Dream Theater

5 Likes

Νόμιζα ότι έπαιζε το καλό Panic Attack, των Priest, αλλά διαψεύστηκα :stuck_out_tongue:

6 Likes

:face_vomiting:

[quote=“bostonflesh, post:576, topic:64898, full:true”]

Είχα βάλει poll τον Oκτώβριο αυτά τα δύο τραγούδια με τον ίδιο τίτλο από Priest και Theater και βγήκαν νικητές οι Theater με μόλις μία ψήφο διαφορά. Ντέρμπι δηλαδή 6-5

Δυστυχώς δεν ξέρω να βάζω poll ώστε να φαίνεται ποιος ψήφισε τι αλλά είμαι σίγουρος ότι η ψήφος που έκρινε το νικητή ήταν του Quintom.

Οι 6 ψήφοι που έκριναν τον νικητή ήταν αυτές από τους ανθρώπους που έχουν αυτιά :stuck_out_tongue_closed_eyes:

φοβερο το theater.
το priest δεν σου αρεσε καθολου;

Μπα, δεν αντέχω την φωνή του με την καμία. Ούτε και μουσικά μου λένε κάτι, πόσο μάλλον μετά από 20 δίσκους.

Αυτός ο τύπος είναι δάσκαλος κιθάρας και κάποιος του είπε να σχολιάσει σε βίντεο Πετρουτσι με το σόλο από το Hollow Years στο Budokan :')

Τα σχόλια και στη μέση αλλά ειδικά από το 7:30 και μετά είναι τέλεια ΙΜΟ.

3 Likes

Δεν ξερω αν ισχυει και για τους αλλους Dream Theater fans, αλλα για μενα η φαση Dream Theater λειτουργει καπως ετσι εδω και κατι λιγοτερο απο 30 χρονια που τους ακουω : Βλεπω τυχαιο βιντεο YouTube ή μαθαινω καποια νεα τους ---------> Τριγκαρεται καποια ιντριγκα στο μυαλο μου -----> Αγνη πωρωση και ανακυκλωση ολοκληρης της δισκογραφιας για κανα 2-3 μηνες ----> Κορεσμος και κουραση, διαλειμμα για κατι μηνες ή και 1-2 χρονια -----> Rinse & Repeat.

Ως εκ τουτου, αυτην την στιγμη βρισκομαστε στο σταδιο αγνης πωρωσης, κι ετσι μεχρι να βγει ο νεος δισκος πριν το τελος του ετους, θα επισκεπτομαι αυτο το θρεντ για διαφορα trivia, ενδιαφεροντα videos, νεα απο τις ηχογραφησεις, κτλ.

Ξεκιναμε με ενα (1) νεο, το οποιο ειναι πως η μπαντα ολοκληρωσε το γραψιμο του νεου δισκου, και ο Portnoy τελειωσε με τις ηχογραφησεις ολων των drums για τον δισκο. Ειχα ξεχασει ποσο γρηγορα γραφει και ηχογραφει αυτη η μπαντα τους δισκους της (ενιοτε μπορει να ειναι και αρνητικο αυτο θαρρω, αλλα αυτο ειναι τεραστια κουβεντα). Απο την αλλη, οταν αυτοι οι τυποι δουλευουν, δουλευουν. Οποιος ακολουθει οποιονδηποτε απο αυτους τους τρελαρες στα διαφορα social, ξερει οτι ουσιαστικα για αυτους τους μηνες το στουντιο ειναι το σπιτι τους. Περνανε ολη τη μερα εκει, και αν δεν κανω λαθος κοιμουνται κιολας εκει μεσα. Τους πηρε λιγοτερο απο 2 μηνες για την συγγραφη, και τωρα πλεον ακολουθουν οι ηχογραφησεις στα αλλα οργανα, τιτλοι, στιχοι, artwork.

