Μetallica

ναι ειπαμε . ενα ειδος “ιδρυσαν”.

Δεν χρειαζεται να ιδρυσεις καποιο ειδος για να ειναι γεματο καινοτομιες.
You lebeled me , I’ll lebeled you!

2 Likes

fixed :stuck_out_tongue:

So I dub thee unforgiven :notes:

1 Like

Ναι εκ παραδρομής το 'll .
:heart:

1 Like

Ρε συ τώρα που το ξαναβλέπω είναι I’ll label you (χωρίς το ed φυσικά που δηλώνει simple past). Και αν θυμάμαι καλά, επίσημα στο booklet είναι 'll (simple future δηλαδή). Με 'll βγάζει και καλύτερο νόημα.

1 Like

Αφού λύσαμε ( ?? ) τα περί καινοτομίας… μιας και στο τέλος γίνεται αναφορά στο Unforgiven, ποιο από τα 3 είναι ανώτερο (σε ό,τι επίπεδο ο καθένας θεωρεί);

Χωρίς να υποτιμώ κανένα από τα 3, αλλά σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ ΙΙΙ > ΙΙ > Ι (ή αρχικό).

Let the show begin… (παρεμπιπτόντως, από ποια κομματάρα του Load είναι αυτό; :sunglasses: )

Έχω απαντήσει στην απορία σου (για μένα πάντα εννοείται)

Step into the House that Jack built

Για τα Unforgiven, θα έλεγα 1 > 2 >>>>> 3. Το 3 δεν έχει λόγο ύπαρξης, τα άλλα δύο τα βρίσκω σχεδόν ισάξια αλλά είναι ΤΟΣΟ κλασικό πια το πρώτο που για μένα δε γίνεται να χάσει την πρώτη θέση.

2 Likes

Το 3 το αδικεί ο τίτλος του, Αλλά προφανώς δεν θα πούμε στον papa Het πως θα ονομάσει το έργο του .

Πολύ προσωπικοί στίχοι και σε αυτό το κομμάτι.

1 το καλύτερο εννοείται πάντα πρώτο. Μετά το 2 που το θεωρώ πολύ καλό όχι ομως ισάξιο του πρώτου. Το 3 δεν θα έπρεπε να είχε γραφτεί καν

2>1>3

Το 3 είναι γαματο, απλά δεν ταιριάζει με το κλίμα του δίσκου στον οποίο βρίσκεται πάρα πολύ. Επίσης ενώ λατρεύω την εισαγωγή, δεν είμαι σίγουρος ότι τρελαίνομαι για την βαβούρα στο τελος.

Τα 1 και 2 παίρνουν 10/10 για μένα

1 Like

1>2>3 αλλα και τα τρια ειναι πολυ κοντα για εμενα. Το 3 ειναι εξαιρετικο κομματι αλλα θα μπορουσε να λεγεται αλλιως δεν εχει πολλη σχεση με τα υπολοιπα, αυτο το χαντακωσε στα αυτια πολλων.

2 Likes

1 > 2 > 3 κι εγώ

1 Like

Συμφωνώ ότι το 3 θα μπορούσε να μην λέγεται Unforgiven, αλλά αφού για κάποιο λόγο του έδωσε αυτόν τον τίτλο, αναγκαστικά μπαίνει στη σύγκριση. Οπότε, θα μπορούσαμε (σε δουλειά να βρισκόμαστε καλοκαιριάτικα) απλά να συγκρίνουμε τις 3 μπαλάντες, άσχετα πως λέγονται.

Πολύ μπροστά ο Αίαντας

4 Likes

ΘΕΛΩ MANOWAR ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ BATTLE HYMNS!

Συμφωνώ. Θα ξαναπώ το κλισέ: Παρθενογένεση δεν υπάρχει στο metal/hard ήχο εδώ και δεκαετίες τώρα αλλά έχουμε ακούσει πράγματα (πχ Korn) που είναι μακριά από ότι είχαμε ακούσει μέχρι τότε.

Όντως δεν τα κατηγόρησε κανείς για αναχρονιστικά. Τα έβγαλαν ενώ “συνέβαινε” αυτός ο ήχος. Απλά δεν ήταν (κατ εμέ) επ’ ουδενί κάτι που ήταν μπροστά από την εποχή του.

