James σαν δήμαρχος σε πόλη κοντά στο Ελ Πάσο
Lars σαν εκδότης τοπικής εφημερίδας
Kirk σαν ιερόδουλη σε σαλούν
Rob σαν χασοδίκης εγκληματιών
2024 και ακόμα έχουμε κόσμο να λέει ότι το LOAD και το RELOAD ήταν μαλακία, και μετά να παραθέτει 5-6 επιχειρήματα που είναι αντικειμενικά λάθος. Ο άλλος λέει ότι ο Τζέημς ακούγεται ως Danzig. Ο άλλος λέει ότι ο James έλεγε “ναι” σε ότι έλεγαν οι άλλοι. Ότι ναναι … ενδιαφέρον βίντεο παρά ταύτα . Kyle ο πιο γαμάτος ξεκάθαρα, με την πιο υγιή οπτική.
Τα δικά μου :
Καλα, κι ο Πορτνοι οπως βλεπω δεν εδωσε ακριβως το χρυσουν ορολογιον στις δυο δισκαρες. Εκτος αν ανηκει κι αυτος στην κατηγορια αυτων που ειναι αντικειμενικα λαθος με τα επιχειρηματα τους, οποτε παω πασο.
Η άποψη του Πορτνοη για αυτά τα δύο άλμπουμ είναι όχι απλά γνωστή, αλλά την έχει επαναλάβει 600 φορές μέσα στα τελευταία 25 χρόνια.
Για πες μου, τι πρέπει να κρατήσω από την άποψη του? Ότι μεγάλωσε με Whiplash και Fight Fire With Fire και δεν μπορούσε να ακούει blues από τους Metallica, ή ότι θα έπρεπε να μετονομαστουν σε Rocktalica?
Ή μπορώ να τον αγνοήσω? Επιτρέπεται? Είπε κάτι σοβαρό?
Οποιος δεν συμφωνει με το φαμιλυ ειναι αντικειμενικα λαθος.
Ιζι Clair, δεν ηρθα για φλειμ.
Q, δεν ξερω τις γνωστες αποψεις του Πορτνοι, αληθεια λεω. Ουτε ειδα το βιντεο, ειναι σχεδον δυο ωρες. Διαβασα την ειδηση το πρωι και ειδα τωρα στο βιντεο την καταταξη των δισκων του. Αλλα αν πρεπει να επιλεξω αναμεσα στην αποψη ενος ειδικου και ενος περαστικου, ο ειδικος θα εχει μεγαλυτερη βαρυτητα. Θα την φιλτραρω, θα την επεξεργαστω, ισως την απορριψω οπως εσυ, αλλα για ειναι κατ’ εμε σαν τους προπονητες των ομαδων: ξερει καλυτερα απο καθε ειδικο της εξεδρας.
Αν εχω χρονο, θα δω το βιντεο καποια στιγμη. Αν παλι ο Πορτνοι λεει στο βιντεο αυτα που αναφερεις (δεν καταλαβα αν ειναι τωρινα ή τα προ 25ετιας), τοτε καλυτερα να μην το δω, θα βαρεθω. Περιμενω αποψη ειδικου.
Λοιπόν το δικό μου ranking (ανά δύο ή τρία άλμπουμ όπως του Quintom)
- Black Album, Ride the Lightning, …And Justice for All
- Kill 'Em All, Master of Puppets, Load
- Reload, Death Magnetic, Hardwired…to Self-Destruct
- 72 Seasons, St. Anger
To Lulu δεν μπαίνει στη λίστα γιατί δεν είναι Metallica άλμπουμ. Και το Garage γιατί είναι διασκευές.
Επίσης η προσωπική μας άποψη είναι αυτή που μετράει για το αν μας αρέσει ένας δίσκος. Κανενός Portnoy και κανενός μουσικού. Την ακούς την άποψη του άλλου αλλά μέχρι εκεί.
Μαζι σου, συμφωνω κιολας, αλλα να συνεννοηθουμε πρωτα. Ή θα μετραει η δικη μας αποψη και απλως θα ακουμε τους αλλους, ή θα κρινουμε τις αποψεις των αλλων αλλα αν ξερουν λιγη μπαλιτσα παραπανω, να δινουμε καποια βαση.
Αλλιως, σε λιγο που θα παω στο ΣΕΦ για να δω ματς, αν πετυχω τους Αγγελοπουλους να τους κανω μια αναλυση για τα λαθη του Μπαρτζωκα. Πιστευω οτι θα με ακουσουν και θα μου δωσουν δικιο, τι λες εσυ;
Edit: ειμαι ασχετος απο μπασκετ, αλλα κλαιν, ετσι δεν ειναι;
- Justice
- Ride the lightning, Master, Kill’em all
- Black, Harwired
- BAΛΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
- ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ
Και το δικο μου που δεν ειμαι του φαμιλυ
- and justice, master, ride
- black
- reload, kill
- load, hwtsd, 72
- magnetic.
Δεν βαζω διασκευες, το lulu δεν ειναι metallica και το st anger δεν ειναι μουσικη.
Την αλλη εβδομαδα, το πρωτο ως head coach, μπουφο.
Εννοείται ότι θα δώσουμε βάση στην άποψη του ειδικού.
Απλά κάποιες φορές έχει σημασία και τι λέει ο ειδικός. Δηλαδή άλλο να πεις το Load είναι μάπα δίσκος διαγράφοντας όλο το άλμπουμ με μια μονοκονδυλιά και άλλο να ασκήσεις αρνητική κριτική σε αυτά που δεν σου αρέσουν στο δίσκο (δεν ξέρω τι λέει ο Portnoy για τους Metallica, υποθετικό είναι το σχόλιο).
