Δεν σας κατηγόρησα πουθενά για προβατισμό και θύματα πλύσης εγκεφάλου, αν είναι δυνατόν. Το promotion οποτε θελει ας ξεκινησε, υπάρχει, και επηρεάζει. Και απλά είπα ότι θεωρώ ότι χωρίς τα τόσα καλά λόγια απο παντού δε θα υπήρχαν και τόσο θερμοί υποστηρικτές.
Ξαναλέω ότι δεν μίλησα για κανένα προσωπικά, αλλά για το γενικότερο κύμα. Για μουσική μιλάμε, μη το κάνουμε ποδόσφαιρο και εδώ.
μπα, μην τρελαινεσαι! δεν το γουσταρουμε ολοι! μερικοι γουσταρουμε αυτο που παιζοταν απο μπαντες με εμπνευση και ταλεντο μεχρι και 2 δεκαετιες πριν!! λιγο πριν αφησει την τελευταια του πνοη δηλαδη!
Προφανώς, αφού 2 δεκαετίες πριν, δηλαδή το 1990 περίπου, βγαίνανε άπειρες traditional heavy metal δισκάρες όπως το Black Album, το Painkiller και το No Prayer For The Dying.
Συμπαθητικό απλά. Ίσως φταίνε αυτοί οι “Back In The Day” συνειρμοί που μου σπαν ταρχίδια.
Βέβαια ο επαγγελματισμός φαίνεται, οι τύποι είναι 20-25 και πρέπει να είχαν Image Maker από την εφηβεία τους. Από τη μουσική, το εξώφυλλο, τις φωτογραφίες(μόνο οι Αγγλικές εργατικές κατοικίες στο βάθος λείπουν) όλα φαίνονται λες και ξεπήδηξαν από την Αγγλία του 78-82.
Πάντως ενοχλητικοί δεν είναι και ξέρουν να γράφουν και καμιά μελωδία της προκοπής σε αντίθεση με τους White Wizzard(σκάσε Γκράκχο) που πρέπει να είναι από τα πιο αισχρά και αστεία πράγματα που έχω ακούσει(προσπαθώ να καταλήξω αν τα βίντεοκλιπς τους είναι χειρότερα από τη μουσική τους). Δλδ αν παίζει στο χαλαρό δε θα ενοχληθώ αλλά δε θα είναι και κάτι που θα το βάζω συχνά και συνειδητά από μόνος μου.
Α και Γκράκχο γελάω με αυτό που είπες ότι τέτοια μουσική δε γράφει κανένας καλά πλέον εκτός και αν έχουμε αρχίσει να φτάνουμε σιγά σιγά σε νέα γελοία επίπεδα ταμπελοπιουρισμού και καταντήσουμε εκτός από αληθινομεταλάδες(1985 - 1990 AKA “το Arise παραείναι μοντέρνο”) να έχουμε και παραδοσιακομεταλλάδες(1980-1985 AKA “το Bonded By Blood παραείναι μοντέρνο”).
δεν φανταζομαι να υπονοεις πως οι Maiden και οι Priest εχουν ηχογραφησει και αλλες μουσικες στην καριερα τους εκτος απο traditional heavy metal.
traditional heavy metal που κυκλοφορησε το 1990? μουμπλε μουμπλε…α ναι…!! οριστε…
τυχαιο παραδειγμα, δεν ειναι και δισκαρα αλλα ειναι traditional του κερατα.
παρεπιπτοντως γραφω, μεχρι και 2 δεκαετιες πριν. στα 80ς αναφερομαι λοιπον.
και οπως λεει και ο νταρθ υπαρχουν και χειροτερα οντως!!! τους ειχα ξεχασει αυτους! η κατρακυλα δεν εχει τελειωμο…
Ρε μλκ, από πού συμπέρανες εσύ ότι είμαι κάνας φανατικός οπαδός των White Wizzard ας πούμε;
Βέβαια εμένα δε με χαλάνε κιόλας ε.
