Ποιος ο λόγος να βάλουν αυτή την εισαγωγή (που θυμίζει το ριφάκι του Limelight) για να το συνεχίσουν όπως το συνέχισαν… Μου μοιάζει σαν να είπαν “Λοιπόν θα γράψουμε ένα κομμάτι επηρεασμένο από Rush”, το ξεκίνησαν και στην πορεία δε τους βγήκε και το γύρισαν σε άσχετη μελωδία, για να το ξαναγυρίσουν στο τέλος στην αρχική μελωδία σχεδόν με το στανιό, έτσι για να δείξουν ότι είναι prog… :stuck_out_tongue: Νομίζω ότι χρειάζεται επειγόντως παραγωγό η μπάντα για να τους βάλει σε ένα καινούργιο συνθετικό καλούπι και να δουν λίγο ότι μπορούν να γίνουν και κάπως διαφορετικά τα πράγματα…

Συμφωνώ 100% με όσα έχει πει ο nikatapi.

Το ότι θα υπάρξει κύμα γκρίνιας με ό,τι βγάζουν οι Theater είναι γνωστό εδώ και πολλάααα χρόνια. Το τι θα βγάζουν από 'δω και πέρα οι Theater επίσης το ξέρουμε εδώ και 5 χρόνια. Πού είναι το πρόβλημα λοιπόν; :stuck_out_tongue:

Καλώς ή κακώς πλέον δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τους πάντες πλέον και ιδίως αυτούς που θέλουν στροφή 180 μοιρών. Το πιο σωστό είναι αυτό:

Όσο για τη σύγκριση με άλλες μπάντες όπως τους (εξαιρετικούς κατά τ’ άλλα) Haken, λολ. Δεν έχει βάση να πεις “α οι Haken βγάζουν το Mountain οπότε γιατί οι Theater δεν τολμάνε κάτι ανάλογο;”.

Για να επαναλάβω το ζουμί του άνωθεν quote, προσωπικά έχω βαρεθεί όλες αυτές τις αναλύσεις περί του τι θα “έπρεπε” να είχαν κάνει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του καθενός και απλά κοιτάω αν αυτό που μου δίνουν μου κάνει ή όχι γι’ αυτό που είναι. Όπως έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές, αν θέλω να ακούσω κάτι που σπρώχνει τα όρια του ήχου, δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω. Είναι τόσο απλό δηλαδή.

Μα τι ακριβως [B]ΤΟΛΜΗΣΑΝ[/B] οι Haken??? Τυπικοτατο prog metal τυπου θηατερ ειναι, απλα ειναι πολυ μα ΠΟΛΥ πιο εμπνευσμενο. Εγω δεν το εννοουσα ετσι, εννοουσα οτι οταν εχεις κατι “αντικειμενικα” καλο μπροστα σου, το να προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι το καινουριο θηατερ ειναι “καλο”, ειναι λιγο lol-worthy. Ολα αυτα παντα IN MY HUMBLE OPINION.

Ίσως ήταν αδόκιμη η έκφραση εδώ, αλλά ακόμα και στο DTF που ανέφερες πριν υπάρχει κόσμος που έχει αυτή τη γνώμη. :slight_smile: Εν πάση περιπτώσει, η σύγκριση δεν έχει νόημα, κράτα αυτό. :stuck_out_tongue:

Θα βγω λιγο offtopic γιατι εχω μικρη επαφη με τη μπαντα (4-5 αλμπουμ εχω ακουσει απο λιγακι) αλλα διαβαζω που λετε για κακο ηχο στο φετινο δισκο.
Στα δικα μου τα αυτια κανενα απο τα αλμπουμ τους που εχω ακουσει (περα απο το images and words) δεν ειχε καλο ηχο. Ισα ισα ακουγα τον ιδιο σπαστικο κομπρεσαρισμενο ηχο που εχουν τα περισσοτερα συγκροτηματα τα τελευταια 15-20 χρονια και ειναι ο βασικος μου λογος που δυσκολα μαρεσουν συγχρονες μπαντες (προσοχη δεν εννοω οτι ολα τα συγκροτηματα εχουν τον ιδιο ηχο απλα εφαρμοζουν ελλεινα μαστερινγκ που πατικωνουν τον ηχο τους με τον ιδιο συγχρονο πλαστικο ηχο)
Δειτε αυτο αν θελετε να καταλαβετε τι εννοω

Για να επιστρεψω στους dream theater μηπως φετος και γενικα στα τελευταια αλμπουμ εχει πεσει η συνθετικη ποιοτητα και γιαυτο στεκεστε στον κακο ηχο ενω παλιοτερα που εγραφαν καλυτερα τραγουδια παραβλεπατε (συνειδητα η αθελα σας) τον κακο ηχο γιατι το τραγουδι ‘‘γαμουσε ουτως η αλλως’’ ??

Το ξεφτιλίσαμε τελείως. Από την κριτική του καινούργιου άλμπουμ καταλήξαμε στο ότι οι D.T δεν είναι κορυφαία μπάντα.

Δεν είναι πρώτη φορά στην ιστορία που μια μπάντα του είδους δεν ξεπερνάει τα αριστουργήματα του παρελθόντος. Πάρε όποια μπάντα θέλεις… Yes, Genesis, J. Tull Rush κλπ. Ακούγονται ευχάριστα κάποια μεταγενέστερα άλμπουμ τους αλλά δεν έχουν σχέση με Close to the Edge, Relayer, Selling England…, Thick As a Brick κλπ.

