Μetallica

Πάλι κλάματα?

Πού τα είδες, εγώ συμφώνησα.

καρμπόν απλά το 72 πηγαίνει στο Β για μένα
όσο για το S … :smiling_face_with_three_hearts: :heart_eyes:

1 Like

Συγγνωμη γιατι δεν καταλαβα, η κουβεντα ειναι πως η αποψη του Πορτνοι “μετραει” περισσοτερο γιατι ειναι μουσικος ενω εγω που ειμαι οπαδος που δεν εχει βαρεσει ουτε τριγωνακι στην ζωη του πρεπει να το βουλωσω και να αποδεχτω το γουστο του για το ποιος δισκος των Μεταλλικα ειναι ο καλυτερος?

Προφανως καταλαβαινω κατι λαθος γιατι δεν μπορω να σκεφτω αποψη με την οποια να διαφωνω περισσοτερο. Οχι στην μουσικη η στην τεχνη. Γενικα.

1 Like

Οχι, η κουβέντα (μου) είναι ότι θα ακούσω με περισσότερη σπουδή την άποψη ενός μουσικού (ειδικού) από τη δική σου (κι ας έχεις βαρέσει τριγωνάκια). Φυσικά θα κριθεί για τις απόψεις του, δεν σημαίνει ότι θα με πείσει ή όχι.

Όλα τα άλλα, ειδικά το αν πρέπει να το βουλώσεις, προφανώς είναι συμπεράσματα που έβγαλες επειδή “δεν κατάλαβες”. Αν διαφωνείς, φυσικά δεν υπάχει πρόβλημα, εδώ είμαστε για να διαφωνούμε.

Αν σε βοηθήσει το παράδειγμα, αν είσαι π.χ. υδραυλικός in real life, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε προσλάβω για να φτιάξεις δίκτυο στο σπίτι μου. Μπορεί να ξέρεις καλύτερα από όλους, αλλά θα πάρω το τεράστιο ρισκο και θα προσλάβω έναν ειδικό (ηλεκτρολόγο/ηλεκτρονικό).

Ιδανικά, αν πάμε την κουβέντα αλλού, ας μην σπαμάρουμε το νήμα, κρίμα είναι. Πάμε στο “Βαριέμαι” ή όπου αλλού θέλετε για συνέχεια.

Η γνωμη του οποιουδηποτε ειναι μεχρι την στιγμη που θα ακουσεις εσυ τον δισκο.

Απο εκει και περα αν εσενα σου αρεσει δεν παει να λεει ο καθενας οτι θελει…

Μεγαλη συζητηση επισης το “ειδικος”…

Ισως το μονο που να πλησιαζει την ουσια του “ορου” ειναι καποιος που εχει ασχοληθει σε βαθος με καποιο συγκροτημα.

Και παλι ομως τα διαφορετικα βιωματα,οι προσδοκιες κτλ δεν τον κανουν αντικειμενικο.

5 Likes

Βέβαια αν θες να φτιάξεις το υδραυλικό δίκτυο τον ήπιες :stuck_out_tongue:

4 Likes

Ωραια, οποτε αν ακουσεις την γνωμη ενος εμπεριστατωμενου κριτικου μουσικης αυτο που θα σου πει ειναι οτι το 99% του μεταλ ειναι για τα σκουπιδια και να ακους κλασσικη μουσικη και τζαζ. Τι μετραει εδω, η εμπεριστατωμενη “τεχνικη” του αποψη η το γουστο σου?

Τεχνη ειναι παιδια. Τι σχεση εχει με τον υδραυλικο. Σορυ αλλα δεν πιστευω οτι υπαρχει καμια αντικειμενικοτητα στην τεχνη, και ειδικα εμεις, ως ακροατες ειδων που εχουν ως κατ’εξοχην σκοπο την αποδομηση της νορμας σοκαρομαι που εχουμε τετοιες ιδεες. Μπορεις να κρινεις με βαση καποια τεχνικα στοιχεια αλλα εμενα προσωπικα με αφηνει παντελως αδιαφορο το ποσες κλιμακες το δευτερολεπτο παιζει ο Malmsteen, χιλιες φορες τα κουλα σολο οποιουδηποτε μπορει να βαλει λιγο συναισθημα. Προσωπικη γνωμη φυσικα, ο καθενας την βρισκει με ο,τι νομιζει.

Αν κάνω ανάλυση σε κάθε λέξη μου, έχουμε πρόβλημα και σπαμάρω.