Ρε συ, δεν τίθεται από μένα τέτοιο θέμα. Κάθε μουσική την αγαπάμε γι’ αυτό που είναι, έτσι και τους Enforcer εγώ τους έχω αγαπήσει γι’ αυτό που είναι, χωρίς να τους ανάγω στην πεμπτουσία της τρουμεταλλίλας ή τίποτα τέτοιο. Για μένα κάθε μπάντα έχει το δικαίωμα να είναι όσο “μοντέρνα” ή όσο “ρετρό” γουστάρει η ίδια χωρίς ταμπού και απολογητικές διαθέσεις. Εμένα λοιπόν για τα γούστα μου αυτή τη στιγμή οι Enforcer είναι από τις καλύτερες μπάντες στο metal, κατηγορία όπου όμως συνυπάρχουν με διάφορες άλλες μπάντες ουδόλως “παραδοσιακές” (βαριέμαι τώρα να μιλάω συγκεκριμένα). Απλά πιστεύω ότι σ’ αυτό το ύφος που παίζουν ναι, είναι οι καλύτεροι. Τώρα δεν ξέρω αν σε κάλυψα.
Το Diamonds έπρεπε να κυκλοφορήσει και αυτό από τη Heavy Artillery ή παραπλήσια εταιρεία, να συνεχίζαμε να τους ακούμε οι 200 που τους ακούγαμε (στην Ελλάδα) και θα γλιτώναμε οπωσδήποτε από το κράξιμο που αναποφευκτα επιφέρει ΚΑΘΕ 9άρι του Ηammer. Η άλλη επιλογή θα ήταν να έπαιρνε μέχρι 7 στο Hammer και να μην είχε συνέντευξη, οπότε οι 200 προαναφερθέντες θα κράζαμε άλλη μια φορά το Hammer που δεν προωθεί τις “πραγματικές μέταλ μπάντες” και αναλώνεται σε μοντέρνα σκατά.
Απ’ την άλλη, Κρις, έχω την αίσθηση ότι οι Enforcer είναι από τα λίγα συγκροτήματα της σκηνής που αντικειμενικά έχουν ξεφύγει απ’ τα “στενά” όρια του underground. :-k
Κατά τ’ άλλα συμφωνώ μαζί σου, εμείς που τους ακούγαμε απ’ το πρώτο θα τους ακούμε ό,τι βαθμό και να πάρουν στο Χάμμερ. 8)
Μα προφανώς είναι επιλογή των ίδιων να ξεφύγουν φαίνεται όχι μόνο από την υπογραφή στην Earache, αλλά και από άλλα πράγματα όπως την παραγωγή.
Και αν και είναι νωρίς ακόμα, ο επόμενος δίσκος θα δείξει πολλά.
Προς το παρόν και χωρίς καμία ενοχή απολαμβάνουμε τη δισκάρα και αναμένουμε γαμάτο ολόδικό τους live.
Μαζί σας παιδιά, αλλά κάτι μου λέει τώρα που τους ξέρουμε και οι υπόλοιποι, εγώ τους έμαθα από εσάς εδωπέρα, στον επόμενο δίσκο τους θα τους φερθείτε σαν να είναι τα ‘‘μοντέρνα σκατά’’ του Metal Hammer…ειδικά αν αν πάρουν 9 ή 10 από το περιοδικό:):!:
Πάντως έχω την εντύπωση πως και το πρωτο τους είχε γίνει κριτική στο Χαμερ και είχε πάρει και καλό βαθμό. Μάλιστα έχω την εντύπωση πως από εκείνη την κριτική τους έμαθα και εγώ. :-k
Πολυ πιθανό, αλλά ως γνωστόν κριτική του Hammer που δεν είναι σε πλαίσιο και δεν συνοδεύεται από συνέντευξη, είναι σχεδόν ως μη γενόμενη. Πάω να ψάξω, με μπρίζωσες…
Κατι θυμάμαι να γράφει για το πρωτο κομμάτι το black angel και να λέει πόσο γαματο ειναι που ξεκιναει με το μπασο να παιζει το αρχικό ριφ. Το εψαξα μετά και το άκουσα στο Youtube για αυτο το θυμαμαι.
are you sure?? παιζει να αργησε να γινει η κριτική στο Χαμερ βασικα για το πρωτο τους. Απο το πρωτο τους έμαθα παντως