Ακόμη και οι King Crimson που είναι από τις πιο ευέλικτες μπάντες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους κατά περιόδους

Στη μεταλ μουσική επίσης, οι Fates Warning παρά την μεγάλη αποχή τους από την δισκογραφία δεν εντυπωσιάζουν όσο παλιότερα.

Οι Opeth και οι Haken που αναφέρθηκαν δεν θεωρούνται τόσο υψηλού επιπέδου για μένα…

Ο Portnoy ίσως να είχε εν μέρει δίκιο για το ότι ήθελε να κάνει δισκογραφικό διάλειμμα στους D.T, όμως οι δικές του κυκλοφορίες με Adrenaline Mob, Winery Dogs μου φάνηκαν σχετικά αδιάφορες.

Στο images and words δεν μου αρέσει καθόλου ο ήχος των drums!

Στο αντίστοιχο topic του B.C&S.L. Εκραζαν κάποιοι τοv Portnoy για όσα έκανε στους DT. Στο αντίστοιχο για το ADTOE και σε αυτό δικαιωνουν κάποιοι τον Portnoy και την θεωρία του περί διαλειμματος!! Συμπέρασμα;

“The evil that Dream Theater do to their haters lives on and ooooooon”

Οutshined βάλε μια τάξη εδώ, απευθύνω κάλεσμα:p. Ή θα μιλήσεις στο review; 8)

Επιστροφή του Portnoy επειγόντος!!!

1. Παραγωγή απαράδεκτη
  2. Συνθέσεις χωρίς feeling
  3. O Mangini ούτε το δεξί αρχ… του Portnoy.
    Όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε Dream Theater χωρίς Portnoy δεν υπάρχουν .Ο Petrucci δεν μπορεί όλα μόνος του και οι υπόλοιποι αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων._

Xαχαχαχα, μπάλα το κάναμε, να γυρίσει ο Βαλβέρδε στο Θρύλο!

Πάντως έχει ο καιρός κάτι γυρίσματα…

Δεν έχω πολλά να πω. Δεν έχω προλάβει να ακούσω το άλμπουμ αρκετά.

Από την άλλη, το περίμενα λίγο-πολύ. Οι οπαδοί των Theater είναι λίγο σαν τους οπαδούς μεγάλης ομάδας στη μπάλα. Κερδίζει η ομάδα, δεν τους αρέσει η μπάλα που παίζει. Παίζει μπάλα, αλλά θέλουν κι αποτελέσματα. Ζητάνε να φύγει ένας παίκτης και μετά τουν αναπολούν. Δε βγάζεις εύκολα άκρη… :lol:

Ξεκαρδίζομαι με αυτούς που αναπολούν τον Portnoy, λες και οι τελευταίοι δίσκοι μαζί του ήταν τίποτε διαμάντια.

Στα του δίσκου: πρόλαβα να τον ακούσω ολόκληρο μόνο μια φορά. Σίγουρα δεν είναι το αριστούργημα που όλοι (κακώς) περιμέναμε να αλλάξει τις ζωές μας, αλλά ένας τίμιος Dream Theater δίσκος εν έτει 2013. Σίγουρα, μου έκανε πολύ καλύτερη πρώτη εντύπωση από BC&SL ή SC. Ο χρόνος θα δείξει.

Νομίζω ειπώθηκε και από κάποιον άλλο, ας το πω όμως κι εγώ. Το hiatus του Portnoy δεν θα τους έκανε καλό. Μπορεί και να μην ξαναμαζεύονταν ποτέ (βλ. hiatus των Porcupine Tree). Και ο ίδιος ο Portnoy τι έκανε; Μια τρύπα στο νερό. Αν εξαιρέσεις το επικείμενο album των Transatlantic (για τους οποίους υπάρχουν και τρεις άλλες μουσικάρες, πολύ θα ήθελα να μάθω την πραγματική συμβολή του Portnoy…), δεν έχει βγάλει κάτι αξιοπρόσεκτο - εκτός κι αν μου διέφυγε, οπότε παρακαλώ διαφωτίστε με.

Για την παραγωγή του Petrucci: μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά στους δύο δίσκους χωρίς τον πρώην συμπαραγωγό, οι ερμηνείες του LaBrie έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, όπως επίσης θυμηθήκαμε ότι το συγκρότημα διαθέτει μπασίστα, και μάλιστα κορυφαίο. Θεωρώ ότι ήταν δύο στοιχεία στα οποία δεν έδινε τη δέουσα προσοχή ή έκανε του κεφαλιού του - για να τραγουδάει κι αυτός λιγάκι, με μεγάλη επιτυχία όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Και για όσους ονειρεύονται ότι το συγκρότημα θα βγάλει κάτι καινούριο και ριζοσπαστικό και λιγότερο safe, θα πρέπει κατά την ταπεινή μου να συμβούν δύο πράγματα ταυτόχρονα:

1. αλλαγή εταιρείας σε κάποια πιο μικρή και λιγότερο metal-oriented. Μου έρχεται η InsideOut στο μυαλό, μην πω και καμιά KScope (λέμε τώρα) όπου θα είχανε την απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία.

2. αλλαγή παραγωγού/μηχανικού ήχου/ατόμου που κάνει τη μίξη. Ας το αφήσει ο Petrucci εξολοκλήρου σε κάποιον άλλο, έστω και για δοκιμή. Ας γυρίσουν στον Kevin Shirley στην τελική.

Μέχρι να συμβούν αυτά τα δύο λοιπόν, τρομακτικές αλλαγές μην περιμένετε. Ακόμα και τότε, δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα δούμε αλλαγή, αλλά θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες από ότι με τις παρούσες συνθήκες.

Όπως πάντα, just my 2c…

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk 4