Πριν λιγες μερες επισης ο Portnoy ανεβασε ενα ποτ-πουρι με εξωφυλλα απο ενα σωρο παλαιοτερα τους αλμπουμ, και εγραψε οτι μολις τελειωσαν το τελευταιο κομματι του νεου δισκου, και θα ειναι ενα long epic, οπως ηταν στο παρελθον τα Learning To Live, A Change Of Seasons, Trial Of Tears, Finally Free, Six Degrees Of Inner Turbulence, In The Name Of God, Octavarium, In The Presence Of Enemies Pt.2, The Count Of Tuscany, Illumination Theory και A View From The Top Of The World.

ΥΓ. Σε κατι εντελως ασχετο, ας θυμηθουμε το οτι ο Petrucci εγραψε το σολο για το Under A Glass Moon στην ηλικια των 24 :smiling_face_with_tear:

9 Likes

Και εγω περιμενω τοσο πολυ αυτο τον δισκο… παντα ενιωθα οτι με τον magnini κατι ελειπε… και κυριως στα λαιβ τους ειχαν χασει αυτο το απροβλεπτο… ελπιζω τωρα με τον πορτνοι να επιστρεψει και αυτο , οταν βγουν περιοδεια

7 Likes

Εν τω μεταξύ, κάνω καφέ το πρωί, μπαίνω στο ίντερνετ κ βάζω Youtube για να παίζει κάτι σαν χαλί από κάτω κ μου βγάζει το Dream Theater - The Astonishing (no “boring parts” edition). Το βάζω να παίζει, δεν το έχω ξανακούσει κ βλέπω διάρκεια 1.40 … . Σοβαρά ρε σεις? 46 λεπτά άντεξα κ απλά έπαιζε σαν χαλί.

Ελπίζω όταν βγουν περιοδεία να περάσουν και από Ελλάδα σε σοβαρό χώρο με σοβαρό διοργανωτή ( αυτό δεν είναι εύκολο )

4 Likes

καταλαβαινω.
υπαρχουν τραγουδιστες που μου ακουγονται κι εμενα “πριονοκορδελες”.
απλα νομιζα οτι σου αρεσαν.

θειικο το βιντεο με τον καθηγητη.
μεγαλος ο petrucci.
καποτε τον ειχα βαρεθει,αλλα εκανα λαθος.

1 Like

Unpopular opinion αλλά τα φωνητικά του Πορτνοη δεν με έχουν ενοχλήσει σε κανένα τραγούδι των Dream Theater ενώ πολλές φορές ειδικά τα τελευταία χρόνια σκέφτομαι ότι ίσως καλύτερα να τραγουδούσε αυτός αντί για τον Λάμπρο.

Αν ο Λαμπρής τραγουδήσει όπως στο τελευταίο (δηλαδή απόλυτα χαλιναγωγημενα και εντελώς εντός των ορίων που δεν φαλτσάρει), τότε είμαστε μια χαρά.
Αν όχι, 1000 φορές Πορτνόης.

1 Like

Βασικά μπορεί να τραγουδάει μόνο όπως στο Wither? Μικρή παράκληση

2 Likes

Αν τραγουδήσει στο range που (πλέον) έχει, μια χαρά θα ειναι.
Πολλά εφε δε χρειαζεται και να προσπαθει να τραγουδήσει όπως 30 χρόνια πριν.
Όποιος άκουσε και το τελευταίο του σολο άλμπουμ, ήταν παραπάνω απο αξιοπρεπής.

1 Like

Μεγάλη κουβέντα τα φωνητικά τα λαμπρι. Πολλές φορές καθόμασταν με παρέες και σε συζητήσεις για την μπάντα, ποιος άλλος τραγουδιστής θα μπορούσε να κολλήσει με την μουσική τους, ενώ όλοι εκνευριζόσαστε με την φωνή του κάθε φορά, δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάποιον άλλο.
Εγώ ας πούμε λατρεύω φωνητικά conception κάργα, αλλά στην σκέψη κ μόνο να τραγουδάει ο Roy theater, ξενερώνω φουλ.

1 Like

Ασε που τέτοια σκηνική παρουσια που θα ξαναβρισκαμε

1 Like

Ας πάρουν τη Μαντώ, όλα εγώ πχια;;;

2 Likes