Enforcer - Zenith

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, αυτό είπα κι εγώ, σιγά τώρα μην κάτσουμε να ψάξουμε αν αυτός που θα στηρίξουμε οικονομικά αγοράζοντας τον δίσκο και πηγαίνοντας στο λάιβ του είναι κανένα σκουπίδι, ποιος νοιάστηκε, ο καθένας τη δουλειά του

2 Likes

Ε ναι, στη χώρα που στα τελευταία 100 χρόνια τα 75 κυβερνούν σοσιαλδημοκράτες, το να είναι αριστερός θα είναι έκπληξη :joy: :sunglasses:

Καπως ετσι ξεκινανε οι φημες και οι σοβαρες συζητησεις στο φορουμ. Πριν αποκαλεσουμε καποιον φασιστα ή αναρχικο ας μαθουμε τι ειπε, αν ειπε κατι. Και ολη αυτη η κουβεντα επειδη ακομα τα εισιτηρια εχουν 17 ευρω.

2 Likes

εγώ θέλω να μάθω πόσα χρόνια πρέπει να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάβολο για να γράψεις τέτοιο έπος…https://youtu.be/_Bxv-KnuI-8 (ode to death ειναι, απλά είμαι από κινητό και δεν ξέρω πως να το βάλω να φαίνεται)

1 Like

Καλα ντε :zipper_mouth_face:

2 Likes

To θέμα είναι ότι ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια για το ποιους θεωρεί σκουπίδια.

Εκεί έξω υπάρχουν αρκετοί που γουστάρουν τον Άδωνι και θεωρούν τον Πολάκη σκουπίδι και από την άλλη μεριά υπάρχουν αρκετοί που γουστάρουν τον Πολάκη και θεωρούν σκουπίδι τον Άδωνι.

Εγώ αν αυτοί οι δύο (Πολάκης και Άδωνις) ήταν παράλληλα και τραγουδιστές δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πάω στο λάιβ τους. Δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικές τους απόψεις εφόσον είναι καλοί στο τραγούδι.

Μόνο αν κάποιος ήταν καταδικασμένος εγκληματίας (φονιάς ή οτιδήποτε) θα είχα πρόβλημα να πάω να τον ακούσω. Αλλιώς, ξαναλέω, φτάνουμε στο επικίνδυνο σημείο να ζητάμε από τους καλλιτέχνες πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.

Οι καταδικασμενοι εγκληματιες δεν μπορει να ειναι αδικα καταδικασμενοι; Ή ακομα και δικαια να ειναι, τι σχεση εχει το εγκλημα τους με τη μουσικη, σιγα μην ζητησουμε απο καλλιτεχνες και ποινικο μητρωο πριν ακουσουμε τον δισκο. Τι, οχι;

1 Like

Ωραία εσύ μην πηγαίνεις να ακούσεις κάποιον αν διαφωνείς πολιτικά μαζί του. Δημοκρατία έχουμε άλλωστε, ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει ποιον θα πάει να ακούσει και ποιον όχι.

αν δε δούμε τι έχει πει και πως το έχει πει, συζητάμε χωρίς λόγο

ο καθένας έχει τα όρια του και τα κριτήρια του , την κοσμοθεωρία του . Το έχουμε συζητήσει αμέτρητες φορές

1 Like

Διαβαζα την συνεντευξη απο περιεργεια γτ σαν μπαντα δεν μου λενε τιποτα. Δεν ειναι οτι λεει κατι πολυ ακραιο. Απλα μιλαει σαν μαλακισμενο.

As many musicians have remarked upon before, there’s been an increasing politicisation of metal in recent years – something Olof believes has grown to outrageous proportions in Sweden.