Κι ο Μαγιορκίνης ειδικός είναι αλλά έλεγε τι 15, τι 25 μαθητές σε μια τάξη… ο κίνδυνος να κολλήσουν κορωνοιό είναι ο ίδιος!
Στη μουσική αν σου αρέσει ένας δίσκος, σου αρέσει. Δηλαδή αν έρθει ένας χ,y μουσικός και πει ότι δεν είναι καλός ο δίσκος θα αυθυποβάλλεσαι να μην σου αρέσει; Αυτό εννοούσα πιο πάνω.
Ξεκίνα για την Ισπανία με τα πόδια και θα έρθει η ομάδα για τη διαβολοβδομάδα…
Τωρα νομιζω οτι απλως μιλαμε για να μιλαμε. Προφανως θα κριθει ο Μαγιορκινης-Πορτνοι. Προφανως δεν θα αυθυποβληθω εξαιτιας του ειδικου. Αλλα ουτε εσυ ουτε εγω ακουσαμε τι λεει, οποτε ας το αφησουμε, δε νομιζεις οτι ειναι καλυτερα; Ρωτησα τον Q σχετικα, διαβασε την τελευταια παραγραφο στο αρχικο ποστ μου.
Ο Πορτνοη συγκεκριμένα, μιλάει ως οπαδός της μπάντας που μεγάλωσε με την μουσική της, και όχι ως ειδικός . Το διευκρινίζει κιόλας. Λέει “εκφράζω άποψη ως φαν της μπάντας”. Τώρα από κει και πέρα ίσως να πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει “ειδικός” πρώτα σε αυτό που γράφεις. Όλοι οι “ειδικοί” ανεξαιρέτως είναι biased ακροατές, όπως και όλοι οι άνθρωποι γενικότερα. Ο εν λόγω ακροατής (ο Πορτνοη δηλαδή) , εκφράζει την άποψη του για τα LOAD και RELOAD όπως την εξέφραζαν οι 15χρονοι μεταλλαδες συμμαθητές μου το 1996, άρα δεν μπορώ να δώσω και ιδιαίτερη βαρύτητα στην άποψη του. Πόσο μάλλον όταν εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι δεν έχει ακούσει αυτούς τους δίσκους εδώ και δεκαετίες
Υπάρχει τουλάχιστον κι ένας άλλος στο πάνελ που λέει ότι αυτοί οι “δύο δίσκοι δεν του κάνουν καθόλου, αλλά μιας και υπάρχουν εκατομμύρια ακροατές που τους αγόρασαν και τους γουσταρουν, τι ξέρει κι αυτός?” Την δική του την άποψη σίγουρα την σέβομαι πολύ περισσότερο. Δεν του άρεσαν? Καλά κάνει. Τουλάχιστον δεν προσπαθεί να μας περάσει ότι οι Μεταλλικά πρέπει να παίζουν μέτσαλ επειδή είναι στο όνομα τους (ίσως το πιο γελοίο που έχω διαβάσει για αυτούς τους δύο δίσκους).
Ξεκαθαρισες. Αν μιλαει σαν οπαδος, δεν θα χαλασω ουτε λεπτο απο το χρονο μου. Δεν θελει μεγαλη αναλυση η λεξη “ειδικος”, εστω κι αν δεν ειναι η σωστη λεξη που επρεπε να χρησιμοποιησω (αλλα νομιζω οτι καταλαβαινομαστε). Ειδικος εισαι εσυ στον τομεα σου, εγω στον δικο μου (ασχετα αν ειμαι ο χειροτερος, κρινομαι για αυτο) και ο Πορτνοι στον δικο του. Αν το τελευταιο οργανο που επαιξες ηταν το τρινωνο οταν ελεγες τα καλαντα, ε… ακομη κι ο Λαρς κατι περισσοτερο θα ξερει απο κυμβαλα. Το ιδιο κι ο Πορτνοι.
Αν εισαι ο ιδιος ο Λαρς και γραφεις στο Ροκιν με ψευδωνυμο, αγνοησε το παραπανω παραδειγμα
Μόνο που οι τέχνες είναι 100% υποκειμενικός τομέας, ενώ οι επιστήμες, οι κατασκευές, τα επαγγέλματα με υπολογιστές και ένα σωρό αλλοι τομείς , δεν είναι. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος έχει 25 χρόνια εμπειρία σε δίσκο κριτικές, πως η άποψη του εχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Τουλάχιστον όχι για μένα. Ίσα ίσα που ειδικά τώρα τελευταία, οι “επαγγελματικές” κριτικές μουσικής και κινηματογράφου είναι προσεκτικά κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αρεστές. Έχει τύχει να διαβάσω κριτική για δίσκο με την οποία συμφωνώ σε κάθε λέξη, κι έχει τύχει να διαβάσω κριτική που να θεωρώ εντελώς άστοχη και ακυρη, και να μου δίνει την εντύπωση πως κάποιος δεν άκουσε καν τον δίσκο. Άρα δεν υπάρχει κάποιος κανονας δυστυχώς. Δεν μιλήσαμε πουθενά για κριτική σε παίξιμο συγκεκριμένου οργάνου, που κι εκεί υπάρχει ελευθερία στην τέχνη.
Ε, δεν θεωρω τον Πορτνοι κριτικο μουσικης. Μουσικο τον θεωρω. Αν βεβαια καταλαβες οτι θεωρω “ειδικους” τους αλλους τεσσερις του πανελ, τοτε μαλλον δεν το διευκρινισα. Την αποψη του μουσικου (οχι του οπαδου) Πορτνοι θελω να ακουσω.
Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά του.