Περίπου αυτό (για τη τζαζ και το μέταλ) μου είχε πει ένας δάσκαλος ντραμς όταν στα νιάτα μου ήλπιζα να γίνω Πορτνόι. Ακόμη μέταλ ακούω. Ξέρω να κρίνω, έτσι νομίζω τουλάχιστον. Αυτό δεν παύει να κάνει ενδιαφέρουσα την άποψη του μουσικού (ΟΧΙ ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ffs, δεν ξέρω πώς καταλήξαμε εκεί) για ένα έργο ή ένα είδος μουσικής. Αρκεί να έχει επιχειρήματα.

Οπότε @morgoth, διάβασε ξανά τι γράφω, επαναλαμβανόμαστε. Κι ας αφήσουμε τον γαμωυδραυλικό, που ήταν παρομοίωση. Αν βλέπεις μπάλα, θεωρείς ότι ξέρεις περισσότερα από έναν ποδοσφαιριστή ή έναν προπονητή; Αν αναλύσει ένα ματς στην εκπομπή του Καρπετόπουλου, θα δώσεις βαρύτητα στον Καρπετόπουλο ή στον ποδοσφαιριστή; Ή σε κανέναν, διότι εσύ ξέρεις περισσότερα; Βάλε τώρα τον Πορτνόι στη θέση του ποδοσφαιριστή μήπως συνενοηθούμε.

Υ.Γ.: Το ποδόσφαιρο είναι τέχνη, αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο, είναι άξιος της μοίρας του.

Δεν ξέρω τι έχετε γράψει, αλλά επειδή έτυχε να δω περίπου το μισό video, έχω να καταθέσω την εξής απόλυτη αλήθεια: Οι δίσκοι των Metallica δεν κατατάσσονται σε τέτοιου είδους κατηγορίες. Αυτά είναι για εκείνους που ακολουθούν και τους αντιγράφουν. Οι Metallica μέχρι κάποια φάση της δισκογραφίας τους με κάθε τους δίσκο και γενικότερα με κάθε τους κίνηση έθεταν τα standards για όλους. Όταν ανοίγεις τον δρόμο δεν είσαι ίδιος με τους άλλους. Δε γίνεται με το έτσι θέλω να κατηγοριοποιηθούν ως masterpieces 3 δίσκοι. Αφού είναι περισσότεροι από 3, τι να κάνουμε τώρα; Δηλαδή πώς γίνεται να αγνοήσεις κυρίως τη σημαντικότητα του Kill 'em All για την εποχή του; Για 'μένα είναι ο σημαντικότερος δίσκος τους. Όταν βγήκε δημιουργήθηκε ένα νέο ρεύμα, ένα νέο είδος. Είναι masterpiece. Αν έγιναν καλύτεροι στη συνέχεια; Φυσικά και έγιναν καλύτεροι, φυσικά και έγραψαν καλύτερα. Για παράδειγμα το Black Album προσωπικα πλέον το βαριέμαι, προτιμώ άλλους δίσκους, είναι όμως δυνατόν να μη θεωρείται masterpiece επειδή εγώ προτιμώ πχ το Kill 'em All; Αφού αυτός ο δίσκος τους εκτόξευσε στο διάστημα, χάρη σε αυτόν τον δίσκο απενοχοποιήθηκαν τα πάντα στο metal. Η κρτική είναι το πιο εύκολο πράγμα να κάνεις, πόσω μάλλον στους καλύτερους όλων.

Ποιος θα μιλήσει αρνητικά για το Load/Reload και θα τον πάρω στα σοβαρά; Κανέναν δε θα πάρω στα σοβαρά προσωπικά. Δέχομαι να μη σου αρέσει, αλλά δεν κατηγοριοποιούνται. Δεν είσαι ικανός να κατηγοριοποιήσεις τους Metallica όπως θα κατηγοριοποιούσες μια οποιαδήποτε μπάντα.

Εντάξει, για το St. Anger να συμφωνήσω για ό,τι θέλετε. Αλλά ακόμα και εκεί πειραματίστηκαν τη στιγμή που δεν υπήρχε κανένας λόγος για να το κάνουν. Αυτό τους δίνω, όσο κι αν απεχθάνομαι το αποτέλεσμα. Ε οκ, απέτυχαν μια φορά. Σε όλες τις υπόλοιπες έχουν πετύχει όμως.

Σε ό,τι αφορά τη μετά Death Magnetic εποχή, οι άνθρωποι απλά καταστάλλαξαν στη φάση που τους αρέσει να παίζουν πλέον και το κάνουν safe μεν, ποιοτικά δε. Δεν καταλαβαίνω την απαίτηση της πλειοψηφίας για την ανακάλυψη του τροχού από τους Metallica σε κάθε νέο δίσκο τους.