– The fact alone that we have a heavily bewildered movement of brainwashed hipsters trying to polarise the Swedish metal scene by introducing trendy political agendas gives me urges of shooting myself in the head. ‘If it’s too hot for your weak and humanistic brains – stay the hell away from the fire!’

http://www.bardomethodology.com/articles/2017/08/24/enforcer-interview/

P.S: Σε αυτο το σαιτ ειχε δωσει μια πολυ ενδιαφερουσα συνεντευξη και ο ιθυνων νους των Atlantean Kodex στην οποια λεει πολλα ωραια μιας και ειναι και κ επιστημονας και αποσαφηνιζει και διαφορες μπουρδες γυρω απο την ιδεολογια τους.
http://www.bardomethodology.com/articles/2017/01/04/atlantean-kodex-interview/

Άσε τα φούμαρα τώρα… σε τα μας αυτά; Σε ξέρω καλά. Πες την αλήθεια, ντόμπρα. Μόλις κλείνει η πόρτα από την έξοδο της φαμίλιας, κρυφοκοιτάς από την κουρτίνα περιμένοντας να απομακρυνθεί το αμάξι σε ακτίνα μισού χιλιομέτρου, πατάς το play στο “Regrets” και έχεις ήδη έτοιμη χορογραφία μπροστά από τον καθρέφτη. Και μετά μου το παίζεις Lord Vicar κι έτσι… άσε τώρα δικέ μου… :stuck_out_tongue:

5 Likes

Αχαχαχαχα κοντά είσαι,το χω κάνει με Ghost :laughing:
Eπιμένω ότι το regrets είναι μπουρδίτσα και το χορευτικό θα το κάνω με το One Thousand Years of Darkness
Εν τω μεταξύ είναι ο πρώτος δίσκος χωρίς instrumental κομμάτι

2 Likes

Μεγάλο κομμάτι του one thousand years of darkness . Ίσως αυτό που μου αρέσει περισσότερο αλλά είμαι και σε συνεχείς ακροάσεις

χαχα τι τραγικο τυπακι

προσπαθω να βρω τα screen shot,το ζουμι ειναι παντως οτι σε μια σελιδα του fb heavy metal against communism εγραφε για ανωτερες φυλες κλπ.αν καποιος αλλος θυμαται κατι…Κακως ξεκινησα αυτη την κουβεντα χωρις να βρω τα screenshot

Επειδη δεν ντρεπομαι να κανω κωλοτουμπα αναδιατυπωνω μετα απο μερικες ακροασεις.

Η προπωληση πρεπει να πηγαινει χαλια. Ακομα 17 ευρω που θα ειχαν τα 100 πρωτα μονο. Για τον δισκο και για συγκροτημα γενικα - ταξιδι στο χρονο, ειμαι παλι 17. Ο δισκος ομως μετριος.

Υπάρχει μια περιρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Olaf και κατ’επέκταση οι Enforcer έχουν φάει μαύρο από μερικούς έως αρκετούς οπαδούς λόγω heavy metal against communism κλπ (προπαραπάνω ποστ).

Κατά την γνώμη μου ουσιαστικά το θέμα είναι minor, μιας και μιλάμε για μια δήλωση κάπου κάπως κάποτε ή μια μεμονομένη μπούρδα. Δεν νομίζω ότι γενικότερα υπάρχει τέτοια ευαισθησία στο true/underground Metal, στην προκειμένη είναι μάλλον επιλεκτική. Imo πρόκειται για αφορμή - ίσως είναι και καλά true να απορρίπτεται ένα συγκρότημα αν αποκλίνει από το κοινό 100 ατόμων.

Στα του δίσκου και γενικότερα του στυλ, οι Enforcer, εκτός από το ότι κατάφεραν εξαρχής μια ιδανική μιξη heavy και speed (αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη μπάντα να ισορροπεί τόσο καλά ώστε να μην πρέπει να σαι θρασάς για να γουστάρεις), είχαν την ικανότητα από το παρελθόν να γράφουν πιασάρικα τραγούδια (και την έχουν ακόμη).

Το μεγάλο ερώτημα ήταν αν μαλάκωναν ποτέ με την καλή έννοια, υπό την άποψη ότι ένας δύο τρεις δίσκοι τέρμα γκάζια είναι υπεραρκετοί, συν το ότι με καθαρά μουσικό κριτήριο πάντα άξιζε να προσεγγίσουν μεγαλύτερο ακροατήριο.

