Μetallica

Low man’s lyric σουπερ υποτιμημενη κομματαρα σιγουρα στα 3 καλυτερα κομματια του RELOAD

:rofl: :heart:

1 Like

fixed

2 Likes

Δεν ξερω ουτε εναν ανθρωπο που να μη θεωρει το Low Man’s Lyric στα καλυτερα του RELOAD απο την πρωτη ακροαση, σουπερ πιασαρικο ειναι και εντελως POP , μιας και ξερω οτι δε σου αρεσει η ταμπελα :stuck_out_tongue:

Ξέρω έναν… τον Χρονοπουλο! :joy::joy::joy:

1 Like

Το 7ο τραγούδι στο LOAD είναι το Bleeding me… άρα έχουν πετάξει και ένα αριστούργημα στη μέση του δίσκου.

Στα του RELOAD… πολύ χαρακτηριστικό αυτό που κάνουν στο Better than You… που μετά το δεύτερο ρεφραίν, απλά παίζουν παίζουν παίζουν λες και τζαμάρουν απλά για να περάσουν καλά. Όντως πολύ Kill em all κατάσταση, μακάρι να το κάνανε πιο συχνά.
Από το Better than You και μέχρι το τέλος βρίσκεται ο λόγος που έχω λατρέψει αυτόν τον δίσκο τόσο πολύ και χτυπιέται με το Justice ανάλογα τις ορέξεις μου για το ποιος είναι ο αγαπημένος μου.
Ηard rock βουτηγμένο στην σαμπαθίλα με heavy κιθάρες και παραγωγή μπετό… και μόνο που έκανα περιγραφή μου τρέξανε τα σάλια

5 Likes

έχεις κάνει σοφές επιλογές στις γνωριμίες σου μου φαίνεται :stuck_out_tongue_closed_eyes:

πιασάρικο είναι, ο ορισμός του deep cut υποτιμημένου κομματιού επίσης.

το λες αυτό γιατί δε με είχες πετύχει στη συναυλία της λειντι γκαγκα στο οακα, να λικνίζομαι στους ήχους του @Alejandro.m πίνοντας ούζο από πλαστικό μπουκάλι.

7 Likes

κλάμα!

4 Likes

Πηγε 5:21 τα ξημερωματα με τις μαλακιες σας, κι επρεπε να εχω κοιμηθει απο τις 4:45… σαν το Better Than You κι ο υπνος μου δηλαδη, ταιριαζουν και τα νουμερα

5 Likes

Πάρα πάρα πολύ καλό

1 Like

ΓΑΜΑΕΙ το Better Than You απ’ τα καλύτερα του δίσκου

Το Low Man’s Lyric δεν θα το ξαναπιασετε στο στόμα σας

Ρε μαλακα @QuintomScenario πιο είναι το νο1 στουντιακο yeah του James?

1 Like

Εμένα επειδή μου αρέσει η βλαχιά νο1 έχω αυτό του Fuel μετά το 2ο ρεφραίν … ΥΠΕΡΣΗΜΕΙΟ λέμε… ακούγονται μόνο papa και lars

1 Like

Θαυμαστό πραγμα το ιντερνετ τι βρισκεις

Αν εσεις μπορειτε να διαλεξτε τα δυο καλυτερα παω πασο :stuck_out_tongue:

4 Likes

Το overproduced, έχει να κάνει με τις τεχνικές στούντιο τις οποίες έχει ένα κομμάτι όπως επίσης και με τα διάφορα εφέ, όταν το κομμάτι χάνει τη φυσικότητα του να το πω έτσι. Αν είναι φορτωμένο ένα κομμάτι με chorus, layers διάφορα σε όργανα, φωνές οι οποίες ενδεχομένως να έχουν και ένα autotune. Γενικά, το overproduced, σχετίζεται με το πόση επεξεργασία έχει υποστεί μια σύνθεση, ένα κομμάτι μετά την αρχική του ηχογράφηση.

Όσον αφορά το Death Magnetic, η λέξη που ψάχνεις είναι overcompressed. Όταν λέμε compression, εννοούμε τη διαδικασία όπου ΟΛΑ τα κανάλια, έρχονται στο ίδιο επίπεδο έντασης συνεπώς, δεν ξεχωρίζουν οι δυναμικές, όλα τα κανάλια της κονσόλας, ακούγονται στην ίδια ακριβώς ένταση. Δηλαδή, σκέψου ότι με αυτό, η φωνή ακούγεται στην ίδια ένταση με τα ντραμς για παράδειγμα, δεν ξεχωρίζουν οι εντάσεις, είναι όλες στο ίδιο επίπεδο, γι’αυτό και όπως εύστοχα είπες, ακούγεται πιο flat.