Το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο. Νιώθω πάλι ότι αμύνεσαι επειδή δεν είναι όλα στο 10, όλα τέλεια σε μια από τις 6 πρώτες κυκλοφορίες τους. Για μένα όντως αναπνέουν (όπως το θέτεις) καλύτερα από τα υπόλοιπα. Εξηγήσεις υπάρχουν πολλές: Επειδή όταν τα πρωτοάκουσα δεν περίμενα τέτοια στροφή (και για να αποφύγουμε εκείνη την κουβέντα -> όχι, δεν είχα πρόσβαση στις πληροφορίες που είχες καθότι ήμουν 13 χρονών. Ναι, ήταν από τα πρώτα χρόνια μου σ αυτόν τον ήχο κι άλλες “απαιτήσεις” και προσδοκίες είχα τότε), επειδή όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε καλύτερα το μεγαλείο του “απλού” (απλές αλλά ποιοτικές συνθέσεις), διευρύνονται τα ακούσματά μας, γενικά ωριμάζουμε.

Αλλά ότι ήταν καινοτόμα… δεν προκύπτει για μένα.

Για να βάλω την ταμπέλα “καινοτόμο”, εγώ προϋποθέτω 2 πράγματα. Ή genre defining ήχο (δλδ Kill Em All ή Scream Bloody Gore π.χ.) ή κάτι που δίνει νέα πνοή στον ήχο προσφέροντας/παρουσιάζοντας κάτι που (ενώ έχει επιρροές) δεν έχει ξανακουστεί ως σύνολο. Για παράδειγμα Angeldust από Faith No More ή το Focus των Cynic.

Πάντως σε αυτό που αρχίζω να πείθομαι όντως, είναι ότι - πλην ΚΕΑ - όντως κανείς άλλος δίσκος τους δεν είναι φοβερά groundbreaking. Απλά είναι όλοι κορυφαίοι στο είδος τους.

+1

Δεν προκύπτει πουθενά συμπέρασμα για καλλιτεχνική αξία από την κουβέντα αυτή που κάνουμε. Σου ξαναλέω: Κορυφαία όλα τους τα 6 πρώτα. Την κουβέντα εγώ την άνοιξα για την παρακάτω ατάκα:

Με αυτήν την πρόταση διαφωνώ μόνο.

Ναι οκ, δεκτό αλλά που κολλάει αυτό; Ο @Alejandro.m σου μιλάει για καινοτομία κι εσύ του απαντάς με το ότι και το Load πρέπει να θεωρείται εξίσου κορυφαίο με το Master και το Ride!

Εδώ συμφωνούμε ή τελοσπάντων καταλαβαίνω πως το εννοείς (το “πάντρεψαν πολλά κοινά μου ακούσματα” κτλ).

2 Likes

Πω πω χαράς το κουράγιο σου τόσα quote :joy:

4 Likes

Και ερωτώ: τότε παρθενογένεση ποιοι καλλιτέχνες έκαναν; Γενικά μιλώ, όχι στον hard ήχο.

εσυ συμφωνεις με το @Alejandro.m και εγω με τον @QuintomScenario.

Δεν έγινε και κατι. Ναι καινοτομο θεωρω το breakthrough . Καινοτομο ειναι το justice, Καινοτομο ειναι και το Black και το load Και το ride και το Master (το καθενα για διαφορετικους λογους αλλά κοινη “λογικη” και βαση απο τον καλλιτεχνη).
Εσυ μετεφραζε το τι λεω ως υπερασπιση του ΟΛΑ 10 απο τους Metallica.

δεν εχω θεμα με τα 10αρια. Αλλοι τα έχουν και με “¨αντικειμενικα” κριτηρια . Η εξελιξη του ηχου η προσθεση στοιχειων , το παντρεμα διαφορετικων επιρροων ναι μου το κανει καινοτομο.

edit: Για να μην μεινω μονο στους Metallica γιατι καποιοι εχουν και αλλεργια να τα βγαλουμε τα 6 πρωτα 10αρια (δεν χρειαζεται ενας δισκος που ειναι καινοτομος - breakthrough να ειναι και του 10 , αλλα συζητηση να γινεται) , καινοτομο ειναι και το Reign In Blood Και το Seasons και τo rap στοιχειο στους Anthrax (κορυφαιο επισης με παντρεμα αλλων στοιχειων και το Sound of White Noise , δυστυχως χωρις την αναλογη συνεχεια) , κορυφαια και καινοτομια η χρηση synthesiser απο τους Maiden, καινοτομοι οι Kyuss ουσιαστικα με το desert rock τους , signature ηχος το Dirt των AIC , καινοτομια ο ηχος των RATM Και άλλα πολλα.

3 Likes

Pink Floyd :stuck_out_tongue:

1 Like