Το προηγούμενο ήταν κάπως πιο σκοτεινό και τηρουμένων των αναλογιών παρά-άλλαξαν στο zentith, παίρνοντας πολύ κλειστά την στροφή που θα πρεπε να έχουν πάρει πολύ πιο ανοιχτά εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το έχω ακούσει πολλές φορές για να πω πόσο δίσκάρα είναι, σίγουρα όμως είναι ποιοτικό.

Όσον αφορά την προπώληση, είναι συγκεκριμένος ο vintage τρόπος που προσεγγίζει την διαφήμιση η διοργάνωση και ίσως κάπου ξεχάστηκε. Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου υπάρχει ένας ολόκληρος μήνας για θέρμανση ενδιαφέροντος. Συνυπολογίζοντας ότι έχουν να έρθουν από τέλος '15 όταν ερχόντουσαν πολύ συχνά και ότι θα παίξοθν και Θεσσαλονικη this time, ελπίζω ότι εν τέλει θα βγει μια χαρά.

(Πολύ πάρλα, αλλά επρεπε να τα βγάλω!)

1 Like

Ας πω κι εγώ την μπούρδα μου. Ο δίσκος είναι καλός, αλλά δεν είναι καταπληκτικός στα δικά μου αυτιά. Live είναι πάντα εγγύηση και τσίμπησα σήμερα τικέτια, ακόμα στα 17 ευρώ και αρίθμηση 22,23. Δλδ να έχουν φύγει καμμιά 100-150αριά από παντού ή εκεί γύρω. Δε λέω, 20 ημέρες ακόμα, αλλά και πάλι…
Τώρα, αν ο Olof είναι φασιστάκος, απλά ντροπή του. Επειδή προσωπικά με ενδιαφέρει και το υπόβαθρο του καλλιτέχνη, αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, είναι η τελευταία φορά που θα δει χρήματα και υποστήριξη από εμένα, όσο και να μου αρέσει η μουσική τους. Καλώς ή κακώς, ως καλλιτέχνης που απευθύνεσαι σε κάποιο κοινό, προσέχεις τι λαλακίες πετάς. Αν είσαι whitepowerας και το κρατάς για πάρτυ σου, στα παπάκια μου, γιατί δε θα το μάθω και ποτέ. Αν το διαλαλείς με παρρησεία, επειδή επηρεάζεις και κόσμο, με νοιάζει και μάλιστα πολύ. Γιατί δεν είναι απλώς θέμα είμαι δεξιός, κεντρώος, αριστερός ή ακόμα και Trumpικός, αλλά είναι πια θέμα υποστήριξης μιας ιδεολογίας απάνθρωπης που όσο ανεβαίνει παντού και σφυρίζουμε αδιάφορα, τόσο πιο πιθανό είναι να τη φάμε κάποια μέρα στον πάτο και να αναρωτιόμαστε τι έφταιξε. Sorry, μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, αλλά σε αυτά τα θέματα η άποψή μου είναι ότι δε χωράει ανοχή.

7 Likes

Πάντως ρε παιδιά στην εποχή μας αν υπήρχε κάτι το μεμπτό δεν θα το είχαμε βρει; Έψαξα κι εγώ και δεν βρήκα κάτι πέρα από τα παραπάνω τα οποία δεν λένε και τίποτα φοβερό.

Στα του δίσκου, όντως δεν φτάνει επίπεδα Diamonds ή From Beyond που με είχαν αρπάξει με τη μια αλλά είναι μια χαρά ευχάριστος

εδώ το Regrets από τη μπάντα του μπασίστα τους

1 Like

Το φορουμ ειναι χειροτερο και απο το κομμωτηριο της μαρικας. Βγηκε φασιστας ενας επειδη καποιος ακουσε κατι καπου καποτε χωρις καμια αποδειξη.
Σε περιπτωση που ειναι βεβαια καμια ανοχη, οπως στον μαλακα τον ανσελμο.
Ο δισκος ειναι μετριος οχι γιατι ειναι αορ ή ποζερια οπως γραφτηκε παραπανω αλλα επειδη τα μισα τραγουδια ειναι αδιαφορα.

1 Like