5 Likes

Ή αλλιώς, brickwalled. Το DM είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

4 Likes

Ή ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ METAL ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΦΛΩΡΙΚΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΣΑΣ.

1 Like

Nailed it. Καλό παράδειγμα overproduced δίσκου είναι το Reload (επίκαιρο κιόλας με το αφιέρωμα του Quintom).

Διάβαζα μια συνέντευξη του Hetfield στο Guitar World την εποχή της κυκλοφορίας του και έλεγε ότι αφού δεν τα κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα με το Load όπως ήταν το αρχικό πλάνο, τους έμεινε ένας χρόνος στον οποίο πειραματίστηκαν πάνω στα ήδη ηχογραφημένα guitar tracks. “We stretched the limits of what a guitar and amp can do” όπως είπε, προσέθεσαν layers κοκ.
Το δεύτερο κομμάτι είναι το ότι άρχισαν να χρησιμοποιούν πολύ pro tools σε εκείνο το δίσκο, το οποίο επίσης συμβάλλει στο overproduction και όχι μόνο στο editing

We’ve got Pro Tools [ a hard disk recording, editing and mastering system ] in there twisting songs around as well, which I don’t entirely agree with. It’s no secret that there are some drum fix-ups that happen on the computer, and that takes lots of time. Personally, I think the problems could be solved quicker by just playing better. There are some cool loop things and strange sounds you can create through the computer, and you can sit and fuck with that shit all day, but we’re not gonna have some fucking computer sitting with us on stage, that’s for sure.

Για το DM (το οποίο θεωρώ παράδειγμα προς αποφυγή για μια μπάντα που έχει τέτοιο εξοπλισμό και τόσα μέσα) πάλι ο Hetfield είχε πει πως θέλαν ένα πιο άμεσο / live ήχο που αφαίρεσε πολύ σε βάθος και δυναμικές. Νομίζω πως εκει ήταν θύμα της εποχής και του loudness war όσον αφορά την παραγωγή.

3 Likes

Πω ρε πστ τώρα θα βγάλουμε και overproduced το παράδειγμα προς μίμηση στην παραγωγή… Να αυτά δεν μπορώ

Ναι ρε το death magnetic που άμα ακούσεις κάνα μεσαιωνικό του @apostolisza8 μετά ακούγεται σαν Μπιτλς :stuck_out_tongue:

Το ποστ του @Alejandro.m πιο πάνω ξεκαθαρισε στο μυαλό μου γιατί προτιμάω την παραγωγή του LOAD από αυτήν του RELOAD. Είμαι περίπου 10 ώρες σοφότερος τώρα

1 Like

Δεν έχει αρνητική χροιά το overproduced. Πχ στο Load ακούς πιο οργανικό ήχο, ξεχωρίζεις εύκολα τις 2 κιθάρες, το μπάσο και τα τύμπανα που είναι πολύ απλά μιξαρισμένα. Το Reload έχει πολλά στρώματα στην κιθάρα και πολλά overdubs στα φωνητικά.

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κακό. Πχ το Fixxxer είναι φουλ στα layers και overdubs. Στο Prince Charming που θα φτάσεις οσονούπω παρατήρησε πόσα στρώματα κιθάρας ακούγονται στο σόλο.

Πέρα από τα ντραμς τα οποία είναι απείραχτα σε σχέση με την προ-παραγωγή του Load, στα υπόλοιπα πειραματίστηκαν πάρα πολύ με τους ήχους τους.

Εμένα μου αρέσει πιο πολύ αυτός ο πειραματικός ήχος του Reload από τον stripped back ήχο του Load.

Overproduced είναι και το Hysteria, overproduced είναι και το Chinese Democracy. Μπορεί δηλαδή να γίνει πετυχημένα ή όχι. Από εκεί κι έπειτα είναι θέμα γούστου. Αν σου αρέσει μια καθαρή παραγωγή ή μια που είναι λίγο πιο muddy με πολλούς ήχους και στρώματα να παίζουν ταυτόχρονα.

4 Likes

Κάτι μέσα μου μου έλεγε πως όταν η συζήτηση πήγε στην παραγωγή και το compression κλπ θα έσκαγε και ταγκ αλλά από αλλού το περίμενα να είμαι ειλικρινής!

Αυτά, συνεχίστε :stuck_out_tongue:

1 Like