VicFirth 5a
Peral ELiminator… αυτό έχω εγώ…
ικανοποιημένος… τα Αxis είναι για τρελές ταχύτητες, αλλά ακριβά… ό,τι πληρώνεις παίρνεις:wink:
[quote=“Defix,post:37,topic:5531”]
παιδιά εγώ τις είχα πάρει το 2001 τις Ahead από εξωτερικό…
είναι καοτσούκ και μέσα ράβδο ελαφρού αλουμινίου (επιστήμη τώρα ε), έχει η συσκευασία και 2 ανταλλακτικά…
ένα ζευγάρι έχω…τις προτείνω άνετα για practice…
defix πάρε του lars τις συστήνω είναι “λίγο” βαριές αλλά από ήχο είναι δυναμίτης!
θα τις βρείτε στο music productive ,κέντρο αθήνα…
ναι 40 κ κάτι κάνουν αλλά θα τις έχετε καιρό…
άντε Defix πάρτες έστω για να τις έχεις!
Τι λε ρε!
40 ευρώ μπαγκέτες?? No way! Θα πάω να πάρω πιατίνια καλύτερα που μου λείπουνε κι όλας!
Ρε, οι carbon είναι εγγύηση!8)
Προτείετε HH και Crash, και τιμές αν είναι εύκολο…
Τhnx for the info man!
H αληθεια ειναι οτι θελω καποιες πολυ καλες για τα live που κανω με την μπαντα μου.Οταν λες ανταλακτικα εννοεις το πλαστικο μπροστα,ε?Γιατι απο οτι καταλαβα δεν θα αντιμετωπισω προβλημα σπασιματος ολοκληρης της μπαγκετας…
Παντως αν δω οτι δεν με βολευουν αυτες του Lars θα παρω τις 5Β Ahead που εχω συνηθισει με αυτες αν και φανταζομαι θα ειναι κ παλι πιο βαριες απο τις απλες ξυλινες που εχω εγω…
ελαφρά πιο βαριές dude, αναλογα και τι μάρκα παίζεις…πάντως σπάσιμο με τίποτα!!!
άσε τώρα που έχω κάποια χρήματα defix ψήνομαι να πάρω τύμπανα tama - superstar (χρώμα λευκό) …
κοιτα αναλογα με την τσεπη σου και το ειδος της μουσικης σου!!!
αν παιζεις hard rock τοτε μια προταση ειναι α’zildjian που κοστιζουν τα hh γυρο στα 400ε, crash 18’’ 270ε ride 20’’ 310ε, china 16’’ 240ε… αναλογως βεβαια με το μοντελο… ακουγονται ωραια! αν θελεις ακομα πιο μελωδικο ηχο τοτε συνδιασε τα με α’ customs… αυτη ειναι και η προσωπικη μου επιλογη!!
αν θελεις κατι πιο φτηνο και καλο τοτε ριξε μια ματια και στα istambul… εχουν εξαιρετικα crash…
μετα αν θελεις κατι ακομα πιο καλο απο αυτα δες zildjian k custom και paiste signature… εκει μιλαμε για την κορυφη αλλα δυστυχως… κοστιζουν!!!
σε αλλα ειδη μουσικης πιο σκληρα… προτιμησε τα sabian και τα zildjian z custom…
επειδη κι εμενα μου πηρε καιρο να διαλεξω πιατινια και αφου δοκιμασα ολα τα προηγουμενα αλλα και πολλα αλλα κατεληξα σε αθτα που σου ειπα…
παρ’ολα αυτα αν δεις κατι αλλο που σου αρεσε… ενημερωσε με!!!
Μάριε θενκς, αλλά τώρα είμαι για πιατίνια no-markas:lol:
Θα τσεκάρω απο βδομας!
μηπως μπορει να μου προτεινει καποιος καποιο καλο set μικροφωνου για ηχογραφηση drums και preamps??
Αxis forever!!!
ενας φιλος μου εχει ηλεκτρονικη ντραμς και ειναι μια χαρα.παιζει παρα πολλα χρονια και ειναι σε μπαντα της γαλλιας και απο,τι εχω δει το παει πολυ καλα…δεν βρισκω και μεγαλη διαφορα εδω που τα λεμε.
αμα το σετ ειναι καλο ειναι πολυ βολικα για σπιτι μελετη!
Τα ηλεκτρονικά είναι ίσως η καλύτερη δυνατή λύση για κάποιον που ξεκινάει.
Εγώ πήρα το Roland TD3 set πριν 2,5 χρόνια και το έχω ψιλοαναβαθμίσει με τον καιρό, ενώ υπάρχουν και άλλα πολλά που θέλω να αλλάξω σιγά-σιγά.
Πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο απ’ ότι τα κανονικά, κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο και είναι ό,τι καλύτερο για ηχογράφηση (με ένα καλωδιάκι midi). Σαφώς και δε σου δίνουν την αίσθηση των κανονικών τα πιο “απλά” μοντέλα (και ιδίως τα pads που είναι καθαρά πλαστικό), αλλά αν σιγά-σιγά αρχίζεις να αναβαθμίζεις το set σου (αντικαθιστώντας τα πλαστικά pads με μεμβράνες, κάποιο καλύτερο hihat και ίσως κανένα πιατίνι) θα δεις ότι θα αρχίσουν κατά πολύ να πλησιάζουν τα ακουστικά… Το 12άρι snare που αγόρασα πρόσφατα είναι τρομερά κοντά σε ακουστικό και έχει απίθανη επαναφορά, την οποία φαντάζομαι, σε τέτοιο τουλάχιστον βαθμό, δε ζητάς και από τα toms, οπότε αρκείσαι και σε κάτι μικρότερο (πάλι με μεμβράνη βέβαια), δηλαδή 8άρια.
Είναι άλλη φάση αλλά για εξάσκηση τα θεωρώ ιδανικά και φυσικά δεν παύω να περιμένω κάθε 1-2 βδομάδες τη στιγμή που θα βρεθώ στα ακουστικά. Α, και μιας και το είπα, όταν μετά από 2 χρόνια έπαιξα σε ακουστικά, έχοντας συνηθίσει στα ηλεκτρονικά, μου φάνηκαν “ευκολότερα” (τα ακουστικά).
Δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις πάντως προτού αποφασίσεις να αγοράσεις ή όχι. Εγώ έτσι το 'χα κάνει, αν και για μένα ήταν κάπως μονόδρομος
Η τελευταία παράγραφος ισχύει:p Είναι κάπως ακριβά γμτ, δλδ αν πετύχω κανα σετ με προσφορά οκ, αλλά ένα της Roland που κοίταξα προχθες το είχα 800 ευρώ :fade:
Κι εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αρχίσω με ηλεκτρονικά drums!
Μου άρεσαν αρκετά τα Roland HD-1, τα οποία έχουν γύρω στα 700-750e.
H Fame λέει τίποτα σαν μάρκα; Συγκεκριμένα σκέφτομαι για τα FAME DD-506, τα οποία βρήκα στα 529e από Γερμανία.
Πφφ, καλά είναι και τα μαξιλάρια 8)
Αυτό ισχύει και για τα Roland;