Καλή χρονιά να έχουμε!

13 Likes

Πολύ πιθανό. Σκέψου το εξής παράδειγμα, οποιοσδήποτε παίχτης του Μουρίνιο ήταν σίγουρα καλύτερος από αυτόν ως ποδοσφαιριστής. Σημαίνει ότι ξέρει καλύτερα το ποδόσφαιρο ο Εσσιεν από τον Μουρίνιο?

Ο Πορτνοι κι ο κάθε Πορτνοι μπορεί να παίζει το όργανο του τέλεια, παρόλαυτα να σταματάει ως εκεί και να μην καταλαβαίνει τίποτε άλλο.

Σε πιο κοντινό στο τοπικ παράδειγμα, αν ο Λαρς δεν έβαζε σε καλούπια τον Τζέιμς δε θα είχανε αυτά τα αποτελέσματα, κι ας μην συγκρίνονται ως μουσικοί. Ακόμη κι αν μην έπαιζε ντραμς ο Λαρς, πάλι θα μπορούσε να κρίνει καλύτερα απ’τον καθένα πιθανότατα.

Οβερολ, δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας του είδους για να “έχει ισχύ” η άποψη σου, εκτός αν μιλάμε για τενίστα ή F1 οδηγό ξέρω γω. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να μπορείς να παίρνεις τις πληροφορίες που δε θα μπορούσες αλλιώς να πάρεις από τους επαγγελματίες και να τις προσαρμόζεις στις δικές σου απόψεις.

Τώρα για τη μουσική, η κάθε άποψη είναι σωστή, τι την πεις εσύ, εγώ, ο Πορτνοι ή ο Μότσαρτ

3 Likes

δεν ακολούθησα επαρκώς τη συνομιλία αλλά θα πω το εξής

αν ο Πορτνοι σχολιάσει ως μουσικός και ως ένας φανταστικός ντραμερ και μιλήσει τεχνικά , θα του δώσω βάση συγκριτικά με μια άποψη μη μουσικού που θ αμιλήσει πχ για το ντραμινγκ του Λαρς

αν όπως λέτε μίλησε ως οπαδός των Μεταλλικα, η άποψη του είναι ισάξια όπως όλων μας

3 Likes

Τουλαχιστον εσυ καταλαβες γρηγορα. Ευχαριστω που με λιγα λογια συνοψιζεις οσα λεω παραπανω με πολλα, το κανεις συχνα και με βολευει :slight_smile:

Οχι, αλλα λαθος παραδειγμα. Αν οι δυο αυτοι μού κανουν αναλυση, θα ακουσω και τους δυο. Μετα θα κρινω (μπορει να ειμαι αμπαλος και να μην ξερω τι λενε). Αν ομως μού αναλυσει ο Εσιεν και εσυ, σορι αλλα φανταζεσαι την καταληξη ε;

Λεω απο χθες: θέλω να ακουω τη γνωμη καποιου που ξερει παραπανω πραγματα και μου τα εξηγει σαν “ειδικος” (όχι σαν φαν). Δλδ, ποση δυσκολη ειναι η κατανοηση αυτης της προτασης;

EDIT (τώρα το είδα):

Νταξ, καταλαβα. Παμε παρακατω γκαιζ, χαλαμε το νημα.

Αν κάτσω να ακούσω έναν υδραυλικό που έμαθε να φτιάχνει υδραυλικό δίκτυο στο Αζερμπαϊτζάν το 1967 και έκτοτε επιμένει ότι θα πρέπει για πάντα τα υδραυλικά δίκτυα να είναι ακριβώς όπως τα έμαθε αυτός, τότε ίσως καλύτερα να εμπιστευτώ τον φίλο μου τον Μήτσο που μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο με όλες τις θεωρητικές γνώσεις του αντικειμενου εν έτει 2024 , κι ας μην έχει πιάσει να ασχοληθεί ποτέ με αληθινούς σωλήνες. Κι ας κάθεται ο υδραυλικός του 1967 να σκουζει μέχρι να πεθάνει

Σε σχέση με τον Εσιέν του βάζελου, εγώ παίρνω @nnnkkk πάντως.

3 Likes

αν ο Πορτνοι μιλησει με ορους μουσικης θεωριας για το πιο ειναι το “καλυτερο” απο αυτην την σκοπια αλμπουμ των Μεταλλικα εμενα γιατι θα πρεπει να με ενδιαφερει? Το οτι μου αρεσει πολυ περισσοτερο η κουλαμαρα του Kill 'Em All απο ενα οποιοδηποτε αλμπουμ των DT μπορει να με κανει απαιδευτο πηθικο, αλλα αυτο ειναι το γουστο μου και δεν μπορω να το αλλαξω.

