Αεροπορικά εισιτήρια ψάχνεις πάντα σε incognito mode στον browser (Ctrl + shift + n), μπαίνοντας στη scyscanner και επιλέγοντας τα cookies να είναι μόνο τα υποχρεωτικά
Αυτό γίνεται γιατί όλες οι αεροπορικές (και το Airbnb και η booking και γενικά ό,τι έχει διαθεσιμότητα και κανείς κρατήσεις) χρησιμοποιούν dynamic pricing. Όσο κοιτάς μια πτήση και την πατάς, τόσο θα ανεβάζει την τιμή γενικότερα γιατί υπάρχει ζήτηση. Αν δε, δεν απενεργοποιείς τα cookies η αεροπορική ξέρει ότι κοιτάς πτήσεις κάπου εκεί και θα στις κρατάει ψηλά (αφού υπάρχει καλύτερη πιθανότητα να την πουλήσει). Δε σημαίνει ότι με incognito mode δεν καταλαβαίνουν το traffic αλλά το μπερδεύεις λίγο (με απλά λόγια, βρμ να περιγράψω πως γίνεται πιο αναλυτικά).
Rule of thumb, όταν θες να κλείσεις κάπου, μπαίνεις έτσι, κοιτάς τις ημερομηνίες και πόσο περίπου κοστίζει η πτήση τις ημερομηνίες που θες. Αν μπαίνεις κάθε δύο μέρες, δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει. Μπορείς να κοιτάξεις κάνα μήνα μετά με την ελπίδα να έχει πέσει, κυρίως γιατί πολλές θέσεις τις αγοράζουν μεταπωλητές και όσο πλησιάζει ο καιρός και είναι να γίνει η πτήση, τις κατεβάζουν για να τις πουλήσουν. Οκ, δεν είναι ακριβώς έτσι και έχει πολλές παραμέτρους αλλά όπου έχω ταξιδέψει πάντα έχω κλείσει με ικανοποιητικότατες τιμές (πχ πέρσι Αθήνα Τορόντο με air Canada μου πήγε 650 και απευθείας κιόλας, ενώ φέτος που ξέρω ότι έκανα μλκια μου πήγε 950 και με στάση στο πήγαινε).
Για το Μόναχο, εγώ θα πρότεινα να δεις να πας αλλού, δλδ τσεκαρα λίγο πρόχειρα, έχει μια χαρά απευθείας πτήσεις Θεσσαλονίκη Νυρεμβέργη σε ικανοποιητικές τιμές
Και με 38€ παίρνεις το τραίνο της μιας ώρας
(ναι αν δεις σου αφαιρούν 2€ από τη διαδρομή Μοναχο-Νυρεμβεργη, φαντάζομαι επειδή είναι ξημερώματα, να προλάβεις και την πτήση
).
Απ’ότι βλέπω και η Στουτγκάρδη είναι κοντά, αν έχει πτήσεις από Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι εξίσου καλή επιλογή για τραίνο
Τέλος, η Aegean δίνει στο whatsup κωδικούς για -20% εντός Μαϊου στο εξωτερικό
Αν κάποιος θέλει και δεν έχει whats up ας μου πει, δεν το έχω κάνει ποτέ να ξέρω αν συνδέει τον κωδικό με το κινητό μου, αλλά φαντάζομαι όχι