Στο παραδειγμα για το ποδοσφαιρο (που δεν ειναι πολυ καλο γιατι το ποδοσφαιρο δεν ειναι ΜΟΝΟ τεχνη, εχει και πολυ “επιστημη” μεσα, ο σκοπος ειναι η νικη που επιτυγχανεται μεσω τακτικης κτλ, δεν ειναι μονο η τερψη), αλλο παλι το τεχνικο κομματι και αλλο το “καλλιτεχνικο”. Εγω γουσταρα με τα χιλια να βλεπω τον Σανμαρτεαν πχ, αλλα κανενας προπονητης δεν θα τον επαιρνε στην ομαδα του (ειδικα σημερα) γιατι σε φυσικη κατασταση/τρεξιματα ηταν ανεπαρκεστατος, βαριοτανε και ηταν επιρρεπης στους τραυματισμους. Ε εγω γουσταρα να τον βλεπω σε αυτο το ενα στα δεκα ματς που επαιζε τι να κανω, δεν πα να κατεβει ο Μουρινιο να με κοπανησει στο κεφαλι, δεν θα αλλαξει αυτο.

Σορυ αλλα ως αγνο παιδι του μεταμοντερνισμου πιστευω οτι η αποψη και το γουστο μου για την τεχνη εχει την ιδια αξια με του Πορτνοι. Οχι φυσικα statements τυπου “αυτο ειναι σκουπιδι” (αντικειμενικα statements στην τεχνη = τζιζ) αλλα παντα μιλωντας για προσωπικο γουστο. Και οι κριτικοι για εμενα δεν ειναι αντικειμενικοι, ξερω οτι το γουστο το Χ κριτικου συμβαδιζει με το δικο μου οποτε λαμβανω την αποψη του λιγο περισσοτερο σοβαρα. Ο Πορτνοι με εμενα δεν εχει κανενα κοινο οποτε οσα πτυχια και οσες αλλαγες ρυθμου σε 8 δευτερολεπτα και να μπορει να κανει η γνωμη του με αφηνει αδιαφορο.

1 Like

Το ίδιο λάθος κάνεις ρε, ο Εσσιεν έπαιζε καλή μπάλα, δε σημαίνει ότι ξέρει και μπάλα. Καλά κι εγώ παίζω γαμάτη μπάλα, αλλά όχι σαν τον Εσσιεν, όμως μπορεί να καταλαβαίνω πολύ καλύτερα το ποδόσφαιρο.

Τρανότατη απόδειξη, πόσοι παιχταράδες έχουν γίνει αντίστοιχου επίπεδο επιτυχημένοι προπονητές?

Εντελώς ανάλογο είναι, δε σημαίνει επειδή ασχολείται επαγγελματικά με κάτι, ότι ό,τι λέει είναι και θέσφατο ή έχει περισσότερη βαρύτητα από κάποιον άλλο ντε φάκτο (εντωμεταξύ βέβαια μιλάμε για τους κορυφαίους επαγγελματίες ε, πήγαινε τώρα να μιλήσεις για μπάλα σε επαγγελματία Γ εθνικής να δούμε :stuck_out_tongue: )

2 Likes

Στις τιτανομαχίες πρέπει να μετράς μόνο ήττες, αν δεν απατώμαι :stuck_out_tongue_closed_eyes::kissing_heart:

2 Likes

Ας ακούσουμε τον Γκαρνέτ που είναι ειδικός και λέει ότι ο καλύτερος παίχτης όλων των εποχών είναι ο ΛεΜπρόν.

Προφανώς εσείς που λέτε GOAT τον Τζόρνταν αλλά έχετε παίξει μπάσκετ μέχρι Γ’ ΕΣΚΑ το πολύ, δεν έχει καμία αξία αυτό που λέτε.

Βασικά να ακούσω τον Portnoy να μου λέει για το drumming στο RELOAD, ναι θα τον ακούσω γιατί αυτός είναι ο τομέας του και στον τομέα του είναι ειδικός.

Να ακούσω τον Portnoy να μου λέει για το αν είναι καλός δίσκος το RELOAD, όχι δεν θα τον ακούσω. Η άποψή του έχει ακριβώς την ίδια βαρύτητα με την άποψη του μεταλλά οπωροπώλη στη γειτονιά μου. Είναι και οι δύο προσωπικό γούστο.

1 Like

Αν ήξερες μπάλα θα διαπίστωνες κατευθείαν πως αυτά τα δύο δεν έχουν σχέση μεταξύ τους

2 Likes